Det är löken som gör att jag gråter

Sexhundraarton.

Nu blev jag skitnervös. Vi var på bröllop. Jag tog hundratals bilder som blev apbra. Jag la in dem på minnet. Nu hittar jag dem inte. Christian kommer kanske att börja gråta. Hoppas att jag la in dem på den andra datorn.

Är så vansinnigt rastlös och uttråkad. Det regnar. Imorrn börjar i alla fall Allsången. Den största ljusglimten i mitt liv just nu.

Ni som ar läst min blogg sen den låg på Blogs minns kanske mitt evinnerliga tjat om Flight of the Conchords? Till exempel i det här inlägget och tjugo andra. De är ju så sjukt fantastiska så det kan inte vara på riktigt. Ryktet var alltså sant. Svensk teve har köpt in det och visas på SVT. Första avsnittet var i fredags, en jävla miss eftersom det var midsommar. Vet inte vilket det var, men det är ju fortfarande The Humans Are Dead som är det roligaste som någonsin har gjorts. Titta på det! På fredagar halv tio. Är ni på fest? Titta på det tillsammans! Woho.

I poked one. It was dead.

Jag kissar på mig så bra. Löklåten är bra också. Im not crying, I've just been cutting onions. Im making a lasagna. For one. Muahahaha. Sjuka människor. I love it. Nu måste jag göra något.Puss!

Flight of the conchords - I'm not crying

För att jag inte gråter. Det är bara lite damm i ögat.


Glenmark, Eriksson & Strömstedt

Sexhundrasjutton.

När man minst anar det så dyker frilansjobben upp. Gött för mig.

Nu ska jag, helt otippat, iväg och ta en fika med Miriam. Det var inte igår. Hon ska flytta till Götet och bli florist. Skräll att hon ska flytta till götet (inte skräll, varenda människa gör det). Vad som verkligen är skräll är att hon ska bli florist! Roooligt!

Puss!

Anders Glenmark - Hon har blommor i sitt hår

För att Miriam ska bli florist och för att jag lovade att platta håret till vår dejt.

Vuxensaker

Sexhundrasexton.

Såhär tänkte jag. För några år sen pratade jag med en gubbe som frågade om jag ville jobba på hans bageri. Ptjaa... Jo, sa jag. Sen blev det inget mer, för jag började skolan eller nåt. Nu tänkte jag att, jösses. Jag tycker ju om bröd. En macka med ruccola, mozarella och tomat. Det är jävligt gött. Så jag ringde den där mannen. Han var på Legoland, men behövde antagligen någon som kunde ta hand om hans bröd.

Jag undrar när man blir stor och vet vad man vill göra. För just nu är det lite jobbigt. Det är så tråkigt att inte ha någonting att göra. Orkar inte plugga mer. Inte just nu i alla fall. Jag skulle vilja jobba med brödet. Det skulle vara bra för mig.
1. Man får fri tillgång till mackor
2. Man får muskler
3. Man behöver inte tänka allt för mycket
4. Man får ibland jobba på natten, det tycker jag är roligt. Det har jag gjort förut och det var skitbra för jag är hur bra som helst på att vara vaken på natten
5. Man får göra något som gör att man kan komma på vad man egentligen vill göra

Och så vidare. Jag har haft massa jobb. Till exempel har jag skrivit massor om musik. Till exempel har jag delat ut tidningar. Till exempel har jag jobbat i kiosk. TIll exempel har jag tagit hand om barn. Till exempel har jag rensat ogräs. Till exempel har jag jobbat för djävulen. Till exempel har jag jobbat med att rädda miljön. Till exempel har jag sålt brädspel. Till exempel har jag packat naturläkemedel. Och så vidare. Men inte vet jag mer för det.

Jag har lovat min systerson att vi ska åka till Sunne Vattenland. Eller vattenpark. Jag minns inte vad det heter. Den 28:e juni ska vi åka till Sunne och jag hoppas att det är fint väder. Har varit inne lite på hemsidan och jag tror att det kan vara riktigt roligt där i vattenleken. Undrar hur lång han är? Man måste vara över 120 centimeter för att få göra massa saker. När jag var liten åkte man till Skara Sommarland. En gång var bröderna Herreys där och sjöng och dansade i gyllene skor. Vi har det på film. Jag är typ tre år och sover mest, Madde skriker att det svider i könet när hon badar i "Döda havet" och Nettan tar en timme på sig att åka ner för Fritt Fall. En annan gång när vi var där så var Ny demokrati nystartat och jag fick en pin med Berts ansikte på. Det är också ett fint minne.

