Vem räddar dig

Ettusenetthundratrettiosex.
 
Kan man ens ana hur orättvis världen är. Folk omkring mig blir av med jobben. De får cancer. Deras barn får cancer. De kämpar i flera år med att få barn. De får missfall. Jag kan inte greppa allt det som händer. Och jag kommer på mig själv med att blunda. Jag ser att folk skickar styrkekramar på facebook. Kan vi inte bara sluta upp med det här styrkekramandet. 
 
Vet ni vad det är som alltid räddar mig från att inte bara gå och hoppa från en bro? Det är Ryan Adams, Håkan Hellström, Weeping Willows. Säkert! och Magic Number. Väldigt mycket Bo Kaspers Orkester. Hästpojken, White Stripes och Queen. Speed of sound enterprise och Eskobar. Dundertåget, Den stora vilan, Snow Patrol, Velvet Underground. Muse. Kaiser Chiefs och Queens of the stone age. Elton John, Mogwai, Bear Quartet, Bob Hund, The Who, Mew, Andreas Grega, Fever Ray, Babian, Nina Ramsby, Makthaverskan och Weezer. 
 
Puss!
 
Timo Räisänen - You are loved (don't give up)
 
För jag tycker den alltid passar fint men just idag extra fint. 

Bindor är dessutom rätt osköna

Ettusenetthundratrettiofem. 
 
Hej. Jag har mensvärk. När jag var tonåring och nästan dog av mensvärk (obs ej överdrift) så sa mamma alltid "Vänta tills du får barn, då blir det bättre!". DIN JÄVLA LÖGNARE! Ok, det är något bättre. Men inte FAN är det bra. Och varför ens säga så till en femtonåring? Ja jag vet inte. För att hennes generation kanske födde barn när de var tolv och förväntar sig att min generation också skulle göra det. MEN NEJ. Medelåldern för att föda barn i Sverige är 29 år. För männen är det 31,5. BARA SÅ NI VET ALLA MAMMOR DÄR UTE MED MENSVÄRKANDE TONÅRSDÖTTRAR. 
 
Kanske om ni bor i Hagfors att medelåldern är 17 eller någon annan ung bortkastande ålder. Men i resten av landet är det TJUGONIO år.
 
Mensvärk måste ändå vara den sämsta smärtan någonsin. Smärta i magregionen är liksom aldrig bra. Det enda som är bra med det är att man inte är gravid. När jag var tonåring så var vi minst två gånger på akuten för de trodde det var blindtarmen. Trots att det inte gjorde ont när vi gjorde klämtestet hemma? Men då tänker jag så här: varför gör inte sjukvården något? Om en tjej i fjorton-femtonårsåldern har så ont att hon ligger på golvet och gråter - borde inte något vara ganska fel då? Vet inte hur många gånger jag varit på vårdcentralen och hos barnmorskor. Men nä. För sen dess har jag fått äta p-piller. Mot mensvärk. Hur löjligt är inte det?
 
Nej jag blir bara förbannad. Vi får ta't en annan gång. 
 
Puss!
 
Queens of the stone age - Feel good hit of the summer
 
För att jag får väl börja knarka helt enkelt. Det behöver inte vara svårare än så.
 
 

Det finns roligare saker

Ettusenetthundratrettiofyra. 
 
Igår var det sån där riktig snart-är-semestern-och-föräldraledigheten-SLUT-ångest. Eller igår. Det började för flera dagar sen! Så jädra orättvist att jag fick vara hemma själv med henne när hon hade kolik och grejer. Och nu, nu när hon är riktigt rolig. Nä då ska jag gå och jobba och så får Chrille vara hemma med henne! Orättvisa. Jag kommer träffa henne typ 3 timmar per dag nu. USCH. 
 
Sista semesterveckan var dessutom SVINBRA. Inte så där äckligt varmt utan man orkade faktiskt göra saker. Och ongen kan gå själv! Helt fantastiskt att slippa gå böjd som en ostbåge hela dagarna. Det var inte kul nånstans när det var trettio grader ute och trehundrafem grader inne. 
 
Jaha. Nä men. I början på september ska jag på Elixir och Live at heart i Örebro. Nån mer som ska dit? Tycker det ska bli kul. Skulle gärna ha varit där i flera dagar men är bortrest några dagar innan också då det blir för möööe. Örebro är en rätt bra stad. Har jag fått för mig. 
 
Ikväll ska jag virka nåt.
 
Hittade förresten en rolig blankett på datorn förut när jag var inne i jobbets blankettdjungel. 
 
Garvade länge och visade alla på fikat. Det tog ett tag innan polletten trillade ner för några. Men de är väl inte lika smarta eller har lika snuskig humor som jag. Alla kan inte ha allt helt enkelt. 
 
Puss!
 
Weeping Willows - While Im still strong
 
För att SATAN vad bra de var i Mariebergsskogen för några helger sen. Vet inte hur många gånger jag sett WW live med detta var tamejtusan.. Kanske den bästa konserten av alla konserter med alla band jag nånsin sett. Det ni!

