hogan blir mörkrädd

Åttahundraåttiotre.

Tacka vet jag Refused. Ibland är det allt som behövs. Vad som verkligen inte behövs är KBAB.

Puss!

Refused - Liberation Frequency

För att det behövs mer Refused i den här jävla stan (Lillasyster? Mustasch? Jag blir sjukt mörkrädd. Jag ångrar nästan att jag skrev ner dem. All reklam är bra reklam).

Jädrar. Så bra.

Åttahundraåttiotvå.

Först är jag alldeles lycklig över att filmatiseringen av Veronika decides to die var så väldigt bra. När den är slut och jag slår på teven så är Stereophonics där. Oförskämt bra avslutning på den häringa lördagen.

Stod och valde mellan Veronika... och Allt för min syster. Men herrejösses. Det är sällan en film är bättre än boken. Paulo Coelho är ingen mästare på att måla upp bilder direkt. Men jag tror det var musiken som gjorde det. Jädrar vilken bra musik det var. Det var så bra så jag tycker ni ska se den bara för musiken.

Puss!

Stereophonics - Dakota

För att det är fint som snus med fina band som gör bra musik.

I juli minsann, när det är semester och allt

Åttahundraåttioett.

Mhm, jaha.. javisst. Det tar sig, sa hon med kisande blick. Det är innan packmopederna till och med. Det tycker jag är bra.

Puss!

Muse - Plug in baby

För att det är öronmumman.

Förstör inte mer nu

Åttahundraåttio.

Jag tycker inte riktigt om när bra musik förstörs av händelser runt dem. En del band blir ju bättre av händelser omkring dem. Fint exempel; Bo Kaspers Orkester som förgyllde hela Arvikafestivalen tjugohundratvå. I alla fall för mig och de andra tjugo som stod framför Vintergatan. Band jag saknar jämt görmöe eller litegrann är till exempel Silverbullit, Ed Harcourt, Tomas Andersson Wiij, Olle Ljungström, Jens Lekman, Sigur Ros och System of a down. Förtydligas ska att det inte är så att jag aldrig lyssnar på dem och när jag väl gör det så sitter jag och gråter och gungar i fosterställning. Men nästan. Tack för att ni förstör mitt musikliv, hogies series of unfortunate events.

Istället för att gråta över band som får min hjärna att spela filmer som inte ska vara där lyssnar jag istället på Cage the elephant, Stefan Sundström, Reel big fish, Achordian, Detektivbyrån och hör och häpna - Oasis. Och lite Muse. Men inte så mycket efter att Ralle förstört mitt Museliv. Jag minns när jag hade ett Museliv. Det började nittonhundranittionio och tog slut för cirka ett halvår sen. En lång kärlek som bara... blev förstörd som ingenting. Tur att jag har Oasis, för alltid. Och Green Day förstås.

(egentligen borde jag nog vara snäll mot Ralle så han köper med skorna som jag vill ha från Amerikatt)

Det var det.

Puss!

Reel big fish - Snoop Dog, Baby

För att mitt musikliv kanske var som bäst tjugohundra.

How I met your mother, det bästa som finns på teve

Åttahundrasjuttionio.

En av de bästa sakerna med att vara ledig är att jag kan spendera vansinnigt många timmar på YouTube och How I met your mother-klipp. Som det här till exempel. HIMYM ballar ur till något slags Scrubs och Barney får vara musikalartist. Som vi ju vet att alla bögar egentligen vill vara. Eller det här. Jag har bara sett till slap nr four. Varför? För att saker går sakta i Sverige. Här får vi inte ha roligt i realtid. Jag längtar efter slap nr five.

Puss!

Marshall - You just got slapped

För att det är för roligt för sitt eget bästa.

Hästkött och Darins tummar

Åttahundrasjuttioåtta.

På tal om Plura så rensade jag garderoben för ett par veckor sen och hittade något fint. Jag vet inte om ni har humor, men det har i alla fall jag och tycker att det här är jättekul. Kanske att jag borde vara lite mer rädd om dem än att glömma dem längst in i garderoben.