Sist vi var där så var jag kanske... femton år. Jag minns ingenting. För när man är stor så tar man inte med filmkameran. Det är lite synd. Från och med nu ska jag börja filma saker, fast jag är vuxen. Det viktiga är att lägga in det i datamaskinen och redigera ihop nåt. Det ska jag göra från och med nu. Fast bara när man är iväg på nåt förstås. Som till exempel Sunne vattenland. Eller vattenpark.

Idag är det inga husfruar. Det gör mig ledsen. Imorrn är det fotboll. Det gör mig glad. Gladast blir jag när Markus Rosenberg är snygg och får vara stand-in för Kim för ett tag.

Puss!

The View - Skag Trendy

För att jag saknar dem. Gör nya saker.

Det kommer stötvis

Sexhundrafemton.

Tro't eller ej men hogie får vara ute på vägen. I bil. Utan gubbe bredvid som säger till när hon gör fel eller rätt eller vad hon ska göra eller vad hon inte gjorde eller borde ha gjort och så vidare. Fredagen den trettonde var dagen då det bevisades att tamejtusan vem som helst får ge sig ut på vägen.

Roligast den här helgen, förutom när Kim fick vara på planen i nitton minuter och smaka på bitterljuvt spel, var när Bertil var jättefull och försökte prata med Niklas som var jättefull. Niklas åt sojabönor, som han trodde var jordnötter och Bertil säger "Det kommer stötvis imorrn när du driter!". Det var rakt från hjärtat. För det kommer antagligen att komma stötvis. Han har väl aldrig ens sett något så proteinrikt som en sojaböna.

Idag gick det runt massa gubbar i lägenheten. En var dalmas och de sa att jag skulle passa mig, för om man har en dalmas på besök så vet man inte vad som finns kvar när han har gått. Jag fnittrade nervöst och sa att han inte fick riva upp mattan. Han gjorde det ändå.

Puss!

Broken Social Scene - Fire Eye'd Boy


För att de bara försvann. Eller?

Kränk mig! Snälla då. Gör det. Bara gör det.

Sexhundrafjorton.

Idag var jag på arbetsförmedlingen. "Jag ska göra något bra", tänkte jag. Så jag gick till arbetsförmedlingen. Det var ett kränkande möte.
Tant 1: Hej! Du behöver hjälp förstår jag?
hogie: Ptjaa... jag har gått ur skolan.
Tant 1: Jaaa, gymnasiet!
hogie: Ehm. Nej. Nu har jag läst på folkhögskola.
Tant 1: Har du varit här förut?
hogie: Ja, men det var några år sen.

Här försöker Tant 1 fixa till det där med åldern.
Tant 1: Jaaa, det var flera, flera år sen... ?

Nej det var det inte. Måste jag vara antingen sexton eller fyrtiofem eller vaddå?

Jag sätter mig ned med en nummerlapp som tant 1 gav mig. Jag ska sitta ned och vänta säger hon. Efter en stund händer följande.
Tant 2: Väntar du på din tur?
hogie: Ja.
Tant 2, som skriker till en Tant 3: Liselott! Dä setter e letta tös här som vänter på hjälp!

En liten tös? Först är jag nitton-tjugo... sen är jag en liten tös? Hur gammal är en liten tös? Femton? Jag kan ta att busschauförerna alltid slår in skolungdom. Men lite proffessionalitet på arbetsförmedlingen tror jag inte hade skadat. Nu tar jag inte åt mig speciellt mycket, men det kan finnas de som verkligen gör det. Det kan vara rätt nedvärderande att vara överdrivet snuttegullig mot människor ibland.

