Allt är ditt fel

Sexhundrafemtioåtta.

Jag säger't. Shame on you, Karlstad. Shame on you, alla ni som alltid har följt med mig på alla konserter. Det här trodde jag aldrig skulle hända. Att jag inte ska få se Håkan Hellström när han är i samma stad som jag. Men att gå själv till Köttfabriken. Det vore lika förnedrande som att gå på skumparty på Arena och faktiskt tycka att det är kul. Jag får spara mina tvåhundrafemtio spänn och köpa en ful t-shirt efter Oasis spelning i JANUARI. Som för övrigt inte kommer vara lika bra som Håkan kommer att vara ikväll. Jag minns inte ens deras senaste spelning. Nu tar jag i. Vi låter't inte gå ut över Oasis.

Karlstad är en rolig stad helt allmänt. Folk kämpar och sliter för rättvisan. Rättvisegrupper startas, nu jädrar i den lilla stora lådan ska vi bli fair trade-certifierade. Vi ska öppna ett Rådrum där alla dumma frågor kan få smarta svar. Vi satsar på energisnålt och bussarna ska gå på finbränsle. Och mitt i allt det här smäller vi upp så många skitaffärer som möjligt, och helst på ett och samma ställe. Vi kallar det mitt i city. För det är ju så himla centralt och bra. Samtidigt bygger vi ut en lång bit utanför stan. Vi ordnar hit lite Kamprad-anda och fixar fram tvåtusentrehundra parkeringsplatser. För det ska vara smidigt att ta bilen till Bergvik. Så vi kan shoppa. Men... Det bästa av allt är att vi har så många krogar, så den sista helgen varje månad behöver ingen vara utan ett fint och blodigt slagsmål i centrala delarna av Karlstad.

Allt jag ville göra idag var att köpa jacka och hämta mina tågbiljetter. Det var nästan så att blod spilldes under den resan.

Tur att Pernilla, i all denna depression, har lagt upp en sån där fin lista som är min favorit.

"Jaa du... det tar lång tid att laga kalkon". Är svaret på frågan; när ska vi äta imorrn då? Hahaha.

Puss!

Håkan Hellström - Magasinsgatan

För att jag aldrig tänker på dig. Bara ikväll.I min värld är alla ponnyer

Sexhundrafemtiosju.

Upptäckte precis att mina vantar är totalt demolerade. I samma stund kom jag på att min mössa har bott hemma hos Anna sen den flyttade in i hennes mans luva i januari när vi var på fest hos Marcus. Imorrn ska ju jag till dagis. Det är kallt ute nu. Alltså måste jag ner på stan. Värdelöst. Om jag ändå hade haft tid att möta upp Linnea i vintras när hon var här. Hon som hade stickat specialbeställda vantar till mig. Det ångrar jag djupt idag.

Gibsons kulor är borta, men inte är det lugnare här hemma för det. Han är go ändå.

Igår löneförhandlade jag. Det gick till nästan precis så som jag beskrev det innan.
Hon, med väldigt mystisk och allvarlig röst: Har du... något bud till mig?
hogie: Pfff.. Jadu. Alltså. Nej?
Hon: Men... jag har... ett till dig.
Sen pratade vi lite och hon sa till exempel att "du har ju väldigt hög utbildningsgrad" och jag tänkte "shit, vad har de andra gjort då?". Och allt slutade med..
hogie: Okej!

Idag är det husfruarna och Isac ska få "Horton" av mig. Woho! Hoppas han tycker den är kul. Jag tyckte att den var helt sjukt kul. Katie var roligast. Hon är gul och psykopatisk. I min värld är alla ponnyer och fiser fjärilar.

Jaja.. jag går väl då.

Puss!

Markus Krunegård - Ibland gör man rätt ibland gör man fel

För att det var en jättesöt sjuttiosjuårig tant med på Krister igår som var arg för att de spelar Markus Krunegård för sällan. Några av hennes andra favoriter är Timo Räisänen, Kleerup och Hammerfall. Roooolig tant!

Ballz of Zteel

Sexhundrafemtiosex.

