Det måste bli större. STÖRRE SA JAG!

Åttahundranittiotre.

Jag älskar Johnossi, jag. Band och artister som jag älskar mest av alla i hela världen:

Håkan Hellström
Oasis
kent
Johnossi
Bo Kaspers Orkester
Muse
Kaiser Chiefs
Timo Räisänen
Pink Floyd
Bear Quartet

Det här var liksom de tio första jag kom på och ändå är Johnossi med. Se dem live. SE DEM LIVE SA JAG.
Dessutom spelar John och Ossi sjukt bra musik på P3 nu några kvällar i rad. MISSA INTE.

Puss!

Johnossi - What's the point

För att det är så bra så jag får ont i magen av ångest över att de inte är större. ("Men de är stora vet du?")

Defekter

Åttahundranittiotvå.

Idag när jag rensade av skrivbordet så hittade jag anteckningar från när jag var på en utbildning för några veckor sen. Det var en kvinna som skrev på whiteboarden och så sa hon att hon inte kunde använda den gröna pennan för "det brukar inte synas om ni har defekt färgseende". Det tyckte jag var roligt. Då tänker man lite för mycket på alla andra. Även om någon i gruppen nu skulle ha haft defekt färgseende så är det ju inte så att den personen inte ser nånting bara för att färgen är grön. Det blir ju bara en annan färg än just grön.

En gång i lågstadiet så var det en tjej som sa att det var något fel på hennes lillebrors testiklar och att han kanske inte skulle kunna se färgen grönt när han blev stor. Det tyckte jag var så konstigt. Sen sa mamma att jag nog helst inte skulle umgås med dem. Inte för det där med testiklarna utan för att de var mycket äldre än mig. Det var väldigt konstigt att de ville umgås med mig. Jag var ju skitliten.

Igår såg jag en uggla.

Varför är det sol när jag jobbar och mulet när jag är ledig? Det skulle jag vilja veta, Väder-Tone.

Puss!

Fatboy Slim - Right here, right now

För att jag är som besatt av fetpojke smal.

Avsluta det ena börja på det andra

Åttahundranittioett.

Så här på eftermiddagen har jag blivit seg i skallen. Det är för att jag tittar ut och längtar till solen. Idag har jag hjälpt till med lite pysselannonser och det är kul med indesign igen. Har inte påtat i det sen jag hade min gamla dator. Borde införskaffa igen. Borde vara ute med kameran oftare. Jag har nog inte tagit en endaste vinterbild. Inte en enda bild med snö. Det är konstigt. Jag som har en så fin kamera med så fina objektiv.

Idag var jag tvungen att skicka iväg ett "jag kan inte vara med i projektet längre jag hinner inte det är mycket nu"-mejl. Det var tråkigt. På söndag skulle det vara workshop i foto och nästa gång i serieteckning. Men jag hinner inte.

Jag köpte en lurbajskorv i Filipstad. Tyvärr blev det inte alls de reaktionerna som jag ville. Att det ligger en bajskorv på kontoret verkar tydligen inte vara helt främmande för människorna här...? Jag får testa andra änden av korridoren också. Det är en väldigt realistiskt bajskorv. Bättre än de där i hårdgummi som bara ligger där. Den här är skitäcklig.

Idag ska jag börja virka en mormorspläd.

Puss!

Doris - Did you give the world some love today, baby

För att den glöms bort alldeles för ofta.

Spindlar är inte vegetariskt

Åttahundranittio.

Vi är klara med lägenheten. Så jävla gött så det finns inte. Nu ångrar jag flytten djupt. Kommer inte sakna KBAB men lägenheten. Litegrann i alla fall. Gibson längtar efter balkongen. Han hoppar upp och öppnar ytterdörren. Han hatar oss för att vi har tagit bort balkongen från honom. Barbro älskar badkaret. Hon ligger och tittar på vattnet när det rinner ned från kranen. Hon drömmer att hon är på SPA.

Det finns en dam här på jobbet. Hon är beroende av popcorn. Idag berättade jag om mitt beroende av Froosh. Hon försökte få mig att framstå som lika beroende som hon är av sina popcorn. Inte en chans. Hon äter popcorn till frukost. Jag dricker MAX två Froosh i veckan. MAX. Ibland tänker jag på när vi pratade om när Krister bodde i djungeln. Där fick han äta sköldpaddor och spindlar. "Spindlar - det måste väl till och med du tycka är vegetariskt, Jessica?". Nej, det gör jag inte.

Nu har Ralle har sett Muse i San Fransisco. Det var typ samma som på Hovet säger han. Är det verkligen sant, månne?

Jag är så trött. Skulle behöva sova i en vecka. Jävla flytt. Nästa helg ska jag jobba också. När ska jag få sova? När?

Puss!

Timo Räisänen - I got you babe

För att ibland är det bra med kavärs.


Snart är jag för gammal för saker.

Åttahundraåttionio.

