Finns det inget bättre du kan göra på semestern, tror du?

Sexhundratjugotvå.

Idag har Christian köpt dammsugarpåsar. Imorrn har han sin första semesterdag. Undrar vad han har för planer.
Igår var jag och Christian och tittade på en lägenhet. Som var ett hus. Det var som ett kollektiv, fast på ett bra sätt och inte som på mina kompisars sätt. Det ligger inte i stan. Det fanns en båt. En biosalong. Ett biljardbord. Två bastu. Sweet skit.
Senare delade jag, Christian och Ralle på en platta öl. Det var trevligt. Synd att vi i efterhand kom på att vi skulle ha spelat kort.

Nu ska vi äta paj och om cirka sju timmar börjar jag jobba.... ... ...

Puss!

Pugh Rogefeldt - Haru vart på cirkus


För att jag hittade den här braiga sidan.

Det blir svårt för honom

Sexhundratjugoett.

Damen på bageriet är jätterolig. Första gången blev jag nervös och kom på att oj, hon försökte kanske inte alls vara rolig. Men efter en stund skrattade hon också. Jag hade vänt en lapp fel och då trycker hon upp den i sina ögon och säger "Tänk när chauffören ska läsa det här, då står han så här och "men oj, vad står det här, jag ser ju inget!" det blir ju jättesvårt för honom". Ungefär. Jag skrattade lite för länge.

Vi har massa filmer att se som inte Christian har sett. Till exempel I heart Huckabees och American Splendor. Hur kan man inte ha sett dem? Kanske för att han har dålig syn. Tur att jag har bokat en tid hos optikern åt honom. Då kanske det blir ordning på torpet. Då kanske han inte måste fråga mig om vad det står på skyltarna när vi åker bil. I alla fall så är Jason Schwartzman med i I heart Huckabees och jag har tänkt på honom jättemycket senaste tiden. Det blev något "tekniskt fel" på Karlstads nya radio och vi fick höra Can't buy me love tre gånger efter varandra och då tänkte jag på filmen och fick för mig att Schwartzman är med i den. Men det är han ju inte alls det är ju Patrick Dempsey som är med i den och det var skitjobbigt för jag kunde verkligen inte komma på vilken film det var som jag tänkte på. Spun? Nej. Darjeeling Limited? Nej. För det är ju en äldre film. Och sen kom det... Rushmore. Bra film! Den ska jag se snart. Sen kommer ju, förhoppningsvis The fantastic Mr Fox. Fast det vet man aldrig. Det står alltid saker på internet, sen längtar man efter dem i ett år, sen glömmer man bort dem och helt plötsligt står de i filmhyllan. Som Everythings gone green.

Idag är det allsång. Nu ska jag skriva novell till tävlingen.

Puss!

Håkan Hellström - Kär i en ängel

För att jag tänker på den när jag hör den dära... med Takida. För det är lite samma sak, fast annorlunda. Tyvärr?

Bert Karlsson låter bara arg, men han menar det inte

Sexhundratjugo.

En sak som jag glömde på den där listan var samtalet till Bert Karlsson som ägde rum under dULe+Kryddan-kvällen. Det var en utmaning. Jag säger inte nej.

Bert: HALLÅ?!
hogie: Ehm. Heeej... Vem är det?
Bert: Vet du inte vem du ringer till?!
hogie: Njae, det kan ju ha blivit nån siffra fel..
Bert: Det kanske du skulle kolla innan du ringer.
hogie: Ja jo men...
Bert: Vilket nummer slog du?
hogie: bla bla bla bla bla..
Bert: Ja! Då har du kommit till mig!

Och så vidare. Det var faktiskt Berts nummer. Det trodde vi minsann inte. Undrar hur man skulle uppfatta Bert om han inte hade den där äckliga dialekten. Men efter samtalet sa både Pierre och Marcus att Bert hade växt i deras ögon, så något fint måste det finnas hos honom. Eller så var vi bara fulla.

