Gipsy gipsy - köp en häst!

Femhundraåttio.

Så har det hänt igen. Håkan har återigen gjort "den bästa plattan hittills". Zigenarliv Dreamin är vansinnigt bra och jag vill vara femton igne och älska att springa på konserter och knööö mig längst fram. Att vara femton och se Håkan i sjömanskostym och Timo spela sönder fingrarna på gitarren. Det vore inte illa att få vara tjugotre, se Håkan vara vuxen och ha Hurricane Gilbert som starkaste sidekicken i mannaminne.

Idag har jag skruvat. Massor av skruv. Idag ska jag dricka massa öl. Jag förtjänar det och det behövs.

Puss!

Håkan Hellström - Zigenarliv Dremin


För att det är lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig.

Tattare!

Femhundrasjuttionio.

Avsnitt: bonusbilder.

Det finns få saker som jag älskar så mycket som kammardebatten. Speciellt när Fredrik Federley är med. Jag blir liksom... obekväm så fort jag ser honom, det spelar ingen roll i vilket sammanhang. Att se honom i kammardebatt är riktigt obehagligt.
"Jag tror inte ens på det om - ve och fasa - Kalle Larsson får egen majoritet här i kammaren".
Han är ju snyggt klädd iaf. Roligt när folkpartisten Ulf Larsson lägger sig i också. Är han kraftigt förkyld?

image7

Just det! "Jag förstår enligt din politiska historia att du ser på människor kollektivt". Hahahaha. Naawh... Fredrik. Centern borde älska vänstern. Egentligen. Tack fru talman, jag ska ta mig i kragen.

Gosh. Jag har verkligen inget liv?

Till slut fick jag frukost. Inte för att en granne plötsligt fick för sig att bjuda till utan för att jag åkte och köpte den. Som vanligt var en tant tvungen att prata med mig. Har upptäckt att det händer när jag är ute utan sällskap. Alltid. Det har nog aldrig hänt att jag gått ut ensam utan att någon måste börja prata med mig. Idag handlade det om mozarella. Hon ville att jag skulle förklara smaken och vad man kunde ha den till. Jag gjorde mitt bästa. Avslutade med "Testa. Det är gött.". Det var det.

image8

En sista bonusbild, från helgen. Isac fick en tatueringsmaskin i födelsedagspresent och vi var självklart tvungna att missbruka den. Jag inpsirerades av farsans tattartatueringar på knogen (han har "LOVE" och "MAUD" inristat. TATTARE!). Drog Isac med mig ner i dreten och fick honom iaf till en knogtatuering.

image9

Det är inte tatueringar han har i fejan. Han var påskgubbe.

Nu ska jag läsa det sista i Du och jag i trafiken. Känns så konstigt. Allt känns så logiskt och jag tänker flera gånger "JAMEN DET FATTAR JAG VÄL! DET FATTAR VÄL VEM SOM HELST?!" och så vill jag slänga ut boken. Men det ska jag inte göra.

Puss!

Ed Harcourt - This one's for you


För att Ed Harcourt är sjukt snygg.

Ge mig min frukost

Femhundrasjuttioåtta.

Det finns ingen frukost det finns ingen frukost det finns ingen frukost det finns ingen frukost det finns ingen frukost!!!
Helvete. Man kan ju inte äta gröt utan ÄPPELMOOOOS.

Jaha. Nu känner jag det. Så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter. Det är ju totalt värdelöst. Klockan är nio, det finns ingen frukost, Christian har glömt sin mobil hemma, jag måste läsa i teoriböckerna hela dagen. Tur att det är Oprah idag. Annars vet jag inte vad jag hade gjort. Igår sa hon "ska du till New York så måste du gå till Dylan's Candy Bar". Säger Oprah det, då måste jag göra det.

Idag har Rasmus tenta i matematik och vi önskar honom all lycka.

Puss!

Man Man - Banana Ghost

För att det är på tiden.


Fett och rasister

Femhundrasjuttiosju.

Jag tror att Christian förväntar sig att våfflor ska ligga klara på bordet när han kommer hem. Kan äta max två våfflor. Det är för vitt och fett och... jag kräks helt enkelt. I söndags gjorde jag misstaget att äta två våfflor med glass, sylt OCH grädde. Fet misstag. Är det för fett så kräks jag. Det har alltid varit så. Trots det så utmanar jag ödet varje gång. Nu kan jag nog aldrig mer äta våfflor och måste antagligen göra Christian besviken.

Dagen till ära så bjuder jag på ett citat från helgen och Ulli. Diskussioner om nazism och rasism kan utmynna i allt och framförallt kan det resultera i fina citat.

"Om man får spasmer i armen så är man rasist helt plöstligt!"

Kunde inte ha sagt det bättre själv.

Puss!

Håkan Hellström - För en lång lång tid

För att jag tror att den ligger nere i postlådan.