Förra helgen hade vi årsmöte med grön ungdom. Det här är sista året som jag är en grön ungdom. Sen är jag vuxen och då försvinner ungdom. Miljöpartist låter så tråkigt. Det är ändå kul att det hinns med ett val till när jag fortfarande är ungdom. När jag var fjorton var jag kär i Gustav Fridolin. Som av en slump så har han bestämt sig för att göra comeback i år. Sista året som jag är ungdom.

Egentligen sitter jag bara vid datorn för att slippa göra viktiga saker. Vi måste göra klart flytten den här veckan. På måndag flyttar den nya in. Hon är från Skåne. Egentligen är jag emot att danskar flyttar in i vårt fina län och förstör vår fina bonniga dialekt med sina skorrande r. De skåningar som har mitt förtroende att flytta hit är Tjockis, Pepe och Gustav Fridolin. Ni andra får lära er att uppföra er innan ni kommer hit. Ja, förutom hon som flyttar in i vår lägenhet. Hon är bra. Just nu är hon bara bra för att hon tar över lägenheten tidigare än planerat. För att bli bättre måste hon bjuda till med något speciellt. En dans till exempel.

Igår började vi se Solisten. Men Robert Downey JR kan typ inte prata och jag hör skitdåligt så jag stängde av. Det var synd för jag tror den är bra. Men varför stängde du av? För att vi tror dvd-kontrollen är kvar på Brogatan. Mhm, svårt att sätta på text då fattar ni. Kanske vi kan hämta kontrollen idag och se den ikväll? Precis. Som Tindra fyra år och fyra år forever skulle ha sagt.

Äsch. Göra saker. Undrar hur det känns för föräldrar när barn blir inte längre ungdomar? Då känner ni er gamla va? Muahahahahahaha. Ni är gamla.

Puss!

Lisa Ekdahl - Dom band som binder mig


För att den är så fin. Men man kan somna om man lyssnar på den när man jobbar.


Det är lite nittiotal över det

Åttahundraåttioåtta.

Band of Horses. En tröttner kanske aldrig på't.

Vill du vara med i mitt ukuleleband så är det bara att säga till. Ingen bas kommer det att finnas med.

Puss!

Band of Horses - No one's gonna love you

För att det inte gör något att han sjunger med strupen.

De är som blåbär och odonbär

Åttahundraåttiosju.

Den senaste veckan har jag förresten tänkt jättemycket på att Jeff Buckley och James Franco är (eller hade kunnat vara) lika som bär. LIKA SOM BÄR ÄR DE! Eller hade kunnat vara...

I alla fall på en del bilder. Såna där american hot sexy a la 90's-foton med mycket och helst smutsig lugg.

Puss!

Leonard Cohen - Hallelujah

För att folk och fä borde ha lärt sig nu. Att det är en cover.

Uppmaningens tid

Åttahundraåttiosex.

Svensk dokumentär du bör se innan du trillar av pinn: Cirkus Röd.

Jag elskar Stefan Sundström. Min första Stefan-skiva var Nästan som reklam. Den köpte jag på Knastret och jag hade läst något om Stefan i en tidning. Jag var livrädd för Knastret för där var det bara massa läskiga killar med utsvängda byxor, långt hår och och skinnjackor. Jag var nog precis tonåring. När jag var elva eller fick jag etthundrafemtio kronor av farmor för att åka in till stan och köpa skivor för. Singlar was the shit ska ni veta. På Åhlens fick man fyra för hundra. Som en smäck.

I alla fall: Cirkus Röd. Se eller DÖÖÖÖÖÖÖÖÖ.

Puss!

Stefan Sundström - Jan Banan och Marguerite och jag

För att jag tyckte den var så konstig.

Svenska band du måste se live innan du dör

Åttahundraåttiofem.

Jag tycker det är så fint att det ungefär fyra gånger om året sköljer över mig hur sjukt jävla bra Johnossi är. När en sån våg har varit så måste jag bara lyssna och lyssna och lyssna och lyssna och lyssna och tycka att det är helt fantastiskt och kul att musikvärlden är så liten. Alla spelar med alla. Minst en gång. Ett axplock av svenska band/artister ni måste se live innan ni trillar av pinn;

Johnossi
Tiger Lou
Dundertåget
Thåström
bob hund
Håkan Hellström
Refused
Timo Räisänen
Nationalteatern
Fever Ray
Stefan Sundström
Bo Kaspers Orkester
Weeping Willows

Med mera. Med flera.

Puss!

Johnossi - Family Values

För att Carolina är inte bara ett namn utan även en state in the states.

En kan ju önske sä, öm en säger.

Åttahundraåttiofyra.

Ibland vill en bare söve. Ni vet. Blunda och drömma om fina saker. Sen vaknar man och är alldes... vaken.
Fifan. Ibland ångrar man en flytt. Ibland inte. Sällan. Men ibland gör'en'et.

Puss!

Ryan Adams - Wonderwall

För att jag skulle somna som en gullunge om jag hade en säng och Ryan i örat.

RSS 2.0