Väldigt. Väldigt. Väldigt. Opigg. Observera att det kan vara farligt att köra bil när du dricker hostmedicinen. Jodu. Fattade inte vad det var först. Nästan som att jag var lite kroniskt småfull.  

Jag väntar på Gibson. En dag ska jag bjuda er på en före-bild - Ballz of Zteel. Kanske en efter-bild också. Veterinären var... annorlunda och norska. Det första hon sa (efter "hej och jag heter... ") var "Hyresgästföreningen!" som att det är det bästa hon vet. Det kanske det är också, vad vet jag. Förhoppningsvis är djur det bästa hon vet.

Igår ringde en tjej från nya jobbet. Hon gjorde mig stressad när hon sa att det hade pratats så himla gott om mig. Tack, sätt press direkt! Jag hade liksom tänkt gå in som lite matt i finishen till en början för att bara glänsa mer och mer efter hand. Löneförhandling. Det ska minsann inte bli skitspännande. Jag är dålig på sånt där och bara "Okej!". Så om de säger "Du får femtusen i månaden plus att du måste vara skötare åt vår flodhäst Albin" så kommer jag fortfarande bara "Okej!". Efteråt sitter jag där och... "Hmmm.. vad var det jag gjorde nu...?". Jag måste planera det här. Jag måste prata med Tård.

Lovisa ville förbjuda paraplyet i Morgonpasset idag. Det går jag med på. När kommer mysbyxan? Oh oh oh! Och tubtoppen! Den måste förbjudas. Det kan väl inte finnas någon som på allvar tycker att tubtopp är snyggt? Framförallt är det riktigt jävla fult på Nöjesfabriken klockan ett en lördagskväll. Till exempel. Det kanske är ännu värre på Arena där medelåldern är mycket lägre.

Idag ska det komma elgubbar och peta i skåpet eller vad de nu ska göra. All el ska bytas. I vår trappuppgång är energiförbrukningen "stor" i jämförelse med andra hushåll. Är kanske inte så konstigt om allt är så gammalt. Lustigt på mötet också. Företagsgubbar brukar alltid, nu för tiden, prata om miljö istället för pengar. Men icke vår hyresvärd. Anledningen till att allt ska bytas är pengar. "Vi kan spara 25% på det här!". Men gud vad bra. Vi gör det vi bara gör det!

Just det. Jag vill lägga till en film på listan också. Mannen som älskade Yngve. Har för mig att jag tyckte om den boken väldigt mycket så därför måste jag se filmen.

Puss!

Soundtrack of our lives - Thrill me

För att jag gillör't.  

Fin och supergullig

Sexhundrafemtiofem.

Igår var vi på möte. Det var helt... Så jävla tråkigt. Två och en halv timme av mitt liv, helt bortkastat! Roligast var i pausen när Anna vände sig emot mig och sa "Va fan är det här?! Varför ska det vara ett sånt JÄVLA töl?!". Tänk att en renovering kan göra folk så upprörda. Och jag som tycker att jag har haft för mycket fritid den senaste veckan.

Efter mötet var jag i desperat behov av Pepsi för att lugna mig efter att jag slösat bort så mycket viktig tid av mitt liv. Vi gick hem och äntligen fick jag se I am Sam som alla bara "Ååååh, har du inte sett den? Det måste du göra!". Okej. Den var väl fin och supergullig men är det inte lite väl fånigt? Nu har jag sett den iaf. Nästa projekt är Horton hears a who som jag har längtat efter. Andra filmer som är med på min vill se och vill se igen-lista är

1. Baader Meinhof Complex
2. How to lose friends and alienate people
3. Burn after reading
4. W.
5. Young at heart
6. En lanthandel i Provence
7. Napoleon Dynamite. När ska jag få tillbaka den?

Och så vidare. Och Låt den rätte komma in för att jag inte orkade läsa boken. Och för att vi ska åka till Rumänien och träffa riktiga vampyrer.

Jag borde verkligen diska.

Puss!

Invasionen - En gång till

För att det är roligt att de "Vi byter väl namn då!" och sen... "Ska vi inte sjunga på svenska.. eller?".För mycket fritid?

