Kalle han gillar att mest ligga stilla

Niohundrafyrtioåtta.

Så himla osmart att tvätta kvällen innan jag åker till Sundsvall. Jag tänkte "äh, det hinner torka!". Fast egentligen visste jag att "det kommer ALDRIG torka". Förnekelse. Packa dagen innan man åker, det måste göras! Vem orkar packa samma morgon? Galenskap det här.

Idag var jag på en förskola och gjorde min observation av ett "barn med koncentrationssvårigheter" som är en uppgift i specialpedagogiken. Ja, tjena. Det gick ju bra. Jag var där i tre timmar och båda ungarna skötte sig fläckfritt. Det blir en väldigt bra rapport. Fröknarna nästan bad om ursäkt... Det är ju jättebra att ungarna sköter sig. Jag kanske kan ljuga ihop nåt? Nåt om vredesutbrott och blod? Nä.

Igår var det ett jätteroligt avsnitt på Simpsons. De drev med Apple (Mapple) och jag önskar att alla i hela världen kunde se det. Bara så ni vet.

Nu ska jag gå och dansa med kläderna så de torkar.

Puss!

Jojje Wadenius - Kalles klätterträd


För att jag haft den på hjärnan hela dagen och ville ha den som ringuppsignal på mobilen. Men på 3 finns bara coola artister som rappar och kommer från amerika. Och som varit med i Idol, förstås.

Patrioten slår till

Niohundrafyrtiosju.

Idag är det riktigt gött höstväder. Idag slog det mig att jag ska till Sundsvall på torsdag. Såg i Blaskan igår att det hade varit tre decimeter snö en liten bit utanför Sundsvall. Mhm. Kanske skulle packa snöplogen?

Idag har jag tänkt mycket på Starboys och Anonyma Ninjor. Det var typ det roligaste med Starboys. De var ju inte alls anonyma! Håkan och Preben och allt vad de hette. Sjukt kul. Och dansbandet var också sjukt kul. Banana Splitz. "Borta bra men hemma bäst - jag tar med en häst". Jag hade nog alldeles för höga förväntningar på stjärnpojkarna men. Var det inte lite väl mycket... fars? Det här är inte Varberg. Det här är Värmland och här vill vi ha det lite roligare och lite bättre. Som anonyma ninjor.

Jag tar med en snel hest.

Puss!

Detektivbyrån - Nattöppet

För att göra det här inlägget lite extra patriotiskt.


Ge mig nåt som tar mig någonstans

Niohundrafyrtiosex.

Det är en ganska fin berättelse. Den om mig och Jonas Gardell. Jag har inte tid att skriva ned hela, men. I april tjugohundra var jag femton år och på Världsbokdagen det året fick alla åttor ett exemplar av En komikers uppväxt. Samma månad lyssnade jag på P3 - och vad fick mitt öra höra? Något alldeles magiskt! Det var Håkan Hellström som sjöng om Singoalla, Pulver och Lillebror. Jag var KÄR. Det står på försättsbladet i min sönderslitna En komikers uppväxt. "Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg". Jag kommer ihåg hur jag satt på mitt rum och lyssnade på P3, slet åt mig närmsta papper och krafsade ned det. Krafsade ned det på försättsbladet till En komikers uppxät. Till och med med citationstecken. Men guuu va gulligt. Egentligen har jag hela min tonårstid i en liten pocketbok. Det står fler låtar där på försättbladet. Men jag kommer inte ihåg vilka. Ska rota fram den och ta reda på det. The Cure står med vet jag.

Mja. Anledningen till att jag skriver detta är väl egentligen Bobastian. Är du femton år så tycker jag att du ska läsa En komikers uppväxt och lyssna på Bobastian. Håkan Hellström är liksom min. Men Bobastian kan jag dela av mig med för de kommer blir stora och goa. Du kan vara fjorton eller sexton också. Det går lika bra.

Puss!

Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg

För att han alltid kommer vara det bästa som finns.

För kort för att användas

Niohundrafyrtiofem.

Igår var vi på Gardell och han var helt fantastisk som vanligt. Alla borde gå och se Gardell. Om Gardell inte vore bög så skulle jag göra allt i min makt för att få komma nära. Det skulle kanske vara på gränsen till olagligt det jag skulle göra. När jag var sådär femton så tänkte jag att när jag blir stor, då ska jag vara ihop med någon som är som Jonas Gardell. Helst av allt the real deal-Gardell. Nu var det ganska mycket i Trafikplats Glädjen som var gammalt. Men han är ändå bäst i hela Sverige på att gå från komedi till tragedi och tillbaka igen. Fast jag tror att det var många som inte förstod. Som när han berättar om den bekanta som går genom kvarlåtenskapen efter en gammal faster och hittar en låda med varsamt ihoprullade snören. På lådan står det "SNÖREN - För korta för att använda". Det är så himla tragiskt. Och folk skrattar. Gör inte det! Gå inte på Trafikplats Glädjen och skratta när han berättar det. Gör det inte första gången och gör det inte andra.

