Kanske inte skulle haft bodyn på mig

Sexhundrafyrtiosju.

Det ska nog till att ligga med nån viktig om jag ska få det där jobbet. Jag satt där. Med snor i hela ansiktet. De måste ha tyckt att jag var en perfekt representant för deras verksamhet.... Det spörs. Öm en säger.

Fyra biljetter till Johnossi är bokade. Det är fin gröt det. Lasse Lindh den femtonde och Krunegård gånger två framöver och kanske att jag vill slösa pengar och tid på Veronica Maggio. Karlstad är bra de här månaderna. Det jobbiga är att det alltid är Arena som är bra de här månaderna. För mycket fulla kids för mig. Det är för att de braiga killarna flyttade från Ankan till Arena. Men man får leva mä't. Både Johnossi och Weeping Willows borde känna sig som hemma när de är här.

Igår var jag på Skaparverkstaden och gjorde en gipsmask. Det var ju inte så att "Ååå... vad ska jag göra idag... Jag går till Skaparverkstaden!". Jag jobbade. Tror inte ens att deras verksamhet är för tjugotreåringar. Men det var flera stycken igår som verkade tro att jag är ett barn. Speciellt hon på Apoteket "Och du ska ha nässpray för... .. .. vuuu..xen?" och så tittade hon på mig sådär konstigt som att hon ville att jag skulle bekräfta det. Nej jag ska ha för spädbarn, ser du inte att jag har bröstmjölk runt munnen och en body med knäppning mellan benen.

Så jävla barnslig kan jag väl inte se ut? På ärligt? Jag börjar bli orolig. Tänk om jag är som han i Almost Famous, att Mård och Tård har ljugit om min ålder. Egentligen är jag sexton.

Puss!

Johnossi - Man must dance

För att det inte finns någon affär i Karlstad där man kan köpa apor.

Så jävla bra. Helt fantastiskt faktiskt.

Sexhundrafyrtiosex.

Vet ni vad som är helt jävla fantastiskt? Tiger Lou ska på turné. Bandet som kan vara det bästa som finns. Tiger Lou kan man och ska man alltid lyssna på. Helt jävla fantastiskt. Ja, man får svära så bra är det.

Annat som är bra är att jag ska på intervju till veckan. Inte som i att jag ska intervjua. Utan i som att jag ska bli intervjuad. För ett jobb. Spännande!, tänker ni. Spännande!, tänker jag. Fy fan vad bra, tänker jag också. Ja, man får svära så bra är det.

Annat som är bra är att vi uppdaterar badrummet. Vi har köpt ett svart duscdraperi. Sjukt deprimerande, sa jag men gick ändå med på det. Sen ville han köpa ännu mer svarta grejer. Tvålkoppar och handdukar och dret. Okej, sa jag. Om vi köper saker i färg också. Ja. En grön och en lila handduk också. Nu känns det bättre.

Snart ska jag jobba. Med Tomas. Jag ska prata lite med honom om vampyfjärilen, för den var på tapeten på radion igen häromdagen. Tomas är rädd för vampysfjärilen. Det är mitt fel. 

Puss!

Tiger Lou - The Loyal

För att jag kan lyssna på Tiger Lou i tjugofyra timmar. I ett sträck.

Kött är gött

Sexhundrafyrtiofem.

Nu ska det handla om mat. För jag är hungrig. Ovanligt, tänkte Madde när hon läste det.

Igår var det en utvecklingsstörd vikarie på dagis. Hon är inte utvecklingsstörd så att det syns, men nåt måste evolutionen ha missat hos henne. De stod och pratade om att jag inte äter kött. När jag går fram så säger den störda "Varför äter du inte kött? Vad har du för anledning?". Det är verkligen det värsta jag vet. När folk ska börja ifrågasätta saker som de bara stör sig på. Jag skulle aldrig ifrågasätta någon om varför den äter kött. Framförallt för att jag vet att man bara får ett av tre korkade svar...

1. Kött är gött.
2. Människan har alltid ätit kött!
3. Kroppen måste ha kött. Annars fattas det saker så man kan bli sjuk.

Eh? Tvåan är min favorit.