Idag är jag skitnervös. Först var jag inte det. Men nu är jag det. Jag fick en grismaskot av den snälla damen på banken. Hon sa i alla fall "Hur gammal är du, om jag får fråga det?". Men glimten i ögat. Hon verkade inte ett dugg förvånad när jag sa tjugotre.

Gibson är fortfarande ett rövhöl. Som tror att jag är en klätterställning.

Puss!

La Puma - Chill Chill

För att det vore en idé.Han får liksom aldrig chansen

Sexhundratretton.

Som experterna säger.

Ja? Vi saknar Kim Källström mest av alla men sätt in Daniel Andersson.

Nu måste jag köpa en jättejättejättestor godispåse och hoppas på det bästa.Puss!

Carola - Tommy tycker om mig


För att Christian fick välja en låt. Och det är den första han tänker på?

"Får jag säga en låt till? Flyktplan - 25 år i samma sandlåda"

Han fick väl ångest.

Dagens sanning

Sexhundratolv.

Det bästa jag skrivit på länge skrev jag precis som en kommentar till Chibichibimoon.

"hogie säger, They Live By Night (det här är så vansinnigt bra! http://www.myspace.com/theylivebynight ). hogie säger, Capetown. hogie säger, I Are Droid. hogie säger, The Berndt. hogie säger, Trummor & orgel. hogie säger, La Puma. hogie kan säga hela dagen. hogie avslutar med God Damn Trio".

Fy fan vad sant. Det där är sjukt bra musik. Och jag kan hålla på hela dagen.

Puss!

They Live By Night - Meaningless Repair

För att de kan vara det bästa som hänt popsverige på engelska sen Timo Räisänen. Vi har tröttnat på Endless Summer nu. Dags för nytt TLBN i radion! Köp Razzia Records nya platta There's A Razzia Going On. Allt det finaste i en liten ask.

Härlig stämning i lagomlaget

Sexhundraelva.

Helvete. Vad dåligt bilkörningen går. En del människor är helt enkelt inte gjorda för att få körkortet. Jag kan mycket väl vara en av dem. Har aldrig haft så dåligt självförtroende inför nånting. Men nu känner jag mig verkligen helt totalt usel. Jag måste gå en bättre-självkänsla-kurs innan uppkörningen.

Idag gäller det. Sverige-Grekland. Sill-Tzatziki. Stockholm-Aten. Vikingarna-De gamla grekerna. En gång var jag i Grekland och fick en rak höger i ögat. Jag var liten, hade blonda lockar och blå ögon. Det gillade de vuxna, men inte de vuxnas barn som blev avundsjuka. Och gav mig en rak höger. Hoppas Grekland förlorar idag. Så får ni igen för knytnäven. Vad som hade varit fint... att vara i Kungsträdgården. Bra skit det där.

Det är rätt så roliga länder i grupp D. Ryssland - gypsiepeople, Spanien - dancingpeople, Grekland - whitehousepeople, Sverige - lagompeople. Vilken fest det skulle vara! I ett vitt hus med zigenare, dans och de där som hänger i baren och är lite lagom.

Hur matchen går har jag ingen aning om. Det kan gå hur som helst. Det verkar inte vara det mest taggade laget som är skickat "Det är en härlig stämning i truppen" säger Lagerbäck. Zlatan är laget säger tidningen. Och vad är det med Linderoth-hysterin? Han spelar ju aldrig bra. Nåväl. Snart kommer startelvan iaf. Hoppas att Rami Shaaban får spela lite också.

TTT. Total Tarm Tömning.

Puss!

Doors - People are strange

För att den är på hjärnan skitofta. Varje dag till och med.

När E-Type kom till Sunne

Sexhundratio.

Det gick inte. Det var för hett även i skuggan. Ofta undrar jag hur jag orkade spela flera 90-minuters matcher om dagen. Det är för mig ett stort mysterium.

Jag fnittrar och läser om hur Håkan två gånger erbjuds sex på toaletten, hur han förvånar sig själv när han avböjer och istället dansar vidare. Efter det tänker jag på Jonatan och panoramabilden. Det gör jag ganska ofta. När jag måste få skratta. När jag som bildchef måste säga till honom att panoramabilden är skitful och att den inte går att använda. "Det är djup i bilden!" använder han som argument "Ja du kanske tycker att det är djup i bilden, men jag har svårt att se hur alla läsare ska se det". Vi använde aldrig bilderna.

