Stavningskontrollen ur funktion

Sjuhundratretton.

Finaste sms:et under veckan som gått fick jag från Barbro:
Häj mamman barboro här. Jag tycKKer om dej Åk $aknar däj. pUss o <ram .. MjaOu

Tänk att hon kan skicka sms. Utan tummar.

Annars har finaste kommentaren under veckan som gått uttalats av Adrian under budgetdiskussionen:
En del av de pengarna är för mat till Jessica också, så hon håller sig snäll.

Helt rätt tänkt där. Speciellt med tanke på att den delen av budgeten var på cirka fyrtiotusen. Min mat- och sovklocka sprider sig landet runt. Det är lika bra, så folk vet vad som gäller.

Idag är jag skitstressad. Lite så jag mår illa. Det är i stunder som de här jag ska använda mig av mindfulness-kursen. Jag har glömt glasögonen hemma. Trött i hövve ellööööör.

Puss!

Mgmt - Kids (Soulwax remix)

För att det är en av de roligaste och konstigaste remixer jag hört på länge. Mycket electro ute nu. Det är kul.

Det blev så mycket på en gång

Sjuhundratolv.

Vi var på affärerna för jag skulle köpa nya skor. Jag hittade så himla bra skor. Först hittade jag de här, fast med högt skaft


Men sen. Sen gick vi förbi inlines. Ojojoj. Det fanns ett par som var gjorda i återvunna material och bambu. Så jävla tuffa. Och han som jobbade i affären var hur bra som helst. Han sa att jag kunde ta med mina inlines dit så skulle de göra i ordning dem. Han sa att jag inte fick hoppa omkring på dem som jag gör utan bara åka. "De är inte gjorde för att hoppa med". Väldigt konsigt att jag har haft dem i så många år och hoppat så många gånger med dem då. Jag har haft tur att de inte gått sönder påstod han. Han var go ändå. I alla fall så kommer de fina rullskridskorna i bambu antagligen att hamna i min ägo. Jag blev så förälskad at t jag glömde bort skorna. Trots att Christian erbjöd sig att betala dem. Inte ens när jag hittade de här blev jag mer intresserad av skor än inlinesSen sa Christian att jag ska köpa skor i Göteborg istället. Han tror att han vet så himla mycket bara för att han är en gammal gubbe. Och det gör han ju! Det är klart jag ska köpa skor i Göteborg.

När vi var i affären med inlines och skor så var det nästan vår ute och mannen som säljer skor och inlines sa att jag inte ska åka innan de har sopat. Det vet väl jag också men det kan ju inte vara mitt fel att de sopar så sent? Idag snöar det och inlinessäsongen känns väldigt långt borta. Allt är mitt fel. Det var jag som önskade att det inte skulle vara snö i Fristad i helgen. Jag tror det kommer vara snö i Fristad imorrn när jag kommer dit.

Nåväl. Nu vill jag ha kaffe. Jag hörde precis någonting om kaffe. Eller jag hörde "Det finns kaffe nu Kathy om du vill ha". Kanske att de mobbar mig?

Puss!

Mando Diao - Dance with somebody

För att det är roligt att Morgan i Christer tror att Mando Diao ljuger när de sjunger att de vill dansa.

P.S. Nu stack Gunmarie in huvudet och sa "Det finns kaffe". Jag är nog inte mobbad trots allt. D.S.

AMBIVALENT

Sjuhundraelva.

Plura och Pugh på Packmopedsturnén! Det är huuuur braaaa sooom heeeelst! Coolt.

Idag har varit en konstig dag. Väldigt manodepressiv på nåt sätt.

Puss!

Pugh - Små lätta moln

För att det har varit vår idag. Nästan i alla fall.

RAZZES KÄRLEKSANNONS

Sjuhundratio.

Hade precis en dialog med min kusin på msn. Det är faktiskt ganska längesen jag fick säga att "nej, jag och Razze är inte tillsammans längre. Det var många år sen nu". Jag frågade om han kände nån kiropraktor som kunde komma hit och knäcka ryggen på mig.
Richard: Ah men ring Razze då.
hogie: Va? Varför det?
Richard: Så kan han komma och massera dig.
Richard: Fast ni kanske inte "är i lag" längre"....

