Jag ljög om bion. Jag for med osanning.

Åttahundrasextiotre.

Här har jag suttit och väntat på revisorer.
- Var har dina gäster tagit vägen?
- Mjaa... Jag kan ju ha tagit fel på dag, men det tror jag inte.
- De brukar ju vara ganska punktliga.
- Ja, eller så har de fastnat i snön.
- Ja... eller så har jag kanske tagit fel på dag. Men det tror jag inte.

Det hade jag. Det var väldigt dumt gjort av mig.

En sak som är konstigt är att Till Vildingarnas land har premiär på fredag men den går inte förrän på lördag? Vad är det för system? Jag vill ju gå på fredag! Ahh.. nu förstår jag. Det är bara engelskt tal här i stan på fredag. Vad är det för hittepå? Varför kan inte Isac engelska? Det är en film från sju år, varför visar de den bara på engelska klockan 18:30 och 21:30 på fredag? Hur många vuxna människor betalar för att se den. Eller - hur många sjuåringar kan engelska och får gå på bio halv tio en fredag? Jag anar en bugg i hela biosystemet.

Men jag ska ta tillbaka en arg sak som jag skrev för ett tag sen. The Imaginarium of Dr. Parnassus kommer att visas i Karlstad. Hur bra är inte det? Det är jämt görbra ska jag tala om för er. Om vi har råd att gå förstås. Christian köper ju bara massa gitarrer hela tiden. Ful är den senaste också. Låter bra men ser ut som en bäbibajs.
Sluta gnäll på snön. Jag lovar er att det inte kommer att snöa mindre bara för att det gnälls om det. Om ni börjar sopsortera så kanske vi får bra somrar också? För det här är ju en perfekt vinter. Snö och annat gött. Som kyla. Kitalaj. Örka lyssna på tjat om att det är såååå trååååkigt att det snööööar igeeeeen. Vi vet.

Puss!

Green Day - Hitchin' a ride

För att jag är besatt igen.

In kommer Gösta

Åttahundrasextiotvå.

Det blev ingen Båt i helgen. Det var ju synd. Ebbot spelade med all säkerhet minst tjugo låtar som jag älskar. Bland annat Oasis, till exempel. Jag och Christian köpte Master of music, tog med det till en fest och läste reglerna där det stod att det skulle ta fyrtiofem minuter. Tjena macarena. Jag vet inte om det var för att sällskapet var dretfulla eller för att kvällen tema var nazityskland. Men det tog definitivt inte fyrtiofem minuter. Efter drygt tre timmar hade vi inte ens spelat klart och då bestämde vi oss för att alla vann. Men - det är ett väldigt kul spel. Rekommenderas. Speciellt om du gillar musik och kan konstiga saker om musik. Det är helt klart fördel att vara i Chrilles lag som kan svaren i sömnen (vem minns inte "SALT N PEPA!"?).

Nu när Anderas Grega (det tog inte så lång tid för sverige att vakna den här gången) blivit stor så kanske det äntligen är dags för Kungers att göra revansch? Alla bloggar som jag läser där det står att han äääär så hiiiimla bra asså guuud va bra... Där står det inget om Kungers? Hur kan det inte göra det? Nåväl. Därför hoppas vi på en revansch. Annars tycker jag att Wolfmothers Cosmic Egg tar sig mer och mer. Jag giller't då om en säger. Även OK Go's nya, Of the blue colour of the sky, är finfin. En skräll är att jag lyssnar på Graham Nash om och om igen. Precis när jag hade bestämt mig för att helt sluta lyssna på band som Doors, Who, Pearl Jam, Clash och annat som jag lyssnade på när jag var ung och hade rosa eller blått hår. Men det var en dum regel så jag tog bort den.

Puss!

Wolfmother - Cosmonaut

För att jag inte är en cosmonaut.

Bra grejer

Åttahundrasextioett.

