Det är ljug alltihopa!

Åttahundrasjutton.

Idag var det väldigt konstigt hos optikern. Varje gång jag har varit där så har de sagt "Ja... synen har ju blivit sämre" och "Det har blivit mycket sämre sen sist!". Och sen har de sagt "nu ska vi välja bågar". Varje gång har jag frågat "Men behöver jag verkligen ha glasögon?" och de har svarat att det gör jag minsann.

Så idag sa jag det igen "Är det så att jag verkligen behöver glasögon eller är det så att ni bara vill sälja?". Ja, jag var lite grinig. För jag tycker det är så konstigt. Jag har haft glasögon i sjutton år men själv har jag aldrig känt ett behov av att jag behöver ha dem. Dagens samtal mellan mig och optikern slutade med att jag inte behöver ha vardagsglasögonen när jag har terminalglasögon. Hur kan de komma på det nu?! Vet de hur många tusenlappar vi har lagt på glasögon i alla år? Skandal. Sen sa hon att jag skulle vara utan glasögon i ett par månader och känna efter. "För du anstränger dig ju. Men använder du terminalglasögonen som du ska så hjälper det i stort sett för hela ditt synfel". Så: använder jag terminalglasögonen så blir inte ögonen trötta och därmed anstränger jag mig inte lika mycket i vardagen. Hur kunde det ta så lång tid att komma fram till? Pffffft. Jag lät nog väldigt upprörd så det slutade med att hon bjöd på synundersökningen. TACK.

Men det finns en liten hållhake tror jag... För hon sa också "Du får väl se om du får huvudvärk eller inte". Typ som att - skyll dig själv. Men det var ju liksom inte det som var min fråga. På nåt underligt sätt försökte hon säga att jag själv märker inte av mitt synfel förutom att jag får fysiska men. FÖR RESTEN AV LIVET.

Mina fingrar luktar nån underlig parfym. Vem har gnidit min hand mot sin parfym? Skandal även det.

Jag som har så fula terminalglasögon. Jag skulle, i ilskan, ha krävt ett par nya.

Just det. Sen frågade jag om jag kommer att bli blind när jag är gammal. Hon sa att risken är mycket stor att jag kommer att behöva läsglasögon i en mycket tidig ålder (typ imorrn). Sen skrattade hon skadeglatt. Nej jag bara skojar. Hon är kanske den bästa optikern jag haft. Framför allt så var hon ju ärlig i alla mina arga frågor. Det gillar jag. Ni andra som bara säljer på - hoppas ni skär er på ert eget glasögonglas.

Puss!

Korn - Blind

För att jag ser dåligt vid datamaskinen och när jag läser.
De som försvann

Åttahundrasexton.

Idag ska jag till optikern. Det skulle inte förvåna mig om mina glasögon helt plötsligt kommer tillbaka när jag får nya. Jag borde ha ringt till mediumet Anna-Lena. Hon skulle säkert ha hjälpt mig att hitta mina älsklingar. Det är ju hennes jobb. Förlåt, hennes kall.

Idag kommer Johan hit på hej då-fika. Det tycker jag är trevligt. Inte att det är hej då-fika, men att Johan kommer hit. Jag önskar att Junis kunde anställa en ny konsulent. Helst en av manligt kön. Så det jämnade ut sig lite här i korridorerna.

Nu ska jag bråka med kommunen. Igen. Jag som har ont i huvudet efter alla mardrömmar inatt.

Puss!

Green Jelly - Three little pigs

För att jag tycker att den är rolig.

Hon är inte manodepressiv

Åttahundrafemton.

Det farligaste jag kan göra just nu är att tro att saker bara kommer att gå bra. Det är något jag nästan precis har lärt mig, att saker inte alltid går bra. Jag har alltid haft förmågan att på ett eller annat sätt fått som jag velat och har alltid vunnit i det mesta jag har gett mig in i. Men nu när man är vuxen och faktiskt har ett jobb och måste göra saker själv själv själv så visar det sig att världen inte alls fungerar så här. Det går tamejfan inte vinna jämt och det är så jävla tråkigt. Jag vill ju vinna jämt! Nåväl. Jag ska göra det. Men jag ska inte tro att jag kommer göra det för då kan jag inte säga "Gött. Det visste jag väl" efteråt utan istället kanske (och uppriktigt) "Oj! Det var oväntat!". Spännande. Den som väntar får se.