Rooooligt. Roligt att han skrev "är i lag" och roligt att han överhuvudtaget ens tänkte att jag och Razze skulle "vara i lag" fortfarande. Speciellt med tanke på att han har träffat Christian säkert ett par gånger i alla fall.

På tal om det så var Razze (som jag föredrar att kalla Ralle, men Razze ser ju så roligt ut) hemma hos oss i fredags. Han borde skaffa en tjej/dam/kvinna/. Är det nån som läser det här som har en tjej/dam/kvinna till Razze så kan ni mejla honom på rasmus_jansson@bredband.net. Han är tjugotre år (tjugofyra den tredje augusti - lejon), skitlång (1,96 eller nåt), cendréfärgat hår som han färgar svart, lite skägg på hakan och moppemustasch, väldigt starka ben, bra på trummor och gitarr, tycker om band som Muse, Queens of the stone age, Mew m.m, pluggar till dataingenjör. Razze är väldigt snäll, rolig och har bra filmsmak. Med mera. Mejla honom för mer information samt planering för dejt.

Hoppas inte att han blir arg på mig nu.

Nästa helg ska jag och Chrille Krok till Göteborg och götta oss! Bonus till götterier.

Puss!

The View - Shock Horror

För att jag har tjatat om att jag har saknat The View. Men så släppte de tydligen en ny platta i februari. Tji fick jag för allt tjat!

Låna mig ditt barn

Sjuhundranio.

Först av allt vill jag bara säga att jag är besviken. Sofie gav Isac en presentkort på bio. Och vad ska de gå och se tillsammans? Kenny Starfighter. Där försvann mitt alibi. Då måste du gå med mig! sa jag till Christian. Fick inte världen mest positiva gensvar utan ett "Ehh.. ja..ha... ehh..". Har någon som läser det här ett barn att låna ut till mig för ett biobesök så tar jag gärna emot det. Jag kan även tänka mig att ställa upp som barnvakt för hela biodagen. Det får dock inte vara ett tråkigt barn som inte tycker att Kenny Starfighter är bra eller ett helt humorlöst barn. Barnet ska helst tålas att drivas med och som inte gråter av ironi. Alla andra erbjudanden mottages med en utskällning över hur värdelös du är på att uppfostra ditt barn till ett tråkigt barn som kommer att bli en tråkig vuxen. Observera! Barnet måste vara minst sex år.

Isac fyllde sju år och han fick en akustisk gitarr, rullhjul till skorna, Bakugan, ett skosnöre, pengar, fiskespö med mera med mera. Bakugan är vansinne. Mina adopterade eskimåbarn ska bara ha en pinne att leka med. Som de kan peta på varandra med.

Den här helgen ska jag till Fristad på årsmöte. Sist jag var där så hade vi snöbollskrig. Det hoppas jag inte vi ska ha den här gången. Eller - jag hoppas att det inte går att ha snöbollskrig. I helgen var jag på ett annat årsmöte. Naturskyddsföreningen. Det var kanske det konstigaste årsmöte jag varit på någonsin. Ingen visste något och det slutade med att vi fick kalla till ett extra årsmöte. Det leder förhoppningsvis till att vissa lär sig att man bör läsa stadgarna innan årsmötet. Här sitter jag och är en besserwisser och präktig som Madicken... Bara för att mitt jobb är att läsa stadgar och veta hur årsmöten och möten går till. Men ändå. Sitter man i en styrelse så borde man ha lite koll på hur ett årsmöte ska gå till. Nåväl. Det blir nog skitbra så småningom.

Idag var det han från Fame Factory som körde bussen igen. Han, countrykillen. Han körde oss till Göteborg en gång också. Han borde sjunga när han kör bussen. Det skulle jag tycka var roligt.

Ni vet väl förresten att man kan samla på Kalle Anka-filmer med Aftonbladet? Missa inte det.

Puss!

Korn - Reclaim my place

För att de ska spela på Arvikafestivalen! Och det finns inte en chans att jag hinner åka dit i år. Så nu måste jag gråta.

Ge mig en vibration

Sjuhundraåtta.

