Lyllos Mira 14

Sexhundratrettioett.

Hästteatern minimerade inte min hästskräck. Nu försöker hon få mig att följa med på ridträning. "Jag ska tänka på det", svarade jag. Men i mitt bröst skreks det "NEJ NEJ NEJ". Imorrn ska jag berätta för er om 14-åriga Mira från Forshaga som minsann har varit på Horse Show i Stockholm. Lyllos henne.

Friskis och Svettis känns sådär när min gamla mellanstadiefröken Inger Kemtvätt står mittemot mig och ivrigt sjunger med till Cara Mia.

Rocket Science. Se den vettja! Nu blir det spansk skräckfilm.

Puss!

Markus Krunegård - Jag är en vampyr  


För att det är att hålla sig till ett tema.

Jag tror att jag älskar Markus

Sexhundratrettio.

Helvete också. Varför blir alla konserter jag vill gå på inställda? Först Krunegård. Som jag verkligen hade sett fram emot. Han ställer tyvärr in. Eldkvarn som jag verkligen, verkligen sett fram emot på fredag. Framflyttat till oktober. Plura kanske helt plötsligt råkade fylla i minneluckorna från sitt förra besök i stan... Backstageöl med Plura och Carla. Den lever vi på tills den sjuttonde oktober. Oktober brukar vara bra konsertmånad annars. I år händer ju det finaste som kan hända den här stan. Håkan kommer på återbesök till köttfabriken. I övrigt så känner jag att oktober är en månad som egentligen inte finns. Den bara är där för att fylla ut till tolvan.

Idag ropade en fönsterputsare "ÖH! ÖH!" på mig. Han ville komma in och putsa fönster i trappen.
hogie: Kommer du in till mig och tar mina fönster sen då?
Fönsterman: Javisst! Men det blir efter arbetstid....

Woooohoooo....

Idag ska jag baka bullar. Om jag orkar. Det är jobbigt att gå upp fem, baka kakor och sälja bullar, åka hem och baka bullar. Men. Sen är det ju det där. Det finns ju ingen som inte tycker om den som bakar bullar? Med Nutella i.

På fredag ska jag öla med Sofia. Tjoflöjt!

Puss!

Markus Krunegård - Ibland gör man rätt, ibland gör man fel

För att det är inte hur man har det. Det är hur man tar det. Och när man längtar tar saker tid.

"Han har så många ord i sina texter". Kunde inte ha sagt det bättre själv. Det kan inte bli bättre. Det kan inte bli mer rätt. Lev med det.

Ful som stryk

Sexhundratjugonio.

Här sitter jag med snor i hela huvudet. Hittar en jobbannons som gör att jag blir så ivrig att jag skriver fel saker i ansökan och måste skicka en pinsam rättelse i ett nytt mejl. Då händer det. Öppnar mejlen och har fått ett sånt häringa favoritmejl. Från Sofia.

1. Vad är klockan? 15:20
2. Ditt namn? Jessica
3. Smeknamn? hogie, hogan osv osv
4. Piercings: Ja
5. Ögonfärg: Blå
6. Födelseplats: Karlstad
7. Favoritmat? Den från Kina fast den är i Sverige
8. Någonsin varit i Kalifornien? Nej
10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja
11. Varit med i någon bilolycka? Inte i men om
13. Favoritdag på veckan? Torsdag
14.Favoritrestaurang? Just nu är det Pasha
15.Favoritsport: Fotboll
16. Favoritdrink: Drinkar är ju inte så värst bra. Men Christian gjorde en grymt god en gång med vodka, Proviva jordgubb och Sprite tror jag det var.
18. Walt Disney eller Warner Bros: Walt Disney
19. Favorit-snabbmatsrestaurang: Max
20. Vilken färg har din sovrumstapet? Tråkig och svensk vit/beige/latte
19. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Sofia
23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? Megahertz om den forftfarande levt. Bengans.
24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? Datahönar
25. När går du och lägger dig? Mellan 22-01
26. Vem kommer att svara på detta e-mail först? Ingen, för det är en egotripp.
27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara? Ingen, för det är en egotripp
28. Vilket tv-program missar du inte? Oj. Teve. Skulle väl vara Husfruarna.
29. Senaste person du gick ut och åt middag med? Christian
30. Ford eller Chevrolet? På allvar? Vad är det för fråga? Jaguar.
31. Vad lyssnar du på just nu? Jason Mraz
32. Vilken är din favoritfärg? Orange
33. Hav eller flod? Flod. Och hav.
34. Hur många tatueringar har du? Ingen
35. Har du någon gång kört slut på bensinen? Nej
36. Katter eller hundar? Katthund
37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet: 15:26

Sådärja. Det var inte så roligt. Skulle ha läst igenom frågorna först.