Roligast är att de har ritat ut vilka delar av hästarna man kan göra mat och lim av och att de har skrivit "Till Jessica från Darin, Plura och Carla". Varför det står massa Doors-grejer på minns jag inte alls. Kanske att vi pratade om att Doors är bra musik. Fast vad vet jag. Jag minns att det var ett trevligt efter-spelning-häng och att Christian blev skitsur för att han fick för sig att spelningsarrangören ville ligga med mig.

Puss!

Doors - Light my fire

För att det är nästan lite för bra.

Tack, Aftonbladet!

Åttahundrasjuttiosju.

Lite roligt är det att syrran har snubblat och brutit ett ben i foten. Mindre roligt är att hon måste gå med gips i sex veckor. Men själva olyckan är ju lite rolig. Ibland får jag skäll av morsan för att jag tycker det är roligt när folk slår sig, en gång skrek hon till exempel "Du måste sluta skratta när folk slår sig!!!", med etthundra utropstecken efter det. Och så hade hon jättearga ögonbryn när hon vrålade det. Fast jag förstår inte riktigt varför. Jag slår mig själv ofta och ni får jättegärna skratta åt mig, det gör faktiskt inget. I fredags till exempel. Då vurpade jag omkull. Tyvärr så tror jag inte att det var nån som såg. Men jag önskar det, för deras skull.
Hoppas i alla fall att syrrans fot blir bra nån gång. Sex veckor med gips. Hör ni hur tråkigt det låter? Hon kan inte gå till jobbet på sex veckor. Jättekul. Verkligen. Ännu roligare blir det när hon är ensamstående med en sjuåring. Wiiiiii....

I fredags (tror jag det var) så var Plura på ettan för att han hade - hör och häpna - köpt kokain. Va, har Plura köpt kokain? DEN Plura?! Det kan vi väl aldrig tro! Tack Aftonbladet för att ni är upplysande med fräscha och nya nyheter. Jag förstår väl att de hade den nyheten bara för att Kalla fakta hade ett program om kokain (är farligt farligt, ecstasy är också - farligt). Och för att Plura har ett sprojlans nytt matlagningsprogram. Men ändå. Alla vet väl att Plura är en gammal... pundare? Det måste ha hänt något annat i världen än att Plura knarkar? Tror't.

Idag har jag haft sovmorgon. Jag hade nästan glömt hur det kändes. Nu minns jag. Skönt.

Puss!

Eldkvarn - Partyfeber


För att han har väl det. Plura.


Något fint att se fram emot

Åttahundrasjuttiosex.

Uh vad jag ser fram emot Det stora kalaset. Hästpojkar och Räisänenar och Dundertåg. Gitarrer och bas och trummor och hat och delad vårdnad, nya frisyrer och my valentine - allt detta finaste jag vet alldeles live och elegant. Kan knappt bli en bättre början på våren. Att Slagsmålsklubben är bokade tycker jag är lite roligt. Jag gillade dem tjugohundrasex-tjugohundrasju. Sen kom Christian och var alldeles bitter och "de är bara några jävla brats som knarkar hela dagen!" typ. Jag vet inte om han hade varit tekniker på deras spelningar eller nåt (jag lyssnade inte så noga). Men jag vet inte... Jag skiter faktiskt i om de knarkar och är dryga bredvid scenen. Så länge de gör lyssningsbar musik så är det bara fint. Fast nu kanske jag inte gillar dem längre? Jag vet inte. Jag vet ingenting längre. Jag har lyssnat alldeles för mycket på elektronisk musik de senaste fem åren. Vad hände med punken och allt det fina brittiska? Jag vet inte. Jag är förvirrad.

Ralle: Fast du får ju liksom inte önska Fever Ray eller nåt.
hogie: Varför skulle jag önska Fever Ray när du säger att man bara får önska rock? Tror du att jag bara lyssnar på elektroniskt nu för tiden?!

Sen tänkte jag på det där och konstaterade att det är lite för mycket elektroniskt. Skärpning!

Jag har fått tid till en gynekolog som "är erfaren och vet saker". Eh ja, det hoppas jag verkligen. Roligt var

hogie: Okej. Men jag tror att jag har jättemycket mens då.
Barnmorsketant: Ja det gör inget! Det är nästan bra om du har det!

