Ledig. Eller...?

Sjuhundratjugosju.

Det var tur att jag öppnade plånboken igår så jag fick se att jag ska klippa mig idag. Tur att jag har så bra koll.

Min chef sa "kolla upp nån vecka när du kan vara ledig och så tar du det". Okej sa jag och bestämde mig för från och med idag till och med nästa fredag. Men är allt fixat till idag? Nej. Nästnästa vecka ska vi på konsulentsamling i Stockholm och jag har liksom inte fått någon information än. "Jag skickar det i eftermiddag". Eftermiddag my ass. Det är ju till och med en ny dag nu och jag har inte fått det än! Det är faktiskt inte så lätt att ta ut ledighet när man inte är klar med allt.

Igår var jag på hundratusen möten. En del väldigt intressant, något var jobbigt och sen var det till och med något som var jävligt roligt. Jag kom hem klockan elva efter ett låååååååångt möte med Naturskyddsföreningens länsförbund. Jag var helt död sista timmen och minns faktiskt knappt vad som sas. Någonting om Eda minns jag i alla fall. På vägen till mötet träffade jag på Erik. Det var kanske tjugo år sen vi sågs sist. Vi är inte kompisar längre. Vi var nog egentligen aldrig kompisar. Speciellt inte efter att han sa "jag trodde att jag skulle få ligga med dig nån gång". Eh, nej? Men han såg ut att må bra. Å andra sidan tittade jag inte på honom så mycket.

Oj. Nu ropas det hjälp och jag ska bära saker.

Puss!

Robyn Kleerup - With every heartbeat

För att det är roligt med det här. Roligaste på länge, faktiskt.

du & jag håller andan och håller händer i språnget

Sjuhundratjugosex.

Idag är en sån där riktigt dryg dag. Det kliar i ögonen och jag förstår inte riktigt vad folk säger när de pratar med mig... "Va..?". Så passande att mina möten ligger så fint placerade idag. Ett klockan elva, nästa klockan fem och det sista halv sju. Jiiipiiiieee..eeeee...e. Ett är i alla fall avklarat! Det gick ju galant. Kan bli ett roligt projekt. Musik och ståj.

OCH DET ÄR JU SÅ HIMLA FINT VÄDER. Här sitter jag och skriver dagordningar och rapporter och projektbeskrivningar, lyssnar på Mammas nya kille och bara längtar ut. Det är varmt och soligt. Mycket d-vitamin ute idag. Jag älskar d-vitamin.
Kanske att jag borde gå och köpa en glass.. Det var väldigt mystiskt häromdagen. Jag köpte en glass men den bara försvann. Jag är säker på att den ligger här nånstans och är alldeles smält. Eller så var det så att jag la den i frysen och sen var det nån som snodde den?

Roligaste (och kanske mest hemska..) kommentaren idag sa nyhetstanten på teve i morse. "Rösterna i det sydafrikanska valet räknas fortfarande. En person som arbetade i röstlokalerna uppges ha blivit mördad. Annars har valet gått lugnt till". Och så var det inte mer med det. Ett politiskt mord hit eller dit får man helt enkelt räkna med när det är val i sydafrika. Man kan ju alltid duscha av sig det. Lite som med HIV. Hoppas för deras skulle att ANC vinner igen. Jacob Zuma verkar vara en sån himla mysig kille...

Sverige. Vilket fint land ändå.

Puss!

kent - Mannen i den vita hatten (16 år senare)

För att den plötsligt dök upp i min mp3-spelare igår. Det var så fint. Det är ju faktiskt det finaste kent har gjort sedan Hagnesta Hill.

Kanske att jag ska få bautabröst

Sjuhundratjugofem.

Nu ringde Christian och sa att han ska åka med på moppeturnén som ljudtekniker igen. Jag sa att han skulle köpa bröstimplantat till mig för pengarna han drar in för det jobbet. Så vi får se om jag har nya tuttar i september. Spännande!

Puss!

Plura och Tomas Andersson Wij - Någonting måste gå sönder

För att Plura ska med på turnén. Jag önskar att jag var ljudtekniker.

Gerd och jag åker buss genom stan

Sjuhundratjugofyra.

