Han som försvann.

Niohundranio.

Var är Christian förresten? Är det en modern dumpningsgrej; "Ehhh... Micke ville ha hjälp med sina digitaltrummor. Ses sen. Hej". Och så kommer de aldrig tillbaka.

Ja jag börjar fundera. En vill ju inte vara en jobbig tjej som ringer och frågar liksom... Hur pinsamma är inte såna tjejer? "HEJ!? NÄR KOMMER DU?! VAR ÄR DU?! VAAARFÖÖÖR?!". Men jag önskar att han kunde komma hem snart och tömma kattlådan. Ta bort bajset som ligger i lådan. Så jag slipper.

Puss!

Sigur Ros - Glósóli

För att han kanske har åkt till Island. Det är ju lite inne.

Inte så tjockt på tôrge

Niohundraåtta.

Det känns kanske inte riktigt som att vi var tvåhundrafemtio personer som slöt upp till Ship to Gaza-manifestationen. Men kanske... hundrasjuttiofem? Å andra sidan kanske alla som göttade sig utefter Kungsgatan räknades. Det var en fin och effektiv manifestation. Det tycker jag om.

Dagens tema har nog varit skepp och hav, tror jag. I morse åkte jag, helt ovetandes om vad som hade hänt, men min "Save the ocean"-tröja på. Väl på jobbet hör jag om Israels idiotiska handlingar mot Ship to Gaza. Och Tård är ju på havet - på ett skepp i afrika. Värsta sammanträffandena.

Helgen har varit låååång och gooo. Förra helgen cyklade vi till Mård och Tård och jag stal smultronplantor på vägen hem. De står fortfarande i ett glas på balkongen. Men nån gång ska jag sätta dem i jord.I sommar ska vi cykla till Christians barndomshem och efter övningen till Mård och Tård känns det som att det kanske inte är så långt och jobbigt.

Puss!

Karensdag - Tjockt på Bergvik

För att jag tänkte på Karensdag och sen såg jag Björn i periferin på torget. Sammanträffanden!

P.S. de vann matchen också D.S.

Niohundrasju.

Idag när vi var på Isacs fotbollsmatch så hittade jag en fyrklöver! Två triss måste det bli, tänkte jag. Men där gick jag bet. Det som skrapades fram kändes som ett hån gentemot min fina fyrklöver.Passar samtidigt på att be Pernilla om ursäkt för att jag hatade hennes matblogg häromdagen. Jag har ätit nu och är snäll igen.

Puss!

The Smiths - There is a light that never goes out


För att jag inte riktigt kan bestämma mig för om 500 days of Summer var bra. Men jag tror det.

Jag är hungrig

Niohundrasex.

Det blir så jobbigt när jag är hungrig. För jag sitter liksom bara och stirrar och försöker att inte blir arg på saker och människor.

Lyssnar på Soundgarden och Audioslave och funderar på om det är värt att åka på nästa musiknätverksträff. "Musiknätverket måste få den förbundanställde att förstå att det finns annat än rock". Förstår ni hur stort det är med gospel i Värmland, till exempel? Det är enorm. Av någon halleluja-amen-brother-anledning.

Hoppas att folk är bättre på att svara i telefonen efter lunch. Varför sover många arbetslösa till två på dagen? Gör inte det. Det är inte bra för era hjärnor.

Puss!

Audioslave - Shape of things to come

För att det nästan är Dennis Lyxzén. (som för övrigt inte ens är snygg längre. skandal!)

Chokladmannen

Niohundrafem.

Det kom in en man på kontoret. Vi satte oss ned och åt en varsin Magnum. Han ser ut som choklad. Han ser verkligen ut som att han är doppad i choklad. Jag var tvungen att gå därifrån för jag tänkte att jag skulle få ett infall och bita honom i armen för att verkligen få veta om han är gjord av choklad eller inte.

Ibland är det extra jobbigt på jobbet.

Puss!

Moneybrother - Just another summer

För att det är lite gött somrigt ute idag.


Ibland tar jag fram den här

dsc00993 (MMS)

Då får jag skratta lite.


Hästbandet

Niohundratre.

På fredag är jag ledig, tjoho! Enda anledningen till att jag ville ha ledigt är för att jag vill tvätta. Tvättider hos oss är mellan 8-14 och 14-20. What? Måste man vara arbetslös, mammaledig eller illegalt gömd flykting för att bo i vårt hus? Så jag får ta ledigt för att tvätta. Nu måste man byta sängkläderna nästan varje dag. Får astma så fort jag tittar ut genom fönstret. Men det är väl lite spännande det också. Se om man överlever't. Oftast tänker jag "det går nog över snart" och så tar jag ingen medicin för att jag tänker att det inte behövs. Ibland så står jag inte ut så efter några minuter tar jag medicin och då är det som en helt ny värld som öppnas. Jag har fått för mig att astman aldrig försvinner om jag tar medicin varje dag. Fast egentligen är det nog tvärtom. Jag trodde att det skulle försvinna när jag blev större. Men nu undrar jag hur jag ens kunde springa runt på en fotbollsplan utan att dö? Jag skyller allt på Tård. Slänger sina dåliga gener omkring sig.

