Fördel: hogie

Åttahundratrettiofyra.

Ibland ringer det människor till mig. Ibland ringer de från Arvika eller någon liten ort i närheten. Ibland säger de "Har du skrivit för Arvika Nyheter" sen svarar jag "ja" och efter det blir samtalet helt annorlunda. Det är jättekonstigt och har hänt ungefär en handfull gånger. Som idag när det hade ringt en rektor och pratat in ett mobilsvar, jag ringer upp honom och efter fem minuter frågar han ("för jag känner igen ditt namn")... och jag svarar ja... Sen är det som att de tror att det är en intervju vi håller på med. Idag var det lite extra roligt. För han blev alldeles vansinnigt trevlig (för att vara rektor). Jag tycker i alla fall att det är spännande. Och konstigt. Och absolut till min fördel... MUAHAHAHAHA. Suckers.

Idag åt jag en Sport lunch och en satsumas.
hogie: Jag åt upp hela.
Gubben (jag vet inte vad han heter, kanske Leif): Åt du ingen lunch idag?
Monika: Hoho! Jo, hon satt här med en full tallrik förut!

JAG KANSKE ÄR HUNGRIG!! LÅT MIG VARA! JAG KANSKE VILL BLI EN TJOCKIS! Bara för att ni är gamla och äter middag klockan två på dagen.

Idag har jag varit så där alldeles supereffektiv igen. Det betyder att jag ska gå hem om fem minuter, sen ska jag vara ledig ända tills på måndag. Sweeeeeeet. Idag ska jag köpa en jacka till Christian. Imorrn ska jag och Isac på bio. Hoppas vi gråter i kapp. På lördag ska Christian ha fest. Hoppas inte att nån gråter då. Det skulle väl vara Benny det då. Och anledningen till att hon kanske gråter är för att jag sa att jag inte vill att hon ska komma. För jag vill helst att det ska bli en fest med tre personer; jag, Christian och Lars-Ola. Hahahaha. Om ni bara visste hur kul det skulle vara. (och Carl-Jan förstås).

Puss!

Band of horses - The Funeral

För att jag har blivit besatt av spellistan som jag fick av Marcus som är från Båten. Men jag vet inte varför?

Sluta grina, du skrämmer barnen

Åttahundratrettiotre.

Äntligen har jag Spotify. Tack Marcus! (det var på tiden) Hittills har jag bara laddat med Bear Quartet, bob hund och Timo Räisänen. Det är ju så svårt när man sitter där och ska söka. Jag giller ju allt jag giller.

Snart fyller Christian trettio år. Väldigt snart. Vad ska jag ge honom? Själv tycker jag att en skrikande flygapa är en väldigt bra present. Men den är nog inte så bra i längden. Tips tas emot med öppna armar.

Idag har jag jobbat stenhårt och bra. Varför? för jag ska vara ledig ONSDAG, TORSDAG och FREDAG. Gött och fint som snus. På onsdag ska jag och Isac gå och se Upp. Enligt Maria här borta i korridoren ska den vara väldigt sorglig. Jag som sa till Isac igår att jag är snyggast och perfekt. Vad ska han tro när jag sitter där i biosalongen och bölar? Jag måste lära honom att det är bra att vara känslig, men att det finns vissa gränser.

För er som undrar (vilket jag tar för givet att ni gör) så är min axel-nacke-sträckning mycket bättre. Ta i trä och kasta salt över axeln. Andra axeln då förstås.

Puss!

Bear Quartet - Sweet Beef

För att jag blir liksom besatt när jag börjar lyssna på Bear Quartet.

Man kommer faktiskt dö, bara så ni vet

Åttahundratrettiotvå.

Huhu, jag fick nyss kanske det roligaste mejlet någonsin.

