Femtio spänn för din röst

Sjuhundratrettiofem.

Jag tycker att Aftonbladets fiska-röster-kampanj är askalas. Att muta funkar ju nästan alltid, eller hur? Hur man mutar är en annan sak. Femtio spänn till Lutherhjälpen mot ett kryss tycker jag är hur bra som helst. Att det sedan inte finns någon garanti för att de mutade faktiskt går och röstar är en helt annan sak. Det är åtminstone ett fint försök. Ett mycket finare försök än att stå i en stuga på torget och tappra försök till att tjata iväg folk till vallokalerna.

Igår la jag ned en het debatt på Fejan mellan mig och en gammal kamrat. Han är kommunist och lever i någon slags värld där alla ska gå på bidrag och sitter säkert och filar på en plan för att återuppväcka Marx från de döda. Han tycker i alla fall att vi inte ska gå och rösta för en röst till parlamentet är en röst till EU. Jag blir helt jävla banantokig på såna här människor. Och så vansinnigt dåliga argument. Ja, visst var det bättre förr? Visst ska EU-parlamentarikerna ha lika lön som någon som är målare? Nej. Fast jag har också varit kommunist. Eller ja, jag är nog fortfarande kommunist för det är en väldigt fin utopi. Om det på något sätt skulle fungera. Men jag tycker ändå att man åtminstone kan försöka göra det bästa av situationen man sitter. Gå och rösta till exempel. Går du inte och röstar, kommunist-Anders, så tar säkerligen en kristdemokrat din röst. Eller en folkpartist. Och det tror inte jag att du vill. Fast du kan ju fortsätta tro att vi kommer gå ur EU om alla bojkottar kryssandet....

Det finns faktiskt gladare saker att prata om. Som att T(I)NC fortfarande håller världsklass på sina spelningar. Helt sjukt! Dennis Lyxzén är nästan hundra år och hoppar runt som en tioåring. Kuligt och braigt. Plus att jag tyckte det var roligt att han var så arg på Piratpartiet och att jag efter spelningen lyckades få Rasmus att inte rösta på dem (tror jag? hoppas jag?).

En annan sak som är bra är att vi ska flytta hem imorrn! GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT.

Puss!

The international noise conspiracy - Lets make history

För att det är så mycket bra grejer på gång på jobbet.

Rösta rösta rösta (undrar om Mitt i naturen-Martin röstar....?)

Sjuhundratrettiofyra.

Ibland tycker jag det är crazy att vara svensk. Hela tiden pratas det om hur det är fel att vi har blått styre. När det sedan blir rött så är det fel. Alla har en åsikt om Fredrik Reinfeldt, Mona Salin, Lars Ohly, Jan Björklund - hela tiden, varje dag... Men när det kommer till valet till Europaparlamentet då är två av tre svenskar ointresserade. What? Sitter vi ändå i skiten så är det väl bra om vi åtminstone är med och bestämmer om vilka vi vill ha som representater i parlamentet? Jag förstår inte hur det kan bli så här. Hur kan folk inte vara intresserade av att få vara med och bestämma om vem som pratar för oss inför hela europa (och vi är runt 500 miljoner människor, nåt sånt?)? Det handlar om sjukt mycket makt och beslut som ska tas. Hur svårt kan det vara att gå till en lokal och kryssa i en lapp? Orkar man inte så behöver man inte ens anstränga sig så mycket. Poströsrning, förtidsröstning... Det är ju dessutom en av de fina sakerna med att bo i Sverige. Att vi faktiskt har rösträtt. Hör och häpna - här får till och med vi som är kvinnor vara med och rösta.

Jag har inte riktigt bestämt mig än. Carl Schlyter kan ju det där nu. Tror att man måste sitta ett tag för att kunna driva genom saker. Men det vore kul med Isabella Lövin. Fast känns hon inte lite för ny? Och lite för... fisk? Fisk fisk fisk fisk. Hon är ju tjej. Mer tjejer är fint. Men Carl Schlyter pratar bra och inte bara om fisk och hav. När jag pratade eu-valet med Grön ungdom så sa jag "NEJ. Jag ska inte kryssa Carl". Men det känns ju som att det blir så ändå. Grön ungdom älskar Carl Schlyter. Jag tror ändå på rotation.

Om man inte vet vem man ska kryssa så kan man åtminstone börja med att bestämma sig för ett parti? Det tycker jag är fint. Ännu finare är det om det är ett grönt parti. Helst inte så blått. Allt är redan så blått. Och kristet. Det är fint om det inte är så kristet.

Puss!

Ebba grön - Alla visa män

För att jag tycker att det är tråkigt med brustna ideal. Idealet är att alla som kan faktiskt röstar. Fyrtio procent är inte alla.