Oj. Jag orkade inte vända på den. På Haghallen har de bilder till allt. De flesta är förståeliga, som att det är en hamburgare vid hamburgarna. Men den här... Den är bara jättekonstig. Och sjukt rolig. Lasagne - för hela din familj som har glasögon. Upp och ned.Just det. I helgen, när jag inte visste vad vi hade gjort men sen kom på det. Då var det ett stort happening. Eller som Ulli sa "Det här är ju större än när E-type kom till Sunne!" (på skämt, måste jag tillägga enligt den citerade). Det kom polisbilar, brandbilar, räddningstjänst, ambulanser. Men vad som hade hänt. Det fick vi aldrig veta.

Något annat som hände var att Christian kissade i busken. Med en cape på kroppen. Även den uppochned. För jag orkar inte vända.Jag har börjat använda mobilkameran. Det är för att kameran är så stor. Och lite halvt trasig. Det var inte meningen.
GAH. Gibson vill äta upp mig, min dator, min Håkan-bok och alla mina kuvert.

Puss!

Håkan Hellström - Ramlar

För att en del borde göra det. Ibland.

Jävlar vad bra det låter

Sexhundranio.

Det var den helgen. Så bara. Och som vanligt minns jag ingenting. Oftast gör vi massor av saker, men så frågar nån "vad gjorde du i helgen?"... eeeeh... ingenting? Ansträngande. Jo jo jo! I fredags var det nationaldagen. Jag var i Säffle på dejt med min körlärare. Han såg skeptisk ut. Jag förstår honom. Efter dejten åkte vi till Mård och Tård och lämnade tillbaka deras bil (lånade den för jag blir så aaaaarg när jag kör PYY som är trög). På vägen hem från dem satt Ulli och Fredrik i trädgården med öl i handen. Var det nånting jag var sugen på så var det öl. Så fick det bli. Öl till mitt i natten hos Ulli och Fredrik.

Igår var vi vid Kroppkärrssjön. För första gången i hela mitt liv. Det var skitjobbigt kände jag. Fick ångest med folket omkring som inte alls verkar bry sig om hudcancer och annat förfärligt. Små barn sprang omkring helt nakna och brände sig när deras föräldrar låg på filtar och såg ut som pepparkakor (en kille såg verkligen ut som en pepparkaka, det måste ha varit något fel på honom). Hur orkar man? Idag ska jag sitta i skuggan och läsa Texter om ett popfenomen.

Katten Gibson (som jag hela tiden vill kalla för Boston. Av någon outgrundlig anledning) är pain in the ass. Varje morgon vaknar jag av att han ligger och äter på mina händer. "Det är för att han tycker om dig, han leker med dig". Men det är inte en så jävla rolig lek ska du veta!! Det gör inget. För imorrn är det finfotboll. Heja Kim! Heja Sverige!

Puss!

Capetown - Let it go

För att jag anar att det är en besatthet på gång. "Men herregud, vad är det här?! Är det han.. han som var med och sjöng i Yvonne och sen i Strip Music? Är det Tiger Lou? Vad heter han? Rasmus nånting? Är det TIger Lou?! Men jävlar vad bra det är!". Så var det första gången jag hörde den.Här glider man runt i sina sköna skor

Sexhundraåtta.

Det är ju precis det jag inte gör.

Det är sjukt jobbigt att sitta vid den här datorn. Det är ett uselt tangentbord. Trådlöst. Dålig räckvidd. Egentligen kan jag sitta vid min helt egna dator. Men det är ju inte lika roligt. Den här är kopplad till teven så jag har gigantisk bild. EM kommer att bli så fint på den här teven. Kim kommer att bli så fin på den här teven. Förhoppningsvis blir hans vänsterfot finast. Mot Grekland.

Jag vill gå ut. Mina tånaglar är sjukt rosa. Det var inte meningen. Gör alltid så när jag har tråkigt. Målar naglar. Sen orkar jag inte ta bort det förrän det flagnar och ser förjävligt ut. Vad ska jag göra ute? Visa upp tårna. Kan jag lämna Gibson? Jag vet inte. Jag är nybörjare på spädbarn. Enligt internet så är han fortfarande ett spädbarn.