Just det. Jag har också tänkt på vad det är jag egentligen tänker på när jag är lite uttråkad eller ledsen och vill bli glad och trevlig. Då tänker jag på något av följande

1. Att farmor brukade dra upp blusen och visa pattarna för mig. Det tyckte jag var jättekul och läskigt på samma gång.
2. På filmen vi har från sommarstugan där följande samtal äger rum
Madde: Varför kan inte myggan sticka hål på badbollen?
Lång paus.
Tård: Den har för mjuk G A D D.
3. När Christian kom hem från massage och sa "Jag måste börja stretcha sätesmuskeln oftare".
4. Att Neil Patrick Harris som spelar Barney i How I met your mother är homosexuell i riktiga livet. Det gör hela Barney mycket roligare.
5. När Tindra och Isac blev ovänner och Tindra tittar på Isac och säger "Då är inte du min kusin längre. Jag älskar inte dig mer". Stora hot från en treåring.
6. När Madde härmar Marias dans. Det bästa med det här är att jag har det på film och kan titta på det när som helst.
7. När Rasmus fick en raket i huvudet. Det kanske inte låter så roligt, men det var det faktiskt. Jag tror att det hände två nyår i rad till och med. Även om det inte är så så blir det mycket roligare när jag tänker på att det har hänt två gånger.
8. När vi precis hade börjar gymnasiet och vi är några som sitter runt ett bord i kafeterian. Vi pratar om något och helt plötsligt säger Miriam "Åååh, hästar är så fina!" och det blir helt tyst runt bordet.
9. Den gången när Benny hade druckit jämt lite för mycket och ringer och säger "Jessica... vet du, jag sitter och kissar och kräks i handfatet samtidigt". Skitäckligt, men tydligen väldigt praktiskt.
10. Att en granne till mig på Strand hade en kille som precis innan han kom när de nuppade alltid sa "Nu så!".

Och detta är bara ett urval! Det är hur bra som helst.

Puss!

The Who - Real good looking boy

För att jag tänkte på högstadiet och när franskafröken förklarade varför vi inte fick kasta femtioöringar från Eiffeltornet.

Babianpaus

Åttahundrasextio.

Klar med bokföring och detta firar jag med en liten paus. Det tar ungefär hundra år att göra en skriftlig överlämning. Det gäller att skriva exakt rätt saker. I så kort format som möjligt. Vill ju inte skrämma den nya. Pauser är bra.

Gött att det är torsdag. Det gillar vi. Imorrn är det fredag och då ska vi minsann till Båten och höra vad Ebbot bjuder på för skivor. Såna grejer gillar jag när det bestäms redan på måndagen. Då är inte sträckan till fredagen så lång. Fast nu går veckorna sjukt fort. När jag har mycket att göra och är stressad över att inte hinna med allt innan jag börjar på nya jobbet. Och mitt i allt kommer lingonen. Mensvärk. Jävla hittepå! Ett annat jävla hittepå med mensen är att fejset blir invaderat av finnar. Varför? Varför måste vi drabbas av detta? Jag får dålig självkänslan när jag har finnar. Jag får börja sminka mig. Rejält. Framhäva mina vackra käkben så folk fokuserar på dem istället för FINNARNA. Jävlahittepåhormoner.

Har funderat lite på vilken som kan ha varit den bästa konserten förra året. Först tänkte jag att det var Tiger Lou i Göteborg men det var det verkligen inte. Sen blev det bara tilt och jag kom inte ens på vilka konserter jag var på förra året. Men det var lätt Fever Ray på Arvika. Så totalt genomfantastiskt. Halleluja och praise the lord. Det har nog inte varit så bra på Arvika sen tjugohundratvå. Nollsju minns jag väldigt väl också. Det var bara konstigt för då fick jag recensera massa urusla band som ingen annan orkade göra research på. Men det året fick jag också själv välja några band som jag ville recensera. Det tyckte jag om. Tjugohundratio kommer bli apabra. Då vill jag kanske helst av allt se Babian live. Johnossi vore fint också. Long time no see. Nu när jag tänker på't igen så vill jag ha lite mer Dundertåget tjugohundratio. De gjorde också en totalgrym spelning i stan förra året. Mean Streets, är det bra live tro? Tror't.

Nästa helg har jag min hundraårsfest. Har du inte fått en inbjudan, men verkligen tycker att du förtjänar en så kan du säga till. Du kan även få en om du tror att du skulle höja stämningen på hundraårspartydiscofesten. Det som ingår är hård kamp i SingStar. P.S. jag torkar inte upp någons spya D.S.

Jag är så määääääääääätt......

Puss!

Fever Ray - Keep the streets empty for me

För att kita laj Fever Ray som får mig att jobba otroligt effektivt.

Dret är vad det är

Åttahundrafemtionio.

