Du sköts i bitar

Sjuhundrasjuttiosju.

När jag inte har saker att göra så hittar jag saker att göra. Som att leta efter saker jag skrivit ned på möjliga och omöjliga platser. Nu ringde Marcus från U2 mitt i allt också. Han ville bara ringa och säga hej... Hoppas att han gjorde det för att han tyckte synd om mig som inte är på konsert idag. Men iaf. Ibland har jag skrivit jättekonstiga saker och ibland jättebra saker. Till exempel.

"Men rockjournalist ska jag nog bli till slut. Eller politisk reporter. Muse är det som händer härnäst. Om jag inte går och ser Jens Lekman imorrn förstås. Det vore grejer det".


Det var konstigt när jag skrev det, för då hade jag precis recenserat musik sporadiskt i ett halvår och tröttnat på det. Jag gick och såg Jens Lekman, recenserade och tröttnade lite till. Sen så vet vi ju att det är det jag vill göra egentligen, jag har bara inte fattat det.

Augusti tjugohundrasex var jag liksom besatt.

"Muse är klassiskt helt sjuka i huvudet och lyckas göra en platta som skulle kunna vara en blandplatta. En blandplatta. Starlight är vacker som fan och Map of the problematique är unik så det svider när jag hör den. Är mannen sinnesjuk? Finns Matt Bellamy på riktigt?"


Sen hittade jag det här. Och det var också tjugohundrasex. Men jag kan inte komma på varför jag skrev in Ett & Noll.

"Ni vet hur det är när man hör en låt som bara vräker ur sig minnen? "Du finns i varje låt jag hör" som underbare Magnus Carlson sjunger. Jag har iaf gjort en fin lista med några såna låtar.
1. Coldplay - Yellow
2. Muse - Bliss
3. kent - Kevlarsjäl
4. Nelly Furtado - Im like a bird
5. Philemon Arthur & the dung - In kommer Gösta
6. Bo Kaspers Orkester - Ett & Noll
7. Thomas Andersson Wiij - Trummorna & musiken
8. The Coral - Dreaming of you
9. Eldkvarn - Kärlekens Tunga
10. The Killers - Indie Rock 'n' Roll"


Annars tycker jag att det var en mycket fin lista. Speciellt fina är mina listor som verkligen är sanna.

Sen hittade jag kanske det smartaste jag snott och skrivit. För det var helt sant och är fortfarande helt sant.

"Jagönskarattjagintehadesålättförattblikärileken. Jag vill ha allting. Jag tror jag ska kasta mig igenom ett fönster. Rusa rakt in i ditt liv."

Jag önskar ändå att jag kunde haft lite mer ork så jag hade hittat alla listor jag skrivit. Tjugohundrafem-tjugohundrasex hade jag ett projekt där jag skrev minst en lista i veckan med varierande tema. Speciellt en lista skulle jag vilja hitta. Den med "världens etthundra bästa låtar. Någonsin". Den borde finnas på en skiva nånstans. Den tog tid, men det blev vansinnigt fin!

Nu ska jag titta på fina videos på YouTube i ett par timmar!

Puss!

Coldplay - In my place

För att "Jag känner mig helt tom efter konserten. Så uppspelt som jag var timmarna innan har det aldrig varit innan en spelning. Ändå så känns det så här, alldeles tomt. Samtidigt så känner jag att det var helt tragiskt att inte hela Sverige fick plats i Globen. Från det att vi bänkade oss nån timme för tidigt så vi fick lyssna på ett skitigt elektro-förband så tänkte jag på Gwyneth Paltrow och att vi var på bio".


Nu du, Lars Kepler.

Sjuhundrasjuttiosex.

Har inhandlat Hypnotisören. Spännande! Nu ska jag bara peppa mig själv till att läsa den. Kanonkul. Full fart.

Puss!

System of a down - Hypnotize

För att det sitter som en smäck! Tror dock inte att texterna matchar varandra så himlans bra.

Dumpa flätan

Sjuhundrasjuttiofem.

Jag gillar ju regn. Men jag gillar inte att upptäcka att jag sa att Chrille får ta med mina regnkläder. Kanske jag kan hitta en säck nånstans. Antagligen. Vet att det finns en säck med kläder som jag inte vet vad jag ska göra med. Det är bland annat cirka femton band t-shirtar (varav fem är Oasis) som jag inte kan släppa men borde göra't.

