Gå inte på det. Det är en by.

Sexhundrafyra.

Det är ett jävla öde att inte kunna ligga ute på en filt på gräset. Det är nåt djur (jag misstänker mygg) som har bititi mig så det ser ut som jag har böldpest. Dåliga gener dåliga gener dåliga gener. Så jag gick in. Efter att jag läst hela senaste numret av Camino. Det är gött med journalistiska förmåner.

Nåväl. Vad vore livet utan i-landsproblem.

Igår fick jag två öl. Fick även en vinflaska, men jag lät den vara. Döm om min förvåning (inte alls) när någon i hemmet öppnade den och firade utan mig. Det var ju jag som klarade teoriprovet. Alla små Ågrens som varit innanför kläderna är nu väck. Varför de alltid hittar in under dem vet jag inte. Lära mig saker, det är en av de få saker som jag faktiskt på fullaste allvar kan säga att jag är bra på.

Körläraren:
Det är bra med dig. Du är klok. Till skillnad från andra som jag brukar ha här så verkar du faktiskt förstå vad jag säger.

Redan där borde jag ha förstått att det inte skulle bli några problem. Trots detta så tror jag det är nyttigt att känna några Ågrens. Släpvagnar till exempel. Det var jättetråkigt och inte alls speciellt lätt. En fråga fick jag om släpvagnar. Det var den kunskapen det. Hade kunnat gjort plats åt något annat där.

Nu ska jag nog cykla ganska långt. Eller åka inlines. De har inte en enda broms i den här stan som passar mina inlines. JÄVLA STAD. Lurendrejeri är vad det är. Man tror det är en stad, det är en by.

Puss!

Pearl Jam - Hail Hail

För att det här med Mein Affen Kampf kan bli hur bra som helst.

Young dudes in their high boots

Sexhundratre.

Det här tycker jag är så rätt. Det ser så skabbigt ut när man åker förbi hus som har massa bråte på tomtarna. Hur svårt kan det vara? Stackars grannar.

Nu ska jag göra en insats. Putsa fönster nummer två av fyra.

Ikväll blir det en stor pava vin om allt går som planerat. Jösses så pinsamt och jobbigt om det inte gör det. Då lägger jag ner allt.

Puss!

Alphabeat - Fascination

För att de har slutat spela den på radion. Det gör mig ledsen. Danmark är bra.

Bläddrar förbi ditt nummer

Sexhundratvå.

Vi träffades liksom på chans, på nåt sätt ramlade vi in i varann
Du var hård och vass på ytan, men nånting i ögonvrån högg tag och vi bytte rum och musik och med kläderna på under täcket drack vi dålig sprit

Aldrig har kärlek drabbat mig så, jag faller in i dig och ditt stora, stora hjärta
Du är mitt myggbett på sommaren, du är såret i min mun jag vill inte ha dig där men kan inte sluta tänka på dig
och aldrig, aldrig att jag tänker låta något ont hända dig jag håller dig hårt tätt intill mig genom regn och blåst
Det är sättet du ler på och sättet som du ser på mig när jag känner mig vilsen och blå det är sättet du rör mig och sättet som du får det svåra att bli lätt det är sättet du sover och sättet som du vaknar och vänder dig nära
Det är sättet du fångar mitt dåliga humör och på nåt sätt gör allt bra

Kom kärlek till de som saknar nån om natten, kom längtan till dem som tappat den på vägen, kom ord och passion till alla oss som ramlar och famlar igenom livet på jakt efter något men inte vet vad
Jag vet inte hur det började, men det började långsamt
ingen ser och ingen vet hur du lyser och hur du fångar upp min skugga när jag är svag och hur jag älskar att vakna upp bland dina blonda lockar

Kom med mig så vinglar vi fram genom stan
Aldrig har kärlek drabbat mig så, jag faller in i dig och ditt stora, stora hjärta

Det skönaste som finns är när någon gör en skiva som man aldrig vill sluta lyssna på. Bonus till dig som tar den på första raden. Dessutom bonus för att du antagligen är schlagernörd.