Annars tycker jag att ni ska läsa En komikers uppväxt-serien om och om igen. Det är min mest söndergråtna bok och JAG VET KNAPPT VARFÖR JAG GRINAR när jag läser den. När jag var liten så GRINADE jag jämt (något som MADDE inte är sen med att påpeka flera gånger om året). Men nu så. Ibland tror jag att det är något fel på mig för att jag inte kan GRINA. Förutom när jag ser på Oprah då förstås. Oprah har nog enbart kommit till jorden för att få mig att GRINA. Christian till exempel. Han bölade minsann när vi såg på dokumentären om Glada Hudik. Å andra sidan bölar han åt Hitta Nemo så jag vet inte.



Så här liten kände sig nog Gardell när han var liten. Så liten var jag när jag var liten och GRINADE

Puss!

I Are Droid - Blood & Ether

För att jag gillert fortfarande så mycket att jag nästan GRINAR.



Lite som Tyskland

Niohundrafyrtiofyra.

Birger Schlaug vet ni, vilken kille.

Idag är det tyst manifestation på stora torget. Jag är med mentalt. Fysiskt hoppas jag flera tusen andra är med.

Nu: bråttom.

Puss!

Latin Kings - Fördomar 2


För att det är en repris som kan köras hur många gånger som helst.

En påminnelse

Niohundrafyrtiotre.

Jag kom på att om jag inte är lesbisk och kär i Annika och om jag slutar vara kär i Christian eller om han slutar vara kär i mig - ja då - då kan jag ju vara kär i Ludwig Bell. Gu va smart.

Puss!

Ludwig Bell - Normandie - Landskrona

För att vi aldrig kommer rösta blått. Hoppas jag.

Hon är ju snäll iaf.

Niohundrafyrtiotvå.

Min rumpa har somnat. Mina öron somnar av Mona Sahlins röst. Hennes tonläge är ett perfekt sömnmedel.

Annars har jag fått cirka fem mindre hjärtattacker idag tack vare Kristers airzooka. Det tycker jag är kul.

Ikväll blir vi nog med ny soffa och jag håller på att virka engelsk konfekt. Men gu va roligt.

Puss!

Säkert! - Rotary

För att om jag vore lite lesbisk så skulle jag vara helt kär i Annika Norlin. Men nu är jag ju inte det så jag nöjer mig med Chrille Krokben.

De största piraterna

Niohundrafyrtioett.

Står ute och målar om lite grejer. Nästan som terapi, faktiskt. För er som inte provat. Måla om nåt vettja. Men i alla fall. Där står jag och målar och tänker att "fi fan vad fult det blir" men är rätt nöjd ändå. För det är ju som terapi.
Det är då det händer. Insikten om att... ja, jag är ju jävligt bra på det här. Men varför då undrar ni? Jo, det är inte varje dag en lettisk svartarbetare kommer fram och säger "VERY NICE!!".
Lettiska män bor här i vårt hus, parkerar sin jeep på gården och jag är inte ett dugg fördomsfull när jag är nittionio procent säker på att de är här och jobbar SVART. För det är alltid bättre att komma till sverige och jobba SVART.

Men till saken. De här letterna är antagligen supermålarproffs i Lettland. Jag måste ju säga "THANK YOU!" med min finaste engelska. För han sa det nog inte för att jag satt där och såg alldeles svensk och blond och lite dumsöt ut. Utan för att mitt arbete var fint. Nu känner jag nästan att jag måste vara ute och ha terapi varje dag när man kan få så fina komplimanger utan att ens ha fina kläder på sig.

Annars så tycker jag för tillfället att centern bara gör bort sig mer och mer för varje dag som går. Inte minst på skoldebatten som vi deltog i under förra veckan. Är det någon som vill ha tips på vilket parti ni INTE ska rösta på så kan jag ha en liten informationskväll med er. För att ni ska vara lite förberedda inför en sån sak så kan ni få listan med i vilken ordning det kommer att ske:

1. Kristdemokraterna
2. Centerpartiet
3. Moderaterna (förlåt, nya moderaterna menar jag så klart)
4. Folkpartiet
5. Socialdemokraterna
6. Vänsterpartiet

Det kommer att gå från klarhet till klarhet och till slut ändå landa i att ni ska rösta på miljöpartiet - som ni faktiskt tänkte från början.

Socialdemokraterna blir värre från år till år och kör fulare knep och jag förstår inte hur SSU kan ha så många medlemmar. Men nu får vi väl ändå hoppas på fyra år med.... Mona som statsminister. Fick en liten kväljning där men det gick bra.

Puss!

Stefan Sundström - Kasta dig mot klipporna

För att den nya skivan är så jävla bra. Köp!

RSS 2.0