Det känns rätt gött faktiskt

Sexhundrasextionio.

Just det. Christian älskar mig fast jag knappt har något hår kvar. Det är ju jämt görbra. Tur för mig. Jag älskar egentligen honom lite mer nu när hans hår har växt ut lite. Så egentligen kanske han ljög när han sa det. Men det var ett bra ljug. Ett vitt ljug är okej ljug.

Puss!

The Thrills - Big sur

För att... det här är en halvminut senare.

Känns inte särskilt rock n roll

Sexhundrasextioåtta.

Det där med isproppen. Nu är det nästan tio plus så... ja.. det blir nog ingen ispropp. Tyvärr.

Jag har städat. Det var lite kaos här igår. Massa tjejer som sprang omkring. Skor i hallen. Smuts i hallen. Skriker gör de också. Jag har aldrig varit med i ett "tjejgäng". Vi var ju ett gäng med tjejer men... Vi var liksom inget tjejgäng. Men det känns som att det är dags att vänja sig. En pratade hemskheter och fick tårar i ögonen och jag visste inte riktigt vad jag skulle säga (även om jag såhär i efterhand tycker att jag hanterade det skitbra och kanske borde bli terapeut istället). De pratar om killar som de varit ihop med killar de vill vara ihop med och folk som är töntiga och dumma i huvudet.  Så jag fick värsta migränen och kunde inte följa med till Ankan. Dock inget som jag grät över.

Idag är det Christian Kjellvander och Lars DemianKoriander. De två ihop måste ju vara hur bra som helst. Sa till Lisa igår att jag skulle följa med men nu är jag inte så jävla sugen längre. Tur att det är några timmar kvar. Det är en sån där spelning som jag kommer ångra om jag inte går på den.

Folk som inte svarar i telefonen - you suck! Om jag fick bestämma så skulle det finnas en lag som säger att man får skriva på ett jag-måste-svara-varje-gång-det-ringer-annars-hamnar-jag-i-finkan-kontrakt när man köper en mobil. Jag skulle inte behöva skriva på. För då skulle jag sitta konstant i fängelset. MEN. Alla andra skulle tvingas att skriva på.
Folk som inte svarar på mejl samma dag - you suck! Men ni behöver inte hamna i finkan. För tro det eller ej, alla har faktiskt inte internet hemma. Så det är okej.

Imorrn är jag ledig! Helt fantastiskt. Nästa vecka ska jag till Ekshärad. De pratar roligt där och jag har varit på kyrkogården och hållt ett föredrag om järnkorsen. Det var sjukt. Jag ska till Göteborg också. Damn you om det regnar när jag åker dit! Det ska bli kul att träffa alla människor som är inrörade i det här. Det är coola ungdomar som säger nej till alkohol och har skitroliga fester ändå.
 
Puss!

The Thrills - Big sur

För att det vore rätt gött att hänga i Kalifornien nu. Svenskt mittemellanväder är inte så rockigt. Som Bo Kasper själv skulle ha sagt.


Ispröppen

Sexhundrasextiosju.

Det är en ny ispropp på gång. Jag känner't på mig. Två isproppar på samma år. Det är helt otroligt vad man får vara med om när man bor vi en stor älv.

Rektorer är galna. De är viktiga och upptagna. Eller låtsas de bara? Jag har jagat en rektor i tre dagar. Idag fick jag tag i henne. "Kan du ringa mig på fredag den här tiden eller den här tiden istället?". Pffft... vad har du att göra fram tills dess? Inte träffar du kidsen iaf. Undrar hur det känns egentligen. Börjar som lärare, för att de förhoppningsvis älskar ungar och vill lära dem massa saker. Sen att bli rektor. Bara åka runt och träffa massa vuxna. Sitta i möten med vuxna. Med politiker och tjänstemän. Värdelöst. Det finns en rektorsutbildning. Det är inte coolt.

Jag har klippt mig. Det är lite läskigt. Hoppas att Christian kan älska mig ändå. Tanterna här uppe säger "Du är galen!". Frisören ville klippa mig som Pink. Kort alltså. Nej, sa jag. Men kom på att vi kunde kompromissa eftersom jag tycker att Robyn har en stilig frisyr. Så då fick hon klippa kort på ena sidan. Väldigt schizofrent. Först hade jag jättemycket snedlugg. Det kommer aldrig gå, jag har en virvel där, sa jag till henne. Hon lovade att det visst gick. Men nu, efter några timmar så är det inte alls lika mycket nedlugg. Din jävla lögnare. Det gör inget för den var i ögat ändå. Det är inte så skönt. Men nu är det skönt.

Till helgen är det Johnossi och det ser jag fram emot. Vansinnigt att något med två personer kan vara så bra. Dessutom ska jag vara ledig tre dagar i rad. Woohoo! Fredag-lördag-söndag är sweet skit det.