Idag är första dagen på tre veckor som jag inte har någonting över huvudtaget inplanerat. Det är lite läskigt. Nu är det två veckors semester kvar. Två veckor... När jag börjar jobba igen så kör det igång på en gång med festivalen som vi ska ha på lördagen samma vecka. Får ångest bara jag tänker på't.... två veckor... Minst en spelning får det bli under de här veckorna. Just det! Det var ett band som spelade efter Pathways som faktiskt var riktigt bra. Undrar vad de hette. Det ska jag ta reda på.

I onsdags när vi gick från Ankan mot Koriander och var tvungna att stå och vänta på Marcus jättelänge för hans extjej ringde och var knäckt... (helt okej). Då tänkte jag på alla fulla tjejer som gick omkring i sina högklackade gladiatorskor. Vad tänker ni med? Det var ungefär en milliprocent som var snygga i dem. För det första så är det inte snyggt med tjejer som inte kan gå i högklackat... För det andra så är det inte så jävla snyggt med fulla tjejer i högklackat. Det är roligt med lite större städer, för alla tjejer ser exakt likadana ut. Klooooooner. Och killarna är inte långt ifrån. En sak som är bra med pojkarnas mode är att ni börjar våga ha lite mer färger i alla fall. Bonus till Rickards brallor! Som jag först tyckte var shorts. Det hade varit jättekul om han hade blivit stekare och gick till Ankan i röda shorts och seglarskor.

Sen... Den här flätan? Vad är det med att det ska köpas en fejkflätan och sättas runt huvudet? Det hade varit okej om några gjorde det, för då är det snyggt och lite unikt... Men alla gör det ju. Och helst de som har högklackade gladiatorskor. Tråkigt att gå ut och ragga. Vad ska man kolla på? Ralle sa att man klär av varandra, enligt Fexeus bok. Ni får väl göra det då och hoppas att det är lite roligare under kläderna.

Så bittert det blev. Jag är inte bitter, egentligen. Jag tycker bara att det är tråkigt med kloner.

Puss!

Svenska Akademien - Sthlm reggae medley


För att det var roligt när Chrille sa "fast du gillar väl inte reggae?". Han känner verkligen mig. Han anstränger sig liksom.

Jävla oflyt hele tin

Sjuhundrasjuttiofyra.

Jag och Marcus konstaterade att det var alldeles för längesen vi åkte på konsert tillsammans. Trots att han envisas med att vid varje sammanstrålning passa på att lägga fram att han fortfarande har plåtar till Coldplay till övers så har jag ännu inte mjuknat. Nej, en scroll och klick på ticnet som vi sakta men säkert arbetade fram tycker jag låter hur fint som helst. Varför inte det här, till exempel? Lite Eros har väl ingen mått sämre av.

Idag såg jag Slim Susie för trehundraåttiofjärde gången. Då tipsade syrran om det här fina klippet:Det är klart man längtar till Bröllopsfotografen.

Jag är så trött så jag inte är trött längre. Trollvandring liksom suger ut'et ur en. Men mest av allt sög turen till ankan igår musten ur mig. Som en enda högstadiereunion. Ska vi slå vad om att minst fem pers kommer fråga om vi fortfarande är ihop, tänkte jag fråga Ralle. Andra personen som jag pratade med frågade det. Tycker ni att vi ser kära ut eller? Nej, just det. Det var när jag hade piercing, men jag har tage ut den nu'ra.


Undrar om inte jag var den som såg mest fram emot trollvandringen. Tindra ser ganska skeptisk ut och verkar leta efter flyktvägar.

Jag ger't ett försök. Sömnen.

Puss!

Tuva Novotny - Newfound lover

För att den ju faktiskt har varit en stående bet på gamla fina hogieskills (R.I.P).

Effektivitet och frikorten

Sjuhundrasjuttiotre.

Nu blommar asfalten. Tänk att jag alltid blir supereffektiv när Chrille Krök inte är hemma. Det är som att han saktar ned mig på nåt sätt... Eller så var det Weeping Willows som gjorde det. Undrar när Magnus Carlson ska släppa en ny soloskiva?