Idag ska vi titta på lägenhet. Det var en söt tant som svarade. Hon hade söt röst iaf. Hon kanske är ful som stryk. Det vet man aldrig. Jag vet det senare.

Puss!

Jason Mraz - Im yours

För att de hade en undersökning på radion där de kom fram till att det var årets sommarplåga. Plåga? Det måste vara den bästa plågan på många år. Vet inte vilken radio man måste lyssna på för att den ska lyssnas i sönder. Känns bra att inte Markoolio eller nån annan dret var årets plåga.

Har du inte hört? Hon balanserade på en bro och föll i

Sexhundratjugoåtta.

Shit. Här sitter jag och är besatt av Lasse Lindh. Det är Christians fel. Fast han vet inte ens om det. Allt i Du behöver aldrig mer vara rädd handlar om hoogan och Christian. Vi träffades liksom på chans på nåt sätt ramlade vi in i varann. Och tänk att något jag alltid trott skulle vara så svårt var så lätt. Vi träffades liksom på chans. Två katter i skydd i från regnet nånstans. Och aldrig har kärlek drabbat mig så. Och jag vet, jag är hopplöst svår ibland. Men aldrig, aldrig att jag tänker låta något ont hända dig jag håller dig hårt tätt intill genom regn och blåst och alltid, alltid att jag kommer vaka över dig, genom mörkret jag leder dig, jag finns i varje steg du tar så du behöver aldrig mer vara rädd. Ingen ser och ingen vet hur du lyser och hur du fångar upp min skugga när jag är svag. Och hur jag älskar att vakna upp bland dina blonda lockar. Sjuuukt.

Sjukt är också att ni inte tog  mitt Lasse Lindh-inlägg. Inte en jävel var det som tog mitt Lasse Lindh-inlägg. Det var Martins fel. Martin och hans egenkomponerade kenttext. Dock är min Lasse-text bättre än Martins kent-text. Alla gånger.

Vi träffades på sommaren på fest med folksom bara pratade om sig själva. Du var hård och vass på ytan men någonting i ögonvrån, högg tag och vi bytte rum och musik och med kläderna på under täcket drack vi dålig sprit och all din yta rann av och du var så djävla vacker då och allting som vi sa, kändes som ingen annan sagt före oss. Och så lät som allt kändes då känns det sällan nu. Och ibland så undrar jag var som hänt om jag ringt . Så ett artigt farväl på en historia som aldrig började och tillbaks i mitt liv, tänkte jag inte mer på dig än ibland när jag bläddrade förbi ditt nummer. Men så sprang jag in i din vän från den där festen för så länge sedan och jag frågade hur det var med dig, du som var så djävla vacker då. Och ibland så undrar jag var som hänt om jag ringt. Och din vän hon sa "Har du inte hört? Hon balanserade på en bro och föll i och vattnet var kallt, det var flera år sedan nu. Men bara så du vet pratade hon om dig ibland" Och jag började gråta som ett fån för jag visste, jag mindes, jag mindes att hon var så djävla vacker då och allting som vi sa, kändes som ingen annan sagt före oss och så lät som allt kändes då känns det sällan nu Och ibland så undrar jag var som hänt om jag ringt.

Ungefär så är det med google också. Det är inte bra, google. Det är inte bra att man träffat bra människor som försvinner och sen kan man bara gå till google. Det är inte bra med Lasse Lindh som sätter orden i en text som blir till exakt det man tänker. Fast det är bra. Bra Lasse Lindh. Tänk att Lasse heter Lindh. Det är också roligt.

Sen finns det de man inte kan lyssna på för mycket, för det finns andra som ligger bakom. Som Wiij. Eller Muse. Eller kent. Eller Oasis. Oasis som släpper nytt den sjätte oktober. Kommer till sverige snart. Klart de gör. Jubileum med Oasisgeneration den tjugoandra augusti. Har varit med sedan starten men inte kunnat gå på en enda Oasisg. träff. Gick till Gröna Jägaren en gång och hoppades på att träffa en OG-människa. Var på Ankan en gång och faktiskt träffade en OG-människa, han hade en OG-Oasis-Cirkus-2002-tisha på sig... men han var dryg och dum i huvudet. Hur kan man gå ut i en OG-tisha och inte vara trevlig? Skam!

Nåväl. Nästa helg. Då jävlar. Då är det öl med Micke och Bobban och förhoppningsvis en fin skara människor.

