Straff: kalas

Ettusensju.

Kalas kalas kalas. Tre fjärdedelar av jordens befolkning måste ha blivit tillverkade under midsommartider. Det känns som att vi inte gör något annat än går på kalas varje helg och det är nån som fyller år varje dag. Tacka vet jag januaribarn. Vi är födda under fattiga månaden. Det är kallt och tråkigt ute. Då är det läge för kalas.

Igår var vi på en födelsedagspresent. Eldkvarn i Sunne. Det kan ha varit min märkligaste upplevelse någonsin. Jag ska aldrig mer gå på konsert i Sunne. Det var otroligt synd för det var en bra spelning och låtlista var inte som den brukar. Dessutom körde de roliga versioner av låtarna. Men det var som att folk inte var där för spelningen utan.. ja jag vet inte varför. Konserten blev sönderpratad och folk var helt sjukt fulla. Har aldrig varit på en konsert som folk tölat sönder. Jag åkte min första konståkningstävling i Sunne. Jag kom trea.

Det är också konstigt att folk ska "gå och se Plura". Han har liksom blitt folkkär. Och det är så konstigt när man lyssnat på Eldkvarn i massa år och så ska folk "gå och se Plura". Eldkvarn är ju Eldkvarn och Plura är med där.

Idag var vi inte på kalas. Vi gick på promenad. Det är skitkallt ute! Om det inte blåste så förbannat så skulle det nog vara rätt gött ute. Först hittade vi roliga växter och först ba "gulligt, de är röda" och när jag gick närmre så såg det ut som miniminiminirosor. Guu va gulliga de var.Så det var mysigt och gulligt i det förbaskade vädret. Men ju längre bort vi kom och längre in i Marieberg... Jag tyckte det kändes lite otäckt.Hoppas inte det är ett barn som tappat den. För om man gör/köper en sån till ett barn, då tror jag man hatar det barnet litegrann. Inte alls lika mysig som miniminiminirosor.

Nästa helg ska vi på Danko Jones och sextioårskalas... Det tar liksom aldrig slut. Gör inte fler barn som kommer ut i mars-april! Gör det bara inte.

Puss!

Eldkvarn - 3:ans spårvagn genom ljuva livet


För att en del gator går åt helvete och en del går upp i himlen.

Sofa och foteljer

Ettusensex.

Det har varit en av de slöaste helgerna på länge. Men det har varit bra tror jag. För att

1. Jag har haft ett skavsår som någon ond människa måste ha voodooat på mig. Men det är nästan läkt nu din jäkel!
2. Det är alldeles för mycket planer de kommande helgerna
3. Det behövs ibland

Kom inte på något bättre till trean faktiskt. Försöker bara hitta ursäkter till att det är okej att inte göra nånting vissa helger. Nästa helg ska vi till Chrilles syrra som fyller tvåhundra år och då ska vi bo på hotell - i Ekshärad. Vem bor på hotell i Ekshärad? Vi ska tydligen göra det.

Jag har tre hataffärer och det är

1. Lidl
2. Netto
3. Pekås

Fattar ni inte att det är billigt av en anledning? Men iaf så finns det ett Pekås på Våxnäs här i stan och en dag när vi skulle till en annan affär så stod det en hund utanför och frös så den skakade. Efter tio minuter blev jag skitsur och skulle gå in och leta upp kräket som hade bundit den utanför. Hur skulle jag veta vem som ägde hunden? Jag sa iaf till kassörskan att "DU! Nu håller du koll på den där hunden. Kommer ingen och hämtar den snart så ringer du polisen!". Jag var superupprörd och kassörskan blev superupprörd över att någon kunde lämna en hund så och dessutom "är våra kunde bara här inne i tio minuter". Av någon anledning.

Men på Pekås har de en anslagstavla där man får sätta upp lappar och den dagen hängde där en väldigt vacker lappSynd att vi redan har en soffa.