Idag fick jag mer information om Lars Kepler... Typ... "Tro mig, det är ett väldigt dumt tillfälle att avslöja vem jag är". Stieg Larsson! Han är ju död.... Eller..? Eller?! Lars - Larsson.... Mhm. Det är klart att det är dumt att avslöja att han INTE är död. Speciellt efter Uppdrag gransknings sommarrepriser.

Alla bananer var mos. Inte bra. Jag består nog av åttio procent frukt. Och tjugo procent grönsaker.Undrar om jag kan få frikort på Magnus Carlson. Kanske om jag berättar för Kröken att jag grät första gången jag hörde den här. Han brukar mjukna för sånt.
Puss!

Weeping Willows - It's so hard to always lose


För att Weeping Willows borde bli kungar. Alla borde ha alla WW-skivor (ni kan få låna mina och lära er), men kan du bara köpa en så köp Broken Promise Land och lyssna på den om och om och om och om och om igen.

Kvintettroligt

Sjuhundrasuttiotvå.

Plura ska låna min förstärkare, säger han. Jaha... roligt för dig... Roligt för dig att åka runt med Plura och Pugh. Själv ska jag till Ankan imorrn och trängas med fyllon. Men jävlar vad kul jag ska ha. Skitkul. Nästan lika kul ska jag ha på torsdag när jag ska på trollvandring med Isac och Tindra. Om inte roligare!

Puss!

Timo Räisänen - My Valentine

För att det var synd att du inte valde en av dina egna låtar.

En rullad tårta

Sjuhundrasjuttioett.

Det blev en rulltårta av blåbären. Inte av blåbären men av mjöl och ägg och vad man nu har i. Jag har inte smakat, för den luktar ägg. Och då har jag ändå minus ett ägg i. Jag kanske skulle gå till en hypnotisör och trolla mig till att gilla ägg.På tal om hypnotisörer så tänkte jag att jag idag ska pallra mig in till stan och investera i Lars Keplers Hypnotisören. Det kan bli min sommardeckare. Jag ville att det skulle vara Kajsa Ingemarsson som har skrivit den. Men sen stod det i nån bildtext i Aftonbladet att "han" och "hans"... Och Aftonbladet är självklart med på det här pr-tricket och gjorde här bort sig... Nu tror jag mer på Kristoffer Leandoer. Jag går iaf på't och måste läsa den.

Idag är Timo Räisänen med på Allsång på Skansen. Det bästa i det bästa! Timo är den enda som har sagt hogie rätt från början. Kanske för att han är duktig på engelska. Jag kanske ska byta namn och flytta till ett engelsktalande land? Jag fick träna på min engelska när jag spenderade cirka tolv timmar om dygnet i Gothia towers för några veckor sen. Tornen invaderades av fotbollspelare och de envisades med att fråga mig saker. Såg jag ut som någon som jobbade där eller? Nej. Jag pratar amerikanska. Det är fan inte okej.

Nu är Chrille Krök och packar ihop turnésaker. Han är lite nervös och rädd. Det ska han vara.

Puss!

Timo Räisänen - Rambling


För att jag skulle också bryta huvudet av dig.

Försöker bara gömma mig

Sjuhundrasjuttio.

Häromdagen hittade jag en knapp. Jag la den i näsan så jag inte skulle tappa bort den.


Christian sa "uuuusch, det är ju min knapp!". Så känslig man kan vara då.

  
Jag satte mig här inne för att slippa lyssna på värdelösa Faith no more som spelas i vardagsrummet. Då hittade jag den här fjärilen i min kamera. Det finns sjukt mycket fjärilar hos Mård och Tård! Blå, gula, bruna, orange, lila, röda, gröna, svarta, rosa... Detta är inte ljug.


Mmmm. Älskar smultron jag.

Idag har vi änligen köpt en matta. Den är grön.

Oh. Jag bakar ju.

Puss!

Florence Valentin - Du kommer gå långt

För att jag önskar att min bortslarvade Spring Ricco-skiva ville komma fram nån gång!

Gå till Knastret. Gör't.

Sjuhundrasextionio.