Saken var den att hennes tolvåriga dotter vägrar äta kött hemma. Hon frågade hur det gick till när jag slutade och jag berättade och den andra vikarien säger under hela berättelsen "Precis som di doter! Precis som hooo!". Ja.. okej...
hogie: Du kan ju låta henne få vegetariskt i skolan i alla fall om hon inte kan få det hemma.
Utvecklingsstörd: Men jag fattar inte. Det måste vara en fix idé. En gång tvingade jag henne att sitta vid bordet och äta kött. Det tog en halvtimme och hon grinade hela tiden.

What? Gör man så? FÅR man göra så? Jag blev skitsur och sa att om man är tolv år så kan man faktiskt tänka lite själv och att hon borde ha lite rätt att bestämma över sitt eget liv. Fy fan vilken hemsk morsa. Sitter och tvingar i ungen kött när hon bara gråter och gråter. Hon tyckte nog att jag lät arg för hon sa "Joo... jag ska nog skicka med ett sånt där intyg till skolan...". Ja det ska du. Annars skickar jag med henne ett falskt intyg.

Nu måste jag äta. Innan jag kanske dör av hunger.

Puss!

Oasis - Little by little

För att det inte är långt kvar nu.

Tråkig tant. Tråkig hogie.

Sexundrafyrtiofyra.

Idag på svetten. In kliver en tant med färgglad ögonskugga, en näsduk som pannband, mikrofon och tights. Det här kommer inte bli roligt, tänker jag. Det var det inte. Hon var som hon tanten som hade gympaprogram på teven "Kniiiip!"-tanten. Jag vet inte vad hon heter för jag är inte så gammal, faktiskt. Men exakt som henne. Också drog hon dåliga skämt. Jag var under de första trekvarten helt övertygad om att nån skulle klampa in och avslöja skämtet. Men icke. Det tyckte jag var synd. Framförallt tyckte jag att det var tråkigt. Det är ju synd eftersom jag lever efter Lars Demians "Det är bara de tråkiga som har tråkigt".

Jag är så trööööött... Det ska bli så skönt att inte jobba förrän klockan fem imorrn och inte i nio och en halv timme på raken. Sköööönt. Och jag längtar till oktober med Håkan Hellström. Längtar efter Hurricane och Lena och Atombomb och Förlorare och Det är så jag säger det. Och jag längtar efter Muse. Jag längtar så jag nästan spricker. För nu är det höst. Då är Muse och Håkan och Johnossi och The View och Kaiser Chiefs det bästa som finns. Och jag älskar när de spelar Starlight på radion när jag kör bil. För det är verkligen tråkigt att köra bil och då känns det roligare. Ja.
Dessutom har de vansinnigt snygg merch på hemsidan nu.

"Kan inte du komma och vara vår fröken imorrn också?". I wish. I wish.

Puss!

Muse - Bliss

För att tjugohundraett var väldigt fint.

Den fågeln låter som en ambulans

Sexhundrafyrtiotre.

Det är roligt med små barnhänder som omedvetet sitter och stryker med handen på ens ben. Hur känns det? frågar jag och tittar på barnet som fortsätter att stirra rakt fram med tom blick och sakta drar handen fram och tillbaka på mitt byxben. Hallåj? Är det skönt mot handen? frågar jag igen. Och det är då det där som är så bra med barn. Han lyfter sakta huvudet emot mig, fortfarande med tom blick och spricker upp i ett jätteleeende och "jaa... du har så mjuka byxor...". En treåring har jättesmå händer och tycker i tio minuter att smalspårig manchester är det bästa som kan hända hans lila släta handflata.

Efter de tio minuterna orkar han springa runt runt runt och rita och leka och cykla och springa runt runt runt och knuffa en kamrat och bygga med lego. Det är rekreation i den rätta andan. Jag önskar att fler hade smalspårig manchester på sig. Men... många skulle nog tycka att det var konstigt om man helt plötsligt sätter sig och smeker dem på låret och stirrar rakt ut i ingenstans.

Nu ska jag sova och sova och sova. Det förtjänar jag.

Puss!

Olle Adolphson - Det gåtfulla folket


För att den liksom kändes given.

Den onda dockan

Sexhundrafyrtiotvå.

Jag har en systerdotter som är så söt så man nästan mår dåligt. Jag ar alltid sagt "hon kommer utnyttja sitt utseende och bli ett elakt barn". För hur elak hon än blir så kommer folk ändå bara "naaaaw..... sööööt.. ". Det har redan börjat. Elakheterna alltså. Hon är två.Här försöker hon bokstavligen lemlästa mig - och se så glad hon är? Det gjorde faktiskt skitont.