I morse fick jag äran att åka buss med Gerd. Ända från barackerna och in till stan. Vilken resa! Gerd har det inte lätt. Hon är pensionär med en pytteliten pension. Högt blodtryck och nervöst lagd. När vi flyttar tillbaka till Brogatan så ska hon flytta in i en ny lägenhet. Så nu är hon lite orolig för hur hon ska trivas i den också. Hon ser så ledsen ut. Men hon var glad över att hon hade hittat en jacka på Myrorna för sextiofem spänn! Det tycker jag är bra, när tanterna handlar på Myrorna. Fler borde handla på myrorna. Kläderna som köps på H&M och Gina Tricot och BikBok och alla affärer håller ändå inte så länge. Och är ofta gjorda i vattenfattiga/överflödiga länder som Bangladesh. Och små barnhänder. Som förgiftas av all skit som är inpumpade i textilierna. Nåväl. Jag tycker iaf att det är bra att Gerd var glad över sin jacka. Och sin nya säng och soffa som hon har köpt på IKEA. Gerd heter egentligen inte Gerd.

Gerd har aldrig haft ett gott öga till Våxnäs eller Gruvlyckan.
Gerd: Det är nånting som inte känns riktigt bra i magen med Våxnäs och Gruvlyckan...
hogie: Men det är ju fint med skogen och alla promenadvägarna...?
Gerd: Ja! Jag vaknar halv fem på morgonen! Då går jag ut och tar en rök och lyssnar på fåglarna!
hogie: Ja, det är väl mysigt?
Gerd: Jaaa! På Brogatan är det bara måsarna som skriker.

Gerd går upp halv fem på morgonen. Och tar en rök.

Idag har jag fått betyget sex/sex och kommentaren "du är helt jävla klockren". Idag har jag haft "utvärderingssamtal". Hur otäckt låter inte det.. utvärdering. Dessutom med en poängskala, där min uppdragsgivare och chefer har satt betyg på mig. Men jag är tydligen helt grym. Det är ju rätt gött att höra. "Du kom in som en jävla orkan och bara blåste på". Och tydligen har jag fingertoppskänsla för att jobba med människor och framför allt ungdomar. När han pratade så verkade det nästan som att det inte finns någon bättre människa än jag? Det jag, enligt cheferna, är dålig på är att skryta om mig själv och saker jag är bra på. Men det är jag väldigt stolt över eftersom jag är svensk och lever strikt enligt jantelagen. Eftersom jag är så jävla bäst och inte skryter om det så bjöd jag ingen på mina ekologiska torkade plommon idag. Jag tror att det skulle fisas väldigt mycket på det här kontoret om plommonen kom ut i orätta händer. Alla tarmar är inte purunga i de här korridorerna... Min chef svär ganska mycket. Jag svär inte så mycket.

I och med att jag är bäst har jag också vunnit biljetter till Tomar och troll. Men det hela är väldigt konstigt, för den verkar aldrig visas här i Karlstad? Jag känner mig lurad. Men eftersom jag är bäst så kanske det är en specialvisning enbart för vi som vann biljetter.

Nästa vecka ska jag vara ledig jättemycket. Hela veckan faktiskt. Så är du också ledig och har något roligt att göra som jag kan vara med på så får du höra av dig. Från och med fredag den här veckan. Ledig ledig ledig. Mmmm...

Idag ska jag göra potatismos! Mmm... potatismos...

Puss!

Simon Norrsveden - Stockholmssången

För att jag snart ska till Stockholm. Det kommer bli spännande... verkar det som..

Dretsvårt

Sjuhundratjugotre.

Vi kom aldrig iväg på bio igår. Varför? För jag har ett väldigt varierat jobb. Till exempel kan det ringa självmordbenägna främlingar och prata i telefonen i drygt två timmar så man inte kommer hem förrän efter klockan sex på kvällen. Eftersom bion började vid sex så uppstod genast ett logistiskt problem. Idag är det Husfruarna så det blir nästan svårare att gå på bio idag. Hoppas vi kan gå nån annan dag...

Nu längtar jag hem. Hem till Brogatan. Bort från baracken som bara är fuktig och full av kattsand. Så mycket som jag har dammsugit under de här månaderna har jag nog inte dammsugit under hela min livstid. Vet ni hur lätt kattsand sprider sig på en yta på cirka 26 kvadratmeter? Superlätt. Vet ni hur tråkigt det är att laga mat på två plattor och en miniugn? Supertråkigt. Det enda som är bra med baracken är att den ligger mitt i ett rekreationsområde. Så man kan gå ut i skogen och på fina vägar. Det finns det inte på Brogatan som bara är en tråkig, stor gata mitt i stan. Vem vill egentligen bo mitt i stan? Det är så jävla tråkigt .

Mest är jag deprimerad för att någon annan hann före mig på en fin kamera på Blocket. Damn you!!

Puss!

Gwen Stefani - What you waiting for?

För att den är dreeeetsvår i SingStar.

Vi åkte med Dundertåget

Sjuhundratjugotvå.