Idag beslutade Christian att spendera tusenlappar på en ny gitarr. Tokerier, sa jag (det sa jag inte högt, "hur ofta spelar du på de gitarrerna vi har hemma?" sa jag högt) och gick till Knastret och spenderade en hundring på redan producerad musik. Mycket smartare - mindre slit. Han är så rolig, gubben på Knastret. Skitnervös och kan aldrig räkna rätt. Det gör inget. Jag tycker det är bra de gånger han räknar fel så det blir för mycket. Som idag när jag var den enda som var där. Då vill man tömma plånboken uppochned och ge honom gratis kaffe. Eller nåt. När jag var yngre så var det alltid fullproppat på Knastret. Det borde vara tvärtom, att det är fullproppat nu.Det finns en man som ofta är på de konserter som jag är på. Det är väldigt mystiskt det hela. Det är inte så att han bara är på samma konserter här i stan utan jag har sett honom på ett par spelningar i Göteborg. I Säffle. Jag vet var han bor. Jag vet att han har en katt och att han gillar Oasis. Han har högt hörfäste (tappat allt hår förutom det på sidorna). Han har runda glasögon. Han har flera Liverpool-tröjor. Undrar om han handlar sina Oasis-rariteter och borttappade singlar på Knastret. Undrar vad han heter och undrar om vi någon gång kommer att prata med varandra. Det kanske är så att han är från England. Han ser lite britt ut, nu när jag tänker på det.

Jag undrar också varför Christian alltid ALLTID måste spela Red hot chili peppers och den där låten som låter EXAKT som Walking with a ghost med Tegan & Sara... Alltid.


Singoalla lakrits is not the shit. Barbro tycker annorlunda. Hon blev helt loco av dem! "Ge mig ge mig ge mig!!" skrek hon, snodde en och sprang iväg.

Gå till Knastret vettja! Annars kanske den försvinner.... Betala lite för mycket också. En tia kanske räcker.

Puss!

Oasis - Little by little

För att jag aldrig blir för stor för dem. Köp Stop the clocks så kanske du lär dig nåt.

Det gillar vi

Sjuhundrasextioåtta.

Idag är det sol. Det gillar vi. Bara för att jag gillar solen så mycket så bjuder jag på en extra fin bild.


Så här ledsen kan man bli om man inte vinner något på Liseberg. Jag gick och köpte en jättegodisnapp i ett nyckelband istället. Jag sjönk så lågt att jag köpte en vinst. Kan man säga.

Kanske att jag hinner med en inlinestur. Kanske jag kan ta med mina inlines till Christians mammas hus? Jag vet ingenting längre.

Puss!

The Beatles - Here comes the sun


För att den gjorde det. Och för att jag tänker på Conny när jag hör den låten...? Hej Conny!

En givande kväll

Sjuhundrasextiosju.


Först spelade jag Cranium på mobilen och det var otroligt spännande. Det ser man på bilden. Sen ringde jag till Ralle.

hogie: Vad ska vi göra då?
Ralle: Har du nån pant?
hogie: Tror det.
Ralle: Då kan vi åka till Coop och panta.


Jag tog med all pant jag kunde hitta. Självklart i tron att Ralle skulle ha lite pant med sig, eftersom det var hans idé. Men det visade sig att det snålarslet inte ens hade en liten burk med sig.


Smörgåstårtan matchade inte alls vårt pantkvitto. Jag sa att Ralle kunde be dem skära ut en liten bit om han nu var så himla sugen. Han sa att han inte trodde att de gör så. Man vet ju inte förrän man frågat, eller?


Det var jättesvårt att hitta något som det stod lik siffror på. Rådjur är tydligen väldigt exklusiva - och förhoppningsvis goda djur.


Till slut hittade vi en film som hade samma siffror som på vårt kvitto. Vi köpte den, men såg den inte. Hoppas vi kan se den en annan dag för den verkar väldigt bra... Istället spelade vi SingStar och det visade sig att Ralle är en mycket bättre motståndare än Crille Krok. Framförallt så är han ett motstånd.


Bara jag slipper se den med Barbro. Hon ser ut att vara en så dryg kompis.

Jag orkar inte vända på bilder. Nu ska jag svimma av mensvärk.

Puss!

Rufus Wainwright - Zing! Went the strings of my heart

För att jag har saknat Rufus. Men igår påminde Maia Hirasawa mig om honom. Tuuur!