Idag ska jag träffa Benny, Love och bäbisen i magen. Typ alla som jag känner har bäbisar i magen eller så har de precis pluttat ut dem. Vad är det med att man inte kan vänta tills man åtminstone är äldre än tjugofem? Hallå panik. Hallå jag vill inte leva mitt eget liv innan jag måste ta hand om någon annan tills jag dör. Nåväl. Sen ska jag jobba. Imorrn är det fredag. Då ska jag jobba. Bagar'n ville att jag skulle jobba hos honom. Det går inte, sa jag.

Nu ska jag läsa. Läraren skrev "som du kan läsa in i de två böckerna". Konstigt tycker jag, eftersom vi har tre böcker i kursen.

Puss!

No Doubt - Spiderweb

För att jag nästan aldrig lyssnar på Boom Box. Och det är synd. För jag älskade verkligen No Doubt, en gång i tiden. Mest när jag var tretton.

Gå in! Ni blir rökskadade.

Sexhundrafyrtioett.

Roligast på Luuk igår var när alla i Bjuv uppmanades att gå in. Hur många satt utomhus och tittade på teven och kunde se det meddelandet?

Snart är det Kulturnatten. Det ser jag fram emot, även om jag ska jobba. Jag ser inte fram emot tre timmars diskussion om Nürnbergprocessen.

Puss!

Coldplay - Clocks

För att jag är avundsjuk.

Henrik sa att han sett E-Type bli avsugen på Riche av Skara-Bert

Sexhundrafyrtio.

Det kan vi faktiskt inte sjunga, det är taskigt.

Det här är rooooligt. Nähä. Det gick inte. Kanske nya Firefox och den här skitsidan som inte går ihop. Ni får den oldschool --->
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=72505&lid=puff_1229828

Hittade en dokumentär idag som nog är mycket bra. Snuff: A documentary about killing on camera. Snuff är ju rätt läskigt. Som till exempel Snuff Movie. Kanske att det blir till att titta på den. Om inte Fredrik Reinfeldt väljer helt rätt låtar hos Luuk förstås. Och på tal om Reinfeldt. Se del två av Campus Svea. Rooooligt. Han är ju moderat - host - moderator.

Du är ingenting om de runt omkring inte hör nånting. Hallå?

Puss!

Doktor Kosmos - DK spelar på Ung Vänsters sommarläger


För att jag tycker det är så bra att de har släppt ny platta (bara namnet på plattan - "Hallå?" - är ju genialiskt) och att de fortfarande är lika bra. Önskar att jag kunde få veta om de fortfarande lika bra live. Ni som bor i Borlänge kan ju till exempel gå och se dem imorrn.

Piss och Puss och Gerd som säkert heter Britt

Sexhundratrettionio.

Jag var på bibblan. Sen åkte jag till Röda korset. Det fanns inte en enda rolig pryl där. Mest av allt letar jag efter knappar. Till mitt västprojekt. Sen åkte jag hem och gjorde linssoppa. Och chokladmuffins. Med chokladbitar i. Uh ja. Där missade ni nåt. Först kunde ni ha fått en skål av världens godaste soppa och efter det kaffe med nö gött te.

Gerd fryser och kan inte sova för allt buller. Hon heter egentligen inte Gerd, men vi kallar henne det. När hon inte hör. Vi vet inte vad hon heter. Jag gissar på Britt. Hon tycker att det är så kallt i huset att på morgonen sätter hon på ugnen och sen sitter hon framför den och dricker kaffet. Smart! sa jag till henne. Egentligen tänkte jag "Jag kan värma dig. Tunna, lilla, stackars frusna tant med högt blodtryck". Jag skrämde henne när jag sa att hon kunde ha fått det höga blodtrycket av allt buller. Det är en miljöfråga det där, sa jag. Jag kände att hon tycker att jag är bra. Hon tycker att det är bra att vi är med i Hyresgästföreningen. Hon tycker att det är synd att vi antagligen är de enda i hela huset som är det. Tanter vet så himla mycket om grannar. Det är roligt, tycker jag.

Nu ska jag läsa om mänskliga rättigheter. Jag missar den föreläsningen. Ska gå på mat, miljö & rättvisa istället. En varannangånggrej helt enkelt.