På tisdag ska grön ungdom ha grillfest med ung vänster och ssu. Jag tycker inte om'et alls men ibland måste man rätta in sig i ledet. Jag håller kanske inte med om nånting som uv och ssu tycker. Hoppas de är sjukt bra på att grilla. Det är lite så här... vi-måste-vara-vänner-nu-så-vi-får-alla-förstagångsväljare-att-rösta-rätt. Det är nog bra. I någon ända. Höhö. Ända.

Band of horses nya platta Infinite arms luktar soptipp. Har inte hittat en enda ny favorit. I morse när jag cyklade till jobbet lyssnade jag på Eldkvarn och tänkte att från och med nu ska jag bara lyssna på musik på svenska i en hel månad. Men jag la ned det projektet så fort Muse shufflades fram. Eller la ner och la ner. Löftet bröts ju liksom med det?

Imorrn ska jag till Munkfors och träffa killar som growlar. Det är en bra hobby. Att growla till orkestermusik.

Puss!

Band of horses - Funeral

För att det är ett vinnande koncept.

Saker som bara blir fel.

Niohundratvå.

Gorillaz nya platta Plastic Beach är knappt bra nånstans. Hur känns det? Inte roligt alls. Inte ens Some kind of nature med Lou Reed är bra. Men Gorillaz bör man nog se live nån gång under en livstid. Jag ska försöka se dem live nån gång och sen kan jag berätta för er om det är ett måste. En gång såg jag en livespelning med dem på teve och det var så fint så jag nästan grinade i flera dagar.

I helgen satt vi på balkongen hos syrran. Det var jag, syrran, Christian och Isac som är åtta år.
Syrran: Det är Farliga sinnen på teven ikväll.
Christian: Är det den med Snoop dogg?
hogie: Är det inte den när hon visar fittan?

What?! För det första säger jag aldrig så fula ord som fitta. För det andra så satt Isac bredvid mig. Isac åtta år. Jag undrar väldigt mycket vad som hände i min hjärna just då. Först blev det alldeles tyst. Sen blev det... Något slags kaos där folk försökte prata om något annat för att förvilla Isac åtta år.

Jag är inte en bra förebild för mindre barn.

Puss!

Gorillaz - Clint Eastwood

För att Gorillaz var bättre förr.

Tror det regnar jämt hela tiden.

Niohundraett.

Idag väckte Gibson mig klockan halv tio. Helt okej.


Mmm.. Jag älsker å slicke mig själv i näsan.

Idag har jag varit förbi i stadshotellet där Djurens rätt håller sin riksstämma i år. Det är kul att de har förlagt den i Karlstad tycker jag. Djurens rätt är bra. Det är också roligt att det fortfarande finns folk som säger "äter du inte kött?!" eller "äter du inte godis som det är gelatin i?!". De borde gå på ett möte med Djurens rätt någon gång. Där framstår jag som värsta djurplågaren. Det var drygt etthundrafemtio anmälda så det kan bli en riktigt spännande stämma. Bli medlem du också, vettja.

Jag har fått massa finnar. Allt är hormontabletternas fel. Jag vet'et jag bara vet'et. Det ser nästan ut som att jag har vattenkoppor. Fast egentligen inte. Jag hade vattenkoppor när jag fyllde femton. Jag ville dö. Hoppas att du slipper få vattenkoppor när du är stor. Men finnar när man är tjugofem är inte så jävla kul det heller.


Det var tider när det var sol ute. Jag längtar. Nästan lika mycket som Gibson. Då får han gå ut i koppel igen.

Nu ska jag virka en ruta till mormorspläden. Jag har gjort ungefär tjugofem rutor.

Puss!

Magnus Carlson - Jag ber dig

För att jag tycker det är kul att Petter och Magnus Carlson gör hockeyreklam tillsammans.

Pengabrorsan

Niohundra.

Jag skulle behöva tre band som är aktiva i Kristinehamn innan klockan... ett. Ge mig. Ge mig fler än tre. Ge mig tio. Gillar inte ungar som bara svarar på mejl eller facebook eller myspace och som inte ger mig ett telefonnummer eller så vågar de inte ringa upp mig. Sen sitter de vid datorn typ... varannan dag. Ring! Allt skulle vara så mycket bättre med ett telefonnummer. Då skulle jag ha kanske elva band i Kristinehamn nu. Inte riktigt. Men i alla fall fyra.