Jag känner press och stress. Banne mig!

Puss!

Lasse Lindh & Timo Räisänen - Kom Kampsång

För att det är Timo på fredag och kampsångsdags om... tio dagar.

Han tjyvröker och gud tittar på

Sexhundraett.

Värdelöst att åka till skolan idag. "Hej. Vad bra. Då löser vi det här. Hej då!".

Enligt omgivningen så har det inte riktigt framgått att det är en intensivkurs jag varit i väg på. Jorå serru så att... Två veckor satt jag och körde, läste, körde, läste, körde, läste. I två veckor. De två veckorna är slut nu.

Jag tror jag behöver ett jobb. Jag vill ha ett bra jobb. Jag orkar inte plugga mer nu. Nu får det vara nog, liksom. Man blir ju aldrig fullärd ändå.

Den här veckan kommer att gå obehagligt fort. Ågren kryper under kläderna över att jag sa att "Jaja.. jag följer väl med på bröllopet då...". Jag vill inte gå på bröllop. Det skulle vara ett bröllop där jag känner åtminstone två av personerna isf. OCH om det inte var ett kristet bröllop där paret lovar varandra saker inför en präst och gud. Som att de ska älska varandra för alltid. Om gud hade velat veta det så hade han nog tagit reda på det. Alternativt redan vetat om det. Hej, Svenska Kyrkan. Ni behöver inte skicka mejl till mig den här gången. Tror ni inte att gud tycker att jag får tycka vad jag vill?

Nu ska jag gå ut härifrån. Genom dörren och ned några trappor. Sen ska jag gå tillbaka igen. Ja just det. Christian tjyvröker. Han tror att jag inte vet om det, men det GÖR JAG. Pucko. Vill gud att han ska få svartlungan så får han nog svartlungan. Men ändå. Varför röka när man kan... inte röka?
Puss!

Coldplay - Fix You


För att det var en kille som önskade den på Morgonpasset i morse och jag tyckte jättesynd om honom.

Onaniobjekt och UFO:n

Sexhundra.

Där small det! På en fredag och allt.

Egentligen hade jag, dagen till ära, tänkt bjuda på en film från förra helgen. Den ligger och ruvar i min mobil. Men jag får inte ordning på't så jag skiter i't.

Fredrik: Jan Malmsjö är här!
hogie: Nä. Jan Malmsjö är inte här.
Fredrik: JO! Där! Där är han!
hogie: Det är ju inte ens likt.
Fredrik: JO! Det är Jan Malmsjö!
Christian: Vem är Jan Malmsjö?

Efter att jag tjatat i över en timme så händer det äntligen. Fredrik går och frågar om mannen i fråga är Jan Malmsjö. Denna förnedringens stund har jag i min mobiltelefon. Det var tider det!

Ibland undrar jag verkligen hur en del människor tänker.
hogie: Jaa pojkar då ska väl jag...
Niklas: Ska du lämna oss?!
hogie: Jaa..
Niklas: Vem ska vi då drömma om på nätterna?!

Han skulle ha sagt lite tidigare att han var sugen så hade vi kunnat få oss lite rajtan tajtan. Men på allvar. Det är som att pojkarna varit rädda för mig i två veckor. Hävt ur sig nåt litet då och då. Ett litet målbrottsskratt. Niklas började prata med mig häromdagen. Sen kommer sanningen; man har blivit ett onaniobjekt.

Körgubben. Jag kommer sakna honom. I måndags sa han att det ibland känns som att han är ute och åker bil med DiLeva när jag kör. Jag varnade honom redan första dagen, sa att jag kanske inte är bäst på att vara fokuserad. Men vi hade en fin tid. Trots mobbningen mellan oss. Jag sa att han var tjock. Han sa att jag var DiLeva.
På tal om detta så kom jag idag på bästa sättet, någonsin, att pröva en annan människa. Är detta en bra människa? Vill du veta det? Är den här personen något att ha? Finns det nån karma?

hogie: Jag såg ett UFO här förra veckan.
Körgubben: Men va fan. Det vore HÖGST osannolikt.
hogie: Konstigt. Eftersom jag såg ett.
Här infaller en mycket lång paus.
Körgubbben: Jo. Jag skulle ju iofs bli väldigt förvånad om vi är helt ensamma. Jag har ju sett på Discovery och sånt där, när de skickar ut apparater till Mars. De har ju hittat vatten och grejer! Jävligt spännande sånt där!