I och med det här ställningstagande så funderar jag också lite på vilken typ av uppväxt jag egentligen har haft. Var jag egentligen så bra på allt jag gav mig in i eller var det hela en stor konspiration? Funderar jag mer på det här så kanske jag blir manodepressiv. Faktiskt så trodde jag för ungefär en månad sen att jag var manodepressiv. Kanske att jag var det också, för när jag sa till Christian "Du, jag tror att jag kanske är manodepressiv" så sa han inte "Men neeeej, varför skulle du vara det?!" utan han la huvudet på sned, knep ihop munnen i en bekymrad min och sa "Jaaha... varför tror du det...?". Men nu tror jag inte att jag är det längre.

Idag förde jag fram min lysande idé om bullfest på fikat. Det var delade meningar. Någon tyckte att vi skulle ha det på fredag och jag var väldigt snabb med att konstatera att fredagar går minsann inte, för då är alla glada ändå. Det måste helt enkelt vara på en ganska meningslös och tråkig dag. Det slutade med att vi bestämde att en dag i veckan ha spontanfika. Det duger gott åt mig, än så länge.

Puss!

The Bear Quartet - Millions

För att det spelas Bear Quartet oftare och oftare på radion - kit a lajk.

Saker jag älskar och inte älskar

Åttahundrafjorton.

Äntligen! Äntligen får vi veta att husfruarna har säsongspremiär den sjätte oktober. Som vi har längtat och undrat.
Jag undrar varför det inte är nån som gör kaffe. Borde jag gå ut och göra kaffe? Jag vill ha en kaka också. Eller ett fett wienerbröd. Igår tänkte jag att jag skulle införa gött-med-kaffebröd-tisdag på jobbet. Men eftersom det inte verkar vara något eftermiddagsfika idag så kan jag inte lägga fram min lysande idé. Är det någon dag man vill ha kaffebröd på så är det tisdagen. Verkar inte finnas en människa som gillar tisdagar.

Jag är ju helt sjukt trött märker jag. Nästan så att jag sitter och sover med öppna ögon. Imorrn kommer min gamla chef hit... och nej.. nu kom Kenneth hit. Jag älskar inte Kenneth. Suck.

Kanske att jag gör en Katla och gömmer mig under bordet.

Puss!

Liam Lynch - My United states of Whatever

För att jag älskar't. Nästan lika mycket som jag älskar How I met your mother.

Är så trött på kön

Åttahundratretton.

Jag brukar alltid vara den som skryter om att jag inte brukar behöva bråka med SJ. Men de senaste gångerna som jag har försökt boka resor så är det alltid något som bråkar med mig. Nu senast var det en dryg tant på kundtjänst som fick mig att säga "jag bokar via nätet istället, hej då". Sen gick det så klart inte via nätet så nu sitter jag i en sur telefonkö igen... "din plats i kön är TRETTIOÅTTA". Tack.

Puss!

Jakob Hellman - Tåg

För att jag tycker att tåg är det bästa.

När jag jobbade med kaffet

Åttahundratolv.

Försöker få det faktum att vi ska ha nästa personalsamling på en finlandsfärja att landa ("med strövtåg i Helsingfors"). Sist jag var i Helsingfors så tappade jag en tand. Fast jag tror att det kanske var i Bulgarien....? Jag blir åsjuk. Jeeetteleett. En gång kräktes jag bland får någonstans i nederländerna. Förra året sa jag till Tård att han skulle lugna sig lite annars skulle jag kräkas på honom. Istället svängde han ännu mer i kurvorna. Men jag såg allt att han hade dåligt samvete efteråt när jag satt i diket och hulkade.

Idag har jag kokat ärtsoppa. Jevlar vad gött, tänkte jag och smakade och det var jettegott. Men efteråt mådde jag alldeles illa. Antagligen för att jag inte alls var sugen på ärtsoppa, men hade lovat att göra ärtsoppa (ertsoppa). Så jag intalade mig att jag var jämt görsugen på ärtsoppa och det hela slutade med illamående. Men det gör inget, för det har nästan gått över nu. Om jag mot all förmodan någon gång skulle få en onge i magen så skulle jag kanske kräkas hela tiden. En gång sa Madde "du kan nog inte bli gravid för du skulle kräkas hela tiden på grund av alla dofter". Ja, det var ju precis det jag skrev. Det är för att jag aldrig har rökt. Så jag har världens bästa luktsinne. HUH! Nu kom jag på världens bästa jobb. Jag borde jobba som en av de där som luktar på bönor på Löfbergs hela dagarna. Det skulle jag vara riktigt bra på. Efter en vecka skulle jag få sparken för att jag skällde efter dem för att de inte gör allt kaffe enligt KRAV och Rättvisemärkt. Sparken på grund av att min näsa frätte sönder av bönorna som är besprutade och plockas av stackare som måste sova på plantagen och blir våldtagna av bönodlarna. Så himla typiskt att få sparken för något man tror på. Det är lika bra att jag inte börjar jobba hos Löfbergs.