Mitt i naturen-Martin

Sjuhundratrettiofyra.

Hallå! Jag har något helt fantastiskt att berätta. Jag åkte med bussen, tittade ut och fick se Mitt i naturen-Martin. Gah. Han är så het så det är helt otroligt. Jag skickade genast ett sms till Christian och frågade om jag kan få frikort på Mitt i naturen-Martin. Ännu inget svar. Jag gissar på ett "nej, det kan du inte".

Det tråkiga är att han stod vi Sola i Karlstad-statyn och blev filmad. Precis som alla andra program som alla andra kanaler gör från Karlstad. Den där statyn är ju inte ens fin. Den är ganska bedrövlig. I mitt jobb så ringer det folk från hela Sverige och i nittioåtta procent av fallen får jag frågan "skiner sola i Karlstad då?!" och jag nästan hör hur de blinkar och glittrar med ögonen och förväntar sig ett "det är klart den gör!". Och det är oftast det jag svarar. Men jag tänker nästan alltid "jag tror hon är rätt död och enligt statyn så var hon ju varken speciellt vacker eller superglad". Det ska jag svara nästa gång.

Undrar vad Mitt i naturen-Martin tycker om Sola... Mmm... Mitt i naturen-Martin.... Jag har faktiskt gett frikort till Christian på Jennifer Connolly så det är inte mer än rätt att jag ska få nåt också. Tyvärr så verkade inte Christian veta vem Jennifer Connolly är. Men det känns mer som hans problem. När vi var på Christians mammas begravning så var ett genomgående tema (förutom det faktum att det var en begravning för Christians mamma) att Christian är lik Mitt i naturen-Martin. Och att han speciellt var det förr i tiden när han hade långt hår i hästsvans. MEN DET ÄR INTE SANT. Han är inte ett dugg lik Mitt i naturen-Martin. Jag tar åt mig å Mitt i naturen-Martins vägnar över såna hemska påhitt.

Nu ska jag äta kaffe och dricka apelsin.

Puss!

Moneybrother - Born under a bad sign

För att i lördags skulle jag köpa Green Days nya platta men den fanns inte (!!) så jag fick köpa Moneybrothers istället och den var inte alls bra. Ganska tråkig och lät som alla andra Moneybroters skivor. Så jävla tråkigt. Jag som älskar Green Day. Så går det när det inte finns en enda riktig skivaffär kvar i stan. Mäh! Nu spelar de Green Day på P3. Vilket sammanträffande.

Säg vad jag ska göra

Sjuhundratrettiotre.

Jag är lite knäckt över att jag tycker att Mando Diaos låt Gloria är så jävla bra.

Senaste veckorna har jag tänkt lite och kommit fram till att egentligen vill jag nog vara journalist. Långt där inne så är det antagligen det jag egentligen vill. Jag vet bara inte om det riktigt än. Nästa år. Då ska jag jobba på't. Eller till hösten. Skriva är ju kul. Nu har jag provat allt också. Recensent är kul. Fota är kul. Skriva om Adga som tycker att kyrkan ska renoveras är inte så jättekul. Nyhetsdygnet är inte kul. Notiser är inte heller jättekul. Men det är kul att skriva om politiker som gör bort sig och ungdomar som lyckas genomföra roliga projekt. Mm. Under sommaren ska jag komma på ett bra projekt och genomföra det. Är det kul så ska jag jobba på't.

Fast till våren om ett år så är det ju examensarbete i miljövetenskap... Att det ska vara så jobbigt att vara tjugofyra. När vet man saker? Det vill jag veta.

Puss!

Mando Diao - Gloria

För att det är bra för Mando Diao att de kan få mig som lyssnare.

En alldeles särskild historia

Sjuhundratrettiotvå.

Idag har jag en helt fantastisk historia att berätta. För att förstå det riktigt roliga i det här så bör man veta att jag för några år sedan lånade en cykelkorg av min far Tård, den blev snodd och han vrålade "DE KNYCKER JU ALLT DU LÅNAR!!". Vad han nu menade med det. Men i alla fall.

För några veckor sedan cyklade jag till busstationen för att åka till Örebro. Några dagar senare plockades jag upp på tågstationen och sa att jag hämtar cykeln nån annan dag. Jag sprang runt i några dagar och letade efter cykelnyckel, som var mystiskt försvunnen. Jag var övertygad om att jag hade tappat den på Kärsögården medan Christian sa "jag tror du har glömt den i låset". Vilket jag starkt förnekade med "nej, det har hänt så många gånger förut så det lär aldrig hända igen. Den måste vara här någonstans". Vi åkte till busstationen för att slänga in cykeln i bilen och köra hem den i hopp om att nyckeln skulle dyka upp.

