Vaddå'ra?

Niohundranittioåtta.

Peäss.

Jag ringde till hyresvärden och

Ja ba: Jag vet inte om det är ert ansvar eller om det på något konstigt sätt skulle vara vårt ansvar. Men folk i det här huset verkar inte veta att vi har sopsortering.
Han ba: Nääähäää.. vaddå'ra?
Ja ba: Det ser förjävligt ut vid soptunnorna och de är ju precis utanför vårt köksfönster! Förra veckan när jag skulle slänga matavfall så låg det en kudde och duschslang i tunnan med matavfall! (skitarg)
Han ba: Jahaa.. men vaddå'ra finns det liksom inte skyltar da ellör?
Ja ba: Jo, men de kanske inte syns eftersom det är IS på tunnorna där skyltarna sitter! (skitarg)
Han ba: Ah men okej...
Ja ba: Och det kanske inte är så lätt för de nya som flyttar in att veta att det är sopsortering om det inte finns skyltar eller matavfallspåsar att hämta nånstans?
Han ba: Men vaddå.. På Romstad ligger de i trappuppgången?
Ja ba: Okej. Men jag bor inte på Romstad och det finns inte i vår trappuppgång. Nu är det fullt av skit på backen här utanför, tidningar och mat och det är inte så trevligt när vi sitter här och äter.
Han ba: Ja vi får skicka nån som tar upp skräpet då fast det lär ju inte hända idag.

Och så fortsatte det. Och han ba... vaddå'ra.

Deäss.

(skitarg)

Puss!

Suede - Trash

För att skräp är skräp men ska ligga i olika tunnor.

Kommentarer
Postat av: Che

Hm. Han verkar inte fatta. Finns det en avfallskvarn för inkompetenta hyresvärdar? Och hyresgäster med för den delen? För hur svårt kan det vara för folk att förstå att kudde inte räknas som komposterbart?

2011-02-08 @ 20:18:39
Postat av: hogie

Han är bara en ung kille som är anställd av hyresvärden till... ja jag vet inte vad hans jobb är. I brevlådan idag låg den tio kompostpåsar... Tio stycken. Det räcker inte så länge. Bara för att jag tycker att det är lätt och smart och bra att sopsortera så har jag fått för mig att resten av världen också tycker så.



Men det är ju helt tvärtom! Det verkar vara det jobbigaste som finns.

2011-02-09 @ 14:42:52
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Pernilla

jaaaa! det var min kompis ann, där ser man minsann! (rimma kan jag också.)



i göteborg går det fan inte att sopsortera, eller i mölndal bor jag ju, jag är ju van att sortera allting för så har vi det i dalarna. du måste slänga i kompost, brännbart, metall osv. men här ska allting slängas i samma, och om du vill sopsortera så går inte det för alla sopsorteringsstationer ligger så långt bort att du måste ha bil för att ta dig dit (jävligt miljövänligt...), sen tänkte vi snylta på hyreshusens sopstationer för de har ju sortering men då är alla deras soptunnor låsta. LÅSTA?! vem fan snor konservburkar och kompostpåsar?

2011-02-10 @ 21:18:58
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Che

Pernilla: Vi har samma problem där jag bor i Karlstad, fast närmaste sopsorteringsstation ligger i och för sig på långpromenadsavstånd. Vi försökte också smyga ned lite avfall i grannkvarterets miljöstation, men nu är det låst och stängt. Jag kan visserligen förstå anledningen. Det skulle ju bli överfullt och skräpigt om fler än vad det är beräknat för, började sopsortera i ett hyreshus lilla station. Och då blir det dyrare att hämta soporna etc etc.



Nej, jag röstar för att ALLA hus får varsin miljöstation. Det är grejer det. Vi har sortering för komposterbart avfall. Det är i alla fall något. Det lustiga är att någon gång förra sommaren fick hyresgästerna i vårt hus info från hyresvärden att nu skulle det byggas en återvinningsstation på vår gård vid parkeringen. Ett litet hus med dörr. Åh jippie! sa jag och min fästman och började genast stapla upp gamla mjölkkartonger i badrummet, för vi trodde ju att detta skulle gå fort. Kiss my ass!



Någon gång under senhösten kom asfaltgubbarna och började bereda marken för byggandet. En månad senare dök byggarbetarna upp och sågade plankor och spikade vägg. Alldeles för många veckor senare stod där ett litet hus med plasttak. Fortfarande var det samma gamla här-slänger-vi-allt-i-samma-soptunnor kvar. Ingen skillnad alltså. Över en månad gick utan skillnad. Vi fattade ingenting. Var var miljöstationen? Jag frågade Karlstad Energi när de tömde våra sopor en dag, om de visste något om vi skulle få sorteringstunnor. Jo, om vi fått ett hus, så skulle vi allt få en ordentlig miljöstation, blev svaret. Huset stod där det stod under hela december. I mitten av januari kom en gubbe och borrade upp en dörr. Låsbar. Vi skulle prova våra nycklar så de passade dörren, stod det på en lapp på huset. Vi provade. De passade. Inget mer har hänt sedan dess. Samma tunnor står där inne och nu är det mitten av februari. Var är miljöstationen? Varför tar det ett halvår att bli klara? Vad händer?



Trist är ordet.

2011-02-11 @ 06:30:25
Postat av: Matilda Barnboksillustratör

Nä, vad segt!! Hoppas det löser sig, låter inte som någon höjdare att ha det där utanför köksfönstret direkt!



Sv: Vi åkte hem från Karlstad idag, men tackar och bockar för soldansen. Härligt väder alla dagar vi var där! :)

2011-02-14 @ 21:57:23
URL: http://www.matildasalmen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0