"Hej
 
Vi har kontakt med en peroson som heter Arnold som har tagit reda på ämnena i svininfluensa vaccinet.
Detta är livsfarliga ämnen i är det så att man tar detta vaccinet kommer man att dö.
Det är fågelinfluensa vaccin från 1800 talet + en blandning av svin med mera.
Vi har även kontakt med Jane Burgermeister ifrån new Yourk som kommer förlorade sitt jobb som journalist på grund av att hon gjorde en stämmningsansökan på Backhster cooperater ett företag som tillverkar vaccinet i schweits.
Medisinsk forskning har bevis att det är gift i vaccinet som gör att du kan dö
 
alltså ta inte svininfluensa vaccinet..
Vi ska ut i radio tv 4 så snabbt som möjligt med denna info innan det är försent
 
http://www.smelink.se/?gclid=CNf1urTl0J0CFcmEzAodpwwPvg
 
http://www.theflucase.com/
 
så snälla  TA INTE SVININFLUENSA VACCINET?
 
MVH kristina och Håkan"

Tack, då vet jag.

Puss!

Slipknot - Sick

För jag tror att det är ett slags krig.

Att förlora oskulden

Åttahundratrettioett.

Läste ni i tidningen (skriver tidningen för jag minns inte om det var Aftonbladet eller en länstidning) under veckan (eller var det förra veckan?) att killar inte vill ha tjejer som fortfarande är oskuld? 13-åriga tjejer pratade med reportern om att man som tjej helst ska ha förlorat oskulden senast när man är tretton år och att killar bara vill bli tillsammans med dem om de "har gjort det, helst flera gånger". What? Jag kan inte riktigt släppa det här.

Jag minns när min kompis Therese berättade för mig att när man blir stor ska man göra något som heter "knulla" och då stoppar killen in snoppen där man kissar. Jag blev helst förstörd. Hon berättade förresten också för mig om döden, när jag var fyra år eller så. Jag var helt knäckt och låg vid mamma och pappas fötter och grät att jag inte ville dö. Men i alla fall... Jag insåg ju att det skulle bli väldigt traumatiskt att få in någons snopp där man kissar så jag trodde (hoppades) att jag var lesbisk ända tills jag var typ tretton (när det inte längre gick att förneka att jag blev kär i killar - David Lersten på högstadiet woohooo. Han hade alltid skjorta och en v-ringad pullover på sig. Den gröna var snyggast).

Men att ligga runt när man är tretton? Jag vet inte. Jag hoppas hoppas hoppas att jag aldrig får en dotter och jag är glad att mina föräldrar inte adopterade fler barn efter mig. Undrar hur det har varit för dem då, som har haft tre stycken. Som tur var trappades väl galenskaperna ned efter varje barn de fick, men ändå. Jag skulle vara helt tokig och rädd. 

Nu blev jag rädd igen, bara jag tänker på't.

Annars är jag väldigt glad för att de få återstående av DS här i Värmland är duktiga och sjukt jävla bra.

Puss!

Madonna - Like a virgin

För att jag undrar hur gammal Madonna var. Kanske sju.  

Mitt Vicksberoende

Åttahundratrettio.

När jag var liten och bodde hos min mormor så hade hon ett skåp och i skåpet fanns en burk med Vicks. Det skulle man använda när man var förkyld. Lukta på det, gnida in lite på näsan eller på bröstet. När mormor inte såg så var jag där och sniffade på Vicksen och kletade lite. Det borde ha luktat. Kanske att jag var beroende. Det liksom frös till i näsan av det där galna kletet. Idag när jag var på Konsum och köpte potatis så gick jag in på Apoteket (för det ligger ju passande nog alldeles bredvid varandra). Jag investerade i en burk Tigerbalsam för det tänker jag är bra om man har sträckt sig. Om det nu är det jag har gjort. Jag ska minsann kleta på lite sen och tänka på när jag var beroende av att sniffa på mormors Vicks. Det luktar ju nästan exakt likadant.

(när jag var liten och bodde hos mormor så brukade jag i smyg också dricka av spadet till saltgurkan. en gång kom morsan på mig och blev arg och sa att det var farligt. men uh va gött det var med saltgurkespad)

Farfars fru är lite beroende av Tigerbalsam. Men sen är hon jävligt kônstig också. Det är säkert hon som har blivit kokobäng men skyller på farfar i ren förnekelse. Jag tycker i alla fall inte så jättesynd om tanten. Hon kanske kan ge honom en burk med Vicks...?

En sak ska ni veta. Man är trafikfarlig när man har en axel-nacke-sträckning. Det går liksom inte att vrida på sig när man cyklar. Förlåt alla bilar.