Sexhundrafemtiofyra.

På fredag ska Gibson beskäras. Ska försöka prata med honom om det senare idag. Så att han har en chans att ta vara på den här sista tiden som könsmogen och förjävlig katt. Droppen rann nog över för Christian när katten började riva loss tapeten i hallen. Samtidigt känns det som att Christian av någon underlig anledning tycker att det är roligt när katter ska kastreras...

Husfruarna var jämt görbra igår. Kan dock inte sluta tänka på att det stod "Five years later" och så hade Gaby fått barn och den ena var iaf inte fem år. Åtta kanske. Jag har inte så mycket till liv nu när jag är sjuk och tänker på sånt. Har iofs gjort en viktig sak idag. Beställt present till Christian. Även de är jämt görroliga. Måste vara för att jag är så jävla rolig.

Saker jag borde göra:
1. Plugga och få in de där förbannade tentorna (så går det när läraren säger "Ni kan lämna in dem när ni själva vill och har tid".. eh?)
2. Omformatera och dammsuga min dator
3. Skriva ned min önskelista i bloggen så ni vet vad ni kan ge mig

Förra veckan gjorde jag en lista med saker som jag verkligen vill ha. Igår tänkte jag på den och det är en sak som jag glömt bort, eftersom jag inte skrev upp allt direkt. Men här är de saker jag kommer ihåg
1. En laptop.
2. En laptop.
2. En bubbelvattenmaskin.
3. En MP3-spelare.

Plus en sak till som jag inte kan komma ihåg. Jag vill även att ni ska veta att om ni ger mig den första eller den andra saken så bidrar ni till en väldigt god sak, för då ger jag Isac min nuvarande dator. Bara så ni har det i åtanke.

När jag har haft tid över så har jag även tänkt på vad jag skulle ha på min raider om jag var känd. Jag skulle begära att de sätter ett av mina fans från varje spelning på ett uppdrag. En person ur kön som verkligen älskar mg och min musik får trehundra spänn som den ska köpa en present för till mig. Efter konserten får personen komma backstage med sina kompisar, ge mig presenten och bara umgås med världens bästa person - det är jag. Fotografering och filmande med tillåtelse att publicera på internet ingår. Fy fan vilken bra grej.

Idag ska vi på möte. Det tycker jag är tråkigt. Hoppas Gerd är där.

Puss!

Coldplay - Fix You

För att jag grämer mig lite över att jag inte kom iväg på konserten.

Han besudlade mig

Sexhundrafemtiotre.

Tänka sig. Här har jag gått runt hur länge som helst och trott att det är Johnossi den tjugonionde. Den här månaden. Trots att jag flera gånger har sett siffrorna 29/11 hur många gånger som helst. Tur för mig att jag är hundratjugofem procent säker att Håkan kommer den sista oktober. OKTOBER.

Jag är tydligen sjuk. Det var jättekonstigt allting. Jag ringde och skulle fråga om jag skulle ta massa astmamedicin eller om det fanns nån hostmedicin. Jag skulle åka dit sa de. Och idag fick jag lämna massa blod. Allt jag vill är att sluta hosta. Men det var en rolig doktor.

Doktor: Gissa vilket land jag kommer från?
hogie: Jahaaaa.. okej. Geografi? Eh, medelhavet - Italien, Spanien eller nåt sånt?
Doktor: Ja!
hogie: Eller mellanöstern. Du skulle lika gärna kunna vara från mellanöstern. Jag vet inte.
Doktor: Ja!

Okej...? Så jag gissade på Portugal som var det allra första jag tänkte på. Det var ju fel. Egypten. Han sa roliga saker hela tiden. En sån där som man vill ha under sängen som man kan plocka fram ibland och skratta åt.

hogie: Men vaddå. Måste du ha massa blod eller? Jag tror inte det behövs. Jag känner mig inte så sjuk. Ett helt rör.. liksom?
Doktor: Ja. Vi brukar ta en kniv och skära upp armen så får vi tillräckligt.