Idag när jag kom till jobbet så var det helt tomt här. Jag fick panik och trodde att jag tagit fel på dag. Sen blev klockan jättemycket och då... KAFFET VAR SLUT. Hata Hagahallen. Jag fick gå dit och köpa kaffe. Egentligen vill jag inte köpa något på Hagahallen. Men nu har i alla fall chefen kommit. Hon hade "missat bussen". Pffft.. säkert. Hon är säkert med i vargmördarnätverket. Hon har säkert varit upp hela natten och jagat varg.

Idag lyssnar jag på Moneybrother och Magic Moments är världens bästa låt. Den finns inte på Spotify. Kanske att den finns på premium, men jag sa upp det för ett tag sen. Men nu lyssnar jag ju massor på spotify igen och borde kanske återuppta premium...? Tror't.

Åter till Kristinehamn.

Puss!

Moneybrother - It's been hurting all the way with you Joanna

För att den är tredje finast efter Magic moments och Under bordet

Litar inte på någon.

Åttahundranittionio.

Det ramlar in mystiska mejl i min mystiska mejllåda.

Annars är vi rätt nöjda över att det är halvdag imorrn, sen ledigt och Håkan tio år som artist. Jag lyssnar på Håkan varje morgon när jag cyklar till jobbet. Men idag ploppade Kaiser Chiefs upp och gitarrerna lät som Oasis så idag måste jag lyssna på Oasis på Spotify.

För övrigt så fick jag med kollegorna på planen att skicka alla rådjur till jägarnas trädgårdar. Förutom Maria? Maria sa "det låter som en prinsessaga". Jag tror att hon kanske är med i vargjägarnas nätverk?

Puss!

Oasis - Go let it out

För att det är synd att SOTSOG fortfarande verkar lite småhatad.

För lite sömn

Åttahundranittioåtta.

Kaffet hjälpte inte mot huvudvärken. Men jag tror att jag kanske kan skylla den på syrran...? Först är jag i Stockholm i två dagar. Och det är likamed dålig sömnstart på veckan.
Måndagen bodde jag på ett hotellrum med jättesmal säng= lite sömn. Jag vill ju fläka mig!
På tisdagen kom jag till Karlstad halv åtta. Fyrtio minuter för sent. Snabbt till syrran för husfruarna. Kommer hem sent= lite sömn.
Onsdagen ringer hon och säger att läkaren säger att hon ska åka till akuten för att hon misstänker blodpropp efter gipsningen. Syrran säger "Jag tänker inte åka till akuten! Det lär ju inte vara någon blodpropp. Kan jag inte gå till vårdcentralen imorrn?". Jag blev skitsur och började skälla på henne för att hon är korkad och att hon inte kan veta om det är en blodpropp och att det har lossnat och är på vandringsfärd upp till hjärnan nu. Så då åkte vi till akuten= lite sömn.
Torsdagen ska hon åka tillbaka till sjukhuset för att ultraljuda sig och sen till akuten igen... = sen middag = sent hem till Mård och Tård för att hämta viktigt cykelställ = lite sömn. Det var i alla fall ingen blodpropp. Men tänk om det hade varit det då. Mmm just det. Tur att hon har en klok lillasyster. Just det. Fast jag tror inte de kan vandra upp till hjärnan. Propparna alltså. Kanske till hjärtat. Fast egentligen vet jag ingenting. 
Jag fick även skälla på henne för att hon ville gå ut i mjukisbyxor. Men det fick hon göra. Bara för den gången dock.

Summan av kardemumman = lite sömn.

Imorrn får jag i alla fall lite sovmorgon. Lite. På söndag får jag sovmorgon. Då ska jag sova till ett på dagen. Fast det tror jag inte att jag kan. Kanske till klockan tio.

Puss!

Danko Jones - I want you

För att det går så långt mellan gångerna då jag lyssnar på Danko Jones. Det är dumt.

Det funkar inte alls

Åttahundranittiosju.

GE MIG KAFFE! GE MIG KAFFE! Varför funkar inte Spotify? Är det redan 2012? Nu hörde jag att någon satte på kaffet. Tur att nåt funkar som det ska. MEN VARFÖR FUNKAR INTE SPOTIFY?