Det är tråkigt om man vill gå på bio när man fyller år i den här stan. För det går inte en enda film värd att lägga pengar på. Varför skulle inte vi i Karlstad vilja se The Imaginarium of Doctor Parnassus? Dret är vad det är.

Förra året hade jag iaf förhandsvisningsbiljetter till Benjamin Button. Det var fint och bra.

Puss!

Timo Räisänen - Sixteen

För att vi ser fram emot P3 Guld, ny platta och turné.


Saker vi vet

Åttahundrafemtioåtta.

Innan Tård hinner skriva något om att han inte har ätit en banan sedan sjuttiotalet tänker jag gå före honom och skriva:

Vi vet att du inte har ätit en banan sedan sjuttiotalet.

Puss!

Ksmb - But, we have no bananas!

För att det kunde inte sitta mer som en smäck.

En död spanjor är en god apelsin

Åttahundrafemtiosju.

Jag har som regel att inte köpa grönsaker och frukt från Spanien. Så fort man köper en grönsak eller en frukt från Spanien så bidrar man till att människor dör. Men hogie, varför måste det dö massa människor bara för att jag vill ha en tomat? Jo för det är torrt i Spanien och då måste de använda sig att ett bevattningssystem som går ut över befolkningen. Dessutom måste de fraktas superlångt. Ni förstår väl att det är längre från Spanien till Sverige än till exempel Skåne till Värmland? Vilket är viktigast? Att vi får tomater (som går att odla i Sverige) eller att folk i Spanien inte dör av törst? Har du IQ (eller EQ kanske?) som motsvarar mer än en apas så vet du svaret.

Men ibland så går det bara inte. Ibland går jag in i affären och då ligger de där... Apelsinerna. Frukten från himlen. Från Guds himmel om du så vill. De är stora, orange (bara det, det är ju en av mina favvofärger!) och smakar mumsfilibajs. Så nu har jag bidragit till några spanjorers död. Detta gör jag några gånger i veckan. Jag själv skulle kanske dö utan mina apelsiner. Det som är bra är att det går att kompensera det dåliga samvetet. Tomater till exempel, det finns det ekologiska (som inte alltid kommer från Spanien). Att äta säsongsbaserat funkar också - om man inte är vegetarian så förutsätter jag nästan att alla människor försöker göra det. Men apelsinerna. I love, orangeseseseeses.

Idag är jag tillbaka på jobbet. Katrin har haft svininfluensa, Hasse har avlivat en katt, Kenneth tjatar fortfarande om att jag öppnade toadörren när han stod med snoppen i vädret och kissade, den andra Kenneth har dumpat en årsbokslut på mitt bord utan ett endaste ord eller lapp, det luktar prutt i trappuppgången och salladen från Hagahallen smakade mjöl. Det är som vanligt, fast annorlunda.

Puss!

Dolly Patron - 9 to 5

För att jag inte kommer jobba så idag. Mjukstart is the shit.

När hogan blir stor

Åttahundrafemtiosex.

Har funderat lite mer på vad jag kan bli när jag bli stor. Polis vore kul. Eller målare. Eller en sån som jobbar på Otto Bock (som inte heter Otto Bock längre). Det verkar rätt soft. Idag när jag var där så sa hon "jag ska prata med Maria som är ingenjör här först". Ingenjör i ortopedi. Det är ju rätt soft. Testa ett par MTB-skor först du, skulle jag säga till alla som kom in. Kanske att jag kan bli barnbarn på heltid när jag fått nya gamlingar.

Just nu skulle jag vilja vara på en livespelning med Dundertåget. Det hade suttit som en klick grädde.

Puss!

Dundertåget - Stick och brinn

För att det borde vara större än det är.

Nya gamlingar ramlar in

Åttahundrafemtiofem.

På fredag ska jag få en ny mormor, morfar eller farmor. Eller kanske alla tre! Det ser vi fram emot.

Igår var dalmasen tillbaka på träningen. Det var tur, jag började bli mer och mer övertygad om att han var död. Men jag tror han har varit på boot camp. Han hade nya skor och gjorde armhävningar liggandes. Inte dåligt för en old man som han. Galna tjejen hade nya kläder. Det var på tiden.

Nu ska jag åka och titta på Isac när han spelar innebandymatch.

Puss!

Daniel Gilbert - Bones

För att det är roligt att han är med och spelar i På spåret.

RSS 2.0