Kupéstånd

Femhundrasjuttiosex.

Men serru, kolla här nere. Där var det ju.

Idag har jag intervjuat Olle Waller och druckit upp morgonkaffet på rekordtid och tagit förjävligt dåliga bilder. Jag var jättetrött och ointresserad av Olle. Förlåt alla inblandade. Jag kommer iaf ihåg kupéstånd.

Imorrn fyller världens bästa systerson (och tänka sig, han är min gudson. Så kristet) sex år! 6 år. Sex år. Han har tappat en framtand och är antagligen den sötaste ungen som finns (i samma klass som mina två andra syskonbarn). Imorrn ska jag krama honom blå och ge honom ett lasergame och då ska vi springa runt och skjuta på varann och jag ska vinna för det är skitlätt han är inte så stor och faktiskt väldigt klen. Otroligt smal är nog rätta orden.

Puss!

Johnossi - Party with my pain

För att Turboneger ställde in och då finns det ingen ångest över nåt längre. Dock tråkigt att Euroboy är syk.

Ligga med läraren

Femhundrasjuttiofyra.

Idag har det hänt massa saker. Saker som kräver bonusbilder. Det mest spännande som hände idag var när jag övningskörde för första gången i hela mitt liv. Först var jag skitduktig. Sen var jag skitdålig. Det var nästan lite skamligt kul. Christian är en alldeles utmärkt lärare. Äntligen en lärare jag kan och får ligga med! Nåväl. Bonus på detta:

image5

En annan spännande sak som hänt idag var att jag gjorde potatis och dillkött. Men jösses, tänker ni nu, hogie äter ju inte kött. Nä, jag vet. Vuxen som jag är så har jag ICA-kort (och Konsum-kort. Mina föräldrar tvingade på mig ett när jag bodde hemma. Inget fel i det. Konsum är bättre), och då får man en fin ICA-tidning lite då och då. Och vad får jag se? Recept på dillkött fast med qourn. Jag tror att jag aldrig har ätit dillkött. Har jag gjort det så var det minst tretton år sen. Men det är så många omkring mig som pratar om dillkött hela tiden. Dill är gott. Kom hem till mig och ät potatis och dillqourn. Vansinnigt gott. Bonus!

image6

Imorrn ska jag till Årjäng. Snart är det påsk.

Puss!

Kaiser Chiefs - Oh my god

För att jag nästan känner mig lite kyrklig.

Underbar & bortglömd

Femhundrasjuttiofyra.

Varför är inte den nya sambon misstänkt? Vansinne, det här landet kommer att sluta som Duck City. Det måste vara så. Om inte annat så i ett annat format. Ett New York-format. Ett och tre år.

För att lätta upp det hela så måste jag berätta om min promenad igår. Jag gick och gick och gick, drog cykeln för den är värdelös. Fotograferade klass 6B och gick tillbaka. Gick och gick. Då händer det. En postlåda. Men inte vilken postlåda som helst! En postlåda med efternamnet Fiis på. Muahahahaha! Fiis. Hur bra som helst. I extas ringde jag upp Christian som säger "Ja... det var roligt". Jaha. Lite mer entusiasm. Som när jag hittade brevlådan med namnet Rauhala. Med ett I framför. I rövhöla. Tänk om Fiis och Rauhala skulle gifta sig. Vilket par. Vad roligt för mig.

Nu är det snart påsk och det är den enda vettiga och den bästa högtid vi har i landet. Påsk. Gult som solen. Massa phet mat och framförallt - inga presenter. Men jösses vad roligt att vi kan ha ett sånt här tillfäll. Man kan umgås och tycka om varandra, äta phet mat - utan presenter. Det kanske låter otroligt, men så är det. Jag ser fram emot det. Jag ser fram emot morsans mat. Nu är det dags att bli tjock!

Det är ett pussel, säger Niklas till mig. Jag kanske skulle ta och göra nåt.
Förresten så hade jag lagt in en bild och skrivit en resumé från min första övningskörning. Men det blev tydligen nåt fel. Er förlust!

"Enligt chefsåklagare Anders Jakobsson kan dock mördaren vara någon annan än 28-åringen.

- Det kan inte uteslutas att det kan vara någon annan gärningsman än den nu anhållne. Vi jobbar förutsättningslöst med alla möjliga uppslag, säger Sven-Åke Hammar vid Västeråspolisen.

För närvarande finns dock ingen annan misstänkt. Det finns heller inget på brottsplatsen som tyder på att någon ska ha trängt sig in eller gjort inbrott."

Mhm.

Puss!

Sugar Hill Gang - Rappers Delight

För att den var på radion i morse och är så totalt underbar och bortglömd.


Koppla in älsklingen

Femhundrasjuttiotre.

