Vi människor är allt bra äckliga

Ettusentjugofyra.

Kanske borde skriva något om Norge. Eller om Kjell Engmans utställning på Sliperiet, som det här inlägget egentligen skulle handla om.

Men så åkte vi till Djurskyddet i Karlstad och skulle lämna lite grejer. Det är helt vansinningt mycket katter där! Förstår inte hur det går till. Hur kan folk bara kasta iväg djur. Där kan du köpa en katt. En vuxen eller en kattunge.

Sevärdhet i Värmland nummer två. Djurskyddet Karlstad.Under sommaren har de öppet mellan 12-15:30 (tror jag det var). Då kan du klappa på katterna, busa med dem, säga "naaaawh vad gullig!" om kattungarna eller kanske köpa med en eller två hem. Det finns de som är så skygga så de får sitta i egen bur i karantän.

På torsdag ska vi åka till Norge. Idag grinade jag när jag läste Aftonbladet på toan. Hela världen är märklig tycker jag.

Puss!

Black Eyed Peas - Where is the love


För att jag alltid tänker på den (och Gustav Fridolin) när det händer så sjuka saker.

Det finns gôrmôe att göra

Ettusentjugotre.

Här kommer del ett i min fina serie "Värmländska sevärdheter". Nu har jag haft semester i en vecka och tänkt på att det finns ju MASSOR att göra här. En mjukstart med en lokal upplevelse, som du kanske kan mjukstarta med på egen ort.Linbanan! Den här finns på Västerstrandsskolan och är att föredra då till exempel den på Mariebergsskogen alltid är ockuperad av små barn som knappt kan knuffa på dig. Det bästa är att vara två, som även framkommer av dialogen i filmen.

hogie: Det är mycket roligare när du knuffar på.
Chrille: Det brukar va så.
hogie: Undrar om de där killarna vill knuffa på?

Ni kan även se fram emot tips om upplevelser som glasutställning, glasscafé, söta djur, gamla saker med mera med mera.

Puss!

Florence Valentin - Mitt allt


För att jag är ledsen för att Spring Ricco-skivan aldrig kommer fram.

Gammelt är inte gött

Ettusentjugotvå.

Upptäckte precis på facebook att en bekant läser gårdagens Metro. Kan man bli så sinnessjuk att man vill läsa gårdagens nyheter imorgon? Tydligen.

Puss!

Monica Zetterlund - Ack Värmeland du sköna


För att jag nästan satt här och GRINA när jag lyssnade på Karin Broos Sommarprat.

Det går trött it!

Ettusentjugoett.

Idag när jag cyklade till jobbet och funderade på vilken religion jag ska ty mig till. Då kom jag på det. Jag kan inte ha någon religion. Vem vill bli uppäten av en sån här


Trolljegeren

Jag vet inte om det bara gäller kristna människor. Men jag tänker att om man åker till ett annat land så är det kanske den största religionen som trollen inte gillar.

Skönt. Då blev det ännu en sak jag slipper oroa mig för.

Puss!

Stefan Sundström - Boy-Boy ville sjöman bli


För att jag inte riktigt har landat i spelningen i går. Kan det vara så att jag varit jämt dretfull på tidigare Sundström-spelningar? Tyckte iaf att herr Sundström var lite väl.... förvirrad. På ett ocharmigt sätt.

Skittidningen Metro med Lilian Andersson

Ettusentjugo.

Jag blir alltid så förbannad när jag läser skittidningen Metro så jag brukar försöka undvika skittidningen som gör mig så förbannad. Men nu så är jag helt ensam på jobbet och har läst hela Värmlands folkblad. Och så råkade jag gå förbi affären och där låg den, skittidningen. Jaha, tänkte jag, det lär väl vara bättre lunchsällskap än inget alls.

Men nu sitter jag här och är alldeles förbannad på skittidningen. Det är en skitartikel om två flickor som blivit våldtagna av några killar. Men enligt Metro så är det helt klart flickornas eget fel. Lysande journalistik att börja en artikel med meningen "Trots att de inte kände pojkarna följde flickorna med dem till en förortslägenhet i västerort den 19:e maj". Så kan hon ju inte skriva, Lilian Andersson. Jag har faktiskt också följt med pojkar hem trots att jag inte kände dem. Kul för de flickorna att skittidningen Metro ligger gratis-att-ta i hela Sverige. Då kan alla i deras klass och kvarter läsa skittidningen och göra bedömningen att - ja, men det måste vara deras fel. De följde ju med trots att de inte kände dem. Åtalet läggs ned och flickorna blir knarkare och kostar samhället flera miljoner. Det är jättebra.

Sen lite längre fram så är det en annons från Barnfonden. De letar efter världens bästa kompis. Det fantastiska med annonsen är att du har möjlighet att välja vem du vill bli kompis med. För tvåhundra spänn i månaden kan du välja

- En pojke ELLER en flicka
- Upp till nio år ELLER från tio år
- i Afrika, i Asien ELLER Latinamerika

Först tänkte jag att det minsann är dags för mig att ha ett fadderbarn. Men efter en stund så förstod jag vad det stod. För jag tror det är så sjukt att man inte fattar först. Varför ska jag välja? Jag blir alldeles mörkrädd.

Sen ville jag inte läsa Metro mer. Kanske att jag inte ens lägger den i återvinningen för då kanske nån textrad syns i något annat sammanhang i framtiden.

Puss!

Stefan Sundström - Hommage till Guld-Lars

För ikväll ska vi på Stefan Sundström och Jonny Dunders elektriska cirkus!

En klen tröst

Ettusennitton.

Idag har jag spenderat drygt två timmar på telefonen med datasupporten. De kan fjärrstyra datorerna och gå in och peta i min dator. Ganska pinsamt och hysteriskt roligt var att jag gick iväg en stund och kom tillbaka och såg att de hade öppnat den här bildenIbland ska man helt enkelt inte spara saker på skrivbordet. Åtminstone inte på jobbdatorn.

Puss!

Oasis - Cigarettes and alcohol

För att Liam har sagt att han har slutat supa. Hahahahahahaha.

RSS 2.0