Idag ska jag åka till Grums och titta på cyklar. Jag skulle kunna åka till Grums och titta på cyklar enbart för att få träffa gubben som äger cyklarna. Och för att det är Grums. Hoppas att jag tar med en cykel hem också. Från Grums. Christian hade önskemål om att vi skulle käka middag i Grums. Finaste ställena vi har käkat middag i är:

Deje
Säffle
Kil

Nu snart även Grums alltså. Förhoppningsvis.

Puss!

Kent - Thinner

För att den helt oväntat kom upp på shuffle när jag cyklade till jobbet i morse.

De är nog bra på annat

Åttahundranittiosex.

Det finns några städer jag gillar lite bättre i Sverige. Sen finns de det där som man inte tycker om på något sätt? Men är det för att du egentligen inte har någon relation med staden, hogie?, har jag frågat mig flera gånger. Nej, så är det inte. Stockholm är ett jävla rövhål. Eller är det Stockholmarna? Det har i alla fall varit två intressanta dagar i, utanför, på väg till och på väg från Stockholm. Mest har det som folk sagt varit intressant. Som när Yvonne konstaterade att man faktiskt kan vara svensk och klippa sig i en frisyr.

Eller när en Stockholmare bredvid mig på tåget till slut själv konstaterade att "jag är nog bara en dryg Stockholmare nu". Ja det är du faktiskt, hjälpte jag honom. Han var verkligen det. Han sa saker som att "jag får väl åka epa till Geijerskolan då!" och "mina fördomar säger att det är jazz du jobbar med" och "allt lär ju vara stängt inne i Karlstad" när klockan var sju. Vi blev lite (läs: ganska mycket. tanterna i sätet bredvid tittade med ufo-ögon på oss) ovänner och jag hoppades lite att han inte skulle klara intagningsprovet till skolan. Tänk om han kommer in, blir ihop med en fin värmländsk flicka och sprider sina gener? Det går liksom inte för sig.

Men jag vet inte. Jag känner ju faktiskt fina Stockholmare också. De flesta verkar bara ha lite otur när de tänker helt enkelt. Och Stensnäs var fint. Det kändes som Hammarö med både klippor och måsar. Roligt var när (återigen) Yvonne sa "Vad stora de är! Man ser dem liksom aldrig så här på marken!". Stackare. Hon sitter alldeles inlåst i sin lägenhet i Stockholm. Och så har hon kanske lite otur när hon tänker.

Kaffe is the shit.

Puss!

Maia Hirasawa - Gothenburg

För att det finns städer att tycka om också. Och så kanske jag får insikt nån dag. Precis som Maia.

Bunta ihop dem och knyt fast dem i en gran

Åttahundranittiofem.

Imorrn åker jag till Stockholm. Det hade jag nästan glömt. Eller förträngt. Det beror på hur man ser på det. Idag var det dokumentären om varggubbarna. De är sjuka i huvudet. Många är värmlänningar. Sjukast är norrmannen med sina teorier om inplanteringen. Vargen är det värsta djuret vi har, säger de. Har de haft en fästing nån gång? Där har vi ett riktigt värsta djuret vi har. Vad ska vi med fästingar till? De gör massor av människor jättesjuka, för resten av livet, varje år. Jaga och utplåna dem istället.

Idag var vi på vårmarknaden. Den var tamejfan inte möe att hänga i granen. Jag tänkte att jag skulle köpa pelargoner. Jag har köpt Mårbacka, de är jättefina, sa Kathy som vi träffade där i Alster. Pffft... de var ju inte alls fina! Tänkte att de vid Greeks var finare. Men nej, det var de inte. Åkte hem helt pelargonlös.

Istället åkte vi till Kronoparken som kanske är Karlstads mest spännande stadsdel. Jag åt falafel, såg gipsys och Christian såg en vessla. Men det var ingen vessla. Det var en helt vanlig nakenhund. Romerna var spännande och jag tänkte genast på Gogol Bordello som varit lite bortglömda i min musikkista senaste tiden. Aldrig mer! Mer Gogol Bordello och Kronoparken åt folket.

En gång jobbade jag i en bingohall på Kronoparken. Då hände det spännande saker varje dag.

Puss!

Gogol Bordello - Pala tute

För att jag älskar romer och deras kjolar.

SPA hela tiden varje dag

Åttahundranittiofyra.

När man går upp på morgonen så måste man sätta på vattnet i badkaret så Barbro kan få sin spa-stund.Hon skulle kunna ligga så i flera timmar om hon fick. Det tycker jag är roligt.

Idag är det första maj. Jag har nästan ingen mensvärk och det är vårmarknad i Alster. Det är bra.

Puss!

Nationalteatern - Lägg av!

För att det är första maj. Och för att jag inte ska gå på syndikalisternas fest i Bolticstugan. Jävla hittepåonger.

RSS 2.0