Det finns faktiskt en helt logisk förklaring till varför bilderna har sinat på världens finaste hogieblogg. Jag bor i barack och har inte internet i det slottet. Däremot så har jag fyrahundratjugofyra bilder i kameran så det finns ju resurser. En av alla de bilder är från grillpremiären. En av bilderna är från Göteborg där jag i cirka fem sekunder trotsar min höjdrädsla. En av bilderna är på sveriges snyggaste band Tiger Lou. En av bilderna är på Isac när han fyller sju år. En av bilderna är på Tindra när hon fyller tre år. En av bilderna är på Sofia när hon har en dildo till näsa.

Vi spelade SingStar och jag ägde ut Christian. Ju fler öl han drack desto mer ökade volymen "sänk för fan" vrålade jag "hade jag bott granne med oss och tvingats höra på din hemska sångröst så hade jag försökt vräka oss för längesen!" vrålade jag ännu högre. En stund senare dunkade det i väggarna. Stackars grannar. Kan inte ha varit roligt att höra Christan försöka sjunga Offspring - Self esteem. Han slutade sjunga efter dunkandet och vi åkte och såg Dundertåget. Mycket bra band. Mycket fint band. Christian var full och dansade så roligt att jag grät (det tog igen sig i söndags då han inte alls mådde lika bra). Det är shame on Nöjesfabriken att det aldrig någonsin kan vara bra ljud på lilla scenen. Shame on you, Nöjesfabriken!

Det är fint att våren har kommit till Sverige. Det har börjat klia i ögonen. Men det gör liksom inget, vi lever mä't. Jag ville tågluffa i sommar, men sen blev det nästan bestämt (igen...) att vi skulle åka på moppe till något spännande ställe. "För Sverige är ju så himla bra, man kan sätta upp ett tält nästan var som helst!" propagerade jag. Vi får väl se hur det blir med det. Jag minns när jag hade en moped. Det var tider det. Det var tider när det ringde en man för ett par år sen och sa konstiga saker som "Hooogiee... bla bla bla... moped... Kymco Fever...!". Det var skitskumt.

Idag kanske vi ska gå på The boat that rocked. Men SF:s hemsida bara ligger nere hela tiden.

Puss!

Queen - Don't stop me now

För att jag, precis som väntat, var tokgrym på den i SingStar.

Stefan Liv är homosexuell?

Sjuhundratjugoett.

Igår fick jag ont i bröstet av all hockeyspänning. Även om hockeyn var rolig så var det roligast när flat-Malin vrålade "STEFAN LIV ÄR HOMOSEXUELL! HOMOSEXUELL! HOMOSEXUELLl!".  Och när man trodde att det inte kunde bli roligare så skrek hon det i Isacs röstförvrängare. Det är kul med självdistans.

Imorrn ska vi på Rocky Horror! Till en början var det jag och Ralle men nu ska Sofia och Linnea med också. Det tycker jag är bra. Igår kväll somnade jag med ett leende på läpparna när jag tänkte på vilken rolig blandning vi är. Jag, Ralle, Sofia och Linnea.

Idag ska jag göra klart tre powerpointpresentationer. Powerpointpresentationer. I regnet. Jag gillar regn så det är bara bra. Det är faktiskt ösregn. Powerpointpresentationer. Oj. Nu kom jag på att jag måste gå och kolla så det finns någon projektor som funkar. Tuuuur att jag kooooom på deeeeet....

Puss!

Florence Valentin - Spring Ricco

För att jag längtar efter att se dem live.

Buffel å båg!

Sjuhundratjugo.

Va fan. Det här hade ju kunnat vara jag om jag hade vetat att man kunde vara proffs i Othello. Så många gånger som jag har fått förklara att det inte alls handlar om tur utan logik.

Puss!

The Ark - It takes a fool to remain sane

För att jag känner't

Vad lägger du på minnet?

Sjuhundranitton.

Jag älskar Christer - din vän i etern. Idag handlar det om "konstiga saker jag kan utantill". Själv tillhör jag den där skaran som aldrig kan lägga något på minnet. Det vill säga något av vikt och värde. Tycker jag för tillfället, fast egentligen är det jätteviktigt. Jag kommer inte ihåg telefonnummer men jag kan komma ihåg registreringskyltar. Vilket är väldigt bra, för jag lägger aldrig bilens märke, färg eller utseende på minnet utan jag får alltid stå och stirra efter skyltens nummer.
Jag kommer aldrig ihåg mitt eget personnummer. Jag har alltid problem med att komma ihåg om jag fyller den elfte eller tolfte januari. Detta resulterar tydligen även i att jag aldrig kommer ihåg någon annans födelsedag. Med ett undantag - Isacs födelsedag för han föddes på farmors födelsedag.