Ett otrevligt inlägg

Sjuhundrasextiosex.

Jävla broms. Först hade jag fulla ansiktet av trollsländor. Sen kom de. Bromsen. En jävel sög mig så nu har jag ett decimeter stort bromsbett på vaden. Då gav jag upp renoveringsprojektet. Imorrn ska det ju bli regn! Då är det ganska svårt att slipa och måla möbler utomhus. Jag får delegera nån på arbetet. Så kan jag sitta inomhus och skrika genom fönstret hur det ska göras. Kanske att en allergitablett kan hjälpa. Kanske en utrotning av de jävlarna kan hjälpa. Jag är riktigt arg nu. Det är därför det är så mycket jävla. Jävla dret. Jag tror att det kanske även här är mina "föräldrars" fel att betten inte blir mindre än en meter i diameter. Jävligt dålig gener de skickar vidare. Jävla gener.

Här ska jag lägga upp bilder på det fina projektet sen. Och även berätta hur det gick till när vi inhandlade projektet, Hanna Hellquist var på samma ställe och inhandlade saker. Och hur hon bekfräftade alla mina fördomar kring att hon är världens mest egocentriska människa. Tur för'na att hon är lite rolig.

Puss!

DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Then she bit me

För att hon gjorde det. Den jävla bromsen.

Han är fin och duktig

Sjuhundrasextiofem.

Kanske att jag håller på att hosta ihjäl mig. Jag trodde jag kunde lita på att Tård skulle ha lite pulmicort liggandes hemma. Men man kan inte ens lita på sina "föräldrar" längre. Jävligt skönt att börja semestern med luftrör som en sjuttioåring med sotlunga. Det var roligt att nära jag googlade "sotlunga" och ett av mina gamla inlägg låg överst med flest träffar. Även i det är mina "föräldrar" och någon form av inhalator inblandat. Säger rätt mycket det! Säger rätt mycket.

Vi såg precis (äntligen) Expired och den var så förbannat dålig. Jag som la ut tjugonio spänn gånger två på den! Vi hyrde den igår men orkade inte se så jag hyrde om den idag. Jag ska aldrig lämna tillbaka den. Jag ska smälta den i ugnen. Hon i kassan borde ha stoppat mig. Det skulle säkert han med de roliga tatueringarna ha gjort. Han är en fin och duktig videoaffärsarbetare.

SE DEN INTE.

Jag ska tänka på att Carl-Einar Häckner flirtade med mig på ICA Focus så blir jag kanske glad igen. Sen ska jag tänka på när jag försökte göra Kamilla uppmärksam på att Carl-Einar Häckner faktiskt var på ICA Focus och att hon inte fattade nånting. Det är väl så när man är från norrland. Där har man ingen annan underhållning än renjakt, så det var för mycket begärt av mig att tro att hon ens hört talas om Häckner. Men det är en väldans fin butik, ICA Focus. ICA Focus.

Puss!

Stefan Sundström - Dina händer

För att jag kryssade i "ja" på tre kurser idag. Hoppas att Stefan Sundström är lärare i någon av dem. ICA Focus.

Brats och beslut och lite skägg

Sjuhundrasextiofyra.

Jag spillde precis en halv mugg Loka över den här datan. Vila i frid om du inte vaknar mer! Hoppas drulleförsäkring på jobbet funkar.

Imorrn är det hemresa. Känns fint med tanke på vilken trist avslutning jag fick på den här kongressen. Enligt kongressbeslutet så ser det inte ut som att min tjänst finns kvar i januari. Och när jag har klurat lite på det så verskar det som att min tjänst är den enda som försvinner. Väldigt rörigt och förvirrande det hela. Släpp'et och gå vidare helt enkelt. I yran förut idag sa jag dessutom "Kan jag väl" när Ann-Sofie frågade om jag kunde ta hennes nattpass. Iofs så börjar vandrarhemsrummet suga musten ur mig.

Dessutom så invaderades vi idag av brats. En av dem ville inte sluta prata med mig. Allt jag ville var att diska. Till slut såg jag min chans när han sa "Jag kan ta din disk, jag står ju ändå här och håller på". Jag tackade så hemskt mycket och gick snabbt därifrån. Han hade bakåtslickat hår och hela kalaset.