Och nu, helt plötsligt, kom jag på att det nog finns massa roliga knappar i farmors gamla syskrin. Om hon hade levt så skulle jag be henne lära mig sticka. "Farmor kunde sticka", brukar morsan säga. Det hjälper väl inte mig nu? "Det är jättelätt att virka!", brukar morsan säga. Men lär mig då? Mormor lärde mig en gång. Men jag ville nog hellre lyssna på Piff och Puff (först skrev jag Piss och Puss.... hahahaahahaaa... fingersättningen är sådär i den här ställningen) på kassettljudbok. Här kommer Piss och Puss... är på gång nu...Här kommer Piss och Puss... varje gång du.... Här kommer världens bääästa räddningspatrull som löser fallen för din skull. Piss och Puss är ju jätteroligt. Nu när jag tänker på det llte mer.

Puss!

Avril Lavigne - Complicated

För att det blev den när jag random drog en av mina singlar. Det är en skatt av pinsamheter. Joakim Hilson till exempel. Den är nog aldrig ens lyssnad på. Synd. På en sån fin artist.

Fy fan vad dumt! sa gubben Mattsson om Månnickas lögner

Sexhundratrettioåtta.

Jag mötte Månnicka på gatan. Javisst kan jag jobba. Titta här, TISDAG mellan nio och fem. Tisdag alltså? Idag är det tisdag. Jag kommer dit. Vad gör du här? frågar Månnicka. Jag sa ju torsdagen den sextonde oktober. Nej, det gjorde du verkligen inte. Jag visade dig till och med att jag skrivit upp nio till fem TISDAGEN den sextonde september. Hon gick nog på nåt den dan. Synd för mig. Synd för Karl som var superduperglad när jag kom dit. Synd på den här dagen. Vad ska jag göra nu då? Gå till bibblan. Våra böcker har redan gått över tiden.

Så jävla dåliga böcker har jag aldrig lånat. En hårdbögporrbok. Det var väldigt oväntat. Bananflugornas herre. Okej, kanske inte hårdbögporr. Men jag tror inte att vilken heterosexuell flicka som helst gillar den. Jag försökte verkligen läsa klart den. Men den var så jävla självgod och förbannat dålig så det gick helt enkelt inte. Ängel med svedda vingar. Orkade inte heller läsa. Läste max tjugo sidor.

Trött som satan är jag också. Katten är ett as på nätterna. Ska äta upp fötter och leva busliv. Som att det här vore Kronoparken. Eller Rud. Det här är centrum, här sover vi på nätterna! Vi vågar inget annat. Det kanske är så när man kommer från Forshaga. Får fråga Sofia. Eller Erik. Han brukade ju vara uppe på nätterna. Ja just det. Sen sov han på dagarna. Precis som katten. Det kanske är annorlunda nu. När han har tjej. Gibson vill nog också ha tjej snart.

Igår träffade jag Elin. Åååh... vi går till Melkers! sa jag. För där har man inte varit på flera år. Det var inte lika bra som för flera år sedan. Inte lika snyggt. Kaffet smakade skit (Zoegas). Men Elin var ungefär likadan som för flera år sen. Hon fyller år på söndag. Grattis i förskott!

Jaja. Jag går väl till bibblan då. Allt är ditt fel, Månnicka. Det gör inget. Du är go ändå.

Puss!

kent - Berg & dalvana

För att det är kul när en gammal sång får en helt ny text. Restaurering.

Jävligt tröttsamt

Sexhundratrettiosju.

Den helgen gick i ett jehu. Så bara. Så var den borta. Lika bra det. Överskattat med helg. Sommarlov. Där har vi riktig ledighet. Att gå i femte klass, få sommarlov och när man kommer tillbaka till skolan så är man äldst och boss.

I fredags jobbade jag. Med Thomas. Han tycker att det är jobbigt när det kommer in folk i hans smörgåskiosk som sjunger i kör. "Jag vet inte vad det är med dem. Men bara för att jag vet att de är med i kör så måste de sjunga för mig? Som den här killen som kör taxi och sjunger i kör. Han kommer alltid in, och då frågar jag "vad vill du ha?" och då måste han sjunga "EEEEN BAAAGUEEEETTEEE!". Och varför måste han sjunga det? Det är jävligt tröttsamt". Tänk om man inte hade värre saker att vara trött på än att kunderna sjunger fram beställningarna?

