Könstige grejer

Åttahundrafyrtiotre.

Inatt när jag inte kunde sova så låg jag och tänkte på hoben. Tänkte på att jag såg honom när jag klev av tåget och att han kunde ha berättat sin spådom för någon av de tiotalet andra som stod och väntade på grön gubbe. Men han var tvungen att stappla fram till mig. Alltså är detta ett tecken på något. Hade jag inte varit agnostiker (feel free att övertyga mig) så hade ja gärna trott det var den de kallar GUD. Den gamle hoben menade att det är dags att jag tar tag i saker.

På tal om hober så var min före detta lärare på teven när jag slog på den häromdagen. Uuuh vad han var rolig! Utan att veta om det förstås. Han var i alla fall med i ett UR-program och pratade om mardrömmar och lucid dreaming. Allt han sa under programmet var ungefär allt vi gick igenom under en termin av neuropsykologin. Det är väl fantastiskt? Jag hade kunnat se på UR istället för att plugga medvetandestudier med inriktning neuropsykologi i Skövde. Vilken miss. I alla fall så är det väldigt spännande med lucid dreaming och jag tror att jag är ganska bra på det. Jag var väldigt bra på det när jag var liten, fast då var jag ju inte ett dugg medveten om att det faktiskt var så. I skolan fick alla en uppgift och jag hoppades att jag skulle få lucid dreaming eller hypnos. Men det fick jag inte. Jag fick natterror. Inte alls lika spännande. Men lika galet. Hjärnan är galen ska ni veta!

I förmiddags fick jag ett skumt telefonsamtal.

Radiotjej: Hej Jessica jag heter bla bla bla jag ringer från Sveriges radio imorrn ska vi göra ett program om En köpfri dag och vi ska vara på OBS! fast inte OBS! då utan vad det nu heter på Bergvik och ni ska ju också vara där för det är ju lönedag och En köpfri dag och ni ska vara där med bokbord!
hogie: Eh. Jaha? Det låter ju bra, men vilka är vi?
Radiotjej: Ja, alltså Amnesty, Attac och MASK och ditt namn stod som kontaktnamn från MASK...
hogie: Okej... fast det var ju några år sen. Jag tror inte ens att Attac eller MASK finns kvar i Karlstad?

Och sen utbröt något slags kaos och jag tyckte att hon skulle fortsätta sitt journalistiska arbete lite djupare. Hon kanske kunde börja med att läsa årtalen som står på sidorna hon besöker? Men sen tyckte jag att det lät så fint OM det var så att det skulle vara ett arr kring En köpfri dag så jag gjorde nästan hela hennes journalistiska arbete över telefonen. Har vi tur så var det ju sant, att Attac, Amnesty och MASK ska ha arrangemang under En köpfri dag. Det är ju fint och det var helt vansinnigt bra när vi körde det sist. Det är konstigt att jag stod som kontaktperson för då var jag inte ens aktiv i MASK utan i Attac. Finns Attac längre? Det här måste jag forska i.

Till helgen ska vi åka till Christians mammas hus. Jag vet inte varför vi säger så för det är jättekonstigt. Vi ska dit i alla fall och jag tycker inte att det är så jävla roligt. Jag önskar mig en GameBoy. Då skulle det vara lite roligare.

Puss!

Håkan Hellström - Magasinsgatan

För att jag älsker Håkan Hellström jag.

Det är nu vi ska be om förlåtelse

Åttahundrafyrtiotvå.

Vet inte vad det gör att skumma typer dras till mig. Om det är för att jag ser lättlurad ut eller allmänt okristen. När jag åkte hem från Göteborg i helgen till exempel. Då satt en norrlännings bredvid mig och hon slog ju lätt hål på myten om att det bara är inandandes "jo" som kommer ur dem. Hon tölade konstant mellan Göteborg och Hallsberg. Kanske att jag sa fem korta meningar allt som allt. Men i alla fall. Igår när jag skulle gå över övergångsstället vid järnvägen så stapplar det upp en hundraåring bredvid mig, kort som en hob med käpp och puckelrygg och spänner ögonen i mig. Till slut får jag nog och

hogie: Hej du!
Hoben: Heeej.... Jag vill tala om för dig att det är syndafloden som har återvänt!!
hogie: Jaså, och det är du säker på?
Hoben: JAAA!!