Idag tänkte jag att nu har väl ändå Rasmus blivit frisk så vi kan se The Troll Hunter? Jag brukar mobba Rasmus lite för han är alltid sjuk. Jag vet inte om han alltid är sjuk på riktigt eller om han bara är karl. En gång ropade han "Jeeeessiiicaaaa......" och ja ba "men gu va är det nu dåååå... ooorkaaa". Så gick jag och kollade och då hade han svimmat och förstört hela diskmaskinen. Då var han sjuk.

Jag: Hej! Vi undrar om du vill se trollfilm?
Ralle: Inte riktigt frisk. Har ingen feber nu iofs, men vill nog vila lite mer. Svininfluensa var det btw
Jag: Oj då. Det var en skräll. Skönt att du är bättre. Vi får vänta med tröllena helt enkelt. Kry kry!
Ralle: Japp, jag är nog igång om ett par dar. Tack tack!

Tror du jag vill träffa dig om ett par dar? Jag vill inte ens prata med dig på telefonen om ett par dar. Jag har sett på teve att folk med astma de får liksom ligga i en andningsmaskin när de fått svinis. Men ja. Han är väl riktigt sjuk ibland då. Vi fick en ny diskmaskin när han svimmade på den.

Igår hade jag namnsdag. Folk var oerhört dåliga på att flagga och säga grattis på namnsdagen. Jag är stolt medlem i Republikanska föreningen men jag kan väl inte rå för att jag har ett prinsessnamn? Våren fick flytta in hos oss igår och jag bjöd på blåbärspaj. Det var jetegott.Barbro är görjobbig och går på datorn så nu orkar jag inte mer.

Puss!

The Moniker - Oh my god

För att jag till och med ringde på det dyra numret. Skandal att han inte vann. Med svampar och allt.Fågelskrämma, första modelljobbet

Ettusenfem.

Varje gång (cirka på ett ungefär nästan varje dag...mm... havre fras..) jag ska äta havre fras så tänker jag på stackaren som är på paketet. Hur tänkte han när han tog det jobbet? Han ser så otäck ut. Och så idag under Simpsonsreklamen så dyker han upp... på teve! Nu kanske jag aldrig mer kan äta havre fras. Tur att jag redan gjort det en gång idag.

Idag hittade jag en mapp i datorn som hette "mobilfoton". Bland dem fanns värsta livsnjutarenEn bild som får mig att längta ännu mer efter vår och Mariebergsskogen


Den här grisen är verkligen superliten. Det syns inte på bilden.. Men det är typ en nyfödd kulting till världens minsta grisras. Pytteliten.

Och en bild på sommar hemma hos farfar som gör att jag till och med längtar efter havskallsup


Och en bild när det nästan är sommar och Chrille matar fåglar med... löv? Fågelbäbisar är så söta och somriga.


Ja. Ungefär femhundra bilder till. Mest sommar- och vårbilder så jag ska sluta titta på dem nu. Det ska snöa imorrn. Det ni.

Puss!

Bran van 3000 - Drinkin in LA


För att jag hörde den på radion förut och jag tyckte den var så bra när jag var tolv att jag köpte den på singel.

Vi måste nog göra något annat

Ettusenfyra.

Imorgon är det internationella kvinnodagen. En helt egen dag för oss som inte har snopp. En dag som vi fått för att vi ska känna oss speciella. Inte utanför. Att vi har samma rättigheter som alla andra. Ungefär som våfflan som också har en helt egen dag.

Imorgon är jag inbjuden till ett frukostmöte. Ett möte dit bara kvinnor är bjudna. Kvinnofrukost. "Kvinnliga politiker och andra vänner" är inbjudna för att fira internationella kvinnodagen och för att bekanta oss samt som alltid - bilda nätverk.

Jag tycker det är så märkligt. Varje år får jag tacka nej till sånt. Det är inte bara den åttonde mars utan det kan hända lite när som. "TJEJER - nu bildar vi nätverk". Vad ska vi göra med nätverket? Bilda trupp mot alla elaka män som tar alla jobb och toppositioner? Ja. Det är nog smart. De är ju så stora och starka.