Jag verkar aldrig kunna bli riktigt frälst av YouTube. Men när jag hittar såna här saker. Då kan jag inte göra annat än att älska det.Puss!

Muse - Plug-in Baby

För att det är kanske det bästa som finns.

Anslagstavlebloggen

Femhundrasjuttiotvå.

Idag ska jag starta ett nytt projekt. För er som läste den gamla fina hogieskillsbloggen kanske minns mitt alldeles fantastiska projekt på bussen, med texter. Och diverse. Iaf. I helgen så sa Fredrik "Jag skrev i min nya blogg". Vilket han har sagt flera gånger. Och då sa jag typ "Du tror att du bloggar när du går ner till Konsum och sätter upp lappar på anslagstavlan".

Fy fan vad bra. Bra idé, hogie. Använd bra idéer. Har jag tänkt sen dess. Så från och med idag, och en gång i veckan, ska jag sätta upp urklipp här nere i trappuppgångens anslagstavla. Idag ska det bjudas på:

image4

Jag har aldrig längtat så mycket efter en reaktion. Sätter upp den sen. När vi går till Ponnymannen.

Imorrn ska jag vara fotograf och jurymedlem. Jag har egentligen ingen aning om vad det handlar om. Krister frågade och jag sa ja. Eller han frågade inte. Han sa "Janne har bestämt att du ska fota". Okej säger jag då. Det där med att vara jurymedlem sa han nästan när han gick. Som att jag inte skulle höra. Alltså tvingas in i det.

Puss!

Madcon - Beggin

För att jag kan inte sluta tänka på den.

(Och för att originalet är Four Seasons - Beggin'. Visst är det skönt när ni lär er nåt).

Grisens anatomi

Femhundrasjuttioett.

Oh lord. Im so bored. Chiefen har åkt till Vietnam och låtsaschiefen börjar senare. Släktforskning. Jag gör det jag bara gör det. Bibblan öppnar tio. Igår ringde fröken och var alldeles tokknäckt över att jag inte hade nånting att göra. Hon skällde ut Hans-Åke. Men inte har jag märkt nån förändring trots det.

Idag är det Ponnymannen. Tjena macarena vad jag ser fram emot det. Det kommer bli enormt bra. Jag lyssnar och lyssnar och lyssnar och inte tröttnar jag för det. Cyklar och knark och Lena 60 och Vänta med att tänka och Eklandagatan och nuvarande favoriten Cancerkropp. Helt fantastiskt. Tack indiegötet. Tack musiköra.

Det första jag ska lära mig är att få bilen att rulla framåt. Det ska jag få lära mig på Sätter och i Ulvsby. Fråga mig inte varför. Det är min far som har lagt upp den planen. Sätter beror nog på att han längtar tillbaka till sjukvårdscentrum. En gång när jag var med honom dit. Då hände det obehagliga saker. En lastbil med ett flak grisar. "Läkarna lär studenterna att operera på grisar. De har typ samma anatomi som oss". Säger farsan som att det vore helt naturligt. Det är ju bra att vi har grisar som vi kan lära oss viktiga saker av. Det är bra..... Iaf. Hittills har jag lärt mig att pedalerna sitter i ordningen koppling-broms-gas. Jag tyckte det skulle vara lättare om det var koppling-gas-broms. KGB. Jättelätt att komma ihåg.

Puss!

Hästpojken - Cancerkropp

För att de är så konstiga.

Någon dag är jag din jakttrofé

Femhundrasjuttio.

Om jag var tio år yngre skulle jag inte behöva dig längre.

Om jag var tio år yngre. Då skulle jag vara tretton. Nästan då jag fick dig och precis när jag behövde dig. Tänk så det kan vara.

Idag fick jag ettan igen. Sweet skit. Men de valde inte den bilden som jag var mest kär i. Knäpper etthundrafemtio bilder, den blir skitbra... men de väljer den inte. Antagligen för att den är oskarp. Att det ska vara så jävla petigt då!

image3

Mitt nya rosa nagellack håller på att förfalla. I min skattkista finns fem nyanser av rosa. Det här är den bästa. Även den senaste. Men nu förfaller den. Det är ju synd. Då måste man ta bort det och ta på nytt.

Idag kom ett nytt nummer av Herman Hedning. Hur bra som helst. Ja jag blir nöjd.

Nu ska jag säga en sak. Som kommer att skrämma många av er. Yes. Jag ska ta körkort. Det är true, inget båg. Vad ska jag göra då? Man kan väl nästan säga att mina föräldrar tvingade mig. Dessutom får jag ett superjobb om jag tar det. Vilket jag ska göra. Ska börja redan imorrn. Det är helt sant. Nej jag vet. Jag tror inte på det själv. Men nu är det så och jag vill att alla accepterar och går vidare.

Och bara för att jag har flyttat skitbloggen hit så är det tusen besökare per dag på den andra. Skit ner er. Eller inte. Det gör ni som ni vill.