Nu ska jag se om spindeln är tillbaka i diskhon. Är den inte det så ska jag diska min matlådan. Det var en sån spindel som jag hade imin lägenhet på Strand, fast mycket mindre. Den var tamejfan inte mysig.

Puss!

Eskobar - Tumbling Down

För att jag hörde dem på radion idag. Karlstads Nya Radio är tokblandat. Det är bra.

Poor Rikard

Sexundrasextiosex.

Idag var Rolf på SJ rolig igen. Ja, han som sitter nere i luckan på station ("Jag var rödhårig förut. Fast nu är jag svart då"). Han skrek "HÅ OCH HEJ MED FARBROR FREJ!" när jag hade fått fel bokningsnummer.

Gå med i vår fina Rikard Palm - mannen, myten, nyhetsankaret. Den är väldigt populär just nu. Stackars Rikard.

Nu ska jag sova. Borås sucks.

Puss!

Håkan Hellström - Jag ar varit i alla städer

För att det kan man ju önska sig.

Roffe på station

Sexhundrasextiofem.

Undrar om SJ har som krav att alla de anställer måste vara roliga. Alla jag pratar med är roliga. Antingen så är de medvetna om det eller helt omedvetna. Roligast är de sistnämnda. Roligast är Rolf.
"Tjena Jessica! Du, det är Rolf på SJ det här. Jag står i luckan nere på stationen". Bra för dig Rolf!

Gött att jag tog med mig snöstorm ned till Värmland! Skönt att prestera något under den här veckan. Jag tycker om snö och jag tycker om snöstorm. Jag tycker om Sverige och jag tycker om årstider.

Under den här veckan har jag funderat över hur många mil jag kommer att resa under ett år. Ska börja räkna på det från och med första december. Borås ligger så jävla dåligt till. Jag önskar ingen att behöva resa till Borås lika ofta som jag antagligen kommer att behöva göra. Två gånger på tre veckor hittills känns som alldeles för ofta. Där är Ludvika mycket bättre. Länståg hela vägen. Plus att de som kör länstågen kan göra lite som de vill. Åka tidigare till exempel. Tur att Rolf vågade avbryta sitt telefonsamtal för att ge mig biljetterna. Annars hade jag missat tåget. Eftersom det gick för tidigt.

"Jessica. Mår du verkligen bra? Din ena pupill är sjukt mycket större än den andra!". Jag hade en extramamma under tiden i Ludvika. Det var bra. Jag har blivit kompis med en aktiv kristen. Det ser jag som öppet och fördomsfritt av mig. Hon är bra och tycker att A walk to remember är världens bästa film. Det gör också att hon är knäpp. Vilket är okej, eftersom hon är aktivt kristen.

Synd att Christian och hans Anderzons Orkester inte gick vidare på Värmlandstoppen. Tur för mig dock, jag hade tröttnat på 40+ redan innan de var med som utmanare.

Nu ska jag göra viktiga saker som att packa ur mina väskor och packa i dem igen. Och "disken diskar inte sig själv, vettuuu?".

Puss!

Polyphonic Spree - Together We're Heavy

För att deras hemsida är snygg.

Prayer for the weekend

Sexhundrasextiofyra.

Dalarna. Dalarna är stort. Stort för att det är så långt mellan varje vettig plats. Precis som Värmland. "Hej. Dalarna är jättestort och jag vet inte riktigt vart jag ska". Till Ludvika. Det hade jag redan räknat ut, men det sa jag inte. Jag har varit i Dalarna många gånger. Spelat fotboll till exempel. Vi fick medaljer. Vi var väl bäst helt enkelt. Jag minns att TC hade en tröja med planeter på och att i just den delen av Borlänge som vi bodde i fanns det flest gangsters i hela Dalarna. Dit jag ska på måndag finns det inte en enda gangster. Det är jag faktiskt etthundratioprocent säker på. Kanske att jag är den värsta gangstern.

Den här helgen måste utnyttjas till max. På måndag åker jag till Saxenborg. Kommer hem på torsdag kväll. På lördag åker jag till Borås och kommer hem på söndag kväll. Så skita inte ned min helg! För då jävlar. Då ser jag till att du får åka till Dalarna istället för mig.

Idag ska jag till Kristinehamn. Men det gör inget, för det är fredag!

Puss!

Anderzons Orkester - 40+

För att det var så fint på Värmlandstoppen.

Svulst

Sexhundrasextiotre.

Undrar vad det handlar om när jag alltid måste få så här konstiga saker. Aterom. Säger han helt naturligt. Jag misstänker att det är aterom. Efter att han nästan klämt mig till döds. Och nu måste jag äta penicillin. Jag har ju precis ätit hostmedicin jämt göööörlänge! Stora äckliga tabletter som jag inte kan svälja. Och efter ett tag luktar kisset äckligt också. Dagens i-landsproblem: aterom. Infekterad talgkörtel. Fy fan så äckligt det låter. Säg det högt; infekterad talgkörtel. Då tänkte jag att, gött då äter jag äcklig penicillin så är det bra sen. Nej, då ska det opereras. Damn you! Han sa säkert bara så för att han vill så gärna skära i nån. Dessutom tvingade han mig att klämma på hans flint. Det gör inget. Han var nästan roligare än egyptiern.