Puss!

Green Day - Scattered

För att jag senaste månaden varit som besatt av Green Day.


Man ska egentligen inte mobbas

Åttahundraelva.

Ibland blir jag förvånad över saker som har hänt. Det här till exempel


Här hade vi något slags mobbningstema och jag imiterar Markus Lindmark i Hip Whips.

Så jävla taskigt. Men kul. Därmed inte sagt att jag inte älskade Hip Whips när den här bilden togs. För det gjorde jag ju. Vad som hände med dem vet jag inte. Antagligen inte så mycket eftersom jag varken har hört eller läst något. För nån månad sen hände även det här vid fyra på natten;

Ralle: (viskande) Soooover du?!
hogie: Eh... ja.
Ralle: Jaha. Okej. Men du, säg nåt skaband? Säg nåt om ska.
hogie: Va...?!

Och sen började han prata om Hip Whips. Tror jag. För egentligen vet jag inte, jag sov nog rätt gött genom det där telefonsamtalet. Hoppas hans ska-samtal löste sig till slut. Inte för att jag vet hur han kom in på Hip Whips när han ville ha skainformation men det blir säkert bra. Det måste betyda något när det blir så mycket Hip Whips inom så kort tid.

Nu ser jag också att jag har Håkan Hellström på en pin och mina fina rastareggaearmband. Tider! Tror att vi kanske skulle på en Håkan Hellström-spelning den kvällen. Fast egentligen vet jag ingenting. Jag vet inte ens var jag är på den där bilden. Är det någon som vet något så får ni gärna berätta. Om ni undrar vad jag gör med pekfingret så är det ett ögonbryn. Kan ni ert Hip Whips så vet ni.

Puss!

Hip Whips - The Ladder

För att ska det vara så ska det vara Hammondorgel!

Är du gris?

Åttahundratio.

Nu har jag all rätt att vara orolig. Dalmasen var inte på träningen idag heller! MEN VA FAN. Han kan väl inte ha gått och dött?! Jag träffar nån som jag tycker verkar vara lite rolig och så går han och dör?! Ja jag är inte förvånad. Fast jag tror inte att han är död. Han tyckte kanske till slut att det där med att träna klockan sju på morgonen, det är inte så jädra pjåkigt trots allt. Eller så hatar han mig... Han hatar mig för att jag inte skrattar tillräckligt mycket åt hans torra skämt. Jag skrattar inombords, jag lovar!

Nåväl. Idag var det en ny tjej med som kanske kan komma att vara roligare än Dalmasen. För er som har sett Welcome to the Dollhouse... mhm... Hon var (är) en kopia av Dawn. Hur sjukt är inte det? Efter ett tag tänkte jag att hon kanske var där som brukare och att hennes ledsagare var med någonstans i gruppen. Men nej. Jag tror hon var helt ensam. Till slut så hamnar hon så jag kan se hennes feja och då tyckte jag att det var Chrilles kompis fru! Och jag tänkte "jag visste inte att hon var retarded. Vad ska jag göra?". Till slut så förstår jag ju att det inte är Chrilles kompis fru. Tur. Hoppas hon är med nästa gång också. Då ska jag fråga om hon har sett Welcome to the Dollhouse. Hoppas också för hennes skull att hon har bättre skor nästa gång.

Idag är det fredag. Det gillar jag. Nästa vecka ska jag spendera många timmar på buss och tåg så en helg innan det tycker jag om väldigt mycket. Idag ska vi och titta när Isac tränar fotboll. Han tycker inte att fotboll är lika kul som innebandy så det är tur för honom att innebandyträningen börjar imorrn. När jag spelade fotboll och innebandy så tyckte jag att det ungefär var lika kul. Men tjejerna på innebandyn var inte så snälla så jag slutade. Jag började i laget senare än dem och de tyckte att jag fick för mycket plats fast jag inte hade spelat lika länge som dem. Tjejer kan vara så jävla elaka. Hoppas pojkarna är snälla i Isacs lag. Att de inte mobbar honom för att han har svinkoppor i ansiktet. Att de inte säger saker som "du måste bo med grisar eftersom du har svinkoppor!" eller nåt. Jag däremot, jag har all rätt i världen att säga såna saker. Det är lite min uppgift som moster och kristen gudmor. Han måste härdas. Idag ska jag fråga Isac om hans mamma eller pappa är en gris eftersom han har svinkoppor. Jag ska också fråga varför han gömmer knorren i byxorna. Han borde vara stolt över sin knorr.