Nåväl. Jag gick igenom kameran i hopp om lite roliga bilder. Fanns inte så värst många, men godhjärtad som jag ändå är så delar jag med mig av mitt liv. Inte så jävla roligt för er kanske, men för mig.

Isac, jag och Christian åkte till Sunne Vattenpark. Isac tyckte att Bubblan var roligast. Han envisades med att kalla den för "svampen".


Jag och Erik var och såg på Timo Räisänen. "Nej nej, hogie, det var inget fel på ljudet. Ljudteknikern hade "tekniska problem" sa han". Vilket var Timos förklaring till rätt uselt ljud. Å andra sidan så är det alltid dåligt ljud i Rockbaren, men Erik sa att det fanns planer på ombyggnad. Det är ju bra. Anledningen till min min på bilden är att jag har nypt Timo i bröstvårtan i flera minuter men han märker ingenting. Eller så är det därför han ser ut som han gör.


Gibson fyllde tolv veckor vilket vi firade med att han fick gå ut för första gången på fyra veckor och känna på hur det är att vara riktig katt. Han fick smak för det och nu måste man gå ut med honom nästan varje dag för att undvika de typer av ADHD-attacker som han får ibland.


Jag och Christian åkte på roadtrip till en loppis i Grums där vi köpte en skitsnygg teakmöbel för sjuttiofem pix samt en cool lampa för resterande tjugofem på den hundringen. Loppisägaren var norrman och ville inte släppa oss därifrån. Jag lovade honom att vi skulle komma tillbaka inom en snar framtid.


Idag bara regnar det. Jag har lovat att gå och köpa bulgur. Det känns sådär.
Idag ringde bagaren. Han är tokförvirrad och säger att då och då och då ska jag komma till bageriet.

Puss!

Cat Power - Sea of love

För att vi äntligen fick tummen ur och såg Juno igår. Juno var emellanåt en apjobbigt karaktär och jag ville kasta tomater på henne och be henne hålla käften. Som tur var så är Michael Cera med så jag var tvungen att se klart den ändå och den var ju bra så det var för väl det. Tack Napoelon Dynamite och Garden State för att ni sätter gränserna för att dessa amerikanska independentfilmer. Wooohoo.

En flaska vodka och okristen musik

Sexhundranitton.

Det var längesen. Mer än en vecka sa Ulrika och det hade hon rätt i. Sen sist har jag

* Varit i Sunne Vattenpark och har fortfarande gigantiska blåmärken
* Spenderat en afton hemma hos dULe med ett efterföljande besök på Kryddan
* Varit på kommunala möten med kommunala tanter som pratar pedagogiskt men som är goa ändå
* Varit i Mariebergsskogen och sett den minsta gris jag någonsin sett
* Jobbat på bageri där det är massor av mygg och när man kommer ut så är det morgon
* Spenderat flertalet förmiddagar i Mjölnartorpet
* Jobbat för djävulen där man i år får låtsas att man är Victor i Rapport till himlen
* Varit hos en rolig gubbe i Väse som har supermycket mopeddelar och Christian köpte flera delar
* Kört loss ena hjulsidan från bilen
* Fått lite för många sms från Arvikafestivalen om hur roligt det är på campingen. Vad hände med musiken?
* Varit hos Ulli och druckit rosévin, ätit vattenmelon, jordgubbar och björnbär som smakade som räkor luktar
* Varit på Arena lounge där jag drack en jordgubbsdrink som Fredrik så snällt beställde, den satte sig tyvärr som en hel flaska vodka i min kropp
* Varit på Glada Ankan och sagt till Kerry att han spelar okristen musik, ändå dansat  röven av mig till musiken samt jagat tjuvar som stal Sofias väska

På ett ungefär.

Nu ska jag äta gröt. Det behöver jag.

Puss!

Ingmar Nordströms - Rara underbara Katarina

För att jag gick omkring häromdan med en femma i min ficka.


 

RSS 2.0