Puss!

Håkan Hellström - För en lång lång tid

För att jag ska lyssna på den tjugo gånger på raken. Det här är sjätte.

Ponnyflickan och tunga grejer

Femhundrasextionio.

Flytten hit känns ju sådär. Antalet läsare har minskat drastiskt. Det tycker jag är tråkigt. Ännu tråkigare för er som missar min fantastiska blogg. Den är så bra så jag knappt vet vart jag ska ta vägen.

Biljetterna till Hästpojken är bokade. Bara att hämta ut när jag kommer hem. Det ska jag göra. Snart ska jag till ishallen. Konståkning. Jag som har gått i konståkning! Vunnit priser och grejer. Sportkameran är tung så de måste köra mig. Trots mina protester. För så klen är jag faktiskt inte. Jag är rent utav sjukt stark, öm jag får säge't själv. Sen ska jag träffa en designer. Hon verkar skön. Det ska bli spännande.

Nu ska jag läsa Värmland Folkblads nöjesbilaga. Det känns konstigt att sitta på en borgerlig redaktion.

Puss!

Bad Cash Quartet - Big Day Coming

För att det är så Arvikafestivalen.

Panflöjten - vilket instrument!

Femhundrasextioåtta.

Just det. Glömde skriva om ett uttryck som jag skapade igår och vill dela med mig av. TTT - Total TarmTömning. Den finaste av tarmtömingar. Vet till exempel att Fetis är en god vän av den typen av tömningar.

Det var visst ett morgonmöte. Lite halvdant. Jag ska skriva om cirkus och musikaler. Det ligger även en skiva på bordet som jag ska knipa så småningom. Nu ska jag läsa hästpojke.

Puss!

Dana Dragomir - Mio min Mio

För att P4 Värmland är fantastiskt!

Horlila gardiner

Femhundrasextiosju.

Ja jo, men det är bra! säger han. Jag ska tänka på det så tar vi det på morgonmötet. fortsätter han.
Okej... Alltså. Det är ju rätt töligt. äger jag ärligt
Nej nej! Det var ett tag sen vi hade nåt sånt! försvarar han och klappar på mig.

Nu vet ju jag att det inte är något morgonmöte idag. Eller? Kanske dagen till ära. Mitt kaffe är nästan slut också. Skönt att få en ettabild igen. Fast på del två. Men ändå. Ut och fota göbben! Okej säger jag. För att få en paus i mode och trender och för att det egentligen är roligast att fota.

Igår blev jag besatt av lila.

hogie: Vi måste åka och köpa lila gardiner idag!
Christian: Ehm. Okej. Lila?
hogie: Ja, lila! Idag! Vi ska åka och köpa det idag.
Christian: Ja. Säger du det så.

Nu är vårt hem prytt av lila gardiner. Lila kuddar. Lila ljus i kandelabern. Det finns ingen begränsning för min återupptäckta besatthet av denna färg. Mer känd som horlila i de tätare kretsarna. För det är verkligen en slampig färg. Åh Benny... jag saknar dig.  
Det är nog våren som gör det. Fast det snöade idag. Fast det är snö utanför mitt fönster. Det är för att jag är norröver.

Puss!

Madcon - Begging

För att jag hörde den i morse, kanske för första gången. Det är en alldeles lysande variant av Magnus Carlsons Jag ber dig. För det är det väl? Jo det är det! Eller så har någon drogat mig.

Hör vad jag säger, gubbjävel

Femhundrasextiosex.

Tror att en gubbe i redaktionen börjar bli allvarligt trött på att jag hör extremt dåligt. Han har börjat prata övertydligt efter att jag varje gång som han pratar med mig måste säga "vad sa du?". Men han pratar ju med mig iaf. Så det kanske inte är så farligt.

Mode och trender. Helt rätt grej att sätta hogie på. Men idag har jag faktiskt kommit på lite grejer jag kan göra. Det är ett temanummer så jag vill kanske att det ska vara bra skit. Köpte till och med ett ex av Solo häromvecka. Drettidning. Vem orkar med såna där tidningar? När kommer det ett nytt nummer av Herman Hedning? Jag måste ha en frukt.

Bra skit är Things we lost in the fire som jag väntade på aplänge. Det kanske jag redan har skrivit? Bra är den iaf. Duck City som jag tyckte var alldeles lysande var inte alls så bra nu när jag är klar med den. Läs den ändå. Jag uppmanar dig att läsa den. Speciellt om du gillar Kalle Anka.

Det är så fint väder. Jag blir så glad. Lyckan är kanske till och med total. Way out west är det jag ser fram emot. Sommar i götet.

Puss!

Lars Winnerbäck - Solen i ögonen

För att jag hade tydligen lagt in massa Lasse-skivor.

RSS 2.0