Puss!

Muse - Plug-in baby

För jag hoppas att det är det enda jag kommer gå miste om när jag inte är på spelningen i helgen.

Är han inte lite väl tjock i ansiktet?

Åttahundratjugonio.

Uh. Vad jag har sträckt mig i nacken. Eller nåt. Jag vet inte. Ont som faen gör det. Tur att jag sitter i en helt ergonomisk ställning här framför datan då... Det är säkert ett bra botemedel. Men jag som hade tänkt gå och träna idag. Det finns det ju inte en chans att jag gör. Det kommer bli en lång lång dag. För idag jobbar jag kväll. Vad ska jag göra hela dagen då? Nu när jag inte ens kan gå och träna bort ett par timmar. Värdelöst. Värdelösa axel-nacke-sträckning!

Häromdagen var jag i Vänersborg. När man ska till Vänersborg så får man alltid stanna i Öxnered och byta till ett lokal-/regiontåg. Ibland brukar jag gråta lite när jag vet att jag ska gå av i Öxnered. Men den här gången var det lite värre än vanligt.


Ser det roligt ut? Nej. Saken är att tågen alltid är försenade i Öxnered. ALLTID. Jag vet inte vad de gör för fel, för jag har aldrig varit på ett ställe där tågen är konstant försenade.

En tjej: Du, det finns ingen kiosk här eller?
hogie: Hehe. Nej. Det finns nog inget här.

Ja, så taskig var jag mot alla Öxneredbor. Men det är ju inte mitt fel att inte ni kan pimpa upp er station så det känns lite mysigare.

Lördagen var jättekonstigt. Från allra första början var det tänkt att jag skulle på inflyttningsfest hos Lisa, men jag vet inte vad som hände med det. Det var väl ingen som kunde. Sen skulle jag hem till Therese och till slut skulle Benny följa med mig hem till Therese. Det som hände var att Benny kom hem till mig. Sen kom Fredrik och hängde med Christian i köket. Sen kom Fredrik och Christian in till vardagsrummet och hängde med oss. Efter ett tag kom Ulli och Annika också till vårt vardagsrum och helt plötsligt var klockan elva. Fredrik hade sagt att han skulle följa med Christian ut men eftersom han blir en riktig filttoffel så fort Ulli kommer i närheten så följde han så klart inte med och det slutade med att jag, Benny och Christian gick ut. Vi ställde oss i kön till Kryddan och kände att... nej. Så jag ringde Marcus och han sa "NEEJ, KOM TILL BÅTEN!" okej sa vi och gick till Båten.

Helt oväntat händelseschema på den lördagen. Men fint var det ändå. Inne på Båten kunde man följa det här samtalet

hogie: Men du, är det inte Magnus Carlson som är dj?
Benny: Jo... ja det är det nog!
hogie: Du, är det Magnus Carlson som är dj?
Chrille: Nej för fan! Det är det inte.
hogie: Jo, jag tror verkligen att det är det. Han spelar ju sån musik han gillar också.
Benny: Ja det är ju väldigt likt.
hogie: Fast han ser väldigt ung ut. Och lite tjock. Han kanske äter kortison. Det kanske är han den där Oasisgenerationkillen?
Benny: Men det är väldigt likt.

Och så här höll det på en stund. Till slut var jag tvungen att få in en fjärde part så jag frågade Marcus och han sa "jag vet inte, det är bra musik så det kvittar egentligen". Vilket typ var det sämsta svaret. När vi var på toa så kunde han iaf inte hålla sig utan var tvungen att fråga och det var ju Magnus Carlson! Seger till mig. Alltid lika gött. Roligt var också att Magnus Carlson spelade sin egen musik och tyckte att den var bäst i världen. Giller't!

I Vänersborg tappar man förresten bort sin fina, röda Briovagn hur som helst.Undrar om barnet måste gå nu eller om de hade en extra vagn? Tänk om det är nån som har snott den? Så jävla taskigt. Förstår inte sånt där. När folk snor rollatorer, barnvagnar och kundvagnar och tycker att det är skitkul. Jag ska tamejfan sno er rollator när ni blir gamla och har amputerat ett ben på grund av diabetes!