Jaha? Tänker ni nu. Jo. För att först blev han lite stött och tänkte antagligen att jag faktiskt är dum i huvudet. MEN, sen kom den rätt fram... För om det hade varit så att han hade börjat skälla och tyckt att jag var dum i huvudet, då är det ingen bra människa. MEN... om jag får tro att jag sett ett UFO och att det finns rymdvarelser= bra människa. Nu när ni vet det så är det bara att köra på.

Idag ska Isac sova hos oss. Det ska bli kul. Han är sex år och har föggelongeben. När han ska sova kommer han säga att han vill ringa till sin mamma. Jag kommer säga att han inte får det. Han blir ledsen en stund och sen somnar han. Imorrn ska vi se Mora Träsk.

Puss!

Säkert! - Vi kommer att dö samtidigt

För att den är himmelsk. Som sommarhimmelen.

Museplay om och om igen

Femhundranittionio.

Vad som gör mig gladast just nu är tanken på att Coldplay kommer hit i höst. Nya plattan Viva la vida or death and all his friends kommer vara det bästa på länge. Violet Hill är vansinnigt bra och det bästa Coldplay gjort på massor av år. Kanske för att det låter Muse... fast Coldplay... fast Muse. Museplay. Me love a lot. Dessutom var senaste spelningen i Sverige helt fantastisk om och om igen.

Idag snöar det i Karlstad.

Puss!

Coldplay - Violet Hill

För att alla måste lyssna på't.

24 meter flaggstång på biltaket

Femhundranittioåtta.

Nu. Nu är det snart sexhundrajubileum. Sug på den du.

Den här veckan har jag bland annat sett en älgko. Jag har hittills åkt buss i åtta timmar. Kört bil i drygt åtta timmar. Hört tre personer säga att de saknar mig och längtar efter mig (det känns mycket bättre än ni kan tro. Öm ja säger så här... du förlorer inge på å säge't te di du töcker öm). Jag har fått hundra spänn från GB att spendera på vilken glass jag vill. Jag har kallat min körlärare för rasist upprepade gånger. Jag har sagt "24 meter", blivit skrattad åt men sen haft rätt (så går det när man har läshuvud - suckers!). Det kändes jävligt skönt. Bland annat.

Imorrn är det fredag och det känns nästan oförskämt bra.

Puss!

Maia Hirasawa - The worrying kind

För att ingen hade kunnat göra det som den damen. Undrar vem som ska göra en lika fin version av Hero?

Ted's band vs Jason Mraz

Femhundranittiosju.

Jag är så sjukt schleten. Vet inte vad det är med att hamna i grupperingar där 80% består av göteborgare. Jag orkar inte höra mer göteborgska. Eller skånska. Det var kanske därför jag var tvungen att fly från Skövde. Skåningar och göteborgare. Vik hädan!

Jag vill sova. Se på husfruarna och sova. Det är det jag vill.

Puss!

Jason Mraz - Im yours

För att jag verkligen tycker om den och myser och tänker alltid på Ted's band när de står på sjukhustaket och spelar Somewhere over the rainbow. En helt sjukt fantastisk cover. Fortfarande. Repetering. På ukulele. Dessutom är han snygg. Jason alltså, inte Ted.

KUL FÖR DIG. Verkligen.

Femhundranittiosex.

Texter från New York börjar droppa in. Skitkul att läsa!