Ända sen jag var liten har jag alltid hittat konstiga saker i saker man kan äta. Saker som jag skickar in till företaget, efter det får jag ett brev tillbaka och checkar som jag kan köpa nya saker för. Det har nästan blivit en sport. Jag har tuggat på säckväv, stekt plast, ätit på armbandspärlor, pillat på glasbitar... Senaste fyndet var en bit av en glaspärla i en glasslåda. Så nu finns det glass i frysen. Nästan för alltid. Jag fick glasscheckar. Jag gav en till Isac och sist an var är så ville han ha en till "så har jag och mamma en var sin och du och Christian en var sin". Nej, sa jag. Jag tror ju att jag tycker om glass mer än vad Isac och hans mamma gör tillsammans.

Puss!

Of Montreal - Suffer for fashion

För att de aldrig blev sådär stora som jag lovade förra året. Det kommer!

Det blev en Gibson

Sexhundrasju.

Jag röstade också på Johnossi. Men till slut blev det Gibson. Han heter Gibson. Mina förslag Bjärton och Levin blev totalt nedröstade och slutade i Gibson. Tror att jag precis kände en fästing på'n.

Idag ringde kontorsdamen från körskolan och sa "HEJ! Vet du? Vet du? Du har en ny tid för uppkörning!". Det har jag verkligen inte. Det är inte imorrn, men inte långt ifrån. Jag kommer återigen nästan att skita på mig av nervositet.

Imorrn slås portarna upp för ett spännande projekt jag är delaktig i. En grön webbportal som heter Mindful Living. Det är skitspännande, för jag tror verkligen på det här. Idag gjorde jag en intervju med en tjej som kommer vara med under titeln "Gröna tråden". Hade egentligen en annan artikel som skulle vara med, men delar av texten hade fallit bort så det sket sig. Inte mig emot. Nåväl. Kolla in sidan imorrn. Den är hur snygg och användbar som helst.

Snart får jag glass och Pepsi. Det gör mig jävligt go och glad.

Puss!

Cat Stevens - The first cut is the deepest

För att det är väldigt mycket katt nu. Herr Segerpalm?

Kan det bli bättre?

Sexhundrasex.

Den nya katten är rädd.. Han bara gömmer sig. Förtår honom. Han fick inte ens säga hej då till sin mommy. Jag har massa namnförslag.

- Kalas
- Katastrof
- Pajas
- Johnossi
- Tisdag
- Brorsan
- Aslan
- Svinpäls


Och så vidare.

Snart måste jag lämna honom ensam. Cykelturen hägrar. Lämna namnförslag vettja! Namn som... Busen, Gosen, Sötis, Bosse, Lars och annar tråk välkomnas ej.

På fredag är det nationaldagen. Heja Stina, Heja Sverige!

Efter det börjar EM. Kan det bli bättre? Heja Stina, Heja Sverige!

Puss!

Johnossi - Man must dance

För att det blev ju bara så.

Ryssen. Eller Tchad.

Sexhundrafem,

Idag håller jag på med mystiska saker. Mystiska saker som kan få oanade konsekvenser. Jag ska hämta en kattunge! Christian vet inget. Så säg inget till honom. Det är som en slags överraskning. Som kan få oanade konsekvenser. Men hur ska han inte kunna tycka om den här? Det måste han. Och efter det måste han utse mig till världens bästa flickvän all time number one of top ten.

image18

Jag önskar att han får heta Tchad eller Ryssen. Iofs så kan jag ju säga att den hette det och att man inte fick byta namn. Smart hogie, smart.

Jag har massa roliga saker att berätta. Som att Timo fortfarande är bäst i sverige och att vi var på bröllop i lördags.

Men nu måste jag städa. Städa städa. Vill ju helst inte att det ska finnas något FIP-smuts kvar. Det vore tragiskt för Ryssen. Eller Tchad.

Puss!

Timo Räisänen - Im Indian

För i helvete vad fint det är live.

RSS 2.0