Höhö. Han ljög. Jag vet inte hur hon fick mitt blod för jag tittade inte och mamma var inte med och jag har aldrig varit så modig för sist så bara grät jag fast jag var vuxen. Men nu sa jag "Gör det, bara gör det!". Och så gjorde hon det och jag var jättemodig. Och sjuk. Fast jag vet inte. Han är från Egypten så jag vet inte riktigt.

Idag är det Husfruarna och det tycker jag är bra. Det har inte varit så spännande de senaste gångerna men det tar sig förhoppningsvis.

Imorrn ska vi på möte för de ska renovera vårt hus och man får inte bo här på tre månader. Det känns sådär kul.

Snart måste vi beskära Gibson. Han besudlade min arm. Först fattade jag inte riktigt vad han höll på med, men när jag kom till insikt om vad de juckande rörelserna kunde betyda så blev jag skräckslagen. "Undrar om man kan få göra det redan under helgen" sa Christian. Det hoppas jag. Här vill vi inte ha nån slags omvänd tidelag.

Puss!

The Solution - Would you change your mind

För att jag hade massa Solution i mobilen. Det var bra.


Det gick för lätt

Sexundrafemtiotvå.

Jag skulle egentligen vara på dagis nu. Jag tog mig upp jättefort imorse. Det var nästan lite oroväckande hur lätt jag tog mig upp.
Christian: Och vart ska du då?
hogie: Vad tror du? Jag ska väl jobba! (skitsur. för det var ju ändå morgon)
Christian: Tror du? På dagis? Med den hostan?

Roligt göbbsamtal han förde med mig tycker jag. Roligt att han var vuxen och göbbig. Men han hade ju rätt. Speciellt efter att jag flera gånger under helgen gnällt på dagispersonalen som gnäller över att barnen är på dagis fast de är sjuka. Som att personalen är bättre. Är det några som går till dagis fast de är sjuka så är de dem.
Nåväl. Smart av Christian att hålla mig hemma eftersom jag nästan dog av ett astmaanfall förut. Det kunde ha varit traumatisk för barnen att se vikarien som dyker upp en gång i månaden kvävas bland vattenfärgerna. 

Den dumma hostan gjorde att jag missade Lasse Lindh också. Och Lisa och Robins inflyttningsfest Jag som hade sett fram emot det. Nu ser jag verkligen fram emot Johnossi och Håkan Hellström.

Det här med datatid är bra skit det. Ropen skalla - datatid åt alla!

Puss!

Speed of sound enterprise - Young Girl

För att jag önskar att det dyker upp ett nytt sånt band snart.

Vilket jävla gnäll

Sexhundrafemtioett.

Det har hänt massa saker sen sist. Jag och Gibson har varit hemma hos Gerd, jag har träffat en mental coach, jag har tänkt en hel del på högstadiet och även på varför folk inte förstår enkla saker som att du borde använda mikrovågsugnen istället för spisplattan.

Mest av allt har jag nog tänkt på att jag verkligen inte borde sitta vid datorn och att syrran sa att "Ja men, både mormor, mamma, syrran och jag har ju haft problem med det". Efter en enkel googling på "karpaltunnel" har jag övervägt att införa datastunder i mitt liv. Max trettio minuter om dagen. Uppdelat på tre. Det kan bli hur bra som helst det är. Vore ju skönt om det kunde sluta sticka i händerna och så.

Gerd heter inte Gerd. Hon heter inte ens något närheten av Gerd. Den mentala coachen var i bibliotekskafét och jag tänkte säga till honom att sluta prata med mig för han var snygg och jag gillar i allmänhet inte snygga personer ni gör mig nervösa och jag vet att ni bara vill utnyttja mig så håll er undan! Iaf så sa jag det aldrig till honom och det är möjligt att han har botat min brukares myrskräck. Det återstår att se. Och det här med högstadiet. Det började med att "Oj. Nu tänkte jag på högstadiet. Det händer ju aldrig". Nej, varför det? För högstadiet var kanske det värsta som fanns, nu när jag tänker på det. Det fanns inget bra med högstadiet. Allra mest ångrar jag att jag fick massa nya kompisar som jag överhuvudtaget inte haft någon användning av. Och att jag hade vattenkoppor så jag nästan fick IG i NO-ämnena och när jag första och enda gången ramlade på mina inlines så jag skadade mig och fick ha mitella och nästan fick IG i syslöjd. "Du kan väl sy ändå?" sa syslöjdsfröken som hade vitlöksandedräkt "Ska jag sy med fötterna då eller?" sa jag. Hon gillade inte mig. Jag gillade inte henne. Lika bra det. Jag minns att jag producerade ett par pyjamasbyxor.