Pratade med farbror doktorn. Han sa jätteroliga saker hela tiden och jag skrattade mig mest genom hela samtalet. "Öka dosen! Vi måste öka dosen!". Som en coach. Jag ska dit och andas. Jag har jättebra lungor som det får plats massor med luft i. De säger att det är för att jag idrottat så mycket. Han pratade om massa mediciner och jag fattade ingenting. "Du måste ha nya såna och sånt för det och sen måste du ha det. Du måste få ha en bra sommar". Jag tycker inte om när det måste till massa mediciner för att man ska må bra. Vi ska gå genom allt tillsammans, du och jag. Vi måste ordna det här, säger han och det känns jättekonstigt. Det känns som att han är superengagerad.

Doktorn (efter många om och men kring bekantskaper):
Nåväl. Berätta för mig! Berätta vad det är.
hogie: Ptja. Jag tror att jag kanske håller på att dö allergi och astma. Nästan i alla fall.

Jag kanske valde fel ord. Det kanske var därför han engagerade sig som en far som åker till fjällsjukan med sin döende dotter.

Lägenheten var jättefin. Hoppas vi får den. Alldeles utmärkt. Dumt med augusti. Christian ska med på Packmopedsturnén. Skönt för han att slippa flytta. Roligt för honom att bli full med Göran Samuelsson, Idde+Anna, Staffan Hellstrand... Roligt. För honom. Verkligen.

Idag ska vi till skogen och grilla. Grilla och bada tunna. Skööhöönt.

Nu ska jag hem till Ulli.

Puss!

Staffan Hellstrand - Hur ska det gå

För att det är roligt för Christian. Verkligen. Jätteroligt.

Aprilgatan

Femhundranittiofem.

När man minst anar det kommer man på saker som man glömt bort! Idag ska vi ju och kolla på en lägenhet. Hur spännande är inte det? Det är banne mig skitspännande det. En lägenhet med balkong. Christian är gammal. Han vill flytta till hus och ha barn och sånt där. Han vänner gifter sig och får massor av barn. Tji fick du. Så går det när man väljer nån som är tjugotre. Då får man nöja sig med att leta efter lägenhet med balkong utan motorväg utanför. Nu är det ju ingen motorväg här utanför men.. nästan.

En gång hade jag en jättefin lägenhet. den var superstor och jag bodde själv i den. Ibland stal grannarna ens tvättider. Runt hörnet fanns ett litet zoo med getter och papegojor och andra djur. Aprilgatan. Det var ett fint namn på ett ställe att bo på. Det fick mig alltid att tänka på Håkan Hellström.

Efter den stora lägenheten tog jag mitt förnuft till fånga och flyttade tillbaka till Värmland. Då bodde jag i en lite fulare lägenhet men med så många andra kvaliteter! Tidigare hade jag en glassigt inglasad balkong, nu hade jag en hel trädgård. Här var det minsann ingen som stal ens tvättider. Dock fanns det de som tvättade på natten. Vilket fick mig att skriva arga lappar i tvättstugan. De hade jag och mina fina grannar roligt åt flera gånger framöver. Främst när vi var fulla.

Och nu bor jag här. Tänk vad kärleken kan få en till. En gigantisk lägenhet. Mitt i stan. En stor väg. BULLERNIVÅ: HÖG. Synd på en sån fin lägenhet. Att de inte tänker till lite. Med en balkong till exempel. Eller en fin uteplats som inte ligger vid soprummet. Men soprummet är sjukt bra. Mer källsortering åt folket!

Det var det. Nu ska jag hälla skånerost i en mugg.

Puss!

Eldkvarn - Två brustna hjärtan och tio blå


För att det är grymt med puttei parken.

In your face, haltande sportartikelförsäljare

Femhundranittiofyra.