Det är så jävla bra att bob hund kommer med nytt! Vilket tjat. Men ja! Men hallå! Fattar ni inte hur bra det är? Musikåret tjugohundranio har börjat så bra och kommer bara att bli bättre och bättre. På sanning. Tinnitus i hjärtat. När ni kommer hem till mig får ni se det bästa Thomas Öberg-citatet någonsin. Det har bott hemma hos mig i typ.. sju år. Och det är ännu ingen som har slagit det. Men varför?! Men ja! Men hallå! Fattar ni inte att det är för att bob hund med alla medlemmar är genialiska? Sväljer du Kravmärkt eller tuggar du grishals? Mmm. Roliga bob hund.

Femton sekunder av allt .

Puss!

bob hund - Tinnitus i hjärtat

För att P3 Musik nästan alltid är bra. Kan det bero på Olle Garp?

Genom en passkontroll

Sjuhundrasju.

Värsta roliga projektet på gång! Tror jag i alla fall. Det känns som att det kan bli hur bra som helst. Speciellt om vi får ihop de bra samarbeten som ligger i utkasten. Ett bra telefonsamtal på en fredag tycker jag. Det gillar jag.

Idag är det fredag. Det gillar jag också. Nästa helg är det distriktsårsmöte så det kommer att behövas en riktigt ledig söndag den här helgen. Snart är det påsk! Trots min okristna läggning så är det bra med påsk. Kycklingar är söta och fjädrar i ris är roligt. Ägg smakar skitäckligt och är läskiga men påskkärringar och påskgubbar är fina. Det kommer nog ingen påskkärring till baracken som jag får ge godis.... Kanske att jag kan få Christian att måla några påskbrev, klä ut sig och ringa på dörren? Antagligen kan jag det om jag verkligen vill.

Oh. Nu kom jag på ett mejl jag måste skicka. Innan jag glömmer det igen.

Puss!

Florence Valentin - Du kommer gå långt

För att jag älskar Florence Valentin. Lite som Håkan Hellström fast för någon som är tjugofyra.

Technomegahit

Sjuhundrasex.

Är det förresten någon som har en grym idé på något svinkul som trettio nykterister kan göra i Göteborg i juli så slänge den på mig.

Puss!

Grotesco - Tingeling

För att det var lika bra som Croatian Invasion och för att jag sa "vi kommer aldrig att få komma in i Ryssland efter det här".

Lösningen på ALLT

Sjuhundrafem.

Idag har jag tagit beslutet att sluta med mina minipiller. Det kommer att bli apjobbigt. Smärta, tårar och en jädra massa blod. Men herregud du kan ju bli med barn?! Nej, såna snuskigheter som kan leda till barnafödande sysslar inte jag och Christian med. Dessutom finns det fårtarmar som fungerar alldeles utmärkt för de som syndar. Jag fick börja med minipiller för att jag hade så ont att jag kräktes. Det är ångest att ta beslutet att få tillbaka det. Speciellt mycket ångest är det för att jag reser så mycket nu. "Det går över när du fött första barnet!", brukade Mård trösta med när jag var yngre. Jag som aldrig ska ha nåt barn. Vilken tröst.

Det är så orättvist också. Varför ska en del bara blöda en droppe och inte ens känna när den är på väg/är där? Och varför ska en del av oss få så ont så vi svimmar och inte kan röra oss för att det kommer flera LITER? Jag som har jobbat så hårt på min karma dessutom.

Till helgen är det stämma med Naturskyddsföreningen och Isac fyller sju år. Hela lördagen bokad alltså. Vi ska tvätta bilar och... det var nåt mer vi skulle göra också. Undrar vad det var. På onsdag har nya Kenny Starfighter-filmen premiär! Uuuh vad roligt! Wolli-bolli.

Här går folk i väggen och andra märker inget. Det är också orättvist. Tur att det är fint väder.

Puss!

The Solution - Wild Mountain Berries

För att jag aldrig byter låtar i mobilen.

Ah men stick mig då!

Sjuhundrafyra.

En sak som är läskigt är när det kommer en timme då jag blir skräckslagen för jag inte vet vad jag ska göra. Men har jag förstått saker och ting rätt så händer det inte bara mig och är vanligt förekommande i det här jobbet. Det är för det skitläskigt. Antagligen för att jag är svensk och har hög arbetsmoral. Det är min djupsinniga analys av det hela.