Och spisen. Och vattnet har jag också tänkt på. Som Eivor på jobbet "NÄÄ, det smakar annorlunda om man värmer i mikron! Det vet jag!". Hur lång tid tar det att smälta smör på spisplattan? Lång tid. Hur fort går det i mkron? Det går fort. Vilket är mest energisnålt tror ni? Hur lång tid tar det att koka upp vatten på spisplattan? Lån tid. Hur fort går det med vattenkokaren? Det går fort. Vilket är mest energisnålt tror ni?

DESSUTOM. Stör jag mig på att ICA på Lövnäs bara har mjölkprodukter från Arla. Tror Hammarö att det är västkusten bara för att det ligger vid vattnet?

Vattnet. Jag minns en tant som trodde att när hon diskade under rinnande vatten som handlade det om att hon slösade vatten. Shit, tänkte jag... hur kan man tro det? Men det tog liksom inte slut där. Det är tanter, gubbar, ynglingar, mittemellingar... För vår del (som vi som är svenskar och bor i sverige) har det aldrig och kommer antaglien aldrig att handla om vattenmängd. Vi har vatten i överflöd.  Som med nästan allting vi gör hemma i vardagen så är det energi det handlar om. Jag orkar inte. Mina tio minuter är snart slut.

Puss!

Oasis - Stand By Me

För att Oasis är störst igen. 

Det känns rätt gött faktiskt

Sexhundrafemtio.

Ser man på, ser man på. Jag fick jobbet! Det är sweet skit det. Nu är jag lite rädd för massa uppdrag som jag måste säga ifrån mig. Jag ska dra ut på det så länge som möjligt. Kan inte dra ut på det hur länge som helst eftersom jag tillträder den nya tjänsten redan första november... men ändå. Dra ut på't.

Det känns bra med ett jobb där det är bra att ha en bakgrund med politiskt engagemang och idéburen verksamhet. Det känns bra att testa på att inte plugga på ett bra tag.... wohooo!

Idag ska det ses och lyssnas och upplevas Detektivbyrån. På Nöjesfabriken. Ser fram emot det, i massor. Missade dem på Arvikafestivalen. Så går det när man åker hem och skriver recensioner istället för att stanna på plats. Det gör inget. För om man verkligen vill se ett band live så går det. Nästan alltid. Sverige är inte så brett. Oooh... De är så bra! Detektivbyrån är så bra!En annan sak som man kan titta på är den här videon. Den är nästan bättre än originalet. Nästan.Nu ska jag snart göra ärtsoppa. Det är torsdag, då äter vi ärtsoppa. Christian tvingar mig dessutom att göra pannkakor varje ärtsoppetorsdag. "Kan vi inte göra pannkakor också...?". Och så tittar han på mig med hundvalpsögon. Blä. Pannkakakor är så inte gott. Massa ägg och grejer. Nån gång ska jag ringa till Patti och Lovisa på P3 och önska att vi borde förbjuda ägg och mysbyxor. Fy fan vad jag hatar ägg och mysbyxor. På alla sätt och vis. Nej, det är inte ens okej med mysbyxor hemma. Lägg av.

Puss!

Detektivbyrån - Dansbanan

För att jag har sånt jävla flyt att jag får kliva in alldeles gratis och se dem ikväll.

Det är hennan som gör henne frän i hövve

Sexhundrafyrtionio.

"DU DÄR! DU SOM KOM SENT! VAD HETER DU?". Det var inte meningen att komma sent. Förlåt fröken. När jag skulle köpa kaffe kom den rödhåriga och frågade om vi inte kunde träffas nästa vecka. Hon känns jävlig skum så det tackar jag verkligen inte nej till.