Igår jobbade jag. Det var annorlunda. Så här är det... När jag jobbar och de ordinarie är och gör annat så är det alltid (alltid) jag plus två helt nya. Två personer som aldrig varit där förut. En gång i månaden måste jag upprepa mig same same same. Den här gången hände det saker som aldrig har hänt när jag har varit med förut. Den ena tanten hade ansvaret för de små (för det första vet jag inte varför det blev en sån uppdelning. Bara det var ju nytt och inte så spännande). Det som händer är att...
1. När vi är ute kommer Ulli och viskar "Jessica... kan du klä på honom?". Då har hon alltså glömt en av de pyttesmå där inne.
2. En morsa kommer in och "Hon sprang omkring där ute". Då har hon, trots sitt ansvar för pyttesmå, lyckats få en pyttepytteliten att smita ut.
Såna där saker var det typ hela tiden. Det gjorde hela tisdagen mycket mer spännande än vanligt, men mitt blodtryck var nog stundvis så högt att jag hade kunnat dö på fläcken. Till råga på allt så visade hon sig vara morsa till en pojk som var en förjävligt duktig stalker en gång i tiden. Minns när han gav mig 137 missade samtal. Missade? Det var bara till att ignorera det. Stalker!

Idag ska jag göra paj. Jag ska gå till Inter Sport eller Team Sportia. Kommer inte ihåg vilket. Var där och skulle köpa en ny broms. Vad får jag se? Inlines som kostar 1600. Av märket K2. Detta kan inte vara sant. Jag springer bort till en pojke som jobbar där (som förövrigt haltade jättekonstigt).
hogie: Har ni inga andra bromsar?
Pojken: Nej. Men de här passar de flesta.
hogie: Njae... Min modell är med snedskuren.

Och sådär fortsätter det jättelänge. Tills jag äntligen får fråga det jag egentligen är ute efter. K2-modellerna som skriker på mig.
hogie: Hur kan de vara så billiga? Vad är det för fel på dem?
Pojken: Haha! Är de billiga?! Ja. De kanske har gått ned i pris de senaste åren. Vad har du för modell?
hogie: Jag minns inte. Men vad är det som gör att de är billiga då?

Och sådär fortsätter det jättelänge. Till slut kommer han fram till att mina var så dyra för att jag har massa special effects med stötdämpare och långåkningsmodell. Men det är inte sant. Iaf så blev jag helt frälst och måste ha nya inlines. De var skitsnygga och bekväma och framförallt skitsnygga. Är dock tveksam till hjulen.

Men först och främst måste jag få till Inter Spost eller Team Sportia, kommer inte ihåg vilket, för att säga "Hörre du du, den passade inte alls!!! IN YOUR FACE!". För jag köpte den ju, bromsen.

Puss!

Docent död - Popmusik

För att det verkligen är sommar nu. Klimatförskjutning! Ta vara på detta nu.


Kokobängen

Femundranittiotre.

Idag har jag tänkt på att "bli med på saker". Min farfar bor inte här. Han är gammal och börjar bli vimsig.

Mård: Ska du bli med till Göteborg?
hogie: Varför. Varför?
Mård: Till farfar.
hogie: Ja. Det vill jag väl. Det lär ju vara sista gången man kan få träffa honom.
Mård: Ja. Precis...

Jösses. Hur okänsligt får det bli? Har tänkt på det ända sen dess. Jag var full när jag sa det. Som en ursäkt. För övrigt så var det i Göteborg jag såg de första bögarna gå och hålla hand. Jag var kanske sju år och min kusin skrattade åt mig. Hon är snäll, rolig och högljudd. Och kanske fyrtio år. Jag vet inte. Jag har cirka tvåtusen kusiner och de flesta är högljudda. Tänker er Mitt stora feta grekiska bröllop. Så har jag det. Och på göteborgska. Istället för engelsk grekiska då.

Nu var det inte farfar och resor till götet som var det viktiga. Utan det var att "bli med på saker". Säger man verkligen så? De säger alltid så till mig. "Ska du inte bli med till affären? Blev hon med ut eller?".

Jag är väldigt understimulerad.

Puss!

Bob Marley - Trenchtown rock

För att det var Bobban i gräset på Gubben.

inkastat

Femhundranittiotvå.

Det är inte världens bästa kontakt mellan tangentbordet och... mottagaren. Så mobba mig inte om jag stavar fel, Snälla! Orkar inte med mer mobbning. Ni berättar redan dagligen hur värdelös jag är.