Puss!

Mew - Why are you looking grave?

För att vi inte har fått tummen ur och spikat tjugoandra november. Än.

 

Saker som alla borde veta

Åttahundranio.

Igår tyckte jag att jag såg Michael på stan. Det hade varit konstigt. För jag tror han bor i Småland (bor du i Småland?). Kanske att han alltid har bott i Småland. Det kan inte bli du och jag, sa jag och han tyckte att jag var dum. Men det gör inget, för det är väldigt sällan det kan bli "du och jag". Enligt How I met your mother så finns det i New York bara åtta kvinnor som passar Ted. Åtta stycken... alltså inte hysteriskt många. Och det här är sverige så siffrorna ser ännu värre ut här. Men misströsta inte mr Lucksmith! Jag tror att om du tar dig från Småland så är det nog lättare. Tjejerna är snålare med att bju'te där.

Det gäller även er andra i Småland. Samuel till exempel. Han fick åka ända till Luleå (från Jönköping) för att hitta sig en dam. Han åkte väl inte dit och letade, men hon bor där i alla fall. Sverige är ett väldigt långt land och det kanske är alldeles för sällan det letas i norr.

Jag tänkte att jag kunde ta med Christian och se Eddie Izzard i trettioårspresent. Det visade sig att Chrille Krok inte vet vem Eddie Izzard är. Skandal! Så kanske att det får bli Pablo Francisco istället. Det vet han i alla fall vem det är. ELLER... Så får han en piñata i form av Eddie Izzard i present... Det hade verkligen varit en present. Nån som är kung på papier maché? Någon som vet om piñatas är gjorda i papier maché? Någon som vet vad piñatas är gjorda av...? OH! En Eddie Izzard-piñata gjord i papier maché och pappret är från porrtidningar! Det är ju verkligen Eddie Izzard. Herregud. Jag är ju hur bra som helst.


Puss!

Pihlis feat Moneybrother - Alla längtar någon annanstans

För att det är liksom fult och fint på samma gång.

Man kan bara ramla också

Åttahundraåtta.

Idag har saker och ting gått flyyyyt. Först vaknade jag och drog täcker över mig, en huvudvärk var på väg kände jag. Men, den gick över! Det har nog aldrig hänt. Så det var fint. När jag inte kört bil på länge och vet att jag ska göra det nästa dag så har jag alltid mardrömmar. Inatt drömde jag om min värdelösa körning - men, det gick inte alls fel. Det finaste med dagen var följande konversation

hogie: Jo.. jag tänkte på en grej som vore roligt, men det kanske inte funkar... mitt i natten och så. Jag tänkte om vi kunde köra midnattsbio?
Micke: Inga problem! Jag bor i huset så jag har ju inte långt eller så.

Damn it, vad gött. Bare å tute å köre. Det gick nästan lite för lätt.

Imorrn är det fredag och det I like. Under helgen ska jag läsa klart Manson-boken. Jädrar i lådan vad jag har sugit på den. Jag har dragit ut mer på den än på Kepler. Alla borde läsa Kepler. Förutom Tård, han är så gammal så han hängde liksom inte med i svängarna. Men är du född senare än nittonhundrafemtiofyra så borde du absolut läsa den.

Nu ska jag leta upp ett motljusskydd. För det tycker jag är en bra idé.

Puss!

Muse  -Uprising

För att jag var kär i Matt Bellamy en gång. Antagligen för att han hade rött hår och jag var fjorton (och hade rosa hår. sen lila hår. sen blått hår. sen sa Richard att jag var "punk" då vandrade jag vägen mot det blonda igen).

Skandal

Åttahundrasju.

Igår sa Lisa att hon inte tycker att How I met your mother är bra. Jag vet inte om vi kan vara vänner längre.

Puss!

Nina Ramsby - Om ett tag får vi ro

För att jag vill ha en favorit i repris med Nina Ramsby och Stefan Sundström.Det går inte unna!