Mina Läkerol är slut och idag ska Christian lämna blod. Eller plasma. Kanske båda. Jag vet faktiskt inte. I alla fall är det bra att han gör det. Speciellt eftersom jag inte gör det. Att någon tar blod eller sprutar in något i mitt blod... Det är bland det värsta som finns. Tvåa efter höga höjder. Trea kommer vita, stora pudlar. Kan de prata så åker de upp på andra plats (kanske första till och med. Det vet jag först när jag har träffat en vit kungspudel som kan prata). Det var i mellanstadiet man skulle ta någon slags spruta mot någon slags sjukdom/tillstånd jag vet inte alls. Men de skulle tvinga mig att ta den där sprutan och jag skrek och protesterade. Protesterna gav resultat och jag fick ta sprutan några år senare än alla mina klasskamrater. Först var jag tuff och bara "jamen stick mig då... skolsköterska!". Sen tog hon fram den och jag sprattlade som en fisk på land. Hon stack mig flera gånger, den hyndan.

Att Christian ska lämna blod eller plasma eller båda betyder att jag måste laga mat. Finns det nåt värre än att vara den som måste laga middagen på måndagen? (förutom höga höjder, kungspudlar, sprutor....). Det är en anledning till att vara ensam resten av livet. Slippa laga mat åt flera personer. Egentligen tycker jag nog att det är ganska roligt att laga mat. Jag tycker till exempel att det är roligt att laga mat på en lördag. Eller en söndag. Igår lagade jag mat och det var inte ett dugg tråkigt.

Dessutom. Om jag var helt ensam i livet så skulle jag aldrig sitta kvar ensam sist och tugga vid matbordet. Då skulle jag kunna tugga exakt så sakta jag själv vill i en HEL timme. Sen har jag jävligt fin bajs också. Exemplarisk, skulle jag tro.

Idag ska jag börja läsa i min nya bok som jag inte minns vad den heter. Jag minns saker väldigt dåligt. Undrar hur det kommer kännas för min omgivning när jag är åttio år. Kanske att jag borde börja träna upp minnet nu så det inte blir sämre och sämre. För det är ju så skitdåligt redan nu.

Puss!

The Knife - Silent shout

För att jag tycker att Karin Dreijer är lite läskig. På ett bra sätt. Som Fever Ray.

Kokain är farligt farligt

Sjuhundratre.

Just det. Jag måste passa på att spy ut min avsky över Kleerup också. Jag hörde honom på Morgonpasset där han bara var vansinnigt pinsam. Jag tänkte att jag ville gå och se honom spela sin fantastiska musik. Jag såg honom på stan och tänkte på intervjun i Morgonpasset ("Kleerups sista med svensk media"). Tänkte igen att jag vill se honom spela sin musik. Sen tog förnuftet över och ibland måste man säga nej till att sponsra vissa artister hur bra de än är.
Men du, har inte du lyssnat på knarkarbandet Oasis i alla år? Jooo, men de är inte dryga på samma äckliga sätt. De är åtminstone pundare som vågar stå för det.

Sådär. Nu känns det bättre. Ändå är Kleerups musik fantastisk. Det är synd om människorna. Det är synd att de måste testas positivt för kokain, ha hasch i fickan och sen tycka att det är bedrövligt att de drogtestar artister mitt under festandet. Stackars Kleerup.

Puss!

Kleerup feat. Robyn - With every heartbeat

För att det trots allt var tjugohundraåtta års bästa låt.

Mysteriet med SolBrith

Sjuhundratvå.

Roligast idag, hittills var följande diskussion:

Liv: Vi kanske kan ringa SolBrith.
Monika: Va? Vem är det?
Liv: Jaa, hon är ett medium som kanske kan "se" var nycklarna till kassaskåpet är!
hogie: Det tycker jag är en jättebra idé. Jag har en gammal söndagsbilaga på kontoret. Jag skriver och frågar henne.
Liv: Men på allvar alltså! Jag tycker det är jättespännande!
hogie: Ja! Jag säger ju det, jag skriver ett brev till henne sen och frågar var nycklarna är.
Monika: Ska vi skicka med en bild på kassaskåpet då eller?
hogie: Nej, vi kan ta ett hårtstrå från nån på kontoret.
Monika: Räcker det?!
Liv: Men jag tycker det är en bra idé! Vi borde göra det!
hogie: Ja! Jag säger ju att jag ska skriva till henne sen. Jag gör det.