Sen blev det grönt och jag blev lite rädd och nästan sprang över gatan. Jag tittade med paranoid blick över axeln för att se om hoben haltade efter men det gjorde han inte som tur var. Sen var jag paranoid i ytterligare en halvtimme och tänkte "tänk om han har rätt tänk om han har rätt tänk om han har rätt" och så funderade jag på om jag var tvungen att be gud eller Jesus eller vem man nu ber om ursäkt om förlåtelse för allt dumt jag har gjort? Sen kom jag på att jag inte har gjort något dumt och att jag borde ringa Christian och säga att han borde be någon om förlåtelse innan han sätter sig i bilen och kör hem. Men efter ett tag kom jag på att hoben antagligen bara var gammal och förvirrad.

Tur!

Puss!

Weezer - Keep Fishin'

För det är Weezer jag lyssnar på idag när jag egentligen inte ska jobba men gör't ändå.

Det finns annat som är upphetsande

Åttahundrafyrtioett.

A R B E T S P L A N E K O N F E R E N S. Låter kanske inte så upphetsande. Att gå upp sex på morgonen, åka tåg i två och en halv timme, buss i en timme för att sedan sitta och det enda yttrande man får göra är sakupplysningar. Låter kanske inte så upphetsande. Men det är faktiskt väldigt kul och spännande. Igår kväll kom jag att tänka på att jag inte ens ska jobba i Älvsborg efter nyår så det kanske skulle kännas lite onödigt att åka hit överhuvudtaget. Men det hade ju inte gått, någon ska ju ta över efter mig.

Det konstiga är att jag inte är ett dugg trött. Somnade väl vid två inatt. Upp sex. Jag borde vara trött. Skönt med eget hotellrum i alla fall. Minns när jag fick dela rum med en norrlänning när jag var på cirkelledarutbildning för rättvis handel. Det var inte enkel pannkaka. Hon bajsade brutalt. Det upptäckte jag INNAN vi hade varit på indisk restaurang. Mmm.. ni kan ju tänka er hur brutalt det var efteråt.

Tror ni jag kan äta en risifrutti som legat i ryggsäcken sen halv sju imorse? Egentligen vill jag inte äta det för den är full av vassle- och heläggspulver. Men den lockar ju. Med blåbär och grejer. Mmm.. blåbär...

Undrar om det är svininfluensa som Tindra har? Hoppas inte det. Hon är liten med dåligt immunförsvar. En gång fick hon massa prickar på kroppen. För lite... vita blodkroppar? Eller nåt. Liten och klen helt enkelt. Dessutom kan hon ha smittat massa människor. Isac till exempel - även han liten och klen. Han är ju redan så smal, hur smal kommer han inte bli om han får svininfluensen med massa diarré och grejer. Jämt görsmal da öm en säger.

Nu måste jag ringa till Christian för jag lääängtar efter honom. Jag ska också fråga hur han tänker när han ena dagen hånar mig för att jag använder fotriktiga kängor och köper 87:an Axelsson och nästa dag skickar han sms att han älskar mig så sjukt mycket att han kanske ska tatuera in mitt namn i svanken (titta på How I met your mother så vet ni varför, antar att det är därifrån han har fått det). Jag kan dock garantera att jag vet att jag inte älskar honom så mycket att jag skulle tatuera in hans namn i svanken. I så fall ska det vara diverse hot inblandade.

Imorrn, hemma vid åtta. Gött mos. På tisdag missar jag husfruarna igen. Död åt det. Bra är ändå att jag slipper åka buss mellan Göteborg och Trollhättan imorrn. Istället får jag åka Göteborg-Hallberg. Det är helt väck. Men ändå - slippa bussen. Sweeeeeeet.

Puss!

Håkan Hellström - Zigenarliv Dreamin'

För att jag verkligen verkligen elskar den beten.

Mer ska och mindre Ternheim

Åttahundrafyrtio.

Jag har blivit återbesatt av Kungers! Det är gött. Och det kan absolut ha något att göra med att Andreas Grega spelas på radion om och om och om och om igen. Ska det vara så ska det vara ska. Live var de även en fröjd för ögronen (öra öga). Det borde vara mer ska på höst och vinter. Det borde vara mer ska över huvudtaget.

Mer ska åt folket! Mindre Anna Ternheim. Jag fattar inte vilken typ av människor som orkar med Anna Ternheim? Jag tror det är något allvarligt fel på er.

Puss!

Kungers - Vi rymmer

För att det är gött i ditt öra.

Fingerlösa

Åttahundratrettionio.