Åttahundrasex.

Första sak att konstatera med msn-möte; det går inte fort. Efter fyrtio minuter är vi på punkten "val av justerare"... Tjoohoo...

Fotbollsspelare jag kan tänka mig att gifta mig med:

Kim Källström

Haha. Vilket scoop! Vilken nyhet. Mmm... Kim.

Puss!

The Hillfields - Down on you

För att jag lyssnar på P3 Lab för första gången på kanske tusen år.

Saker jag inte tror på

Åttahundrafem.

Är mätt. Kanske kräkmätt till och med. Vågar inte känna efter. Snart ska jag träffa Lisa. Då ska jag dricka kaffe.

Gunmarie är smart och går promenad efter lunchen, i det fina vädret. Själv tror jag inte på promenader direkt efter man har ätit. Det kan inte vara bra på något sätt. Om man inte tar en strospromenad förstås. Går lite sakta med händerna bakom ryggen och tittar åt både höger och vänster. Jag tror inte heller på dieter. Äta vad man vill. Det tror jag på. Sen är jag väldigt kramgo också. Jag är så kramgo så ibland kan jag ställa mig i ett hörn och bara gosa med mig själv.

Några gånger har det varit tema Saker jag inte tror på i Christer i P3. Det är kul. En del tror inte på tårna på fötterna, Pattis (tror jag det var) morfar tror inte på tvåans växel. Jag tror inte på fettdieten. Vad tror ni liksom? Sitta och äta smör och inte röra på sig. Vad tror ni att det resulterar i till slut? Oj, en fettpropp i hjärtat. Indeed. MEN... Rör ni på er och äter smör. Då ska jag inte bråka med er. (Det här är en evig diskussion på jobbet. jag tror att vissa personer hatar mig för att jag säger att de kommer dö av "dieten")

När jag gick ut på parkeringen igår så hittade jag Chrille Krok i bagageluckan. Jag tror han börjar bli desperat i lagandet av PYY. Lämna in honom det måste vara både enklare och billigare, försöker jag. Men det går minsann inte. Senare hade tydligen inte bara en utan två grannar berömt honom för sitt flinka mekande. Tack så mycket, nu kommer han säkert ligga i bagagen resten av veckan. Tilläggas ska också att de grannar som berömde honom är samma grannar som bankade hysteriskt i väggen när Chrille hade micen i SingStar. Roligt är också att samma grannar har lagt märke till registreringsplåten. Vi kallar ju bilen för Pyy... Som den heter. Grannen sa "PYY FAAN VILKEN SKIT!". Haha. Roligt. Att ingen hade tänkt på det.

Ikväll ska en av mina DS ha msn-möte. Spännande. Kan bli hysteriskt. Kan bli Grotesco "det ballar ur!". Jag ser fram emot det. Mer än att sitta på ett tåg i nästan tre timmar, vara på ett möte i drygt två och sen åka tåg hem igen i nästan tre timmar. MSN is the shit! Tydligen. Tacka vet jag Miranda. ICQ. Synd att ICQ dog ut. Jag kämpade väl.

Puss!

Mean Street - Born in 1974

För att då är ju syrran född! Tror jag?


Är hon efterbliven på något sätt?

Åttahundrafyra.

Idag är jag lite orolig. Min träningskompis Dalmasen var inte på träningen. Han som alltid brukar skoja med mig. Den största anledningen till att hans kommentarer (som är jävligt torra) är roliga är hans sjukt grova dalmål. Vad har hänt? Har han fått en sträckning? Har han fått svininfluensa? Han måste vara minst sextio år så jag känner att vad som helst kan ha hänt. Har han flyttat tillbaka till dalarna? Idag hade han till exempel kunnat säga "Klockan sju?! Hur ska man orka jobba efter det då..." och sen fnittrat lite åt mig. Hoppas han kommer tillbaka. Det är ju först den här terminen som han har vågat börja prata med mig.

Jag tror att jag har lyckats övertala Chrille Krok att ha trettioårsfest. Jag lockade med korv-i-bröd, fiskedamm, piñata, knorren-på-grisen, Twister, Singstar... och efter ett tag började han själv komma med fina idéer. Jag tycker att det är på tiden att han har ett kalas. Att fylla trettio är ju ett utmärkt tillfälle. "Jag tycker det är fånigt att fira födelsedagar" sa han först, som om han hade levt med med mig i några år. Då förklarade jag att jag tycker det är fint. Man ska fira dagen då man föddes. Speciellt när det är jämnt, som till exempel trettio. Hahahahaha. Jag är så himla bra på att hitta på övertalningstal. Mest för att jag vill att ett kalas med en piñata. Och tema Carl-Jan. Jag har fått Chrille Krok mer och mer intresserad av Carl-Jan. Mest efter min otroliga imitation av honom. Carl-Jan alltså.