Nu jagar Gibson en hästmygga (harkrank för er som inte är från värmland? "Harkrankar kallas långbenskrankar i norra Sverige (Kåggamoy i Piteåtrakten), sjängelmy i Jämtland och hästmyggor i mellersta Sverige").

Puss!

The Corrs & Bono - when the stars go blue

För att jag blev så knäckt när jag hörde den på radion häromdagen. Hur kan man få förstöra Ryan Adams så?

Som bonus lägger jag in Ryan Adams  - Rescue Blues.

För att det är dit du ska gå när du är ensam. Och inte till någon Ryan-cover av Bono och Corrs..


Ibland glömmer man när man sitter vid datan

Sexhundratjugosju.

Jag känner att någon måste stoppa mat i mig. Katten är ju helt värdelös. Han gör aldrig nånting här hemma. Vore roligt om han kunde ställa upp för sin familj en enda gång iaf.

Idag är det lördag och det regnar och är sol på nästan samma gång. Tittade ut genom fönstret och tänkte "nej, jag vill nog inte åka till Sunne". Dessutom gick jag upp för cirkus två timmar sen. Känns som att min kropp kanske har lite sömn att ta igen.

Igår var det mitt sista pass i brödfabriken. Självklart blev det strömavbrott och allt bröd var tvunget att bakas om. Chefen var där. Jag hade radion på. Marcus "jag är sjuk egocentrisk" Birro var programledare för Karlavagnen och allt handlade om Broder Daniel. Shoreline.
Chefen: Jessica! Stäng av den där dreten och kom hit!
(han har väldigt auktoritär röst så jag sket nästan på mig.)
hogie: Ja. Vad vill du?
(skitstressad)
Chefen: Här! Lägg örat mot  frallorna!
(som han precis tagit ut ur ugnen.)
Chefen: Bränn dig inte bara, för fan!

Det knastrade i frallorna. Efter det fick jag en lång lektion i att det knastrar för att de krackelerar. Det är det som gör ytan på frallan. Ibland när han ringer så går en kvart av samtalet åt till att han håller lektion i bröd. Hur limpor måste sätta sig, till exempel. Sen sa han att han skulle ringa mig när jag behövdes. Bra, sa jag, för jag kommer att sakna Thomas. Då fick chefen en bra idé, nämligen att jag ska jobba nästa fredag. Men vad jag och Thomas har för turturaffärer, det fick vi hålla för oss själva. Hahahaha. Turturaffärer.

Oj. glömde bort att jag höll på med det här. Letar efter en bild ju.

Puss!

Justice - Stress

För att det är Mickes fel.

En skräckfylld resa till Götet

Sexhundratjugosex.
En resa till Götet. GPS:en ville att vi skulle åka över .
Då blev jag såhär skräckslagen . Antagligen är det därför bilden på bron blev så dålig.
Det gick över när vi kom fram. Det kanske inte riktigt framkommer av bilden, men lyckan var stor då jag äntligen fick vistas bland hästar . Nu var jag vansinnigt ironisk. För er som inte förstod det.
De hade även massa kattungar. Nästan helt nya. Nya katter ser så sjukt mongo ut . Den är tre veckor, så det är okej att se mongo ut.
Cilla hittade sin gamla stammask och kände att hon ville återförenas med våra släktrötter från de djupaste vallonskogarna . Vi blev livrädda och åkte därifrån.
När skräcken släppte från farsans bröst blev han såhär glad .
Vad som är bra med GPS när man är i ett sånt där lyckorus är att den säger exakt vad man ska göra . Tur. Annars hade vi nog kört av färjan utan att köra via rampen. Innan Tjörn var vi hos farfar. Han är skitgammal och har en fru som pratar jättehögt. På vägen hem körde farsan nästan över en igelkott också. Men tack vare min superblick så lever den idag ett förhoppningsvis ett ganska bekymmerlöst liv.

Om en timme gör jag mitt sista nattpass. Woohoo! Fast sen sa jag förstås "Ptja, det kan jag väl", när Eivor frågade om jag kunde jobba kvällen imorrn. Dumt. Häromdagen tittade jag på alla åtta avsnitt av Bert innan jag skulle jobba. Idag är jag inte nästan nåt trött alls. Roligast i Bert är Stödbollengalan.

Idag åkte jag hem från Mård och Tård jättesent. Kanske halv tolv. Jag såg massor av fladdermöss och nästan lika mycket grodor som i Magnolia. Shit. Jag har ont i ryggen. Superont.

På lördag ska jag nog gå på Packmoppeturné. Om det blir finare väder. Annars skiter jag banne mig i det.