Puss!

Magnus Carlson - Det värsta av allt

För att i lördags erkände också Marcus att han i högstadiet (eller gymnasiet?) snodde min Allt är bara du, du, du (han lånade den och lämnade aldrig tillbaka den. Tjuv.).

Lördagens mål och fredagens Max-mål.

Åttahundratjugoåtta.

Mitt mål för i morgon är att få med Benny ut. Hon ska inte sitta där ute i skogen och bli en bitterfitta (med feta bokstäver). I have a mission. Hon vet det inte själv, men fortsätter det så blir hon (du) faktiskt en bitterfitta. Hoppas inte. Jag vill ju tro att Benny har tillräckligt med karaktär, men bitterfittheten kan nog drabba vem som helst. Jag har till och med erbjudit henne att få ligga lite med Chrille Krok. Så imorrn ska hon med ut och krocka med alla miserabla människor som försöker få ut något av lördagen på en av alla krogarna i stan. Det är liksom mitt lördagsjobb. Har ni något fint att erbjuda så går vi med på nästan vad som helst (Benny vet inte om det heller, men hon går också med på nästan vad som helst).

Idag är också dagen då jag ska snika till mig ett mål mat från Max. Det är kanske den bästa mat jag vet. Det som är finast med Max är att de har flera olika vegetariska rätter. Max for the win.

Idag har jag också träningsvärk i typ.. knäna? Undrar när den riktiga Anna ska komma tillbaka och hålla i gympapasset. Låtsas-Anna tar knäcken på mig för hon vill bara träna benen. Jag som har så tjocka goa ben, det vore ju synd om det försvann.

Puss!

Muse - Feeling good

För att jag hoppas att Ralle börjar få dåligt samvete. (å tänka sig att han ringde precis när jag skrev det här! med en vecka kvar till stormen och grejer).

Det blev helt fel

Åttahundratjugosju.

Jag vet inte om ni får ihop det, men det vore bra. För jag får inte ihop How I met your mother säsong 3 = The Godfather.

Sen såg jag också att det står "vi hoppas du får mycket glädje av dina varor". Nej, jag känner ingen glädje. Jag kände glädje när jag såg paketet i lådan men den liksom försvann när jag öppnade. De kanske har ett överskott av gudfaderndevedeer.

Puss!

Martin Ljung - Lingonben

För att jag kommer ha den på hjärnan hela livet. Damn you, Olle Öhman!!


Höppes å höppes

Åttahundratjugosex.

Jösses vad jag hoppas att det här inte är magsjuka... Jag vill att alla ägnar en tanke åt min mage och åt att det inte ska vara magsjuka. Tack.

Puss!

Beatles - Penny Lane

För att jag läser Jävla John och jag hade alldeles för höga förväntningar.

Ett stötande inlägg. Men kul.

Åttahundratjugofem.

Att alla inte har samma humor som jag har är inte mitt fel. Men när någon (Christian) säger "Skynda dig att ta ett kort på mig när jag skiter på Tonys golv!" så kan ju inte jag stå där med kameran i händerna och INTE göra det. Och att den inte använda kortet vore skandal. Kanske att Christian gör slut med mig om han får veta att jag lägger upp det här... Men det kan det nog vara värt.

Att det sen fortsatte är faktiskt inte mitt fel.Roligast här är att Tård är helt ovetandes om att vad som händer.

Jag ber om ursäkt om någon blev stött. Men då kanske ni inte ska klicka in er hos hogieskills framöver. Det är min blogg och jag tycker att det är kul. Förlåt, Christian, om du nån gång råkar klicka dig in här. Men det finns ju faktiskt värre bilder på dig som jag hade kunnat lägga upp....?

Puss!

System of a down - Pictures

För att jag har fått bilder på hjärnan. Minst sagt. En del är liksom fastetsade på horhinnan för alltid.


Det bara händer

Åttahundratjugofyra.

Även om jag är emot alla kristna ritualer (gjorda för att människan ska synda, alla regler vill vi bryta) så tycker jag ändå att det är kül att Ida har fått ett frieri från sin karl. Grattis till det!