Men han är väldigt rolig, Thomas. Utan att veta om det. Som Maggan som ägde Maggans med som sålde Maggans och köpte kiosken vid sjukhuset istället. Han var en bra kioskgubbe. Han skulle alltid tvinga mig att gå ut med Mård och Tårds hund. "Du måste hjälpa till! Gå ut med hunden! Varför ska alltid din pappa behöva gå ut med den hunden? Hälsa din farmor!". Varför ska jag behöva gå ut med hunden, Maggan? Han heter inte Maggan egentligen. Namnet följde bara med eftersom kiosken alltid hetat Maggans. Han heter Mohammed eller nåt annat jättevanligt.

Snart måste jag gå härifrån. Viktiga uppdrag.

Puss!

Lars WInnerbäck - Timglas

För att jag tänkte jättemycket på den och Stackars Jack igår efter att jag nästan läst klart första delen av Lundell-biografin. Jättemycket.Hur kan de ha fått tre barn som är så olika?

Sexhundratrettiosex.

Inatt drömde jag att jag var adopterad. Jag drömmer det rätt ofta, faktiskt. Allt bottnar i att jag i stort sett är övertygad om att åtminstone en av mina två föräldrar är hittepå. När jag tar upp frågan är det ingen som tar det på allvar. Varför? För att de har något att dölja. När jag tänker på det i vuxen ålder så var det nog ett av mina största problem när jag var onge (egentligen var det största problemet att jag tänkte för mycket). Det hade egentligen varit mycket lättare om de bara hade sagt det till mig. "Det är som du tror. Du kommer egentligen inte från oss. Det är därför vi tycker att du är konstig och det är därför du känner att du inte passar in är". Allt beror på Imaginary Life. Så var det sist jag såg den också.

Men sen kom jag att tänka på det. Tänk om det är mormor som är min riktiga mamma? Det vore inte helt omöjligt. Rent genetiskt så känner jag väl att det finns mer som stämmer utseendemässigt i jämförelse med mormor än Mård och Tård. I jämförelse med Tård så finns det faktiskt ingenting som stämmer. När jag tittar på mina systrar och tittar på Tård så känns det logiskt för deras del.

Sen är det saken med min systerdotter. Hur kommer det sig att vi är mer lika (utseendemässigt) än vad jag och mina systrar är? Är mormor mamma till henne också? Eller har hon och jag samma pappa...? Är vi adopterade från samma ställe? Kanske att jag måste fråga Oprah. Hon gör tidsresor där man får se hela sitt genetiska och biologiska förlopp. "Hur kan de ha fått tre barn som är så olika?".

Sen kommer det luriga. Är man adopterad så kan man ha ärvt sina biologiska föräldrars sociala förmågor, kunskapsintag och så vidare. Kommer ihåg att jag läste det när jag gick i högstadiet. Så om dina biologiska föräldrar är moderater (utan att du vet om det) så kan du mycket väl ärva de ideologierna trots att dina "föräldrar" är ett riktigt vänsterpack. Exempel. Vi åker i bilen. Radion är på. Folk omkring mig klagar på hur en viss person pratar. Att en viss låt är jobbig. Hur någon ser ut. Och jag känner bara "MEN FÖR I HELVETE. ORKA KLAGA PÅ SÅN JÄVLA SKIT". Och jag förstår inte hur jag kan vara uppväxt med sånt och själv vara tvärtom? Nu gäller det inte konstant för alla familjemedlemmar. Men för de flesta. Det finns ett undantag men jag tror att det handlar om påverkan och inverkan på varandra. Och jag fattar ingenting. Kanske är det för att jag känner bögar. Kanske är det för att jag vet att man inte tvunget är bög bara för att man pratar som Henrik Torehammar. Kanske är det för att jag tycker att Henrik Torehammar säger roliga och smarta saker och för att jag tycker att Brunchrapporten är det bästa som har hänt P3 sen Morgonpasset.

Kanske är det för att jag är adopterad...? Eller för att jag är av en helt annan generation. Antagligen inte. För Christian och jag är ju superlika.

Igår var det en som pruttade på mig på svettis. Sist luktade det bara prutt. Nu hörde jag den. Hade det varit tanten som är typ hundra år så hade det varit helt okej. Men är man en elt vanlig människa så kan man banne mig

Förslag 1: i smyg sära på skinkorna så den åtminstone blir ljudlös
Förslag 2: hålla sig
Försla 3: gå på toaletten
Förslag 4: gå och dricka vatten och göra det diskret där borta

Jag kan fortsätta med förslag. Men prutta mig inte i ansiktet. Hade den varit luktlös så hade det varit mer accepterat. Men den luktade faktiskt! Som fan.