Nu kom jag på att om farmor och Jesse var ihop så har alltså Tård haft en dansk plastpappa med halva fingrar PLUS en galen plastmamma med halva fingrar. Vad är oddsen för det?

Alla barnen hade kul på Skansen
utom Tård för han blev sargad av en Mård


Haha.

Puss!

Lars Winnerbäck - Söndermarken

För att det var tamejtusan väldigt bra live, det var på tiden Lars.

Gamlingar

Åttahundratrettioåtta.

Ibland tänker jag på ett fint samtal jag hade med en gammal gubbe i fredags.

Gubben: En del tanter vill ha mycket och en del vill ha litegrann!
hogie: Ja, och en del vill ha flera gånger!

Efteråt tänkte jag på samtalet och då var det helt plötsligt ännu roligare. Snuskgubbe! Snuskhogie! Han var rolig i alla fall. Hjälpte till att servera kaffe. Vi var på ålderdomshem där gamlingarna fick Gustav Adolfs-bakelse. Uh va gött de tyckte det var. Gubbens barnbarn heter Christian Berglund och spelar hockey. Sånt tycker gamlingar om att prata om. Roligt var också tanten med rullstol som jagade mig och skrek att hon letar efter en mörk tjej. Det är ju inte kul egentligen... Men egentligen så är det kul.

En gamling som har dött är JesseJens. Jag vet inte, men jag tror att han och farmor var ihop en gång i tiden. I vilket fall så var han alltid med på allt. Jul och så. Pratade danska och hade halva fingrar. Alltid kostym och fick alltid en rökt ål i julklapp. Han åt gärna upp fettresterna från köttet som alla andra slängde. Det var nyttigt minsann. Han bodde på Kronoparken och brukade åka till OBS! och handla. Ibland fick jag följa med och då köpte vi danska wienerbröd. Ibland åkte jag, farmor och Erik buss in till stan, då mötte vi JesseJens och sen gick vi till Royal och fikade. Han var med när jag fick mina första inlines som jag och farmor åkte in till stan för att köpa. Han tyckte de var fina (i Danmark är de för fulla för att åka inlines). Imorrn är det begravning för JesseJens. Kanske är han i paradiset och spelar poker med farmor och Erik. Röker ciggisar och dricker kaffe utan grädde för det ska vara svart som i röva på en ko. Där det växer getingbo.

Puss!

Dundertåget - Delad vårdnad (ska du ha spö)

För att jag lyssnar och lyssnar och lyssnar på Dundertåget.  


Sälj en liten liten del av dig själv

Åttahundratrettiosju.

Så gick en helg från våra liv och kommer aldrig åter. Familjegeni, film och fars dag. Helgen med stort F blev det.

Roligt just nu är att Alexander säljer sin prima jurist-sperma. Detta som jag talat gott om i flera år! Sälj din sperma! Har jag sagt till vänner som jag vet skulle göra något gott om de sålde sin sperma. Hoppas verkligen att de läser det här idag.  Det enda stölliga med just den här typen av salesmanship är väl att det kan få konsekvenser som inte är så roliga. Typ att det till slut kommer fram att kvinnan är galen och tvingar mannen att ställa upp som farsa för ongen. Men ändå, ett fint inlägg i debatten tycker jag. Jag vet massa lesbianer som skulle vara etthundratjugo procent bättre föräldrar än heterosexuella par som redan har ongar. Sen tror jag väl inte att lesbianerna är så sugna på att faktiskt ligga med honom... Men det finns ju fina insemineringskit. Även hemgjorda. Med sugrör. Det är bara te å tute å köre!

Den här helgen var även helgen då vi till slut såg Patrik 1,5. Så det var ju passande. Lite onödigt för bögar att köpa nåns sperma, men ni kan gärna få köpa några ägg av mig om ni har någon att sätta in dem i. De är inte prima jurist-ägg men prima... Jag kan ganska mycket om musik. Jag är bra på att lära mig saker. Jag har rätt så bra pigment för att vara svensk och blond. Jag är bra... Ni får nog fråga någon annan vad jag har för skills, men nåt vettigt är jag nog bra på. Jag är inte speciellt snygg men jag kan nog bidra med ett par bra gener i alla fall. Jag är iofs rätt stark och har lätt för att bygga muskler. Bollsportsgenen kan jag bidra med! Det är bra.

kent har släppt nytt också. Markus Larsson som vi i gemensam kör inte gillar allt för mycket ger plattan fyra gula plus. Jag gillar nog kent vad de än gör så det är lugnt liksom. Det vore kul om de gjorde hiphop. Oväntat. Snart är det slut på det här året också. Då är det dags för bäst-det-här-året. Har varit ett rätt kasst musikår men ett par guldflarn finns det allt. Mean Streets till exempel. Babian. Snart så.