Jaha... Ja kom och gräv bara. Det är ditt problem. Annars brukar de ju säga att man ska boka om tiden om man har mens. Mens är ett roligt ord tycker jag också. Mens. Och äckligt om man tänker på det för mycket. Gör inte det!

Puss!

Hästpojken - Små korta stunder

För att det är så fint att det känns som att de vägrar växa upp.

Rider ej på häst

Åttahundrasjuttiofem.

Imorse när jag vaknade och det fortfarande gjorde ont så fällde jag en tår och tänkte "herrejävlar, jag måste nog göra't!" och tänkte att jag skulle ringa till barnmorskorna och säga "fan ta er, ni fick mig att börja äta dem igen". Ungefär. Men så hände något magiskt. Jag ringde till barnmorskan och hon sa "Jahaaa... vilken läkare har du då?". Och så blev hon arg för att han hade sagt att jag skulle äta värktablett. Precis så är det ju! Så himla bra.. hon sa bra saker som att "ja det är klart att det är lätt för oss att dölja problemen med minipiller, men det är ju inte rätt". Taaaaack sa jag då. Jag som trodde jag hade förlorat slaget mot den sönderlobbade sjukvården. Ja, min lärares teori om hur sjukvården är uppköpt av läkemedelsföretag tror jag fortfarande på. Hur kan de annars trycka i folk så mycket konstiga grejer? Tror't.

Igår skrev vi på kontrakt för lägenheten. Det var fint. Det var en rolig hyresvärd. Vi hade matchande kläder. Han tyckte inte heller om svarta och grå väggar. Nu ska de bara bryta upp och lägga om golvet i köket och tapetsera om vardagsrummet. Bra om det är gjort innan vi börjar flytta in.

Jag ska jobba hela helgen... Det kan jag gött göra när jag legat hemma i fosterställning i två dagar. På lördag ska jag till Ransberg och träffa massa scouter. Det tycker jag är lite spännande.. Jag vet nästan ingenting om scouter. Förutom att de är jättetöntiga, fast på ett bra och roligt sätt. Alltid redo! Hoppas de är som Gröngölingarna.

Nån som vill köpa ett soffbord? Från IKEA. Ramvik tror jag det heter. Det står i vårt sovrum och har gjort ett bra tag nu. Kom och köööp kom och kööööp! Här kan man skymta bordet bland en handfull fyllon;


Man behöver inte ha skivor i det om man inte vill. Bara om man är lite nördig. Som vi är.

Puss!

Britney Spears - Circus

För att jag gillar Britney och hennes parfymer.

Det går sakta för Kylie och hon med hamburgarna

Åttahundrasjuttiofyra.

Det är nästan aldrig värt att slå på MTV. Förutom på dagtid! På kvällen är det aldrig musik. Det är oftast bara snygga tjejer som är på en cool fest, killar som inte har förstått att Jackass inte är roligt längre, konstigaste programmet: Made eller så är det Cribs. Aldrig musik. Förutom på dagarna! Det är jätteroligt. Rewind är bra. Som nu - White Stripes. Fast jag tycker det är kul med nya låtar också. Nästan allt låter och ser likadant ut, men det är ju flådigt. Jädrar vad flådigt. Jag gillar flåd. När jag blir stor ska jag bli flådig. Som hon husfrun som gör reklam för hamburgare på Max. Hon låter flådig. Och korkad. Kan inte bli bättre. Kenneth på jobbet säger att hon alltid har läppstift också. Klart hon har, det har man när man är flådig.

I morse var det Will Smith - Men in black. Det tyckte jag var kul. Då låg jag här och log mellan smärtorna. Tack MTV.

Kommer du på botemedlet mot mensvärk inom en väldigt snar framtid så är jag beredd att finansiera. Jag kan sälja av lite prylar. Vi kan tömma studion, då kan vi nog få ihop några tusen.

Puss!

Kylie Minogue - Slow

För att den är på MTV nu. Så himla konstig bet. Själva beten är väl inte konstig men... Hela grejen är konstig.

Tur att jag inte är femton. Eller?