Jag är nog trött. Känns som när jag tittar igenom det här inlägget. Muahahaha. Där får ni för att ni inte har något vettigare för er.

Puss!

Marit Bergman och Titiyo - 300 slow days in a row

För att den vore bajs, som all annan Bergmanmusik, om det inte vore för Titiyo. Nu är den ju magisk.

Titiyo is the shit

Sexhundratjugofem.

Jag ska se på Bert. Sen ska jag försöka sova en timme. Sen ska jag jobba. Hämta syrra+systerdotter.... åka till Mård och Tård. Efter det får jag äntligen sova igen. Förhoppningsvis. I kanske tre timmar i bilen till Göteborg. Vi ska till farfar och sen till kusiner. Mmm... grillad quornfilé på Tjörn. Sweet skit det. Om det är fint väder.

Egentligen skulle hela det här inlägget handla om Titiyo. Om hur bra jag tycker hon är. Men jag orkar inte vara lyrisk nu så det får bli nästa gång.

Bert. Sova.

Puss!

Queen - Dont stop me now

För att det var alldeles för längesen

Fästing, i ditt öra.

Sexhundratjugofyra.

Det är för att de drog jättemånga "i ditt öra" på radion häromdagen. I Ditt Öra, Fetis.

En vecka kvar. Imorrn ska jag stå i butik och på tisdag är det persmäss. Sexhundra krämbullar. Känn på't. Sexhundra krämbullar. Cirkus femhundra kanelbullar. Jag kommer kanske aldrig mer vilja se en krämbulle.

Igår var jag hos syrran. Idag fyller hon trettio år. Grattis! Gammel. Fest i fredags men jag var trött och var inte så mycket fest. Igår drack vi pilsner. Hans sa att homosexuella inte borde få ha barn. Han tog tillbaka det efter en mycket kort stund. Han är från Norge och där är de lite mer vikingar. Lite mer för det naturliga. Två mammor eller två pappor= inte naturligt. Sen kom jag ju på det. Att Isac till exempel... han har ju nästan två mammor eftersom hans pappa har en tjej. Väldigt gayig uppväxt.

Idag ska jag åka till IKEA med Rasmus. Madde vill också följa med. Men han sover nog hela dagen, det händer ju rätt ofta att han gör det. Nästan som om han fortfarande vore fjorton. Eller som att han jobbar på bageri. Det gör han verkligen inte.

Fredrik fyller också år idag! Tjugonio. Inte lika gammel. Grattis! Det är så många som fyller i augusti. Det är för att de vuxna måste värma sig på vintern. Det måste ha varit kallt i april nittonundraåttiofyra. Eller så var det nån stor katastrof ute i världen. Då kommer det där naturliga fram. Att vi måste fortplanta oss. Som vid WTC-attackerna. Värsta babyboomen efter det. Undrar hur många fler barn som blir tillverkade i Norge vid större katastrofer.

Gibson har en fästing i rövhölet. Men nu är den verkligen död. Det går inte få bort den. Hoppas den ramlar snart. Gibson kanske kniper fast den. Separationsångest. Han sover i en röd plastlåda i fönstret.

Idag ska jag titta på Fjärilen i glaskupan. Ikväll.

Puss!

Pugh Rogefeldt - Små lätta moln

För att vi köpte en så fin Pugh LP. Live och allt.

Let's swing it, Thomas

Sexhundratjugotre.

Som jag har väntat! Nu finns Fjärilen i glaskupan (Le Scaphandre et le papillon) tillgänglig. Den kan inte vara dålig. Den får inte vara dålig när jag har väntat i hundra år på den. Här kan du se trailer och det känns nästan lika fantastiskt som Garden State.

Jag har blivit en skitdålig bloggare. Jag saknar blogs tror jag. Vill ha en laptop. Datamaskinen har nog inte varit i gång på en månad.

Christian är på packmopedsturné. Jag får komma och kolla om jag vill. Han är så schysst! Om det bara vore bättre väder. Om det inte hade varit trettioårsfest igår så hade jag varit på Putte i parken.

"Han bagarn. Med lite hår. Som är här ibland, mest på fredagar. Han är bög". Thomas har såna fina berättelser på lager. Han lever ännu på när jag berättade om den fruktade vampysfjärilen som kommit till sverige. "Men men... åker de in till människorna på natten och suger blod då eller?!". Ja, Thomas. Det är så det går till.

Bryter nacken känner jag.

Puss!

Thomas O'Malley Cat - Everybody wants to be a cat

För att Gibson verkar att ha det rätt gött, faktiskt. Och kan man ha det så här roligt så kan det ju inte vara illa.

RSS 2.0