MEN Å ANDRA SIDAN. Så har jag en tjock del i hjärnan med onödig information - som ibland är väldigt nödvändig. Konstiga fakta och roligt onödigt vetande. Något jag saknar i den tjocka delen är geografisk kunskap och lokalkännedom. Som På Spåret. När det är Tur och retur så har jag till 99,7% alltid rätt på årtalet, för jag kopplar det till händelserna (för att jag faktiskt har läst mycket och läser mycket) men resorna... ingen chans. Ja just det. Jag lider av associationsminnet. Det är det jag har. Måste ha någonting att associera saker till. För jag kommer ihåg vilket år skivor släpptes och vilka låtar som var singlar - för att jag nästan alltid har något att koppla det till.

Som min käre vän Sofia. Hon kommer ihåg reklamfilmer. Jag tror att hon kan varenda reklamfilm utantill. Det är roligt tycker jag, för jag kommer aldrig ihåg något som har varit på teven. Ralle kommer ihåg allt. Jag kan fråga "vad gjorde vi sjunde april klockan två på dagen för sju år sedan?". Han vet. Det är obehagligt och JOBBIGT. För jag kommer inte ens ihåg vad jag åt till lunch igår.

Dock så har jag alltid haft en fördel med mitt dåliga minne, för jag har egentligen inget behov av ett bra minne. För det är faktiskt så att saker som jag läser går alltid in. De fastnar där utan att jag ens märker det. Det är alldeles superbra. Som när det var prov och så. Läste jag det och samtidigt skrev ned det så räckte det med att jag läste det en gång. Så himla bra. Men det vore bättre om jag kunde komma ihåg folks födelsedagar och vad jag gjorde igår..

Det är bra att mina arbetskamrater har kommit på att de ska skicka ett mejl till mig med saker jag ska göra, för då vet de att jag ser det direkt på morgonen. Det gillar jag.

Det är roligt att höra vilken konstiga saker folk lägger på minnet. Fast det har inte ringt någon med något riktigt konstigt än.

Idag är det hockey istället för husfruarna.

Puss!

Tiger Lou - Trail of spit

För att jag håller på att lyssna in mig på A partial print.


Ibland är det svårt att bo i Stockholm

Sjuhundraarton.

Roligast med hela helgen kan ha varit när jag rullade en bajskorv av resterna av min negerboll. Christian blev förskräckt. Jag såg i hans blick att han tänkte att "varför måste hon vara så jävla omogen?" men ur hans mun kom "men va faan Jessica....". Jag tog kort på bajskorven. Ni ska få se den nån dag. Kiss-och bajshumor är min favorit. Hur kan man inte tycka att kiss och bajs är roligt? Det är speciellt roligt när saker som inte är i närheten av att vara bajs ser ut som bajs. Som negerbollar. Som är så goda. Det är helt otroligt att de kan se ut som något så äckligt som bajs.

Mer roligt var att det skedde en grab and run-kupp precis när vi skulle käka frukost. Tokar som kör in en bil i juvelerarbutiken och tar det de kommer över. Poliser överallt. Undrar om de kom undan. Vem gör en grab and run? Någon som är väldigt desperat. I det här fallet kanske en crash-grab-and-run.

Tiger Lou var ju helt tokgrymt bra som vanligt. Jag fick höra alla favoriter och det var fint när Christian, snart trettio, skrek i mitt öra att "FY FAN! DET HÄR ÄR JU SKITCOOLT!". Tur för honom att han tyckte det. Eller rättare sagt; jag har sagt det hela tiden, att du skulle gilla det. Jag gick till merch och skulle köpa en skiva. Killen hade inte växel och jag bad Christian om växel.
Merchkillen: Ja, ni löser väl det där sen.
hogie: Ja, han får ligga med mig sen.
Massa människor som skrattar. Men han fick inte ligga med mig. Hahahahahaha... ondska.

På torsdag ska jag och Ralle gå på Rocky Horror. Det ska bli kuuuul. Upptäckte att min gamle kamrat Emelie är med. Visste väl att det skulle bli något artistiskt av henne, så som hon brukade dansa och skaka rumpa till Grease-låtarna.

Påsk är bra! Sol och roliga fjädrar!

Puss!

Simon Norrsveden - Stockholmssången

För att jag tamejfan älskar den låten

Så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter

Sjuhundrasjutton.

I går fick jag träffa Benny, Liv och Love. Det var bra. Mitt i allt kaos fick jag ta en paus. Med Benny, Liv och Love. Då kändes det helt okej att jobba till sju.