I helgen tänkte jag också att jag skulle göra slut med Christian och flytta någon annanstans och göra något helt annat. Gränna till exempel. Men jag kom fram till att det inte fanns någon anledning och att det inte vore schysst så jag fick släppa den tanken. Armbrytning! Varför har jag inte tänkt på det? Det vore en skill det.

Puss!

Markus Krunegård - Munspelsdåren

För att jag har ett munspel och önskar att jag vore en munspelsdåre. Det kanske kommer så småningom.Litte möe jobb blir det

Åttahundratrettiosex.

Jag undrar förresten också om jag har en släng av någon autustisk diagnos? Idag blev jag helt knäckt när jag låste upp cykeln och insåg att jag hade glömt knälåsaren. Det förstörde liksom min planering. Antagligen för att jag inte har så mycket att göra på jobbet idag och för att träningen skulle fylla ut dagen. Så nu sitter jag här och gör massa smågrejer. Ganska onödigt faktiskt. Det är kanske lika bra att jag går hem. Och forskar i min autism.

Puss!

The View - 5 Rebecca's

För att jag fortfarande gillar The View och Wich Bitch är minst lika bra som Hats off (dessutom heter min systerdotter Rebecca. Tänk er fem av henne. Litte möe jobb eller!).

En kontaktannons, tror jag minsann

Åttahundratrettiofem.

I fredags fyllde Chrille år och i lördags var det kalas all day long. Det var även dagen då jag insåg att jag har abslut noll och ingenting gemensamt med hans vänner. Det är ju tråkigt. Det är till och med väldigt tråkigt. Dessutom hade jag mens och höll på att somna där i fåtöljen ett tiotal gånger. Järnbrist eller tråkig när man inte har något gemensamt? En finful kombination, tror't. Det är så konstigt det där med sociologi. Hur människor fungerar tillsammans. De som var hos oss har känt varandra sen de var bäjbisar tror jag och det är konstigt att vara ny i såna sammahang. Speciellt när man har mens och är trött och grinig. Men det som är konstigt är att det alltid måste pratas om det som har varit. Varför är det så? Är framtiden verkligen så sjukt jävla ointressant? Och tragedier. Varför måste det alltid pratas om tragedier? Det är så synd om den och den och den har fått onge men det verkar inte så jävla bra och den har en onge i magen men det verkar verkligen inte bra. Det tycker jag är tråkigt. Undrar om det fungerar så i mina sociala kretsar också? Antagligen. Fy fan vad tråkigt. Vi måste ge oss ut på jakt efter gemensamma vänner. Någon som vill bli vår gemensamma vän? Helst ska det vara en helt ny människa som ingen av oss känner. Jag gillar människor som är villiga att ställa upp på singstar, som gillar att gå på konsert, som tycker att det är roligt med brädspel så som "Som katt och hund", som gillar att dricka kaffe, som inte har en onge i magen eller en nyfödd onge (ni är jävligt tråkiga och präktiga, även om ni kanske inte tror det själva), jag gillar personer som inte är präktiga, som bjuder till med en dans då och då, som har bra humor som till exempel Little Britain och How i met your mother. Att ni har bra musiksmak tar jag för givet. Eller ja. Ni ska ha musiksmak i alla fall.

Imorrn ska vi på Lars Winnerbäck. Det känns kul med Lars Winnerbäck igen. Och jag håller fast vid att det är för att håret har växt ut och för att han har skiljt sig. När han klippte av sig håret... Farväl all bra musik och välkommen tråkiga och dömande låtar som Elegi och Stackars. Jag ger dig en chans till Lars-Kalas! Synd bara att jag valde sittplatser och att vi kommer att få sitta typ inne på American Pizza Planeten och se konserten.

Idag är det husfruarna. Det har gått lite på halvlåga senaste tiden. Är de aliens? Är det en brännskada? Ska Lynette göra abort? Tur att Gabrielle alltid är rolig.

Jävlar vilket bittert inlägg. Jag är egentligen inte bitter. Jag älsker ju hösten ja.

Puss!

Infected Mushroom - Becoming Insane

För att jag la in den i min och Marcus gemensamma spellista men han har inte gett någon kommentar kring den låten. Jag blir besviken!


RSS 2.0