Det där var ljug. Men om någon tog åt sig, så fine. Egentligen saknar jag blogs.se. Det enda som håller mig kvar här är det fina med att det bara är att kasta in bilder. Fy fan vad bra! Som den här bonusbilden, till exempel. Snigeln som började spruta ur sig skum när jag tog i den. Skitäckligt, faktiskt.

image15

Oj. Vad konstig den blev. Igår var vi hos Mård och Tård. De har köpt en badtunna, men den var inte igång så jag fick minsann inte bada. Då blev jag skitförbannad (det här var också ljug. jag ville inte ens bada i den igår.) och gick ut med yxan i skogen. Jag högg i en stubbe och det bara flög myror ur den! Det var väldigt hemskt att veta att jag förstört en hel myrkolonis hem. Sen hittade jag den här och tyckte mer synd om barnet som tappat den än om myrorna.

image16

Andra saker som hände var att Christian klättrade på vinden bland råttbajs och det slutade lyckligt för efter det hade Tård tillgång till sexan och kan se Simpsons igen. Jag lekte med en plåtsax och klämde mig i handen så nu har jag äckligt blod under huden.

I helgen drack jag massor av öl. Jag, Ulli och Fredrik gick till Blå. En otroligt dålig dj som inte ens fattade att jag bara drev med honom. Vilket gjorde att vi fortsätta driva med honom. Jag hjälpte en alldeles för full man över gatan. Han tog min hand, log och sa "Oj. Du är verkligen intensiv". Gå och lägg dig, sa jag tillbaka. En annan kille sa "Du är ju hogie!". Ja sa jag tillbaka, blev lite rädd och gick därifrån (han kan ju vara i maskopi med stalkern som jag fått efter mig. en otäck stalker. osmidig. LÄSER DU DET HÄR SÅ KAN DU TÄNKA PÅ ATT VARA SMIDIGARE I FRATIDEN. Jag ser dig). Efter vägen träffade vi två män som ville att vi skulle följa med dem. Det ville vi inte.

Det är jobbigt att sitta vid den här datorn. Jag känner att jag skriver som en mer retarded. Eller som en unge. Det hänger inte ihop. Det är den dåliga mottagningen. Dåligt tangentbord.

Puss!

Muse - Starlight

För att jag saknar dem ibland.

En kasse öl

Femhundranittioett.

Vet ni vad som skulle sitta som en keps just nu i exakt denna stund och som jag tänkt på i flera timmar? En kasse öl. Antagligen för att det är sjukt mycket grejer i hjärnometern just nu. Det ballar ur. Mejl hit mejl dit. Mejla dig själv vettja.

Idag var det demonstrationer. Första maj kan vara mitt favoritdatum på hela året. Annars är maj sådär. De senaste dagarna, till exempel, har jag varit tokallergisk. Det är inte så JÄVLA KUL ska ni veta.

Men herrejösses. Tänker flera av er. Ska inte hogie vara i New York nu? Jo, det skulle jag verkligen. Men. Då tänker jag så här. För er som verkligen känner mig, det här var väl inte så konstigt? Det här kräver egentligen ett jätteutlägg. Och nu skulle jag till och med vilja gå in på fria luften. 100 spänn till amerikatt, jorden håller på att gå under, jag är med i lanseringen av en helt ny miljöwebbsida. Det finns så mycket. Det finns så mycket malplacering.

Utan att förvirra mer och för att jag inte orkar så ska jag gå och lägga mig. Och läsa. Birger Schlaug. Såg faktiskt inte det förrän efter att jag köpt boken. Det är true.

Idag är det ska och oi på Koriander. Jag är inte där. Ska kan vara det bästa som någonsin uppfunnits. Det finns inte en jävel som inte blir glad av ska. Liptones till exempel.

Puss!

Dog Almighty - Busted

För att det är ju vansinne! att det inte är mer ska och oi i stan.

Observera att jag inte är skinnskalle. Bara nästan. Jag var hos frisören i tisdags.
RSS 2.0