När ska Barbro bli könsmogen egentligen? Finns det någon som läser det här som vet något om katter? Kan det vara något fel på henne? Hon blir ett år den här månaden. Ett år och jag märker då inte av någon könsmognad. Kan hon vara efterbliven på något sätt?

Mejlutskick, nu ska de skickas.

Puss!

Håkan Hellström - Zigenarliv Dreamin

För att den är så rolig. Den är väldigt Jojje Wadenius.

Giftastankar

Åttahundratre.

Imorse när jag såg Jonas Karlsson på teven så tänkte jag att jag alltid har velat gifta mig med honom. Sen tänkte jag att det finns ju flera svenska skådespelare som jag kan tänka mig att gifta mig med! Om jag nu hade trott på giftemål så skulle jag, om jag fick chansen, gifta mig med;

Jonas Karlsson
Shanti Roney
Ola Rapace
Eric Ericsson
Björn Kjellman

Det är ungefär de jag kan komma på nu. Björn Kjellman börjar rasa på skalan. Han verkar inte lägga manken till på senare år. Men just nu ligger Jonas Karlsson på topp. För ett par veckor sen satt jag under kaffet och hajpade honom rejält. Men damerna här verkade inte riktigt veta vem han är. Jonas Karlsson som Strindberg. Det är ju jättefint.

Ja. Det var väl det.

Nu fick Kamilla mig att tänka på Christer Fuglesangs snopp. Tack så mycket.

Puss!

Florence Valentin - Jag är hellre blind än ser mitt liv utan dig

För att jag fortfarande inte hittat Spring Ricco. Vem är du, onda människa, som stulit den?!


Tesfaldet Tesloy

Åttahundratvå.

I tio år blev det tydligen. Väl skrapat. Nu ser jag att han har likadan frisyr som Eyob hade hela låg-, mellan- och högstadiet. Svampen kallade vi frisyren.

Puss!

Queen - Dont stop med now

För att det var alldeles för lmännmbö sd, skriver Barbro.

Skrapa skrapa skrapa

Åttahundraett.

Är väldigt väldigt seg idag. Men jag sov gott! Ensam i stor säng is the shit. Christian ringde och var förtvivlad igår. Han vågade inte sova ensam i sin mammas hus. Jag blev inte förvånad. Dessutom verkar han extra rädd sen vi sov där tillsammans och hans pappa-spöke tittade argt på mig mitt i natten. Jag försökte förklara att det inte är farligt med spöken, och speciellt inte om det är ens föräldrar. Han måste ha blivit inlåst i en garderob eller nåt när han var liten. Själv tycker jag att det är lite gött med spöken. Om de är snälla förstås.

Idag är det lördag och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet att jag inte ska på kräftskiva hos Mård och Tård i alla fall. För där är det något slags skådespel där jag tydligen är den enda som tar avstånd till saker som inte är okej. Som att man slåss och misshandlar till exempel. Inte okej. Dessutom väljer jag att inte sitta och äta vid samma bord som misshandlaren. Vem vill äta tillsammans med någon som inte ens kan andas? Lite jobbigt att lyssna på flås genom näsan när man ska äta. Undrar om han är bra på något den killen? Antagligen inte. Det skulle vara att vara dum i så fall.

Jag tror att jag borde städa. Jag gör det, jag bara gör det...

Förresten! Såg ni killen som skrapade trisslott på teven imorse? Häftigt tycker jag. Kom till sverige för sex år sen, från Eritrea. Har utbildat sig till gyminstruktör och läser något just nu inom kroppsbyggande jag vet inte... Utvisningshotad och grejer. Han fick i alla fall tiotusen i månaden. I hur många år såg jag inte. Jag trodde inte man skickade tillbaka flyktingar till Eritrea? Eller... repatrierar... som sverigedemokraterna så fint kallar det. När jag gick i lågstadiet så kom det massor av flyktingar från Eritrea. Eyob till exempel. Fast han kom nog hit när han var bebis. Nåväl. Mer trisslottsvinster till flyktingarna!

Puss!