 
Puss!

Ted Gärdestad - Äntligen på väg

För att det är så jordgubbspajen smakar.


 

Måtte en kuk växa ut ur din panna!

Sexhundratrettiofem.

Gammal rysk förbannelse.

Idag är det tisdag och jag ska bowla med gamar. Planen idag var egentligen att jag skulle åka till universitetet, hämta inloggningsuppgifter (för det är samma sak varje termin, jag förstår inte hur de kan tro att man ska komma ihåg?), städa supermycket här hemma och efter det bowla med arbetstagare. Men. Gibson är ett rövhöl och må en hora pissa i hans porslin.

Jag har fått en bra bok. Det är en svordomsbok. Det är till och med Svordomsboken. Till exempel så är "må hororna pissa i hans porslin" en gammal förbannelse från romani. En annan favorit är "krijg nu de pest!" som är från nederländskan och betyder "få nu pesten!". Det är hur bra som helst. Speciellt med tanke på att vi har en svordomsburk här hemma (på grund av att någon (Christian) svor väldigt mycket och det kändes inte bra). Efter den här boken kan ju jag i stort sett svära hur mycket jag vill på olika språk och sätt utan att den andre förstår. Jag blir inte fattig på det.

Okej. Nu ska jag städa. Och lyssna på Detektivbyrån, Wolfmother och Kom igen, Lena!. Kanske att Tityo slinker in också.

Puss!

Detektivbyrån - 054

För att det går visst att lyssna på hela plattor med dem. Dessutom är det perfekt musik till min och Gibsons cirkusföreställning. Meine Katzenkampf. Det är bara ett arbetsnamn än så länge.


Mums filibajs

Sexhundratrettiofyra.

Idag har jag varit med om något fantastiskt. Jag gick in i hälsokostaffären för att köpa rostade sojabönor men hittade något mycket bättre. Ekologiska gummibjörnar utan gelatin! Jag har nog inte ätit en gummibjörn sen jag var elva. Det är skönt när utvecklinge går framåt. Framförallt är det gött i min mun.

Gå och köp och ät upp dem.


Nu ska det ätas korv.

Puss!

Timo Räisänen - My Valentine

För att det är ett bra soundtrack.

The great Ape project

Sexhundratrettiotre.

Mänskliga rättigheter finns enbart för att vi nånstans har gjort wrong. För som alla andra lärare jag någonsin har haft på högskola/universitet måste även denna (nästan) alltid avsluta alla meningar med ett ord på engelska. "Det finns liksom ingen enkel solution". Det var det bästa han sa igår. Nästan. Jag kunde inte sluta tänka på att det var ett sketabra bandnamn, "Ingen Enkel Solution". Dessutom är han emot aga.

Det går en dam i klassen. Oj, vad vi skulle kunna bli ovänner. Hon ska skriva D-uppsats i miljövetenskap och ändå sitter hon och säger att "Fair Trade är bara en flashig skylt som försäljarna använder sig av för att det är modernt!". Vilken jävla bitch. Tänkte jag och försökte hålla igen.

hogie: Jag är faktskt rättviseambassadör och det där finns det inte så värst mycket sanning i.
Damen: Det finns ingen garanti i fair trade!
hogie: Vad för garanti?
Damen: Ja, att det skulle vara ekologiskt odlat.

Hur har man lyckats ta sig upp till D-nivå utan att veta att fair trade inte handlar om ekologi? Schmesus. Sen fick jag även lära mig av några andra klasskamrater att "vanliga människor" inte alls har koll på hur bananer faktiskt odlas. Det är vansinne. Jag utsåg mig själv till bananambassadör där och då. Det lustiga var att en av tjejernas pojkvänner hade varit på en bananodling och sett precis hur det går till. Ändå sitter hon där och äter en konventionell Dole-banan. What? Människan är nog det konstigaste som finns.

På sanning. Vet ni att det finn något som heter "The great Ape project"? Det handlar om att gorillor, orangutanger och chimpanser ska ha vissa rättigheter. Som en typ av mänskliga rättigheter, fast för apor. Mest för att de är nära besläktade med människan. Jag mår dåligt när jag får veta sånt här. Vem bestämmer att en apa ska ha mer rättigheter än en elefant? Och varför ska den ha mer rättigheter bara för att "den är nära besläktad med människan"?. Grisen är också nära besläktad med människan men den kan vi tydligen göra lite som vi vill med.