Uh vad roligt. Roligt med tanter som är så allvarliga. Och så vidare. Jag har ännu inte hunnit skriva ett brev till SolBrith, men jag hoppas att jag gör det inom en snar framtid. Antagligen kommer jag att glömma bort det. Det vore tråkigt, hon kanske verkligen vet var nycklarna till kassaskåpet är.

Superbråttom.

Puss!

Mando Diao - Gloria

För att de spelar den på radion! Det gillar jag.

Efterblivna Tyskland

Sjuhundraett.

Igår åkte jag tåg till Trollhättan. Hon som är städgalen i teveprogrammet med människor som inte städar sina hem åkte med. På tåget uppstod även ett bråk mellan tre män och konduktören.

En av männen: Men vad vill du?!
Konduktören: Vad jag vill?! Jag vill se en biljett!

Och så vidare. Hon var rädd för dem. På torsdag kanske det blir ett blodigt slagsmål på tåget till Trollhättan.
Sist jag var i Trollhättan så har jag jättemycket tid över och hann gå på Freddie Wadlings konstutställning på kulturhuset. Den var fin och rolig och väldigt stor. Han har hunnit rita mycket.  

Idag har jag ingen lunch med mig och det är supertråkigt. Det är så konstigt att det fortfarande är så svårt att få vegetarisk mat på affärer och restauranger. Jag minns när vi var i Tyskland och jag var femton år och fick leva på tomatsoppa genom hela Tyskland. Det kan jag förstå... Eftersom de alltid varit lite efter i Tyskland. Men sverige borde väl ha kommit i kapp nu? Jag önskar att vi kunde komma i kapp ganska snart i alla fall. Nu finns det dock flera ställen man kan köpa falafel på i Karlstad. Det är trevligt och gott. Har det inte kommit mer vegetarisk mat till sverige inom fem år så flyttar jag till Grekland och lever på tzatziki, vattenmeloner och oliver resten av livet.

Vi har fått en vattenläcka i baracken! Blött som en sjö. Jag sa till Christian att akta sig för vattnet som kommer ur väggen för det är antagligen asbest i det. Jag tycker inte att han tog mitt råd på tillräckligt stort allvar.

Puss!

Eldkvarn - Dina enkla baracker

För att det är ett så bra ledmotiv till vårt leverne i baracken.

Han ska straffas

Sjuhundra.

Jag är rädd för revisorerna. Gick precis förbi dem och hörde "Sånt måste de ju verifiera!" och "Det här gillar jag inte". Jag har alldeles för mycket att göra för att hinna med massa fel som hittas under revisionen. Kanske att jag börjar gråta. Eller inte.

I måndags hände något väldigt hemskt. Gibson måste ha klivit in i tonåren med revolter som hör till. Han stal bilen. Han stal PYY. Han har ju inte ens körkort? Han når ju inte ens ned till pedalerna? Men det värsta är inte att han stal bilen. Det värsta är att han backade in en stupränna så hela högra backspegeln gick sönder. Christian var inte hemma när det hela hände och först tänkte jag att jag inte skulle berätta det i fall han skulle kasta ut katten eller nåt. När jag berättar det säger han bara "Gibson, det gör inget... Du ska bara veta hur många backspeglar jag har kört i sönder! Minst en i alla fall! Det var ju tur att det inte var en människa du körde på". Lite mer straff tycker jag nog att katten borde få. Han borde åtminstone få betala en ny backspegel med sin veckopeng. Om han nu har nån.

Idag är det onsdag och imorrn är det torsdag. Imorrn ska jag plocka ur hela kontoret som jag precis har flyttat in i för på fredag ska de måla om. Det är bra tycker jag. Väggarna här inne är grisrosa. Nästan som dasset i sommarstugan.

I afton ska jag och Benny på yoga. Det är också bra.

Puss!

kent - Som vatten

För att jag har värsta bra spellistan i min sprojlans nya MP3-spelare.

RSS 2.0