Har flera gånger fingrat på Om Jesus nu. Varför köper jag den inte? Är jag rädd att Jonas Gardell ska få mig att förstå nåt. Jag trivs ju trots allt ganska bra med att vara agnostiker.

I dag drar vi. Från den här Karlstaden. Trodde att jag skulle hinna få iväg alla handlingar i går så att det kunde vara ganska lugnt på måndag. Men nej. Hoppas att Tiger Lou kan göra så att det känns bättre. Antagligen. Jag har en Tiger Lou-trumpinne hemma. Det var tider det!

Nu ska jag göra saker. Åka från jobbet till exempel. Här blir det inte mycket mer gjort ändå.

Puss!

Four Tops - Reach out, I'll be there

För att det inte görs längre.

Ser björnen snäll ut?

Sjuhundrasexton

Typ tio minuter efter det välkomna sms:et jag fick igår så stack jag iväg och inhandlade biljetter till Tiger Lou. Hoho. Så då måste Christian följa med vare sig han vill eller inte. Eller så får jag väl gå själv... och ge den andra biljetten till en uteliggare som kan följa med som förkläde.

I morse ringde Benny och pratade i tvåhundratjugo. Det händer så spännande saker som har med rovdjur att göra så man nästan kryper ur brallorna. Ska man vara aktiv i föreningsliv så måste man verkligen ha järnhandskar. Folk är odrägliga, egoistiska och ibland så jävla ointelligenta så man undrar om de inte föddes i stallet. Vad som är ännu roligare är ju att de tänker exakt samma saker om en själv. Det går liksom aldrig att mötas nånstans. Det här händer överallt hela tiden i var enda förening. Undantag! Jag satt med i.. elevkårer i samverkan eller nåt sånt, och där var alla - hör och häpna - vänner. Ingen pratade illa om någon annan och alla ville samma sak. Göra världen till en bättre plats. Det var så fint. Det var tider det.

I morrn flyttar Barbro och Gibson till syrran över helgen. Får se om de har några svansar kvar på söndag eller om Tindra har ryckt av dem och kokat soppa på dem. Hon är lite som den onda dockan så man kan aldrig veta. Önskar att jag också hade ett yttre som gjorde att jag kunde manipulera folk. Vifta lite med ögonfransarna och chop chop så har du det du vill ha. Fantastiskt.

Puss!

Vv Brown - Crying blood

För att det är så niggah-motown-tjugohundra. Jag älskar Motown. Har redan spelat sönder Motown 50.

Patterns

Sjuhundrafemton

Fick precis ett väldigt välkommet sms. Tydligen från en tysk människa.
Önskar jag fick vara utomhus idag! Har för mig att du tycker att Tiger Lou är en frän orkester? De spelar i Gbg på lördag iaf! Mangen libe mein mädchen, pus!

Tiger Lou är verkligen en frän orkester. Och vi som är i Göteborg på lördag! Damn it, vad bra. Men det där med tyskan. Jag tror att det kan betyda "mycket kärlek min fröken"? Men vad vet jag. Jag läste franska. Mon dieu! Baguette!

Puss!

Elvis - Suspicious mind

För att jag blir glad varje gång det ringer.

Han hade fel på hypofysen

Sjuhundrafjorton.

Värmlands Folkblads aprilskämt är det bästa idag. Hittills! En artikel där "Mållgan" träder fram för han har så dåligt samvete för det som hände. Kanske lite jobbigt om det visar sig att det inte är deras aprilskämt :D.

Idag har jag varit supereffektiv och fått jättemycket gjort. Förhoppningsvis kommer jag att kunna vara ledig hela fredagen. Först såg det ut som att jag inte skulle kunna vara ledig alls under fredagen, sen jobbade jag nästan ihjäl mig och då verkade det som att jag kunde ta halvdag ledigt.. men nu.. nu tar det sig och börjar gå mot heldag igen.

Idag måste man ha solglasögon. Jag ser ut som Tom Cruise i Top Gun när jag har den här korta frisyren och mina favoriter pilotisarna. Bara för det bjuder jag på den roligaste reklamfilmen på länge;

<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/54iAkkjsfrA&hl=sv&fs=1&rel=0&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/54iAkkjsfrA&hl=sv&fs=1&rel=0&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>

Tycker ni inte att den var bra så är ni värdelösa.

Puss!

Two white horses - Good times are gone forever

För att jag är så simpel och bara tar det som dyker upp på radion. Egentligen tycker jag ju att Two white horses är äckligt överskattade och överhajpade. Egentligen.

RSS 2.0