Tommy har lätt kongressens stiligaste skägg.

Jaha. Då börjar jag inte jobba förrän tio idag då. På min lediga dag. Slå ihjäl några timmar i Göteborg. Hugo frågade om jag ville följa med och åka slut på hans åkbiljetter på Liseberg. Jag sa nej. Han ville åka Balder. Hahahaha... Tänk om jag skulle åka Balder. Otroligt festligt. Dessutom stod Hugo oroväckande nära mig när han pratade.

Puss!

Lars Winnerbäck - Hugger i sten

För att nu vill jag faktiskt ha dig här på riktigt.

Var det någon som förstod?

Sjuhundrasextiotre.

Nu ska jag snart gå till vandrarhemmet. Hoppas det inte regnar.

Roligt igår var när Ola helt plötsligt säger "Jag ska bli pappa!". Jag vet inte ens vad det var vi pratade om sekunderna innan. Men det säger ganska mycket om hur nöjd han var över det faktum att han ska få en unge. Kul!

Roligt idag var när Marina länge studerade mitt hår och sa "Ditt hår är lockigt? Jag trodde du alltid hade så där perfekt rakt hår!". Mmm. Skenet kan bedra. Idag hann inte mitt hår torka innan jag plattade det. Men det har inte ens varit lockigt idag. Det har kanske varit några vågor där bak. Fint också att hon trodde att mitt hår var perfekt. Sanningen är ju faktiskt att jag är perfekt. Det visste ni inte. Nu vet ni.

02.56. En vandring mot vandrarhemmet skall snart ta sig början. Tror jag?

Puss!

Nordman - Vandraren

För att vandra till vandrarhemmet alldeles ensam, känns inte som det mest optimala just nu.

Ibland är det bättre att vara tyst, Göran

Sjuhundrasextiotvå.

Jag tycker att det är helt lysande med Göran Hägglunds stabschef Henrik Ehrenbergs något förvirrande groda igår
"Min chef säger så konstiga saker ibland. Man kan bara hoppas att kamerorna inte är på". Fantastiskt smart.Inatt hade jag feber. Tur att det finns tabletter med paracetamol i. Undrar om jag pratade i sömnen? Antagligen. Men jag tror att min rumskamrat Linnea använder öronproppar, så vi lär aldrig få veta.

Puss!

Babian - När ska jag bli stor?

För att det är fint att det gick så bra i Roskilde.

Det var det nu är det det här

Sjuhundrasextioett.

Jag jobbar. Är i Göteborg. Det är najs. Jag har varit på Arvikafestivalen. Det började med med ångest  (Mars Volta, var gick det snett) och eskalerade vidare till toppen av euforin. Jag älskar trots allt Fever Ray (det var helt fantastiskt!). Jag älskar verkligen Florence Valentin. Jag älskar fortfarande Korn. Jag älskar att dansa med Christian till Tiger Lou. Jag älskar alltid Thåström.Anna Ternheim fick spela på Vintergatan. Det fick inte Röyksopp. Det bara bubblade i mig och jag vrålade saker som att "Hon är så jävla dålig att hon inte ens kan börja med en av sina egna låtar" och "Hon är så jävla deprimerande att jag börjar grina!". Så upprörd var jag över att Anna Ternheim fick spela på Vintergatan. Så här knäckt var jag:Hade jag vetat att man fick ta med systemkamera så hade jag gjort det alla dagar.... Sen träffade vi norskar och de delade med sig av sin bänk. Den enda norsken jag minns namnet på är Viggo som bor i Karlstad. Jag tyckte det var roligt att han heter Viggo, kommer från Norge och bor i Karlstad. Plus att han såg ut som en kille som är med i Oasisgeneration. Han kanske lurades. Han kanske inte alls bor på en instrumentgata på Kronoparken utan är ett galet Oasisfan som följer efter oss andra Oasisfans från Oasisgeneration. Ibland kan man bli paranoid. Nog om detta. Inget hänger ihop. Jag är astrött och måste jobba.

Nu måste jag jobba. Men på måndag. Då är det semester!

Puss!

Tiger Lou - Oh Horatio

För att det var så sjukt jävla vansinnigt bra. Arvikafestivalens kanske enda rockspelning. Rock 'n' Roll, ni vet.

RSS 2.0