Åttahundrasjuttiotre.

Idag känner jag att... Jag vet inte. Barnmorskorna verkar tycka att jag är dum i huvudet för att jag inte vill äta hormoner. Hur kan man få ha en sån inställning och arbeta inom sjukvården? Borde hon inte komma med argument istället? Eller alternativ? Det fanns alltid massa alternativ innan jag var tillräckligt gammal för att äta p-piller. Då skulle jag få allt från akupunktur till någon slags elstötar som gravida får. Men nu finns det bara "Du får väl bestämma själva vad som är bäst - att må lite dåligt av p-pillren eller vara hemma från jobbet två dagar i månaden". Jag tycker sånt där är förjävligt. Tänk om det är en femtonårig liten flicka som ringer och får sånt bemötande, hur ska hon våga komma tillbaka till dem? Tydligen så kan man inte ha astma och mens heller. Varför ska det vara så jävla svårt? Varför? Jag tar hellre ett astmaanfall än den här mensvärken. Så ge mig nåt bara! Jag tar vad som helst.

Men det verkar bara vara barnmorskorna som är helt bittra och trötta på att prata mutta. För sjuksköterskan som jag fick prata med när doktorn inte svarade var hur bra som helst. Ni kanske ska sluta jobba med muttorna när ni tröttnat på dem? Roligt var

Sjuksköterskan: Vilken läkare har du då?
hogie: Jag tror han heter Sture. Finns det en sån?
Sjuksköterskan: Jaha.... okej... Ja det gör det.

Det kändes inte som att hon tyckte att jag skulle prata mens med Sture. Sture som är så rolig. "Titta här! en sån kan du få. Det är inte så roligt. När man träffar en dam eller så".

Tur att det är husfruarna idag. Då kanske det känns lite bättre. Idag ska vi skriva kontrakt också! Tror jag i alla fall. Jag har inte riktigt lyssnat. Vi ska flytta. Det tycker jag är kul. Inte själva kånkandet men att inte bo på rallygatan längre. Dessutom finns det äppelträd i vår nya trädgård.

Imorrn ska jag inte ha lika mycket mensvärk. Då ska jag inte vara lika tråkig.

Puss!

Eldkvarn - Alice

För att jag kan fortsätta ordbajsa när jag ändå håller på; gå inte och se Alice i Underlandet! Den är inte så bra som ni troooooor.

Solen är en fet gud.

Åttahundrasjuttiotvå.

Tamejfan om inte våren är på väg även till landet där lagom är bäst. Nu känns minsann inte sommarens fina utomhuskonserter allt för långt bort ändå. När det är sol så tänker jag ändå att jag borde skaffa en moped och stalka efter Packmopedsturnén. Jag har ett dreamteam till Packmopedsturnén. Det ska jag dela med mig av någon dag.

Nu måste jag sluta tänka på ångesten över att det är svårare än jag trodde att jaga band. Jaga jaga jaga jaga. Jaga allt. Driv in dem och allt annat i fållan. Det här med att vara journalist kanske inte var så förbannat illa ändå... Hellre jaga med pennan än med själen? Tror't. Jag känner på't ett tag till.

Puss!

Maia Hirasawa - Dröm bort mig igen

För att hon skulle passa på en packmoped. Med prickig klänning.

Pröppmätt i skallen

Åttahundrasjuttioett.

Lunch is the shit. Min hjärna är proppfull av fakta. Fråga nåt - jag vet. Känns det som just nu iaf.

Igår fick jag äntligen klippa mig och det tog hysteriska tre timmar. Tre timmar! Det brukar ta en och en halv om jag bara klipper och typ två timmar om jag färgar. Men nu tog det tre! Tre timmar! Kanske för att Sara hade extra mycket att berätta om sin mamma. Hon använder tydligen en spciell kräm mot rynkor. En annan sak som är tydligen är att det är bra om man börjar använda antirynk när man är tjugofem. Jag lär mig så himla mycket när Sara klipper mig.