Beatles - Penny Lane

För att det var längesen jag kallade Benny för Penny Lane. Tur att jag kommer ihåg saker ibland.


Damn you, FIP!

Åtthundra.

Mitt i all köttmisär så hittade jag massa filmer på Katten Kosovo! Den finaste katten någonsin. Min första katt. Han fick leva i cirka nio månader. Sjukt orättvist. Men så söööööt. Han hjälpte mig till och med att betala räkningarna! Han hade dessutom blivit en god och mör hamburgare.


Gu vaaa guuullig!

Han var tokbäst.


Helt ny i vår familj och pytteliten.

Puss!

Aristocats - Alla snubbar vill ju vara katt


För att Kosovo älskade att vara katt. I cirka nio månader.

En helt vanlig moralpredikan

Sjuhundranittionio.

Äntligen fick jag se en bra film. Efter att de tio senaste hyrda filmerna antingen har varit värdelösa, besvikelser eller bara varit helt okej så fick jag till slut se en film som var förbannat bra. Som jag hade längtat!

Det var som att en förbannelse slog emot oss när vi hyrde I skuggan av värmen. Som jag hade sett fram emot så mycket. Så fin trailer där vi satt på bion. Så jävla värdelös film. Med den ville ni säga vad...? I alla fall.. Vi hyrde film på film men ingen har varit BRA. Sist hyrde vi The boat that rocked och den var väl okej. Förhoppningsvis var det den som upphävde förbannelsen. Det var ju inte världens bästa story, men det var bra musik och det räcker för mig (tjat som jag inte tjatat om på länge; se: Across The Universe. Tror den finns att hyra nu till och med. Annars går ni och kräver in den). Men i alla fall... Så satt jag här och försökte mig på Brokeback Mountain (hallå pissfilm). Sneglade lite mot hyllan där det ligger alldeles för många fortfarande inplastade filmer.

Så jag tog modet till mig. Fast Food Nation. Men sen grät jag också. Med hulkande ångestattack. Men det gör inget. För jag vet att jag är en bättre människa än vad du är. Jag stödjer inte den industrin. Jag äter inte kött. Jag ser den även som ett tecken. Ni måste sluta, era köttätande freaks. När det är val tjugohundratio så ska jag vara engagerad igen. Det tråkiga är ju att grön ungdom i Karlstad håller på att dö och jag tänker att nån gång igen så ska jag skriva saker i tidningar och då är det inte så smart att... Ja. I alla fall. Se filmen och sluta köpa dåligt kött. Måste ni äta kött så finns det antagligen bättre alternativ än det skitköttet (jag tar för givet) att ni köper idag. Ni är faktiskt inte så många där ute som prioriterar bra, svenskt, och ibland även ekologiskt kött.

Tänk om ni kunde göra såhär; äta kött endast en gång i veckan och just den dagen så är det också ekologiskt. Jobbigt? Ja men då kanske ni inte ska skaffa barn heller, era puckon. Om ni vill att deras barn ska få barn och rätt till ett drägligt liv. Men det kanske ni inte vill, förstås. Orkar ni ens skölja ur och sortera mjölkförpackningarna?

Mmm. Jag är så härligt dömande. Men det är sant. Och jag mår inte dåligt. För jag lever i alla fall ett liv där maten och dess rester inte kan ge mig dåligt samvete.

Dessutom är det de facto att köttindustrin står för större utsläpp än vad transportindustrin gör. Men det skulle ju vara så hemskt att byta ut de stackars skolbarnens mat mot vegetariskt en gång i veckan... Ett kilo fläskkött ger mer utsläpp i form av växthusgaser än tre timmars bilkörning. Jag tycker också det är tråkigt att det är fler i min generation som är mer trångsynta när det gäller vegetarianism än gamlingarna i till exempel farmor och mormors generation. Varför är det så? Jo. Förr i tiden var det krig och kris och man fick ta vad man hade. Och det var ju knappast så att var man hade ett tjugotal grisar och femton kor bakom husknuten. Men däremot hade de flesta lite jord och därmed odlades det saker. Det odlades inte kossor. Medan min generation har de härliga femtiotalisterna till föräldrar. Generationen som föddes mitt emellan allting. De flesta är sossar, men de flesta gör inget (eller gjorde inget) och har därmed inte heller lämnat avtryck hos sina avkommor. Drick mellanmjölk, ät falukorv, knäckebröd, köttbullar och ät en stek till helgen. Ibland hos femtiotalisterna med deras avkommor kan de bjudas på lite isbergssallad, tomat och gurka. Tallriksmodellen är komplett.