Nu blev saker helt plötsligt flyttade så de händer tidigare. Det var jag inte alls beredd på! Det passar iofs bättre, men ändå... Jag var liksom inte beredd.

Puss!

Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt

För att jag tänkte på när jag och Ralle förlovade oss och han klämde mitt finger i dörren så det nästan dog. Vi borde ha sett det som ett tecken.

Schweinfest åt folket

Åttahundratjugotre.

Tömmer kameran och det ska enligt datamaskinen ta nio minuter så jag har lite tid att slå ihjäl.... Jag är urusel på att tömma kameran. Det är nog för att vi inte har något bilredigeringsprogram. Hade. Jag har installerat GIMP nu. Men det är säkert ingen idé för sen kommer Chrille på att vi ska ha den andra datorn igen.

Lördagen var ju bra.... Först tråkig hockey där ungarna sa att jag var pinsam som frågade Tommy Samuelsson och Hardy Nilsson om de hade en slant till Världens barn. Tommy Samuelsson hade tre kronor men Hardy Nilsson hade inte ens en blick och ett "tyvärr". I alla fall så såg jag mest fram emot fotbollen och framför allt Kim. Men vad händer då? Offside på offside som vanligt. Jag tror inte att de har gått igenom reglerna för offside i det svenska landslaget. Zlatan verkar tro att han är någon slags änglamänniska så det gör inget om han står offside. MEN DET GÖR DET. Och caveman Anders Svensson, kan du sluta om att prata om att det är dags att lägga karriären på hyllan? GÖR DET BARA GÖR DET. Till och med Rasmus Elm var förvirrande. Tur att Mellbergs skägg är stiligt, annars hade jag inget bra att säga om världens tråkigaste match.

Idag är jag ledig! Nästan i alla fall. Ska bara ringa ett par samtal, skicka några mejl och kopiera lite papper inför imorrn. Gött smör.

Puss!

Babian - Sjung ut!

För att de ska på Schweinfest i Tyskland och kommer med ny platta tjugohundratio.

Hon är nästan etthundra år

Åttahundratjugotvå.

Igår hände en väldigt fin sak. Det var en tant på affären som glömde sin korv med gröt så jag gick efter och lämnade den. Det var som att någon aldrig hade gjort henne en god gärning för hon var väldigt tacksam. I alla fall så såsade hon framför mig med sin rollator när jag skulle gå ut och när vi var bredvid varandra så

Tanten: Var det du som hjälpte mig där inne?!
hogie: Ja.
Tanten: Tack ska du ha!!! (ja, men flera utropstecken)

Se gick jag med henne en bit och vi hade ett fint samtal...

Tanten: Ja jag är nittiofyra år förstår du.
hogie: Jädrar du. Då är du sjuttio år äldre än mig!
Tanten: Du. Det är ingenting! Jag är nittiotre år äldre än min yngsta barnbarn!

Fast jag tror att hon menade barnbarnsbarn. Annars vore det nog lite konstigt. Men ändå. Hon var verkligen typ hundra år. Och väldigt cool. Men hon ville inte ha hjälp när jag påpekade att hennes ägg i korgen hade ramlat ur och spruckit. Hon hade kanske fått sin välgörenhet för dagen. Hade jag tänkt på det så skulle jag ha frågat henne om hon ville bli min gammalfarmor.

Hon berättade att hon egentligen inte tycker om att gå ut, men ibland tar faktiskt maten slut. Tror jag det, jag skulle inte heller vilja gå ut i Haga om jag vore nittiofyra år.

Det var i vilket fall som en väldigt fin stund som jag tänkt på väldigt mycket sen igår. Jag saknar min tant.

Puss!

Lionel Richie - Lady

För att de passande nog pratade om Lionel i morse. Varför? kan man undra.

Jävla fredspris

Åttahundratjugoett.

Jag blir lite förbannad när fredspriset går till Obama. Vaddå Barack Obama? Finns det ingen annan som är värd ett fredspris? Någon som gjort lite mer, kanske? USA som alltid ligger i krig (ja; alltid). Är det inte krig med vapen så är det något annat krig. De ligger alltid i krig. Till exempel så har jag undanstyrt väldigt många krig det senaste året. Medlat fred som aldrig förr. Jag törs nog påstå att jag är värd priser mer än vad Obama är.
Men det är bra. Skicka in mer pengar i det landet. Det blir nog skitbra. 