Svulst är ett roligt ord.


Oops. Snart ska jag ha möte och inte ett papper är i ordning. Imorrn ska jag till Trollhättan. Är du från Trollhättan och vill underhålla mig i nån timme mellan fjorton-femton imorrn så är det helt okej.

Puss!

Miriam Makeba - The Click Song

För att jag minns när jag hörde den första gången. Då var jag en onge.

Måndag med Makeba

Sexhundrasextiotvå.

Först fattade jag inte hur jag kunde missa att Miriam Makeba har dött. Sen såg jag att både SvD och DN publicerade det idag. Synd på så bra pata pata.

LUUUUUNCH.

Puss!

Miriam Makeba - Pata Pata

För att hon var en cool tant.  

Uh va sviiiiir

Sexhundrasextioett.

Idag ska jag till optikern. De kommer säga "Ja.. din syn har försämrats sen sist". Det säger de ju alltid, som ni vet. Förutom sist när de sa att min syn hade förändrats ännu mer än sen sist. Och allt handlar ju bara om att jag inte använder glasögonen tillräckligt mycket. Men den här gången har jag faktiskt använt dem väldigt mycket! Faktiskt! Det har jag vittnen till.

Jag är trött i ögonen. Det sviiiiider. Och i örat. Jag har ringt säkert femtio samtal idag. När någon väl svara så vill de inte lägga på. Jag har skickat säkert hundra mejl idag. Nästa vecka ska jag resa massor och veckan efter det ska jag vara bortrest hela veckan förutom fredagen.

Imorrn ska jag leta efter hyllor. Det är kaos här. Jag vet att genier kan hantera kaos, men det här är någon annans kaos och jag vill helst skapa mitt eget kaos och innan dess är det knappt hanterbart. Så jag ska få hyllor. Det tycker jag är bra.

Idag har jag druckit kaffe med tanterna (och pojken). De sa att det bor spöken i huset och att det med all säkerhet bor ett här nere på kontor. Jag spädde på det hela med att berätta om spiken som helt plötsligt satt i kanten nere på dörren. Gråhåriga tanten sa "NÄÄÄHÄÄÄ?!" flera gånger och skalliga pojken berättade att han har börjat med tarot-kort. Spännande, jag har kommit till ett ställe med människor med värre paranoia än vad jag har. Fast jag tror att min paranoia på gränsen till autism så jag ska väl inte kalla det paranoia egentligen. 

Igår fick Gibson en kompis. Annas katt var ute och vi hälsade på. De tyckte om varandra jättemycket och busade som att de aldrig gjort något annat. Så nu har vi bestämt att Gibson måste få en kompis inom en snar framtid. Kanske att vi bara kan kidnappa Annas katt så är det problemet ur världen.

Idag lagar Christian mat och vi ska se på film (hoppas vi ska se Ten Inch Hero!). Woohoo!

Puss!

Timo Räisänen - About You Know

För att låtarna på coverskivan nästan är bättre än orginalen.  

Vi klär inte upp oss för er

Sexhundrasextio.

Jag är lite rädd för mitt jobb. Kanske att jag kommer jobba ihjäl mig. Kanske inte. Det märks kanske när jag fått en skrivare. Mitt kontor är en våning ned från alla andras. Hoppas jag får en skrivare snart...

Karensdag var ju jämt gör bra. "Coffinshaker ställde in och de frågade om vi kunde komma. Vi sa ja. Då sa de, vad bra, klä ut er och kom! Då sa vi....Vi kommer...MEN VI KLÄR INTE ÖPP ÖSS FÖR NÖÖÖÖN!". Jösses så bra sagt. I blåställ.

Oasis i götet då eller?

Ska gå hem nu. Snart. Ska skriva lite mer saker. Det blir bra det här. Imorrn har jag ju en Japp som väntar på mig.

Puss!

Timo Räisänen - My Valentine

För det är väl gött med lite rock n roll på hösten. Rock n roll.  

Now he don't need anyone, there's no one there for him

Sexhundrafemtionio.

Jag börjar jobba på måndag...... ..... ... Klockan nollsexnolltre.... ... ...


Jag sitter ensam här och min pojkvän och min expojkvän (!) sitter i ett annat rum och spelar och spelar in gitarr. Det är tur att de har varann. Tur att jag har datamaskinen.... Tur att vi har Karensdag!

Puss!

The Rifles - Local Boy

För att svordom så bra det är.

RSS 2.0