Nog med min moralpredikan. Fortsätt med er köttkonsumtion så fortsätter jag med mitt icke-barnafödande. Så länge större delen av vår kloka svenska befolkning fortsätter som den gör så tänker inte jag sätta några stackars barn till världen i alla fall.

Puss!

Timbuktu - Ett Brev

För att han nästan alltid gör rätt.

Det susar inte längre i säven

Sjuhundranittioåtta

Hittade det här i fotoalbumet från Kilravinerna. Jag är så himla äcklig.


Den är superdöd. Misstänkt dödsorsak: ihjältrampad.

Puss!

Barnsång - Var bor du lilla råtta?

För att det är så konsigt med barnsånger, det är bara att kasta ihop lite roliga ord som rimmar. Helst med djur.

En sån där vit hund

Sjuhundranittiosju.

För några dagar sen sa Christian att nästa sommar ska han minsann börja övningsköra motorcykel. Då sa jag att, om du får ta motorcykelkörkort så vill jag ha en sån där och pekade på en sån här;


West highland white terrier

Men eftersom jag ännu inte sett röken av någon bröstförstoring så verkar det inte bättre än att den där Chrille Krok inte alls är att lita på.

Igår var vi på affären. Jag har tjatat om Marilyn Mansson/Neil Strauss-boken för alltid och igår stod den framför mig! Som jag har längtat. Han är en mycket, mycket sjuk man den där Marilyn Manson. Jag minns när jag var fjorton eller så och ville gå på konsert. Mård eller Tård fick ett mindre utfall och gapade att det går minsann inte för "det är ju något fel på honom! Det kommer bara vara knarkare där!". Sen planerade vi att rymma och gå på konserten ändå. Men iväg kom vi aldrig. Det var nog lika bra. För hade jag sett honom live så hade jag kanske inte tyckt att musiken var lika bra. Kanske att jag hade blivit äcklad. Och rädd. För knarkarna.


Man vill inte sluta läsa. Det är helt galet. Allt är galet!

För er som ännu inte har varit här och ätit en bulle.


Det finns fortfarande i frysen. Bara så du vet...

Idag åker Chrille till Västindien och jag blir lämnad ensam hemma. Vet inte när han kommer hem igen men jag tror han kanske kommer imorrn kväll. Det skulle kännas bättre om det inte vore så lurigt väder.

Puss!

Rammstein - Engel

För att idag var det Anna som var ledare på Friskis.

(Då får jag alltså höra Rammstein utan att Chrille mobbas. Bara för att han inte har nån musiksmak. A fire inside? What?! Ibland undrar jag hur jag står ut)

Sluuuuutaaaa

Sjuhundranittiosex.

När jag var ung... yngre. Så tänkte jag "kommunism är bra" och tyckte att vi som pratade om hur vi skulle genomföra en stor revolution med lika rätt åt alla. Lika mycket ost åt alla. Vi var rätt coola. Men jag var med i Grön ungdom och sen blev jag äldre och kom storsint på att kommunism är en fin idelogi, men det funkar liksom inte. Det som händer nu är att de här pojkarna som tänkte samma sak som jag när vi var yngre... De liksom vägrar växa upp. Är ute och slåss och skriker arbetarklass åt alla, sprayar RKU över hela stan och... jag tror att de flest är arbetslösa. De gånger vi väl har stött på varandra så har det aldrig blivit bra. Nu skickar de massa krypiska mejl till mig om att jag ska komma på svartklubb och man måste känna nån för att få veta var det är och... Vad fan vill ni? Jag känner't ju. Jag vet att ni bara vill ha bråk och få över mig till den onda, röda sidan. LÅT MIG VARA. Det är inte coolt med knark heller. Era jävla pundiga töntar. Skaffa ett jobb och sluta raka skallen så ska ni se att ni mår bättre.

Skriver jag inte här med jämna mellanrum de närmsta två veckorna så ligger jag kanske på sjukhus med söndersparkat ansikte. Men det är det värt era förbannade tattare.

Idag ska jag och Christian på storseans. Hoppas det kommer några andar och vill prata med oss.

Imorrn börjar jag en kurs på ABF. Vi får se om det är bra. Kanske att det bara är onödigt att jag går den.

Puss!

bob hund - Nu är det väl revolution på gång?

För att bob hund spelar i Arvika i oktober. Bland annat.

RSS 2.0