Rödhåring:
Jag ska gå hem nu, jag är egentligen sjuk. Har opererat örat.
hogie: Jaha... Varför det?
Rödhåring: Ehm.. njae.... eeeh... Det är medicinskt.

För det första så tycker jag inte att det är okej att säga "jag har opererat örat" om man inte vill berätta varför.
OKEJ. Så nu måste jag vänta en vecka på att få veta varför? Det är väl skumt, det där med örat? Som att hon inte var skum från början. Tänk om hon har haft nån sån där konstig sjukdom i örat. Som gör att hon får dålig balans. Så hon välter varje gång hon går på kullersten. Eller bli åksjuk när hon cyklar. Jag måste få veta nu nu nu! Jag måste också få veta vad hon heter. Hon vet vad jag heter.

Idag ska jag inte jobba. Det är helt otroligt. Första fredagen på tre månader som jag inte ska jobba kväll. Första fredagen som jag inte ska fylla bullar med vaniljkräm. Hur ska det gå?! Imorrn är det ju Kanelbullens dag. Hur ska jag klara Kanelbullens dag utan bullar från bageriet? Häromdagen bakade jag kärleksmums. Mest för att ha något att lägga i min fina kakburk. Dessutom har jag bestämt att det eter moccarutor när det är kokos på och kärleksmums när det är strössel.Den femtonde kommer Lasse Lindh till stan. MEN. Den nionde är det Detektivbyrån och den sjunde november är det Soundtrack of our lives. Det var ett tag sen jag såg Soundtrack live. Fin skit. Vad som är ännu finare är Karensdag den första november. Höstens livescen kan ju inte bli mycket bättre än så här. Lite Oasis som toppar det vore iofs nåt.

Puss!

Karensdag - Tjockt på Bergvik

För att "du fick dig väl en slät köpp?".

Fleischgeruch liegt in der Luft

Sexhundrafyrtioåtta.

Christian säger att jag inte får lyssna på Rammstein. Han tror att om jag gör det så kommer jag bli en galning som är orsaken till skolmassaker. Att jag kommer lägga upp filmer med mig själv på YouTube där jag viftar med pickadåller. Så jag passar på nu när han inte är hemma. Tur att han jobbar på dagen och att jag pluggar/jobbar på kvällen. Det finns så mycket man kan passa på att göra. Som att lyssna på Rammstein. Jag har även städat toaletterna och gjort skitgod mat. Först gjorde jag maten. Sen städade jag toaletterna.  Det är så jävla äckligt att städa toaletter. Det är en av de saker jag minst av allt vill göra.

Tyska är väl ändå ett för roligt språk? Vaaaaa? Fleischgeruch liegt in der Luft?

Nu har det börjat bli riktigt kul på skolan. Han står där framme och pratar om Hobbes, Locke, Pufendorf, Kant och alla andra gamla gubbar som satt hemma för sig sälva och kom på bra saker. Som grundstenarna för liberalismen. Rationalism. Metafysik. Naturrätt. Och jag har värsta försprånget för jag har redan läst filosofi på högskolan. Gött mos tänker jag när jag sitter där och slutar lyssna. Läraren ställer alltid massa svåra frågor som ingen kan svara på. Men igår frågade han... efter att han sagt "vi svenskar ser ju inte negrer som svenskar. Utan vi tänker ju "titta, han är neger, han är inte svensk!". Negrer - eller svarta då". Som jag tyckte var roligt. Nåväl. Sen sa han så här "Ser du dig som demos eller etnos? Ser du dig som folk eller medborgare?". Och sa massa bra saker om att svenskar är "folk" och inte "medborgare" och därför har vi till exempel folköl, folkets hus, folkomröstning. Skitbra. Då har jag idag tänkt så här... att jag är ju hellre "folk" än "medborgare". Och efter det så har jag ungefär en halvtimmes resonemang kring det här, men det orkar jag inte ta nu.

 Puss!

Rammstein - Rammstein

För att göra lidandet så stort som möjligt.

RSS 2.0