Det är klart nyckeln satt i låset. Otroligt pinsamt. Men cykeln stod ändå kvar! Helt otroligt! Sally som är så fin! Vi hade inga spännband med, så vi lämnade cykeln och jag skulle hämta den någon dag senare. Häromdagen åkte vi förbi busstationen och jag tyckte att cykelkorgen var borta. "Nej, du måste ha kollat på nån annan cykel"... Ja jag måste väl det.

MEN SÅ IDAG. Idag gick jag till stationen för att hämta cykeln. På avstånd ser jag att korgen faktiskt är borta (så det så Christian-jag-vet-allt). Då har nån verkligen orkat klippa upp mitt cykellås för att sno cykelkorgen. En sketen cykelkorg från Biltema värd säkert inte mer än trettio spänn! Det är ju helt otroligt! Vem gör så? Jag är i alla fall glad.

Det var väl en vacker historia så här på tisdagen.

Puss!

The International noise conspiracy - Bigger cages, longer chains

För att på torsdag, då jävlar smäller det till på Koriander. Mmmm.... Dennis Lyxzén... Han har ju trots allt varit ett genomgående tema på min blogg. Jag har försökt övertyga Christian att jag ska få frikort på Dennis Lyxzén, eftersom han har varit min stora kärlek sen jag var tretton. Men allt jag får är ett "han har ju blivit så gammal!". Du har inte tänkt på att du också blivit äldre.....?

Den är vit och plastig och lite röd med internet i sig

Sjuhundratrettioett.

Tänk att en promenad på stan kan resultera i en ny mobiltelefon. Det var väl ändå på tiden. Verkligen på tiden eftersom den stänger av sig lite som den själv vill. Som inatt när jag vaknade och skulle kolla vad klockan var... Det gick ju inte. Men nu så, nu blir det nog ändring på det. Försäljaren var väldigt övertygande. Å andra sidan är jag inte så svårövertalad. Som Mård sa för ett tag sen "när ska du lära dig säga nej till saker?". Ja jag vet inte. Kanske aldrig. Det gör dessutom saker väldigt spännande hela tiden. Man vet aldrig vad det kan resultera i.

Idag är det husfruarna. Mycket bra. Jag missade förra veckan och måste se det på datamaskinen hos syrran. Läskiga Dave kommer göra läskiga saker idag. Har ni varit på Max på Strand? Det är en kille där som ser ut EXAKT som Dave. Fast det har jag nog redan skrivit. Jag kan inte riktigt släppa det. Han är verkligen en kopia.

Puss!

Röyksopp & Robyn - The girl and the robot

För att det är en rolig och väldigt bra kombo. I och för sig tycker jag att alla samarbeten som görs med Robyn är bra. Kanske att jag är kär i Robyn.

Glassen är god

Sjuhundratrettio.

Helt plöstligt koms det på att det snart är skolavslutning och att UNF måste vara med på torget. Kommunen är ju inte direkt snabb när man försöker kontakta dem heller. Lite som rektorer. Som att jag inte redan har sjukt mycket att göra. Som imorrn. Då ska jag ju till Bengtsfors. På torsdag ska jag till Göteborg. Känns dessutom lite svårt när styrelsen lider av kärleksproblem och plugghysteri... Jag försökte till och med gaska upp med att bjuda på glass. Men inte ens det fungerade. Det känns skönt att jag inte är sexton år längre.

Nu ska jag strax träffa Benny. Hon tror att jag är Loves första försälskelse. Han gick till hallen imorse, drog på sig stövlarna och skulle gå till bussen och möta Jessa. Jag som älskar att ha beundrare! Det är inte så pjåkigt att ha en tvååring som beundrare.

Nu har jag varit sjukt effektiv i två dagar. Vila och rast is the shit. Glass är allt bra gött det också.

Puss!

Timo Räisänen - I got you babe

För att jag alltid kommer tycka att Timo banne mig är helt fantastisk.

Semester, någon?

Sjuhundratjugonio.

Helgen gick skapligt fort. En Ungdomsmässa passerade mig utan större intryck. Stackars arrangörer. Hoppas ni lärde er nåt. Helt plötsligt är det mitten av maj och order om planering av semester. Om jag läser mina papper rätt så har jag trettiofem betalda semesterdagar och för tillfället tolv kompdagar att ta ut. Tjena. Jag skulle kunna börja min semester idag.