Att vara en del av något stort

Ettusenetthundratrettiotre. 
 
Valrörelsen är precis i startgroparna. Hittills har det varit lite maraton men strax blir det sprintlopp. Och förvånansvärt ofta tänker jag "Nä, men jag kanske skulle byta parti?". Men då börjar jag tänka på varför jag älskar Miljöpartiet SÅ HIMLA MYCKET. 
 
När jag var tolv år gick jag med i Grön ungdom. Jag var den enda Grön ungdomen på Hammarö och det fanns en tant som var cirka tvåhundra år som gjorde allt för att jag skulle vara med på allt. När jag var tolv så fattade jag inte och jag vågade inte riktigt bry mig. Jag ville väl inte umgås med massa tanter och gubbar. Jag ville vara Grön ungdom. Men så gick det ett par år och jag började högstadiet. Jag fick med mig några andra i Grön ungdom. Som inte gjorde något. Men det brydde jag mig inte om, för jag var iaf inte ensam. Grön ungdom var kul, viktigt och nyttigt. Det var roliga kampanjer och politik var en rolig lek. Jag fick massa kul affischer hemskickade som jag smällde upp. En dag tog jag med en hög till skolan. Då hämtade den håriga rektorn in mig och
 
Rektorn: Jaha du, Jessica. Så du är Miljöpartist du? Hur går det med fotbollen?
Jag: Ehh.. Jag är Grön ungdom. Det går bra med fotbollen. 
Rektorn: Ja men nu är det så här. Att på den här skolan får man inte propagera för politiska partier. 
Jag: Nähä. Det är väl lite konstigt?
Rektorn: Nej. Nu går du ut och plockar ner varenda affisch. 
 
Jag tror han kanske inte gillade Miljöpartiet. 
 
Min favoritaffisch var "Hellre gröt med GU än oxfilé med MUF". Den låg i tiden. I Fucking Åmål-tiden. Man fick hem Nisse Hult som var en tidning. Och jag fattade aldrig varför pappa sa "Vem FAN är Nisse Hult?!".
 
När jag flyttade från Skövde till Karlstad så hände det något. Helt plötsligt bodde jag på ett ställe där det fanns andra som brann för samma sak som jag. Jag var inte den enda som var med i Grön ungdom. Det var helt fantastiskt. Det fanns andra som tyckte att miljö var världens viktigaste grej. Det fanns andra som var vegetarianer. Flera lyssnade t o m på samma musik. Men i samma storm så blev jag även engagerad i andra miljöföreningar. Jag blev ordförande för miljöföreningen på universitetet och jag engagerade mig bara i GU när det behövdes hjälp med något. Praktiskt oftast. Eller en extra person på ett papper. MEN. Inte illa det heller ska ni veta. 
 
Jag har svävat iväg nu för jag blev så uppspelt. Men vet ni vad det allra viktigaste med Miljöpartiet är?
"Miljön uppges visserligen vara en av huvudfrågorna i EU-valet. Men frågan har hittills spelat en undanskymd roll i den debatt som hittills mest har bestått av att Miljöpartiet läxat upp övriga partier". 
 
Det måste alltid finnas någon med piska. Det måste alltid finnas de som alltid håller fast vid det de tror på även när det sviktar. Det måste alltid finnas de som tror att det hjälper om jag väljer att cykla om nu grannen alltid måste ta bilen. Miljö är inte bara vad vi äter och skogen vi går i. Miljö är att alla har rätt till ett liv utan krypskyttar i dikena på vägen till skolan. Att både mamma och pappa har rätt att vara hemma med bebisen. Att alla har rätt att få flytta hemifrån och bo drägligt. Att skolan ska vara en plats där du är trygg och till en början en lek. Du ska kunna få ett jobb som trivs med och där du får en lön som du kan leva på. Utan allt detta så kommer vi inte heller få en hållbar miljö.
"Människan har ett ansvar som sträcker sig utanför sin egen person och längre än sin generation". 
 
Puss och kram!
 
Dark dark dark - A cloud story
 
För att jag väldigt nyss blev påmind om Dark dark dark. Fast de har inte gjort nåt nytt än. 
 
 

Värmländska i mitt hjärta

Ettusenetthundratrettiotvå.
 
Det finns nästan ingenting som är roligare än Värmländska. För inte längesen cirkulerade ett klipp med en kvinna utanför Arvika. Det kan vara det roligaste värmländska klippet någonsin! 
 
 
SMUUULAAAN. 
En gång kunde vi även läsa ett utdrag ur en polisrapport. På värmländska. De hade avlyssnat en bov och ordagrant skrivit ner det som sades. Den ska jag också leta upp så ni får läsa... Han var bland annat "Utö mä huun, han var tvungen å drite"
 
En annan favorit är den fiskande värmlänningen
 
 
Älskar Värmland jag. 
 
Puss!
 
Miss Li - I finally found it
 
För att jag tror att det äntligen har kommit en Miss Li-låt som jag faktiskt tycker är BRA. Va kul!

RSS 2.0