Jag hör aldrig några argument för varför jag ska vara feminist eller varför saker och ting är så orättvisa. Ja, jag vet att män oftast har bättre lön och kanske får bättre jobb och positioner inom styrelser och annat som är så jätteviktigt inom samhället. Men jag känner att... Jag bryr mig liksom inte. Jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker. Skaffa jobb, bli politiker och kämpa dig uppåt istället för att bilda nätverk en gång om året.

Jag förstår inte varför jag ska träffa en grupp med andra kvinnor och bilda nätverk. Varför får inte männen vara med? Är det inte bättre om vi samtalar och gör saker tillsammans? Ni får gärna ge mig bra exempel på att dela upp saker och ting.

I Karlstad är Festival för systerskap något jättestort. Och jag tycker att festivalen är bra. För det visar på goda kvinnliga exempel. Kvinnor som tagit sig långt i karriären och som har något bra och viktigt att säga. De kan vara förebilder för unga (eller gamla) tjejer som på nåt sätt fått för sig att de är sämre än killar och män. Tjejer som på något sätt fått för sig att det är nog ingen idé för jag är inte lika mycket värd.

Men att dela upp. Jag förstår det inte. Har en före detta arbetskollega som är politiker i Jönköping. Där vill de göra en speciell fritidsgård bara för tjejer. Killar ska vara förbjudna på den fritidsgården. Smart drag. Vet ni inte vilken en av de största anledningarna till att man går till fritidsgården så kanske ni inte ska vara politiker...

JA. Jag tycker att vi ska leva i ett jämställt samhälle men jag orkar inte med allt ordbajseri och att det är så förbannat mycket snack och lite verkstad. Imorgon ska jag äta en semla och Christian ska få maten serverad eftersom han har städat hela lägenheten idag.

Puss!

Philemon Arthur and the dung - Henning i sin presenning


För att jag tycker mer synd om Henning än oss svenska flickor.


Någon som hör mina böner

Ettusentre.

Helt plötsligt blev klockan halv åtta. Gillar inte när det går så här fort. När man minst anar det, då är det redan dags att lägga sig. Idag har det hänt flera roliga och spännande saker

1. Det kan bli en turné
2. Timo Räisänen
3. Fick biljetter av Krister till Jesus Christ Superstar imorrn
4. Jag fick en inbjudan till något som ska vara kalaskul och som avslutas festligt
5. Det kom ett otroligt roligt svar på min fråga "vilka är de fem livsmedelsgrupperna?". Det ska jag berätta om nån dag.

En mindre dålig sak som upptäcktes är att Stefan Sundströms spelning är samma dag som vi ska på femtioårsfest. Varför gör du så, Stefan?

Nu ska jag virka en höna och sen duscha för då blir allt varmt och skönt. Helkväll! Det som är kvar av den...

Puss!

Depeche Mode - Personal Jesus


För att jag kanske finner honom imorgon.

Streets like a jungle

Ettusentvå.

En sak som var bra igår, efter att jag var så himla arg på att Daniel Adams-Ray verkligen borde lära sig att inte sjunga dåligt, var att petre skärpte till sig. Det kom massa bra låtar. Thåström sjöng Fanfanfan och de spelade inte Glasvegas nya världens sämsta låt. Den är så dålig att jag vill gråta när jag hör den. Euuufoooriaaaa... Har du ont nånstans?

Idag spelade de Blur också. Och när jag var ungefär tolv då fick man absolut INTE lyssna på Blur om man lyssnade på Oasis. Det var skam och skandal om man ens nämnde Blur. Men nu är jag stor och kan lyssna på både Blur och Oasis. Tur.

Puss!

Thåström - Fanfanfan

För att jag blir lika förvånad varje gång att jag tycker den är så bra.

Det kanske är modernt

Ettusenett.

Är det bara jag som tycker att Daniel Adams-Ray låter lite efterbliven när han sjunger?

Puss!

Daniel Adams-Ray - Lilla Lady

För att jag inte ursäktar din franska.

RSS 2.0