Men misströsta inte! Många semesterdagar och förhoppningsvis hamnar bedragare i fängelset! När jag ringde och skulle polisanmäla bedragaren som bedragit mig på massa pengar så blev jag alldeles superduperförvånad över att han som svarade (för det är väl inte poliser som svarar? nej, måste vara någon slags polissekreterarmänniska) nästan var obehagligt positiv till min anmälan. "Såna här bedrägerier brukar vanligtvis utredas snabbt och enkelt". Summan av kardemumman är att vi inte alltid ska tro vad vi läser. Jag har läst att bedrägerier är lurigt och att det oftast inte blir någon dom. Men hör och häpna, min bedragare var otroligt klumpig. Hoppas jag.

Idag ska jag äta spenat. Det tror jag är bra för hjärtat. Mitt hjärta har börjat slå hårt. Det tycker jag är oskönt. Jag tycker om när hjärtat bara är i kroppen och gör det det ska. Man ska inte ens märka att det är där liksom. Det ska sitta i kroppen, slå, pumpa runt blodet och göra så att jag kan leva mitt fina liv. Inte slå hårt och snabbt. Stress is not the shit. Spenat is the shit. Järn är alltid bra. Det är en tant på kontoret som är vegetarian och idag åt hon fem sojabullar, ett ägg, en bit gurka och två deciliter pasta till lunch. Det är dålig lunch. Kanske att jag tar med lite extra spenat imorrn så jag kan bjuda henne. Undrar hur hennes hjärta slår...? Hon är ju dessutom inte direkt purung, som jag är. Minst sextiofyra skulle jag tro. Igår sa min gamla lärare att jag ser ut som arton. Det var ju inte roligt, sa jag. Själv påstod han att det var väldigt positivt. Kanske att jag ser ut som arton men har ett hjärta som helt plötsligt blivit en åttiotvåårings. Det känns inte som en bra kombo. Jag ska reda ut det här. Snarast. Jag är väldigt bra på att reda ut saker och det fort. Lite som Lotta på Bråkmakargatan, faktiskt.

Idag åker jag buss hem för jag trodde att jag hade cykelnyckel med mig och kunde cykla hem. Men jag vet inte var cykelnyckeln är. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt var Sally står heller. Jag gissar på att hon står vid busstationen. Är det någon som har sett Sally och min Sallynyckel så kan ni kontakta mig.

Puss!

bob hund - Världens bästa dåliga låt

För att jag tycker att alla borde få se bob hund liv nån gång.

Bedragen och frireligiös

Sjuhundratjugoåtta.

Jag ska aldrig mer gå med på att helt plötsligt vara ledig i en vecka. Idag har jag haft skitmycket att göra. Speciellt när frånvarorapporteraren på mailen inte har funkat. Nåväl. Det är ju tur att det har regnat när jag ändå har suttit inlåst halva dan. Och längre lär det bli. Sen hade vi konsulentsamling i tre dagar på det. Så nu har jag sjukt mycket mejl att gå genom. Roligast under samlingen var vår nya drogpolitiska sekreterare som minst fyra gånger under en timme hånade religiösa människor. "Ah men, bara för att jag är nykterist så tror folk att jag är frireligiös också!".

Jag har blivit bedragen. Jag ska aldrig mer köpa något från blocket. Jag är lurad på massa stålar. För någon kamera har jag minsann inte fått. Synd att jag inte är rik. För då kanske några tusenlappar på kontot mindre inte märkts. Men nu gör det det. DAMN YOU, BEDRAGARE! Som tur var hölls nedanstående konversation innan jag förde över pengarna till bedragarens konto.

Christian: Det är lugnt. Man måste kunna lita på folk.
hogie: Men alltså. Det känns lite lurt, men ändå bra? Blir jag lurad så får jag tillbaka pengarna av dig sen då eller?
Christian: Ja, det kan du få.

Det ska han få höra tills han antingen har köpt en liknande kamera till mig eller skickat mig pengar. Så det så. För hade inte han, flertalet gånger, sagt att det var lugnt så hade jag nog inte gjort det. Jag är otroligt lättövertalad när jag innerst inne vill något men ändå tvekar. Då räcker det med "gör't!" så jag jag'et.

Idag uppfyller Christian en del av sin trettioårskriskvot. Med en tatuering. Det är spännande tycker jag. Han är ju så härligt blek, han är lite som en irländare med sin vita hy och sitt röda skägg. Hoppas det blir en tattartatuering.

Jag har möte om en kvart. Jag som är så trött i hövve. Snart är det sommar!

I går var jag jättetrött och bestämde att om jag någon gång ska gifta mig så ska vi gå in till Dont stop me now och ute bland publiken har jag smygplacerat ut en manskör som sjunger den. Vigselförättaren ska vara klädd som Freddie Mercury. Lurigt och okristligt. Det gillar jag.

Puss!

Paul Simon - You can call me Al

För att den har en rolig video. Sådär härligt supertorr.

RSS 2.0