OCH. På tal om mänskliga rättigheter. I klassen går en kille som har läst hur mycket kurser som helst. "Jag har nog sett dig på varje kurs. Om alla vore som du skulle världen vara mycket finare" sa läraren om honom. Men på dagen får han baka pizza. Sjukt orättvist. Han är riktigt bildad. Jag vet puckon som aldrig tagit en kurs över gymnasinivå som har sjukt bra jobb. Som inte förtjänar det. Han får baka pizza på dagarna och läsa om politik på kvällarna istället. För det här är Sverige. Världens bästa lagomland där mjölken nästan är slut.

Vad händer när köttet tar slut och luften blir ren och bananskalen inte klassas som miljögifter och folk måste äta hemodlade grönsaker istället. Jösses. Det kommer sitta flashiga skyltar om fair trade i varenda hörn. Stackars fyrtio- och femtiotalister.

Gött. Då var det sagt.

Puss!

Karensdag - Höststöpp

För att det är roligt att Christians band måste slåss mot Karensdag på Värmlandstoppen. Det är fint också.

We used to treasure every dawn

Sexhundratrettiotvå.

Damn you Titiyo. Jag har satt på 300 slow days in a row på repeat. Det händer ungefär två-tre gånger om året skulle jag tro. Nä. Max två. Den här är i klass med Alright.

Igår var jag i skogen med morsan och plockade kantareller. Först plockade vi i nån timme vid stugan. Sen tog vi en kaffe. Allt var frid och fröjd, vi hade massor av kantareller. Sen gick vi ut i skogen hos Mård och Tård, hittade lite fler. Hemma hos Mård och Tård skedde ett av de största angrepp som finns. Något bet mig. En fästingjävel. Man kunde iaf tro det, att det skulle vara en. Men det visade sig vara massor. Jag kände mig våldtagen och stod i duschen aplänge. Jag grät nästan och tänkte på förra gången jag blev angripen av världens värsta parasit. När doktorstanten sa "OJ!", jag fick äta mediciner och hoppa på kryckor i tre veckor. INTE SÅ JÄVLA ROLIGT, EVOLUTIONEN.

Nåväl. Kantarellmacka är sjukt gott iaf. Dessutom hittade jag ett kantarellgryt med kantarellbäbisar. Jag la ris över det så ingen annan ska hitta dem. Muahahaha. Fast det lär bli Mård som får gå och hämta dem.

Svamplektion. Svamp ett är fingersvamp. Den ska tydligen jämt va gööörgo. Men vad vet jag. Jag tar bara kort. Svamp två är kantarell. Den är jämt gööörgo. Svamp tre vet jag verkligen inte alls vad det är. Den var vit och är säkert skitgiftig. Passa dig för det i sverige. Här får du inte vård om du är döende på grund av såna misstag.

         

 
Nu ringde Carina och frågade om jag ville jobba. På Kantrallen. Jösses vilket sammanträffande. Kantarellbäjbisar och riktiga kantarellbarn.

En dag var jag och en arbetstagare på hästteater. Det var skitotäckt och jag förstod inte riktigt varför hästarna egentligen var med. Hela teatern var faktiskt konstig. Det kändes inte schysst när hon ställde sig på hästen sådär.Idag börjar kurserna på universitetet. Kan bara vara med på ena kursstarten. Men varför det? De börjar samtidigt. Det gör inget. Hoppas det är fler än fem personer på idéhistoria. Alla kvällskurser som jag alltid väljer brukar vi vara typ fyra personer på. Det blir jättebra och livliga diskussioner. Det är ljug. Miljövetenskapen är alltid hur bra som helst. De lägger upp allt jättebra och har världens bästa föreläsare. Försökte få med Christian på det. Så han får träffa hippiefamiljerna som han växte upp hos. Jag minns när jag och Jenny bajsade stopp på Torfolks toalett. Det var tider det! Nu är Björn, Benny, Love och bäjbisen i magen i Grekland och göttar sig. Lyllos dem.

På fredag ska jag leka med Isac. Idag ska jag ringa och fråga vilken som är hans favoritmat.

Nu ska jag göra viktiga saker (googla Tityo och Markus Krunegård).

Puss!

Oasis - The shock of the lightning

För att det aldrig är någon hemlighet att jag ser fram emot Oasis skivsläpp. Åttonde oktober is the shit.


RSS 2.0