Igår tittade vi på en lägenhet också... Idag sa vi "Ja tack, gärna". Så vi får se. Den är verkligen supermysig. Bättre än den gigantiska tre och en halva vi har nu. Bättre en stor familj får bo på Brogatan. Bättre att vi får bo på Strand och ha trädgård med äpplen i. Hon som bor i lägenheten nu hade en jätterolig hund som hoppade rakt upp så det såg alldeles trickfilmat ut. Om jag får en hund nån gång så ska jag lära den bra tricks. Om Barbro kan lära sig så borde en hund kunna det ännu bättre.

Är ni sugna på att köra gänghäng i dagarna två i samband med Det stora kalaset så säg till vettja! Vi tänkte ha skönt gänghäng innan vi lyssnar på awesome Dundertåget, Hästpojken och Timo Räisänen.

Ikväll är det Alice i Underlandet. Hoppas vi inte är allt för förvirrade när vi kliver ut.

Puss!

Bad Cash Quartet - Drag Queen

För att det var banne mig tider det, tiderna med Bad Cash.

I mitt hemland i ditt hemland

Åttahundrasjuttio.

Ja jädrar. Kom precis på att jag äntligen ska få klippa mig imorrn. Synd att den nya tjejen som klippte mig sist hade slutat. Så nu ska jag klippa mig hos Sara igen. Hon pratar alltid om att hennes mamma inte vill att hon ska klippa av sig håret. Hon kommer från ett annat land. Kanske ett land där tjejer inte får ha kort hår. En dag när jag pratade med Tindra så berättade hon att tjejer inte får ha kort hår. Ungefär som i Saras mammas hemland (enligt min teori).

hogie: Det var värst vad långt hår du har fått!
Tindra: Jaaaaaa
hogie: Ska du inte klippa dig snart?
Tindra: Neeej. För tjejer får inte ha kort hår!
hogie: Eh nehej, vem har sagt det?
Tindra: Pappa.
hogie: Okej. Men då är jag kille och tjej eller..? Eftersom jag har kort på ena sidan och längre på andra? (då var mitt hår fortfarande ganska kort på vänster sida)

Hon blev jätteförvirrad men konstaterade att jag faktiskt är tjej. Själv konstaterade jag i tystnad att det kan inte vara lätt för ungen att ha en pappa som är idiot. Det är sant. Han är faktiskt en idiot. Jag kan nog inte säga ett gott ord om den totalt kompletta idiotfinnen så fråga inte vettja.

Idag är det säsongspremiär för husfruarna! Hoppas jag slipper se en idiotfinne på vägen upp till syrrans teve. Då kanske jag säger något dumt (som egentligen inte är dumt utan faktiskt helt sant, men ändå onödigt att säga för ibland är det bättre att bara vara tyst. Men det är svårt. Att vara tyst om saker som man inte vill vara tyst om).

Puss!

bob hund - Min trampolin

För att den är lagom ansträngande.

Grön potatis och Bob Log III

Åttahundrasextionio.

Jag hade ju inte fattat att det är redan nu på lördag som Bob Log III kommer till stan. Å andra sidan så borde jag inte ha så mycket med musik att göra efter mitt uttalande för tre minuter sen, "Jag fattade inte vad som hände. Jag trodde det var en orkester som stod här och spelade". En orkester?

Idag ska jag få äta spagetti och köttfärssås. Fast med quorn då. Jädrar så gött. Igår gjorde vi potatisgratäng och när jag skulle slänga skalen så var det massa gröna skal.

hogie: Men... har du skalat grön potatis? Du slängde den väl?
Chrille: Nej, jag skar bort det gröna.

Efter det hölls en bitter ordkamp om det är okej eller inte och Christian slängde ur sig "MEN SKA JAG GÅ OCH GOOGLA DÅ ELLER?!", skitsur. Han gick iväg och jag muttrade "ja det kan du väl göra ditt oallmänbildade pucko". Han googlade. Om han lärde sig något vet jag inte. Men i alla fall så åt jag inte av gratängen. Med motiveringen: "någon måste ju kunna köra dig till sjukhuset när du håller på ATT DÖ AV FÖRGIFTNING".

Bara så ni vet.

Puss!

Act II - Notes about freedom

För att jag försöker tänka på den ibland när det bubblar i mig.

RSS 2.0