Idag är det fredag och imorrn är det lördagen då vi ska på hockey och samla in pengar till världens barn. Det projektet till exempel... Det skulle må bra av fredsprispengar. 

Puss!

Kings of leon - Sex on fire

För att jag såg den på MTV i morse. Jag älskar MTV.  

Fotografer och töntar

Åttahundratjugo.

Skönt. Nu har jag saker att arbeta med i några veckor. I detta rådande kaos!

Ikväll ska vi se Bröllopsfotografen. Hell yeah, ni ska minsann vara avundsjuka. Hoppas mest att jag inte har för höga förväntningar. Ikväll är det också säsongspremiär av Husfruarna. Det är spännande att Joeys syrra ska vara med och vara en ny husfru. Det var så bra förut när Joey gick direkt efter Husfruarna... How you doin'? Rooolig Joey. Inte rolig Joey i Vänner. Vänner är inte kul. Men Joey som Joey är kul. Men inte lika kul som How I met your mother är, förstås. En sak som är bra är att jag frälst Christian med How I met your mother. Vi har köpt säsong ett och två och har en skiva kvar av säsong två. Christian har ju inte sett ett enda avsnitt innan jag smygköpte säsong ett! Sen var det faktiskt så att han köpte säsong två. Det är bra manipulerat av mig. Jag borde verkligen bli lobbyist.

En bisarr sak, på tal om How I met your mother är att Christian påstår att Barney ser ut som hans far. Eller rättare sagt "som jag kan tänka mig att han såg ut när han var ung". Då sa jag att jag hoppades att hans far bara var lik Barney till utseendet... men då sa Christian att jag inte ska vara så säker på det. Var Christians pappa en player? Hade Christians pappa hundratals kostymer? Hade Christians pappa en lägenhet gjord enbart för en person och det en person med snopp? Hade Christians pappa en stormtrooper? Det är så mycket jag inte vet. Vad hette Christians pappa, till exempel? Kanske Sven. Det har jag sett att Christian heter i andranamn. Men han heter även Björn i andranamn så han kan även.... Ja just. Björn - Barney. Han måste ha hetat Björn. Björn betyder björn förresten. För er som inte visste det.

Tanten med hockeyn svarar inte. Undrar hur gammal hon är? Undrar varför hon inte förstår att jag jobbar med ungdomar. Ungdomar som är oberäkneliga. Idag var det en tant på träningen som hade lila ögonskugga och jätterynkig hud. Jag tyckte hon var rolig att titta på.

Puss!

kent - Töntarna

För att jag tycker om töntar. Och kent. Jag älskar faktiskt kent.

En påminnelse

Åttahundranitton.

Nej, det behöver inte vara svårare än så här.

Idag är det flyt med saker. Det behövs. Idag har jag också hittat en väldigt intressant annons... Jag måste skriva det här så jag inte glömmer bort det.

Puss!

Elvis - If You Love Me (Let Me Know)

För att jag är så sjukt besviken på Muse att jag enbart ska lyssna på Elvis framöver.

Lena Livs och papayan

Åttahundraarton.

Under helgen drömde jag att jag, Chrille, Mård och Tård var i Mexiko. När vi skulle åka hem så fick Mård för sig att hon skulle smuggla med en papaya som var ungefär en meter lång. Hon sa att det minsann inte skulle bli några problem.

Inatt drömde jag att Mård och Tård köpte Lena Livs (en kiosk som låg där vi bodde). Jag försökte förklara för dem att de inte kommer tjäna nånting på att ha den kiosken. De hävdade att de skulle tjäan storkovan för de skulle sälja något som ingen annan säljer - snus. Mm, det går säkert bra för er om ni köper Lena Livs. Förresten så skällde Lena Livs på mig en gång när jag var typ fyra år och det slutade med att jag kissade på mig. Tack Lena Livs!

Undrar om jag är orolig för mina adoptivföräldrar.

Puss!

The very best - Warm heart of Africa

För att jag har den uppskriven här på en lapp.

RSS 2.0